czopuch 16.03.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Podciagam za Frydzia, tez bym sie tego chetnie dowiedzial. I jeszcze pytanko, czy ktos moze cos slyszał o akcji burmistrza Suprasla dotyczacej adnawialnych zrodel ciepla? Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vittorio 17.03.2009 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Podciagam za Frydzia, tez bym sie tego chetnie dowiedzial. I jeszcze pytanko, czy ktos moze cos slyszał o akcji burmistrza Suprasla dotyczacej adnawialnych zrodel ciepla? Dzieki. Z tego co się orientuję dotyczy to tylko i wyłącznie mieszkańców Supraśla. Mają dopłacać do solarów ale dom musi spełnić szereg warunków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czopuch 17.03.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 http://um-suprasl.pbip.pl/index.php?event=informacja&id=2410 Nie widze zeby to dotyczylo tylko Suprasla.I tak czytam i czytam, i nic z tego nie rozumiem. Czy cos wiecej z tego wyniklo niz tylko zebranie ankiety od kilku mieszkancow gminy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiewicz hela 17.03.2009 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 A mogłabym prosić o więcej szczegółw dotyczacych profilu okna i takie tam? Jeżeli nie na forum to, na priv. Co zadecydowało, że wybrałaś własnie te okna a nie inne, bo przyznam szczerze do najtanszych to one nie należą Z góry dziękuję Wiesz przekonały mnie uszczelki zgrzewane do okna , grubsze scianki w komorach, jakosc wykonania, 1 mm zgrzewy ( wystarczyło popatrzec zeby zobaczyc róznice w wykonaniu, a przedewszystkim wybrałam szprosy fazowane na szybach a tego nikt nie mial i bardzo pomogi mi jedni Panstwo wlasnie na muratorze podjac decyzje. mysle ze najlepiej jak sama tam sie wybierzesz - jedynie moge powiedziec ze watro , a okna wstawiasz na dłuższy okres , wiec te 10 minut warto poswiecic. obsługiwał mnie P. Jacek to wlasciciel - bardzo fajnie podszedl do tematu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zizi1978 17.03.2009 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 A mogłabym prosić o więcej szczegółw dotyczacych profilu okna i takie tam? Jeżeli nie na forum to, na priv. Co zadecydowało, że wybrałaś własnie te okna a nie inne, bo przyznam szczerze do najtanszych to one nie należą Z góry dziękuję Wiesz przekonały mnie uszczelki zgrzewane do okna , grubsze scianki w komorach, jakosc wykonania, 1 mm zgrzewy ( wystarczyło popatrzec zeby zobaczyc róznice w wykonaniu, a przedewszystkim wybrałam szprosy fazowane na szybach a tego nikt nie mial i bardzo pomogi mi jedni Panstwo wlasnie na muratorze podjac decyzje. mysle ze najlepiej jak sama tam sie wybierzesz - jedynie moge powiedziec ze watro , a okna wstawiasz na dłuższy okres , wiec te 10 minut warto poswiecic. obsługiwał mnie P. Jacek to wlasciciel - bardzo fajnie podszedl do tematu. pozdrawiam Wstyd się przyznać, ale w Bertrandzie byłam już chyba ze trzy razy Niestety albo stety pojechałam też do Oknoplastu Kraków, na Składową, gdzie zakochałam się w nowym "typie" okna (bo profil to na pewno nie jest) o nazwie Platinium, stad te dylematy. A jesli chodzi o obsługę to jak najbardziej godna polecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 17.03.2009 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 I ja wtrącę kilka słów o oknach Bertrand bo tez tam kupywałam.Okna technologicznie nie należą do złych, ale totalna fuszerkę odwaliła ekipa montujaca, przez co do dzis mam problemy z ich użytkowaniem. Obsługa p.Jacka owszem - profesjonalna, ale od momentu złożenia reklamacji zaczynają się problemy. Do dzis czekam na naprawę okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 17.03.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 czyżby przeprowadzka na wielkanoc coś czuję ,że będzie okazja niedługo pogrilować dobrze czujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zizi1978 17.03.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 I ja wtrącę kilka słów o oknach Bertrand bo tez tam kupywałam. Okna technologicznie nie należą do złych, ale totalna fuszerkę odwaliła ekipa montujaca, przez co do dzis mam problemy z ich użytkowaniem. Obsługa p.Jacka owszem - profesjonalna, ale od momentu złożenia reklamacji zaczynają się problemy. Do dzis czekam na naprawę okna. Mikazuu dzieki za "przestrogę". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiewicz hela 18.03.2009 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 u mnie z oknami Bertranda jest wszystko ok, i jestem zadowolona. zadnej reklamacji nie miałam i nadal je chwale i polecam , a jesli bedzie cos nie tak to napewno dam znac. i jak widze okna u znajowmych innych firm to uwazam ze dobrze wybralam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 18.03.2009 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Ludziska, jakie mają być problemy z oknami przez rok czy dwa. Napiszmy o nich po 5-7 latach - gwarantuję że się pojawią. A zachwalający sprzedawcy powiedzą, że to wina starej niedopracowanej technologii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysza223 18.03.2009 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Dobrze piszesz Coola TT rok czy dwa nie robi różnicy niech minie z 5-6 lat i wtedy trzeba pisać. Po tym czasie zawiasy i zastawki wyrabiają się i można coś powiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANK 18.03.2009 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Witam. Chciałabym się podpytać, czy warto podpisywać umowę z firmą ochroniarską i jeśli tak to z jaką firmą podpisać umowę? Jaki to jest koszt miesięcznie? Dodam, że nasz domek jest w stanie surowym zamkniętym. Pozdrawiam forumowiczów:) Nie od dziś wiadomo, że najlepszym ochroniarzem jest sąsiad. Więc sama musisz przeanalizować zagrożenie włamaniem dla swojego domku. Wszystkie firmy ochroniarskie w Białymstoku działają podobnie - wybierz tę, która zaoferuje Ci najlepsze warunki. Koszt miesięczny takiej usługi ok. 100 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzechk 19.03.2009 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Odnośnie okien, właśnie dlatego zdecydowałem się na Domex, bo 8-9 lat temy też u nich kupiłem i do tej pory nie ma żadnych problemów. Fakt że wtedy mieli okucia Winkhausa, a co mają w tej chwili to prawdę mówiąc nie sprawdzałem. Myślę, że w oknach bardzo ważna jest jakość okuć, żeby nie była to jakaś chinszczyzna, bo wtedy 2-3 lata i wszystko lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 21.03.2009 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Kurcze a może na Podlaskiej pojawią się jakieś dzienniki budowy, bo mój już chyba trochę archaiczny, a poza tym fotosik mi konto zablokował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekBudowniczy 21.03.2009 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Witam! Jestem tutaj po raz pierwszy! Przymierzam się do budowy, ale jestem dopiero na etapie szukania działki . Właśnie znalazłem jedną rolną, blisko miasta, 3000m2 (do podziału - wydzielenia 1000m2) , IV klasa, brak planu zagospodarowania. Czy ktoś coś wie na temat odralniania takiej działki? Albo ma jakieś doświadczenia z odralnianiem? Jak długo to trwa i ile kosztuje? Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KRYSIAX 21.03.2009 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Witam! Jestem tutaj po raz pierwszy! Przymierzam się do budowy, ale jestem dopiero na etapie szukania działki . Właśnie znalazłem jedną rolną, blisko miasta, 3000m2 (do podziału - wydzielenia 1000m2) , IV klasa, brak planu zagospodarowania. Czy ktoś coś wie na temat odralniania takiej działki? Albo ma jakieś doświadczenia z odralnianiem? Jak długo to trwa i ile kosztuje? Pozdrawiam ! Po pierwsze samo wydzielenie trochę trwa zanim zostanie wydana decyzja, po drugie odrolnienie to tylko i wyłącznie decyzja gminy, jeżeli gmina jest w miarę ludzka to można podjechać do jakiegoś "życzliwego" kierownika (pod warunkiem, że się na takiego trafi) i na pewno on mniej więcej określi czas trwania tego. Z doświadczenia wiem,że jeżeli ogólnie nie będzie problemu z odrolnieniem i to tylko kwestia wydania decyzji to można w gminie się dogadać. Moja rada - pojechać do gminy z numerem działki i wypytać o wszystko, mają obowiązek poinformowania petenta. Życzę powodzenia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2r 21.03.2009 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Miałem podobną sytuację.W gminie złożyłem wniosek o ustalenie warunków zabudowy.Działka była duża ale dzielić jej nie było potrzeby gdyż należy ona do mego taty ,który użyczył mi część tej działki na cele budowlane,podzielona zostanie po wybudowaniu domu.Powiedz w jakiej gminie masz zamiar budować to może coś więcej Ci pomogę.Aha odralniać nie musiałem.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 21.03.2009 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Witam! Jestem tutaj po raz pierwszy! Przymierzam się do budowy, ale jestem dopiero na etapie szukania działki . Właśnie znalazłem jedną rolną, blisko miasta, 3000m2 (do podziału - wydzielenia 1000m2) , IV klasa, brak planu zagospodarowania. Czy ktoś coś wie na temat odralniania takiej działki? Albo ma jakieś doświadczenia z odralnianiem? Jak długo to trwa i ile kosztuje? Pozdrawiam ! Odralniać nie trzeba. W Juchnowcu Kościelnym budowa na działce budowlanej, od momentu pierwszej wizyty w urzędzie do czasu uprawomocnienia pozwolenia na budowę minęło w sumie mniej niż pół roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekBudowniczy 21.03.2009 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Witam! Jestem tutaj po raz pierwszy! Przymierzam się do budowy, ale jestem dopiero na etapie szukania działki . Właśnie znalazłem jedną rolną, blisko miasta, 3000m2 (do podziału - wydzielenia 1000m2) , IV klasa, brak planu zagospodarowania. Czy ktoś coś wie na temat odralniania takiej działki? Albo ma jakieś doświadczenia z odralnianiem? Jak długo to trwa i ile kosztuje? Pozdrawiam ! Odralniać nie trzeba. W Juchnowcu Kościelnym budowa na działce budowlanej, od momentu pierwszej wizyty w urzędzie do czasu uprawomocnienia pozwolenia na budowę minęło w sumie mniej niż pół roku. Dzięki za info forumowicze! Właśnie byłem w gminie w Juchnowcu i tam mi powiedziano ,że należy odralniać i skierowano do Starostwa Powiatowego , do którego jeszcze nie podreptałem ... Nie wiem z czym to się je, dlatego pytam. Jak znalazłem paragrafy to za głowę się złapałem w sprawie opłat, dlatego pytam praktyków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 22.03.2009 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Wystąp o warunki zabudowy, jeżeli masz mniej więcej wybrany projekt wybrany. A nie wspominaj nic o odralnianiu. Odralnianie to zupełnie inna procedura? Dlatego pewnie odpowiedzieli Ci na Twoje pytanie i odesłali. Po prostu zbyli Cię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts