Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa PODLASKA

Frezjaa

Recommended Posts

Witam

Zaczęło się sprzątanie po dociepleniach i zostało mnóstwo śmieci z foliami to chyba sobie poradzę bo na zaściankach jest firma gdzie można sprzeda ale co zrobiliście z odpadami ze styropianu? jest jakaś firma która może to zabrać bo zostało mi dosyć dużo.

Ja zamówiłem kontener w astwie, a że styropian dużo nie waży, to za cały 7m3 kontenter z wywiezieniem zapłaciłem coś około 170 zł

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Zaczęło się sprzątanie po dociepleniach i zostało mnóstwo śmieci z foliami to chyba sobie poradzę bo na zaściankach jest firma gdzie można sprzeda ale co zrobiliście z odpadami ze styropianu? jest jakaś firma która może to zabrać bo zostało mi dosyć dużo.

Duzo zostalo ci tego styropianu?i jakiej wielkosci sa te odpady? .

Witam

Duzo zostalo ci tego styropianu?i jakiej wielkosci sa te odpady? .

w tym momencie mam chyba z 7 czy 8 worków 240l a odpady rózne i mniejsze i wieksze

Czy ktoś może się orientuje gdzie można kupić w Białymstoku strop Terivę? Mam taki strop nad garażem.

Jak na razie gdzie bym nie dzwonił wszędzie słyszę "nie prowadzimy sprzedaży stropów gęstożebrowych". Wiem, że produkują Terivę w Kościukach koło Choroszczy, ale z tego, co mi powiedziano przez telefon mają belki jedynie do 6 metrów, a mi potrzeba na 6.65. Jedynie w Silikatach mi powiedzieli, że można taki strop u nich zamówić. Czy ktoś może wie gdzie jeszcze można dorwać strop gęstożebrowy?

Wydaje mi się że strop gęstrożebrowy widziałam w Genbudzie na Tarugutta:)

Witajcie wszyscy.

Powoli przymierzam się do budowy domku pod Białymstokiem.

Póki co jestem na etapie załatwiania pozwoleń i uzgodnień do przyłączy mediów.

I tu pytanie do forumowiczów - czy ktoś orientuje się jak wyglądają teraz koszty przyłącza wodociągowego w okolicach Białegostoku (jakieś 80m, w prywatnej ziemi, z wcinką do wodociągu gminnego w drodze bez utwardzonej nawierzchni).

Ew. może ktoś ma namiary na znośnego wykonawcę takiej roboty?

wojtek50 - też myślę o pompie ciepła z kolektorem poziomym (miał być gaz, ale PGNiG nie chce podciągnąć bo im się nie opłaca). Robiłem trochę rozeznania i generalnie jestem na tak. Obawiam się tylko nieco hałasu.

Ktoś ma jakieś doświadczenia (dom z bala, nie podpiwniczony, pompka stoi za ścianą salonu)?

witam się :)

dołączam sie do grona szczęśliwców :)

planujemy budowe domu, podobaja nam sie 3 projekty: LK&499, sindbad 1G oraz sztokholm , ... ale narazie góruje sinbad...czy ktoś buduje taki stwór ;) ... czy ktoś jest z dojlid górnych?

pozdrawiam PODLASIAKÓW :)

Witamy i powodzenia.

Mój domek stoi niedaleko Dojlid Górnych.

Co do wyboru to sindbad czy LK&499 super wyglądają.

Natomiast względy finansowe przemawiają jednak za dwuspadowym Sztokholmem, ale wybór należy do Ciebie ;)

Cześć gosiakmala !

W planie mam zainstalowanie POŚ . Czy ktoś z was szanowni forumowicze takową posiada . Dodam że na drenaż mam miejsca że ho ho .A wody gruntowe to tak dopiero na 10 metrach,grunt niejeden przedszkolak byłby zachwycony piasek. Parę firm w Białymstoku znalazłem . Ale dobrze i "posłuchać" opinii innych.

eldorado, własnie ze względów finansowych sindbadek lub LK499 będą z dachem dwuspadowym, a przy okazji uzyskamy wiecej powierzchni uzytkowej :)

Ok, czyli będą przeróbki gotowego projektu.

Dobrze, że o kasie myślisz już na tym etapie, bo w trakcie budowy co raz to znikają "droższe elementy", np. zamiast słupków klinkierowych, zwykłe stalowe itp.;), chyba, że ciocia z Ameryki śle dudki :lol:

.....chyba, że ciocia z Ameryki śle dudki :lol:

dutki to raczej ciocia z zakopanego :D tam w tym roku do łask dutki powróciły jako pieniądz lokalny, nawet 40 w czterech monetach sobie przywiozłem

no chyba że masz na myśli jednak dudki, ale przesyłka z ptaszkami przez cło raczej nie przejdzie :wink:

Podnoszę, bo nikt nie zainteresował się moją prośbą o pomoc.

Chcę wymienić 2-4 okna ok. 150x150 (stare 20-letnie sokólskie) na nowe drewniane.

Gdzie warto szukać w B-stoku drewnianych okien , solidnie wykonanych "na lata", tzw. nalepsze w średnim przedziale cenowym.

W natłoku ofert trudno wyczuć co już dobre a niedrogie.

Jakie są Wasze opinie na temat nakładek z aluminium na dole okien :

http://www.sokolkasa.pl/?lang=pl&page=2&pid=2

http://www.vitra.com.pl/pl_okna_drewniane.htm

Ja takich w swoich nie mam i do tej pory nie spotkałam się z nim, a patrząc na wystawkach wydaje mi się , że mogą coś tam pomóc .... ale i mogą pokomplikować ?!

Szukam solidnego produktu wraz z montażem.

Liczę na Waszą wiedzę i chęć podzielenia się doświadczeniami zarówno złymi jak i dobrymi.

Proszę napiszcie o swoich drewnianych oknach ... i tych dobrych i tych złych ....

Podnoszę, bo nikt nie zainteresował się moją prośbą o pomoc.

Chcę wymienić 2-4 okna ok. 150x150 (stare 20-letnie sokólskie) na nowe drewniane.

Gdzie warto szukać w B-stoku drewnianych okien , solidnie wykonanych "na lata", tzw. nalepsze w średnim przedziale cenowym.

....

Przepraszam, ale Cię rozczaruję. Wszyscy dokoła, życzliwi i mniej życzliwy odradzali mi, podając konkretne przykłady, okna drewniane, Wszyscy zgodnie twierdzą, że dzisiejsze drewno jest słabe, pękna, wygina się itp. itd. Nie wiem sam co tym myśleć, ale ja bym wstawił na Twoim miejscu dobre okna PCV

, pomalowane z dwóch stron. Pozdrawiam.