Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa PODLASKA

Frezjaa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Niech magiczna moc wigilijnego wieczoru przyniesie Wam spokój i radość.

Niech każda chwila świąt Bożego Narodzenia żyje własnym pięknem, a Nowy Rok obdaruje Was pomyślnością i szczęściem.

I niech spełniają się Wasze marzenia - te wyszeptane w biegu, zapisane w śniegu, i te złożone przy choince - niech spełnią się wszystkie…

Życzy andrzejka

Małe pytanko odnosnie pieca na ekogroszek?Piec 17kw sokół ,sterownik ecomax600 ,dmuchawa ustawiona na około 2 cm rozwarcia ,temp.zadana 65st.,podawanie 10 sek., czas postoju 60 sek.,nadmuch 50 %, jak narazie ustawienia najlepsze jakie mogłem znależć.Jest jedynie problem z całkowitym spalaniem węgla!!!!eko mocno się zżużla i powstaja mocne spieki. Próbowałem zmniejszać nadmuch do ok. 40% ale to prawie nic nie pomogło.Nie dotykałem się jedynie do przesłony na wentylatorze.Zmiana przestojów i podawania tylko zmniejszała wydajność i moc kotła.Czy jest to wina ekogroszku czy może coś jeszcze trzeba zmienić w ustawieniach kotła>?????Za odpowiedzi z góry dziękuję i przy okazji życzę Szczęśliwego Nowego 2010 roku!!!!!

latem płaciłem 11zł/m2, ekipa jednak chyba niezbyt godna polecenia (no chyba ze się ma stalowe nerwy, nie gonią żadne terminy i się wie czego pilnować, zeby nie spieprzyli :wink: ), generalnie ceny ok. 11-14zł/m2, bez materiału rzecz jasna (tynk robiony na budowie a nie z worka kosztował mnie przynajmniej połowę taniej)

Dzien dobry,

Napiszcie prosze, ile teraz kosztuje zrobienie tynkow cementowo-wapiennych (z materialem i bez). Dziekuje za pomoc.

Ja miałam robione właściwe w tamtym roku (2009) jesienią. Wzięli 12 zł./m2 ale ekipa szybka bo 650m2 w 1,5 tygodnia i dobrze robią, styropian w garażu tez wyklejają jak ktoś ociepli, mogę polecić

poszło na priv

witam ponownie: Wszystkiego Najlepszego w Nowym 2010 Roku!!!!

CoolaTT obiecałem Ci, że jak będę miał pełne dane za 2009 rok to napiszę: otóż cały prąd w domu kosztował mnie 2400 w tym ogrzewanie 700. pozdrawiam .swimmer

swimmer to faktycznie wiedziesz super oszczędne życie. Mi rocznie wychodzi za prąd ok 2 tys (w ogóle nie używam prądu do ogrzewania) Rachunki rzędu 160 pln miesięcznie. W twoim przypadku używając pompy ciepła normalne rachunki przy dość ekonomicznym użytkowaniu powinny być rzędu 300 pln/miesiąc - i to byłoby super osiągnięcie. A u Ciebie wychodzi po 200/miesiąc - chłopie napisz jak ty to robisz. Być może nie należę do osób zbyt oszczędnych - ale mieszkając w bloku płaciłem za prąd 120 pln/miesięcznie.

Witam, na wiosnę planuje rozpocząc budowe domu w Grabówce z poddaszem uzytkowym, dach czterospadowy, podwójny garaż,piwnicy nie bedzie, powierzchnia z garażem i kotłownia to 200m2, prosze o polecenie jakiejs solidnej ekpipy(o cenie nie pisze bo chyba każdy chce tanio i dobrze) do wykonania stanu surowego otwartego z wiezba dachowa ,info na priva, pozdrawiam