Mikazuu 10.04.2009 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 czopuch, masz rację - tak wygląda zasada działania bufora, a wieksza pojemność bufora wydłuża czas pomiędzy kolejnymi załadowanaiami pieca frydzia, jakiej firmy masz ten bufor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kadbra 13.04.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 Witam Czy ktoś może budował oczyszczalnię biologiczną lub ma namiary na sprawdzoną firmę dokonująca takich instalacji? Drenażowa niestety odpada ze względu na gliniasty teren, wysoki poziom wód gruntowych i zbyt małą działkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maczak 13.04.2009 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 Witam Dawno nie zaglądałem na Podlaską i przy okazji nie aktualizowałem swojego dziennika. Poszukuję sprawdzonego (taniego i dobrego ) systemu dociepleń w tynku silikatowym - co polecacie? W kwestii okien - polecam firmę Vacat na Sienkiewicza - sprzedają okna Petecki na profilach Rehau. Moim zdaniem bardzo dobre - mam okienka z ruchomym słupkiem, a i za wstawienie nie biorą dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dograz 16.04.2009 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Na poczatek: Jakiej firmy bufor? Jak to jest z tym magazynowaniem energii cieplnej, czyli na jak dlugo wystarcza jej przy mrozach.? Czym zasilasz ten bufor (kociol)? Jaka masz instalacje (podlogowka, grzejniki)? Czy masz dodatkowy zbiornik na cwu? Dziekuje. wiadomość poszła na priva Witam, jestem tu po raz pierwszy. Mnie również interesuje jak sprawdza się taka instalacja. Zaczynam układanie 160m2 podłogówki w całym domku. Planuję kocioł na paliwo stałe. Gdzie można kupić lub zrobić bufor z wężownicami. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 18.04.2009 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 dograz, widomość masz na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbi 18.04.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Witam Poszukuję zbiorników na wodę o pojemności 1000 - 1200 l takie na paletach. Może wiecie gdzie można je kupićpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 18.04.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Witam Poszukuję zbiorników na wodę o pojemności 1000 - 1200 l takie na paletach. Może wiecie gdzie można je kupić pozdrawiam W Bielsku Podlaskim w zakładzie produkującym napoje Hoop. Ceny nie pamiętam - jakoś, 150 czy 200 i flaszka dla gościa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbi 18.04.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Witam Poszukuję zbiorników na wodę o pojemności 1000 - 1200 l takie na paletach. Może wiecie gdzie można je kupić pozdrawiam W Bielsku Podlaskim w zakładzie produkującym napoje Hoop. Ceny nie pamiętam - jakoś, 150 czy 200 i flaszka dla gościa. No tak ale trzeba wiedzieć dla jakiego gościa dać tą flaszkę ja niestety nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 18.04.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Dla gościa z ochrony na bramie. Sprzedaż pustych zbiorników jest jak najbardziej legalna. Chodzi o to żeby pomógł wybrać lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 18.04.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 ostatnio co prawda ni bywam ale na giełdzie na krywlanach przeważnie jest gość który sprzedaje rózne pojemniki też duże zbiorniki, no i na allegro są tylko przesyłka droga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dograz 20.04.2009 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Witam.Czy ktoś może mi polecić sprawdzoną ekipę od tynków wewnętrznych cementowo-wapiennych maszynowych. Za każdy namiar będę wdzięczna.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 20.04.2009 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Witam Pomóżcie kochani znaleźć mi "płytę na podbitkę ". Taka specjalna "OSB" , maluje sia ją tak jak elewację.Gdzieś widziałam takie cudo na forum,ale nie mogę doszukać się Chodzi mi o prawidłową nazwę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darqx 21.04.2009 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 witamposzukuję namiary na sprzedawcę desek tarasowych (modrzew syberyjski) w okolicy Białegostoku oczywiście w rozsądnych cenach. jak dotychczas udało mi się ustalić że modrzew na podlasiu kosztuje tyle co egzotyk na zachodzie Polski.będę wdzięczny za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KRYSIAX 22.04.2009 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Hej forumowicze!!!Czy ktoś z was kupował kominy systemowe na Wiewiórczej 111?? Cenowo wypadają bardzo korzystnie ale zastanawiam się nad jakością. Wiem, że nie jest to Schidel ale może napiszecie swoje opinie czy warto w nie zainwestować czy lepiej dołożyć i kupić coś innego??? PILNE!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 22.04.2009 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Hej forumowicze!!! Czy ktoś z was kupował kominy systemowe na Wiewiórczej 111?? Cenowo wypadają bardzo korzystnie ale zastanawiam się nad jakością. Wiem, że nie jest to Schidel ale może napiszecie swoje opinie czy warto w nie zainwestować czy lepiej dołożyć i kupić coś innego??? PILNE!!!! Witaj Na temat tych nie wypowiem się, ale osobiście polecam systemy w Kościukach tam gdzie sprzedają keramzyt, cenowo bardzo przyzwoicie. podaje namiary: Kościuki 44 tel. 085 717 11 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 22.04.2009 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Dodam że większość hurtowni białostockich u nich kupuje, wiec być może chodzi o te same kominy co piszesz. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysza223 22.04.2009 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Witam i o zdrowie na wiosnę pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkp 22.04.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Kominy na Wiewiorczej sa bardzo dobre, sami wycinaja wełne, dlatego polecam. Kolega ma i ja je kupilem. Jeden ceramiczny drugi z nierdzewki. Warto.Osobiscie szukam ekipy do obłożenia domku klinkierem, moze kogos polecicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 22.04.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 mam kominy z wiewiórczej, w zeszłym roku kupione i postawione, osobiście postawione, nie narzekam, choć to mój pierwszy w życiu komin i nie bardzo mam z czym porównać, no może z leierem szwagra (ale go nie stawiałem) to wydaje się być taką samą jakością, jeżeli chodzi o dokładność nie jest to może NASA co o 0,5mm, czasem są małe odchyłki, ale nie na tyle żeby amator taki jak ja nie dał rady wymurować prostego komina, gdy kupowałem cena była najkorzystniejsza z tego co znalazłem, obsługa miła i bez zarzutu, transport (40km) mi też załatwili, bez problemu zamienili drzwiczki wyczystki ze std na nierdzewki, a w ogóle mój komin to, hmm, trzy w jednym, tzn w przekroju mam trzy pustaki: dymowy z wentylacją - wentylacyjny podwójny - dymowy z wentylacją, czyli dwa kanały dymowe fi 200 i cztery kanały wentylacyjne, wymiar zewn. 132x38cm bodajże, wysokość prawie 11m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BARABUS 24.04.2009 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 potrzebuję elektryka z uprawnieniami -przyłącze kablowe do odbioru i zalicznikowanie na czas budowy....skrzynka stoi już na działce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts