eldorado 04.08.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Witam Zaczęło się sprzątanie po dociepleniach i zostało mnóstwo śmieci z foliami to chyba sobie poradzę bo na zaściankach jest firma gdzie można sprzeda ale co zrobiliście z odpadami ze styropianu? jest jakaś firma która może to zabrać bo zostało mi dosyć dużo. Ja zamówiłem kontener w astwie, a że styropian dużo nie waży, to za cały 7m3 kontenter z wywiezieniem zapłaciłem coś około 170 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CZAPELKI 05.08.2009 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Witam Zaczęło się sprzątanie po dociepleniach i zostało mnóstwo śmieci z foliami to chyba sobie poradzę bo na zaściankach jest firma gdzie można sprzeda ale co zrobiliście z odpadami ze styropianu? jest jakaś firma która może to zabrać bo zostało mi dosyć dużo. Duzo zostalo ci tego styropianu?i jakiej wielkosci sa te odpady? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lookazzz 05.08.2009 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Witam Zaczęło się sprzątanie po dociepleniach i zostało mnóstwo śmieci z foliami to chyba sobie poradzę bo na zaściankach jest firma gdzie można sprzeda ale co zrobiliście z odpadami ze styropianu? jest jakaś firma która może to zabrać bo zostało mi dosyć dużo. Duzo zostalo ci tego styropianu?i jakiej wielkosci sa te odpady? . w tym momencie mam chyba z 7 czy 8 worków 240l a odpady rózne i mniejsze i wieksze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CZAPELKI 07.08.2009 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 w tym momencie mam chyba z 7 czy 8 worków 240l a odpady rózne i mniejsze i wieksze to raczej ci nie pomoge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zizi1978 08.08.2009 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Czy ktoś może się orientuje gdzie można kupić w Białymstoku strop Terivę? Mam taki strop nad garażem. Jak na razie gdzie bym nie dzwonił wszędzie słyszę "nie prowadzimy sprzedaży stropów gęstożebrowych". Wiem, że produkują Terivę w Kościukach koło Choroszczy, ale z tego, co mi powiedziano przez telefon mają belki jedynie do 6 metrów, a mi potrzeba na 6.65. Jedynie w Silikatach mi powiedzieli, że można taki strop u nich zamówić. Czy ktoś może wie gdzie jeszcze można dorwać strop gęstożebrowy? Wydaje mi się że strop gęstrożebrowy widziałam w Genbudzie na Tarugutta:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek50 10.08.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Planuje budowę domku . Jako ogrzewanie zainstalowanie pompy ciepła . Czy kotś z was posiada takową . Dodam że ma być z wymiennikiem poziomym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chomicki 12.08.2009 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Witajcie wszyscy.Powoli przymierzam się do budowy domku pod Białymstokiem. Póki co jestem na etapie załatwiania pozwoleń i uzgodnień do przyłączy mediów.I tu pytanie do forumowiczów - czy ktoś orientuje się jak wyglądają teraz koszty przyłącza wodociągowego w okolicach Białegostoku (jakieś 80m, w prywatnej ziemi, z wcinką do wodociągu gminnego w drodze bez utwardzonej nawierzchni).Ew. może ktoś ma namiary na znośnego wykonawcę takiej roboty? wojtek50 - też myślę o pompie ciepła z kolektorem poziomym (miał być gaz, ale PGNiG nie chce podciągnąć bo im się nie opłaca). Robiłem trochę rozeznania i generalnie jestem na tak. Obawiam się tylko nieco hałasu.Ktoś ma jakieś doświadczenia (dom z bala, nie podpiwniczony, pompka stoi za ścianą salonu)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek50 15.08.2009 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 Rozmawiałem wczoraj z instalatorem pomp ciepła mi na temat hałasu jakie robi to urządzenie . Zapewnił mnie co potem stwierdziłem organoleptycznie że po zamknięciu drzwi od pomieszczenia gdzie jest pompa nic nie słychać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiakmala 15.08.2009 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 witam się dołączam sie do grona szczęśliwców planujemy budowe domu, podobaja nam sie 3 projekty: LK&499, sindbad 1G oraz sztokholm , ... ale narazie góruje sinbad...czy ktoś buduje taki stwór ... czy ktoś jest z dojlid górnych? pozdrawiam PODLASIAKÓW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eldorado 15.08.2009 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 witam się dołączam sie do grona szczęśliwców planujemy budowe domu, podobaja nam sie 3 projekty: LK&499, sindbad 1G oraz sztokholm , ... ale narazie góruje sinbad...czy ktoś buduje taki stwór ... czy ktoś jest z dojlid górnych? pozdrawiam PODLASIAKÓW Witamy i powodzenia. Mój domek stoi niedaleko Dojlid Górnych. Co do wyboru to sindbad czy LK&499 super wyglądają. Natomiast względy finansowe przemawiają jednak za dwuspadowym Sztokholmem, ale wybór należy do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek50 15.08.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 Cześć gosiakmala ! W planie mam zainstalowanie POŚ . Czy ktoś z was szanowni forumowicze takową posiada . Dodam że na drenaż mam miejsca że ho ho .A wody gruntowe to tak dopiero na 10 metrach,grunt niejeden przedszkolak byłby zachwycony piasek. Parę firm w Białymstoku znalazłem . Ale dobrze i "posłuchać" opinii innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiakmala 16.08.2009 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 dziekuje za miłe powitanie eldorado, własnie ze względów finansowych sindbadek lub LK499 będą z dachem dwuspadowym, a przy okazji uzyskamy wiecej powierzchni uzytkowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eldorado 16.08.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 eldorado, własnie ze względów finansowych sindbadek lub LK499 będą z dachem dwuspadowym, a przy okazji uzyskamy wiecej powierzchni uzytkowej Ok, czyli będą przeróbki gotowego projektu. Dobrze, że o kasie myślisz już na tym etapie, bo w trakcie budowy co raz to znikają "droższe elementy", np. zamiast słupków klinkierowych, zwykłe stalowe itp., chyba, że ciocia z Ameryki śle dudki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 16.08.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 .....chyba, że ciocia z Ameryki śle dudki dutki to raczej ciocia z zakopanego tam w tym roku do łask dutki powróciły jako pieniądz lokalny, nawet 40 w czterech monetach sobie przywiozłem no chyba że masz na myśli jednak dudki, ale przesyłka z ptaszkami przez cło raczej nie przejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CZAPELKI 17.08.2009 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Witam. Ma ktos moze namiary na sprawdzonego geodete. I na jakas kopare co by mi dzialke lekko zryla od 21 sierpia rusza maszyna budowlana.Inwestycja bedzie w Bialymstoku okolice Hetmanskiej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emilka Biała 17.08.2009 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Podnoszę, bo nikt nie zainteresował się moją prośbą o pomoc. Chcę wymienić 2-4 okna ok. 150x150 (stare 20-letnie sokólskie) na nowe drewniane.Gdzie warto szukać w B-stoku drewnianych okien , solidnie wykonanych "na lata", tzw. nalepsze w średnim przedziale cenowym. W natłoku ofert trudno wyczuć co już dobre a niedrogie.Jakie są Wasze opinie na temat nakładek z aluminium na dole okien :http://www.sokolkasa.pl/?lang=pl&page=2&pid=2http://www.vitra.com.pl/pl_okna_drewniane.htm Ja takich w swoich nie mam i do tej pory nie spotkałam się z nim, a patrząc na wystawkach wydaje mi się , że mogą coś tam pomóc .... ale i mogą pokomplikować ?! Szukam solidnego produktu wraz z montażem. Liczę na Waszą wiedzę i chęć podzielenia się doświadczeniami zarówno złymi jak i dobrymi. Proszę napiszcie o swoich drewnianych oknach ... i tych dobrych i tych złych .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eldorado 17.08.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Podnoszę, bo nikt nie zainteresował się moją prośbą o pomoc. Chcę wymienić 2-4 okna ok. 150x150 (stare 20-letnie sokólskie) na nowe drewniane. Gdzie warto szukać w B-stoku drewnianych okien , solidnie wykonanych "na lata", tzw. nalepsze w średnim przedziale cenowym. .... Przepraszam, ale Cię rozczaruję. Wszyscy dokoła, życzliwi i mniej życzliwy odradzali mi, podając konkretne przykłady, okna drewniane, Wszyscy zgodnie twierdzą, że dzisiejsze drewno jest słabe, pękna, wygina się itp. itd. Nie wiem sam co tym myśleć, ale ja bym wstawił na Twoim miejscu dobre okna PCV , pomalowane z dwóch stron. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiakmala 17.08.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 hej czapelki...geodetę chcesz dobrego? czy majacego dobre układy w UM ? eldorado...u nas cioci w Ameruku niet emilka ja Ci nie pomogę z oknami. jedynie moge Ci polecic firme produkujaca okna w Łyskach, myślę ze tam Ci doradzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 17.08.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 potrzebuję namiary na dobrego (w sensie ceny, wyboru i fachowej porady) sprzedawcy produktów firmy Mapei, ewentualnie Sika lub Deitermann, znacie może taki ideał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CZAPELKI 18.08.2009 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 hej czapelki...geodetę chcesz dobrego? czy majacego dobre układy w UM ? Wolalbym dobrego,majacego uklady w UM i jeszcze zeby malo sobie liczyl. Raczej takiego geodety brak.Chodzi mi o wyznaczenie budynku na dzialce 6 punktow.Granice dzialki 3 punkty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts