edde 07.05.2009 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 witam forumowiczów!!!!jaką blachodachówkę byscie polecili ....co kładliście u siebie...jakie ceny i jakie firmy polecacie????za odp. z góry dziękuję>!!!!! ja zdecydowałem się na blachodachówkę Bratex hestia prelaqnova grafit mat tłoczona ze szwedzkiej blachy SSAB, nic lepszego w tej opcji cenowej czy też lepszego a tańszego nie znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 08.05.2009 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 witam forumowiczów!!!!jaką blachodachówkę byscie polecili ....co kładliście u siebie...jakie ceny i jakie firmy polecacie????za odp. z góry dziękuję>!!!!! Witam Kupowałam Ruukki w Amaro-dachy- przyzwoite ceny, podaje link z kontaktem do nich http://www.amarodachy.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remontka 08.05.2009 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Witam. Mam pytanie:Jak powinna być prawidłowo zrobiona podłoga na gruncie, z ogrzewaniem podłogowym elektrycznym.Sprawdzałam już posty dotyczące tego tematu,lecz mam wciąż wątpliwości,ponieważ odpowiedzi znacznie się różnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yargo 09.05.2009 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Witam po północy. Mam na zbyciu stemple: 200 sztuk 2,85m i 50 sztuk 3,20m. W praktyce pewnie ciut krótsze, bo często przycinane przez majstrów na budowie. U mnie swoją rolę już spełniły. Buduję w Białymstoku Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MISZKA1 10.05.2009 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Witam serdecznie wszystkich Budowniczych! W zwiazku z tym, że nie mam mozliwośc i nie znam sie w ogóle na budowlance poszukuję kierownika budowy, który dopilnuje wszystkiego . Gdy zaczęłam szukac to okazało się, że stawki za taką usługę są bardzo zróżnicowane. Dlatego prosze Was o info na temat ile płacicie kierownikowi i za co on odpowiada. Dodam, że stawki jakie usyszałam wahaja sie w granicach 2000-4500 pln za miesiąc - średni czas postawienia domku to 3 miechy. Z góry dziekuje za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 10.05.2009 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 ja coś ok 1000zł (tzn. 2440zł brutto za adaptacje projektu wraz z kierbudem) za budowę , nie za okres, budowa trwa od roku i przynajmniej do jesieni jeszcze potrwa, kierownik odpowiada za wypełnianie dziennika budowy , buduje ja (prawie wszystko osobiście, a tych "nieosobistych" tez pilnuje ja), nadzoruję ja, bo tak chciałem 2000-4500zł/miesiac to jakieś horrendalne stawki, no chyba ze gość miałby tylko Twoją budowę i był tam codzień 8h, czyli tak jak na poważnych, dużych inwestycjach inna kwestia to te 3 miechy: za tyle czasu to postawisz stan surowy, otwarty czy zamknięty, a kierbud jest na okres od pozwolenia do oddania do użytku, czyli znacznie więcej niż 3 miesiące... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eldorado 11.05.2009 01:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 W zwiazku z tym, że nie mam mozliwośc i nie znam sie w ogóle na budowlance poszukuję kierownika budowy, który dopilnuje wszystkiego . Gdy zaczęłam szukac to okazało się, że stawki za taką usługę są bardzo zróżnicowane. Dlatego prosze Was o info na temat ile płacicie kierownikowi i za co on odpowiada. Dodam, że stawki jakie usyszałam wahaja sie w granicach 2000-4500 pln za miesiąc - średni czas postawienia domku to 3 miechy. Jeżeli nie znasz się na budowlance to lepiej znajdź kierownika budowy, który nie tylko dokona Ci wpisów w dzienniku, bo takiego znajdziesz już za 1000 zł za całą budowę, a kierownika za 5-7 tys. PLN za całą budowę do stanu developerskiego (SSZ + instalacje, tynki, posadzki, przyłącza). Chodzi o to, aby w momentach "ważnych" był na budowie i wszystkiego dopilnował. Momenty "ważne" to np. sprawdzenie ułożenia zbrojenia przed wylaniem ław, stropów, wieńców; sprawdzenie czy wymiary ław, ścian itp są zgodne z projektem; sprawdzenie ścian poziomicą (czy równe), bo potem tynkarz więcej weźmię za robotę, sprawdzenie szczelności dachu (np. polanie wody ze szlachu po obróbkach blacharskich, kominach i czy woda się leci do domu itp itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MISZKA1 11.05.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Dziękuję za informacje i proszę o jeszcze! Oczywiście, że nie znam się za grosz na budownictwie i jak wiem najczęściej uczymy się na błędach - akurat to chciałabym ominąć Myślę, że z tym kierbud to byłaby dobra sprawa, tylko nie chcę zapłacić jak za budowę 10 domków jednorodzinnych.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eldorado 11.05.2009 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Dziękuję za informacje i proszę o jeszcze! Oczywiście, że nie znam się za grosz na budownictwie i jak wiem najczęściej uczymy się na błędach - akurat to chciałabym ominąć Myślę, że z tym kierbud to byłaby dobra sprawa, tylko nie chcę zapłacić jak za budowę 10 domków jednorodzinnych.... Nie da się inaczej. Budowa to zbyt poważna sprawa na fuszerki. Nie znasz się, płacisz, wymagasz i masz Próbujesz kombinować, taniej to załatwić, potem możesz płakać jak sama nie dopilnujesz...Ja nie sprawdziłem wszystkich ścian i potem tynkarz mi przez całe tynkowanie pokazywał te krzywizny i ile to on musiał dopłacać do materiału (bo umówiłem się z nim za 1m2 z jego materiałem), ale nie było tak źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MISZKA1 11.05.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Poszukuję blaszaka na budowę, moŻe ktoś ma do odsprzedania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek 70 11.05.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Witam.Potrzebuję namiary na solidnego, godnego polecenia i w miarę niedrogiego projektanta do adaptacji gotowego projektu domu.Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 12.05.2009 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Witam serdecznie wszystkich Budowniczych! W zwiazku z tym, że nie mam mozliwośc i nie znam sie w ogóle na budowlance poszukuję kierownika budowy, który dopilnuje wszystkiego . Gdy zaczęłam szukac to okazało się, że stawki za taką usługę są bardzo zróżnicowane. Dlatego prosze Was o info na temat ile płacicie kierownikowi i za co on odpowiada. Dodam, że stawki jakie usyszałam wahaja sie w granicach 2000-4500 pln za miesiąc - średni czas postawienia domku to 3 miechy. Z góry dziekuje za informacje. Witaj Ja płaciłam 2 tyś. , nadzoruje główne etapy do SSZ, dodam że jako laik w budowlance brałam sprawdzone ekipy, które teoretycznie " nie spaprają swojej roboty". pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 12.05.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Witam. Potrzebuję namiary na solidnego, godnego polecenia i w miarę niedrogiego projektanta do adaptacji gotowego projektu domu. Z góry dziękuję. poszło na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MISZKA1 12.05.2009 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Witam. Potrzebuję namiary na solidnego, godnego polecenia i w miarę niedrogiego projektanta do adaptacji gotowego projektu domu. Z góry dziękuję. poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 13.05.2009 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 WitamKochani znajomy potrzebuje glazurnika i malarza do odremontowania niewielkiej kawalerki, pilna sprawa, za wszystkie namiary będę wdzięczna.pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazena 15.05.2009 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 witamczy korzystacie z usług firm ochrony mienia? jakie polecacie , jakie macie doświadczenia z nimi i jakie mają stawki abonamentowe?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shrekus 16.05.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 witam po długiej przerwie:) mając głęboko w pamięci wczesną wiosnę i błoto po kolana przed wejściem postanowiłem jednak zrobić podjazd. i tu moja prośba do Was o namiar na solidną ekipę do polbruku. I czy ktoś z Was miał do czynienia ze starobrukiem z WIPROBET-u. Oczywiście wdzięczny będę również za ceny usług (najlepiej za robotę od A do Z:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŻANET1719501885 18.05.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Witam Poszukuję zbiorników na wodę o pojemności 1000 - 1200 l takie na paletach. Może wiecie gdzie można je kupić pozdrawiam zobacz w Fastach jak się jedzie na Mońki, ok. 500m dalej za kościołem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cyborg 18.05.2009 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Witam serdecznieCzy ktoś współpracował z ekipą z Białej Podlaskiej z Aeroca firma Pana R.K.Jakie opinie o wykonastwie i solidności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 18.05.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 hmm, Biała Podlaska to chyba nie te rejony, nie ta grupa raczej... tylko nazwa taka myląca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts