gogi25 01.10.2009 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Hej. Jak ktoś chce to dam namiary na dobrego producenta tralek, czyli slupów drewnianych do schodów. Producent ma rożne wzory no i jest z naszego województwa. Jak coś to piszcie na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UlaB 02.10.2009 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Hej forumowicze! Jeżeli ktoś z was robił niedawno ogrodzenie ze słupkami z klinkieru oraz układał polbruk to napiszcie jaki ceny się kształtują. Chodzi mi zwłaszcza o pobruk. Czy polbruk z Hryniewicz wraz z robocizną nadal "króluje"???Może ktoś zna ich obecne stawki? Liczę na was!!! Okolo 100zł/m2 z robocizną i materiałem na drodze z podbudową okolo 50cm. Przeliczyc dokladnie ile wyszlo? Do tego dali kostke 8cm w cenie 6. Nam sie trafila kostka bez wykwitów Nie bardzo rozumiem co znaczy " na drodze z podbudową okolo 50cm" bo mnie interesuje polbruk koło domu. Może wiesz ile średnio wychodzi takiego polbruku koło domu kosztowo oczywiście? Wybacz, ze dopiero dzisiaj. Na drodze trzeba zrobic podbudowe (tłuczen itp.) - wiec jesli tego nie robisz teoretycznie odpada koszt materiałów na podbudowe i robocizny. Zanim wzielismy Superbruk sprawdzalismy kilka roznych firm - mniejszych i wiekszych (jedna to w ogole byl jakis kosmos cenowy). Superbruk zaoferowal nam najnizsza cene. Ile kosztowalo to wokol domu musze sprawdzic w papierach - dam znac na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KRYSIAX 02.10.2009 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Hej forumowicze! Jeżeli ktoś z was robił niedawno ogrodzenie ze słupkami z klinkieru oraz układał polbruk to napiszcie jaki ceny się kształtują. Chodzi mi zwłaszcza o pobruk. Czy polbruk z Hryniewicz wraz z robocizną nadal "króluje"???Może ktoś zna ich obecne stawki? Liczę na was!!! Okolo 100zł/m2 z robocizną i materiałem na drodze z podbudową okolo 50cm. Przeliczyc dokladnie ile wyszlo? Do tego dali kostke 8cm w cenie 6. Nam sie trafila kostka bez wykwitów Nie bardzo rozumiem co znaczy " na drodze z podbudową okolo 50cm" bo mnie interesuje polbruk koło domu. Może wiesz ile średnio wychodzi takiego polbruku koło domu kosztowo oczywiście? Wybacz, ze dopiero dzisiaj. Na drodze trzeba zrobic podbudowe (tłuczen itp.) - wiec jesli tego nie robisz teoretycznie odpada koszt materiałów na podbudowe i robocizny. Zanim wzielismy Superbruk sprawdzalismy kilka roznych firm - mniejszych i wiekszych (jedna to w ogole byl jakis kosmos cenowy). Superbruk zaoferowal nam najnizsza cene. Ile kosztowalo to wokol domu musze sprawdzic w papierach - dam znac na priva. Dzięki w takim razie czekam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysza223 04.10.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 a tu jak zwykle cisza - inwestorzy powymierali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 04.10.2009 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 eee. nie marudź, raptem 2 dni ciszy, co to było 2 dni dla podlaskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lookazzz 05.10.2009 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 witam niedługo odpalam piec na ekogroszek i właśnie się przymierzam do zakupu ekogroszku nigdy jeszcze nie kupowałem wiec może ktoś podsunąć gdzie tanio kupie najlepiej workowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rachela 06.10.2009 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Co do ekogroszku to my kupowaliśmy wstępnie tu: http://www.impet-bialystok.com/ Nie wiem czy to tanio czy mocno drogo, bralismy węgiel ten najtańszy, to jest rosyjski, i generalnie okej, na początku tylko zerwało nam zawleczke bo kamień się trafił, potem juz było w porządku. I braliśmy tez polski tańszy (bo tam są 2 rodzaje), ten palił się bez kłopotów. Teraz będziemy robić większe zamówienie bo na początek to bralismy do testów po kilka worków każdego. Polecam też ten skład ze względu na obsługę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 06.10.2009 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 WitamCzy ktoś z szacownego grona ma ogrzewanie nadmuchowe? Może ktoś się interesował tym i ma jakieś spostrzeżenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŻANET1719501885 07.10.2009 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Zaczynam konczyc murowanie scian fundamentowych i czas rozgladac sie za piaskiem do obsypania , jakie są aktualnie ceny piachu i gdzie 'sensownie' jest zamowic. Proszę o informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grand77 07.10.2009 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 zalezy w jakiej okolicy miasta budujesz,raczej ciezko bedzie za sensowne pieniadze zalatwic cos,co nie jest gruzem i odpadami,sam dawalem ogloszenie i tu na foru,i na portalu oddam/przyjme ziemi.podlasie to bardzo nieuczynne rejony polski,nikt nie odpowiedzial na anons.kupilem wiec cala potrzebna mi ziemie w zwirowni stok.4zl za tone ciena ziemia,taka z pola,i 7 zl tona pulpu ,takiej jak pod budowane drogi,przepuszczalne.niestety do tego dochodzi koszt transportu 150zl za wywrotke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rachela 08.10.2009 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Grand a jakieś konkretniejsze namiary na tę żwirownie masz może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŻANET1719501885 08.10.2009 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 zalezy w jakiej okolicy miasta budujesz,raczej ciezko bedzie za sensowne pieniadze zalatwic cos,co nie jest gruzem i odpadami,sam dawalem ogloszenie i tu na foru,i na portalu oddam/przyjme ziemi. podlasie to bardzo nieuczynne rejony polski,nikt nie odpowiedzial na anons. kupilem wiec cala potrzebna mi ziemie w zwirowni stok. 4zl za tone ciena ziemia,taka z pola,i 7 zl tona pulpu ,takiej jak pod budowane drogi,przepuszczalne.niestety do tego dochodzi koszt transportu 150zl za wywrotke. Buduję w Kudryczach(kierunek Wojszki), dziekuję za odpowiedź, bedę dzwoniła - mam nadzieję że uda sie wytargowac dobrą cenę , potrzebuję okolo 200 m3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogr23 10.10.2009 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2009 Witam forumowiczów ,mam pytanie czy ktoś buduje dom ORION I na podlasiu.I jeszcze jedno czy w Białymstoku lub okolicach ktoś zna godnego polecenia architekta solidnego,doświadczonego no i w przystępnej cenie.Z góry dziękuję za podpowiedzi. Poszło na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogr23 10.10.2009 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2009 Panowie i Panie potrzebuje jakąś solidną ekipę do wykonania fundamentu.Proszę o jakieś namiary:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANK 10.10.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2009 Zaczynam konczyc murowanie scian fundamentowych i czas rozgladac sie za piaskiem do obsypania , jakie są aktualnie ceny piachu i gdzie 'sensownie' jest zamowic. Proszę o informacje. Najlepiej rozejrzyj się po swojej okolicy i poszukaj piasku z wykopów - ludzie chętnie się go pozbywają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 12.10.2009 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 znacie może jakąś solidna ekipę od dociepleń, elewacji? bo jako że "mój" potencjalny wykonawca notorycznie zawala terminy jestem zmuszony zrobić casting na nowego, równie dobrego w swoim fachu a niekoniecznie najdroższego w okolicy miał ktoś z Was do czynienia z firmą "ABC Elewacje" (też dealer Caparola)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek50 12.10.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Ile może kosztować wykonanie ławy fundamentowej .Tj wykopanie ,szalunki , zbrojenie i zalanie betonem z gruchy. Chodzimi o samą robociznę . Ławy jest ok. 80mb 30 x 60 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rachela 13.10.2009 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Witam Szukam aktualnie drzwi wewnętrznych i normalnie oczopląs.. może ktoś robił z Was drzwi w Białymstoku u stolarza i jest z nich zadowolony? Bo te wszystkie porty polskone dre itd mnie przerażają..a raczej opinie o nich w internecie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 13.10.2009 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Rachela, normalnie... Ci współczuję Kilka miesięcy temu miałam ten sam problem i te same wrażenia. Nie znalazłam lokalnego producenta drzwi wew., a przynajmniej takich jakie mi odpowiadały i skończyło się na produkcji własnej. Efekt: dobry. PS. Zajrzyj do Bertranda na ul.Hetmańskiej, tam są ciekawe modele drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rachela 13.10.2009 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Dzięki Mikazuu, bo już myślałam, że jestem jakaś dziwna.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts