lookazzz 27.05.2009 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 ja mam wycene od jezierskiego 12 okien potrójna szyba kolor machoń 13 tys z montazem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rachela 28.05.2009 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Witam ludzieńkowie może ktoś robił ostatnio wylewki miksokretem? Interesują mnie ceny, bo zaczynam szukać ekipy i wolę się wcześniej zorientować coby mnie nie naciągnęli. Będę wdzięczna za jakieś info. Pozdrawiam wiosennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MKZ 28.05.2009 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Witam ludzieńkowie może ktoś robił ostatnio wylewki miksokretem? Interesują mnie ceny, bo zaczynam szukać ekipy i wolę się wcześniej zorientować coby mnie nie naciągnęli. Będę wdzięczna za jakieś info. Pozdrawiam wiosennie Witam Pierwszy raz na tym forum ale się postaram. Ja w Łomży rok temu płaciłem 11zl/m2 + materiał. Faktem jest, że wylewali u mnie 440m2. Teraz słyszałem, że nawet po 14zl/m2 ale nie wiem ile w tym prawdy. Jak chcesz mogę podać numer do mojej ekipy to zadzwonisz i się upewnisz. Dodam, że posadzki bardzo równiutkie. Poziom wyznaczają laserem a nie na ryrkach jak niektórzy tak więc z poziomami nie ma najmniejszego problemu. nr to: 600 721 525 pozdrawiam wszystkich forumowiczów z podlaskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rachela 28.05.2009 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 dzięki wielkie mkz za informacje, dziś dzwoniłam i dwie ceny dostałam, 11zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiMW 28.05.2009 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Czy ktoś może ma namiary na dobrego elektryka w Białymstoku do wykonania instalacji w domu jednorodzinnym ok.150m2. I jeżeli można to również jakie ceny są teraz. W zeszłym roku dostałem wycenę na 65zł/punkt z materiałem. Jednak nie mam tego z czym porównać i nie wiem czy to drogo czy tanio??Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpudlo 28.05.2009 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Witajcie, choc ja z odleglej geograficznie grupy budujacej, to mialbym prosbe o pomoc. Czy ktos z szanownych forumowiczow moze mial przyjemnosc/nieprzyjemnosc wspolpracowac z tymze producentem parkietow??? http://www.parkietyolga.pl/ No strasznie atrakcyjne ceny maja dziekuje z gory i pozdrawiam, marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eldorado 29.05.2009 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Czy ktoś może ma namiary na dobrego elektryka w Białymstoku do wykonania instalacji w domu jednorodzinnym ok.150m2. I jeżeli można to również jakie ceny są teraz. W zeszłym roku dostałem wycenę na 65zł/punkt z materiałem. Jednak nie mam tego z czym porównać i nie wiem czy to drogo czy tanio?? Z góry dziękuję za odpowiedź. Raczej umawia się na samą robociznę a ta wacha się od 20 zł/punkt plus montaż rozdzielni (od 300 zł za rozdzielnię). Za kable i rozdzielnię w sumie zapłaciłem 2900 zł, to wychodzi mi przy 200 punktach z materiałem 35 zł za punkt. Do tego dojdzie po malowaniu montaż rozdzielni i 7 zł za obsadzenie kontaktów/gniazdek czyli dodatkowo 2000 zł za robotę plus kontakty. Tak więc dowiedz się co zawiera cena za 1 punkt, czy również kontakty ? Bo jak sama instalacja podtynkowa to chyba dużo za drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiMW 29.05.2009 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Eldorado, dzięki wielkie za odpowiedź, teraz wiem przynajmniej na jakim poziomie cenowym nie bedę przepłacał, no i faktycznie te 65zł/punkt wygląda drogo. Ponawiam raz jeszcze prośbe o namiary na elektryka i jak już jesteśmy w temacie instalatorów to również hydraulika. Wiele osób ma ten etap już za sobą i na pewno są tacy, którzy byli zadowoleni ze współpracy ze swoimi wykonawcami i mogą ich z czystym sumieniem polecić. Wielkie dzięki raz jeszcze za odpowiedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KRYSIAX 30.05.2009 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Witajcie, choc ja z odleglej geograficznie grupy budujacej, to mialbym prosbe o pomoc. Czy ktos z szanownych forumowiczow moze mial przyjemnosc/nieprzyjemnosc wspolpracowac z tymze producentem parkietow??? http://www.parkietyolga.pl/ No strasznie atrakcyjne ceny maja dziekuje z gory i pozdrawiam, marek Parkiety mają bardzo dobre i firmy współpracujące które układają parkiety równie świetne. Polecam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KRYSIAX 30.05.2009 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Drodzy forumowicze! Liczę na waszą podpowiedź w kwestii obróbki kominów systemowych. Chodzi mi o to jak u siebie robiliście: czy klinkier dziurawka i pełna fuga czy klinkier pełny plus pełna fuga. Wiem, że złe podejście do tej sprawy potem komplikuje strasznie życie. Ma się cieknący komin itp. Opinie są różne. Jak robiliście u siebie i jakie macie zdanie na ten temat???? Liczę na pomoc!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 30.05.2009 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 ani jedno ani drugie klej elastyczny z włóknem szklanym, siatka, klej, siatka, klej, grunt do tynku mozaikowego, tynk mozaikowy w odcieniu zbliżonym do pokrycia, mi się podoba szybka robota, lekka, nie trzeba robić podstawy pod klinkier, powiększać komina (a i tak mam szerokość 132 cm), kolorów do wyboru co nie miara, no i 10 razy taniej nż klinkier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rachela 01.06.2009 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 ja tez ani jedno ani drugie Mam komin obłożony cegłą pełną taką zwykłą jak się muruje kominy zaimpregnowaną kilka razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MKZ 02.06.2009 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Drodzy forumowicze! Liczę na waszą podpowiedź w kwestii obróbki kominów systemowych. Chodzi mi o to jak u siebie robiliście: czy klinkier dziurawka i pełna fuga czy klinkier pełny plus pełna fuga. Wiem, że złe podejście do tej sprawy potem komplikuje strasznie życie. Ma się cieknący komin itp. Opinie są różne. Jak robiliście u siebie i jakie macie zdanie na ten temat???? Liczę na pomoc!! Ja też nie używałem klinkieru. Komin został obłożony styropianem i pokryty tynkiem w kolorze elewacji . Wygląd bardzo ciekawy. Jak będę kiedyś zmieniał kolor elewacji to zmienie też kolor komina. Dodam że majster obrabiając komin "wciął" się w styropian tak że teraz nie ma prawa woda przedostawać się pod obróbkę blacharską. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BARABUS 04.06.2009 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 WITAM forumowiczów ...i jak zwykle małe pytanko ...jak myślicie ile powinno kosztować mnie zestawienie całego dachu (postawienie więżby,folia ,łaty i kontrłaty ,pokrycie dachówką cementową z z obróbkami , wstawienie 5 okien dachowych oraz całe orynnowanie )Dach dwuspadowy bardzo prosty ,ok.250 m2.JAKmyślicie ile za metr albo jeszcze lepiej ile za całość .Za odpowiedzi z góry dziękuję ......!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eldorado 04.06.2009 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 WITAM forumowiczów ...i jak zwykle małe pytanko ...jak myślicie ile powinno kosztować mnie zestawienie całego dachu (postawienie więżby,folia ,łaty i kontrłaty ,pokrycie dachówką cementową z z obróbkami , wstawienie 5 okien dachowych oraz całe orynnowanie )Dach dwuspadowy bardzo prosty ,ok.250 m2.JAKmyślicie ile za metr albo jeszcze lepiej ile za całość .Za odpowiedzi z góry dziękuję ......!!!!!! 1. więżba - drzewa to pewnie pójdzie Ci z 8m3 jeśli po 600 zł.m3 = ok. 5 tys. PLN 2 postawienie więżby : ceny od 3 do 7 tys. PLN (średnio 5 tys. PLN) 3. łaty i kontrały, deska czołowa - pewnie z 1m3 = 600 zł 4. robocizna przy łatach to 1000 zł 5. folia dachowa - 250m2 (weź lepszą zbrojoną - po 5 zł/m2) ok 1500 zł 6. montaż folii jakieś 1200 zł 6. dachówki Policz dachówki ( jeśli BRASS to 10szt./m2) = 2500 dachówek plus kalenicowe i narożne -> przy cenie 3 zł za dachówke to za samą dachówkę 10tys. PLN 7. montaż dachówki od 10 zł/m2 to pewnie zapłacisz jakieś 3 tys. PLN 8. blacha z obróbkami i rynny - pewnie całość jakieś 5 tys. - 6 tys. PLN 9. okna połaciowe (zależy jakie wstawisz, np VELUXy GGL to 1000 zł/sztuke) 10 wstawienie jednego okna to 200 zł ,czyli 5 szt. 1000 zł 11. farmery, wkręty, gwoździe, kotwy, uszczelki itp 1000 zł RAZEM na duże oko około 40 tys. PLN, ale jeśli wybierzesz inne (tańsze) materiały to możesz trochę zaoszczędzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 05.06.2009 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 W zasadzie wyliczenia eldorado są trafione (mój dach robiony był półtora roku temu i ceny były wyższe na niektóre elementy).Ale najlepiej pojść do np Kamiru i poprosić o wycenę na materiały. Kamir jest regionalnym dystrybutorem Braasa i np ostatnio dachówke cementową Frankfurter mieli po ok 22,60mkw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vittorio 05.06.2009 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Drodzy forumowicze. Nadszedł prawdopodobnie TEN moment czyli decyzja o budowie domku. Materiały tanieją, robocizna tanieje, pogoda nie najgorsza więc chyba należałoby ruszać...W związku z tym uprzejmie proszę o podesłania namiarów na solidnych (przede wszystkim kumatych )wykonawców stanu surowego. Trzeba jakoś zweryfikować plany finansowe. Zobaczymy czy mnie stać Dodam nieśmiało że wolałbym namiary na sprawdzone ekipy, z których usług korzystaliście, a co ważniejsze jesteście zadowoleni. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 06.06.2009 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 1. więżba - drzewa to pewnie pójdzie Ci z 8m3 jeśli po 600 zł.m3 = ok. 5 tys. PLN 2 postawienie więżby : ceny od 3 do 7 tys. PLN (średnio 5 tys. PLN) 3. łaty i kontrały, deska czołowa - pewnie z 1m3 = 600 zł 4. robocizna przy łatach to 1000 zł 5. folia dachowa - 250m2 (weź lepszą zbrojoną - po 5 zł/m2) ok 1500 zł 6. montaż folii jakieś 1200 zł 6. dachówki Policz dachówki ( jeśli BRASS to 10szt./m2) = 2500 dachówek plus kalenicowe i narożne -> przy cenie 3 zł za dachówke to za samą dachówkę 10tys. PLN 7. montaż dachówki od 10 zł/m2 to pewnie zapłacisz jakieś 3 tys. PLN 8. blacha z obróbkami i rynny - pewnie całość jakieś 5 tys. - 6 tys. PLN 9. okna połaciowe (zależy jakie wstawisz, np VELUXy GGL to 1000 zł/sztuke) 10 wstawienie jednego okna to 200 zł ,czyli 5 szt. 1000 zł 11. farmery, wkręty, gwoździe, kotwy, uszczelki itp 1000 zł RAZEM na duże oko około 40 tys. PLN, ale jeśli wybierzesz inne (tańsze) materiały to możesz trochę zaoszczędzić Ze wszysttkim się zgadzam orpócz ceny drewna. Po 600 to chyba liche musi być, takie konstrukcyjne to około 800-1100 m3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eldorado 06.06.2009 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 Materiały tanieją, robocizna tanieje, pogoda nie najgorsza więc chyba należałoby ruszać... 1. Nie wiem, ale jakoś specjalnie nic nie staniało 2. Niestety zauważyłem, że dobre sprawdzone ekipy trzymają ceny 3. Pogoda jest do d..y Może w innym świecie żyję. Uszczypnijcie mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eldorado 06.06.2009 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 Ze wszysttkim się zgadzam orpócz ceny drewna. Po 600 to chyba liche musi być, takie konstrukcyjne to około 800-1100 m3. Myślałem, że przynajmniej drewno potaniało, a tu masz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts