Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa PODLASKA

Frezjaa

Recommended Posts

Rozumiem że jako inwestora nic mnie nie interesuje,wjedziecie na budowę swoją piękną maszyną,zrobicie co trzeba,dacie gwarancję a ja wam zapłacę i rozstajemy się.Jeżeli tak to wygląda to fajny układ.Chyba was sprawdze,ale najpierw musi troche wyschnąć.A i tynki jeszcze wcześniej.

Dokladnie o to nam chodzilo od samego poczatku. :wink:

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

A moj domek wyglada tak

URL=http://www.fotosik.pl]http://images50.fotosik.pl/267/e7f9c8203a74b6d0med.jpg[/url]

http://images35.fotosik.pl/121/ae806e991fcf149emed.jpg

URL=http://www.fotosik.pl]http://images46.fotosik.pl/265/46379d1d90613e01med.jpg[/url]

Już gdzieś ten domek widziałem :) czy aby nie jak się jedzie na skrybicze po lewej stronie?

nie domek ten stoi 40km od bialegostoku w strone augustowa pozdrawiam :)

Chcialbym sie dowiedziec

DLACZEGO ZNIKAJA MOJE POSTY I TEMATY?????

[ od moderatora - posty zawierały reklamę

do tego celu służy dział "Ogłoszenia drobne" ]

a powiedz mi jaki jest koszt usługi taką maszyną?

Ty, jako inwestor kupujac sobie sam material, dowozac go i wynajmujac ekipe od posadzek tradycyjnym mixokretem potrzebujesz czasu i troszke wiecej pieniedzy , bo drozej Cie to wyniesie :wink:

Oczywiscie biorac pod uwage ze zrobia to dobrze :)

ok, nie odpisałeś konkretnie to zajrzałem na twój kalkulator na www

wychodzi że za samą robociznę liczysz ~10zł/m2, chyba dobra cena, oczywiście jeżeli robota wygląda tak samo ładnie jak jest opisana na stronie :wink:

teraz konkretnie pytanie:

- czy dla takiej roboty jak np. 160-190m2 wyruszacie w teren poza Łomżę czy też dla takiego sprzętu jest to jednak za mała inwestycja?

- czy cena ulega zależy od tego czy jest to sama wylewka czy razem ze styro i hydroizolacją?

- no i czy masz jakieś ograniczenie zasięgu działania, bo np. mam do Łożmy jakieś 120km, liczysz coś za dojazd?

wracając do kalkulatora: za 20t piasku wychodzi tam 600-800zł, jakoś dużo, w mojej okolicy za 20 tonowego mana piachu chyba sianego płaci się coś ok. 200zł

w zeszłym roku robiłem 6cm posadzki tylko w piwnicy, ok 65m2: piasek kosztował mnie 180zł (z czego ze 3/4 zostało), cement jedynka 42,5 bez popiołów 440zł/t, robocizna (samo wylanie, izolacje i siatkę robiłem sam) 8zł/m2

ok, nie odpisałeś konkretnie to zajrzałem na twój kalkulator na www

wychodzi że za samą robociznę liczysz ~10zł/m2, chyba dobra cena, oczywiście jeżeli robota wygląda tak samo ładnie jak jest opisana na stronie :wink:

teraz konkretnie pytanie:

- czy dla takiej roboty jak np. 160-190m2 wyruszacie w teren poza Łomżę czy też dla takiego sprzętu jest to jednak za mała inwestycja?

- czy cena ulega zależy od tego czy jest to sama wylewka czy razem ze styro i hydroizolacją?

- no i czy masz jakieś ograniczenie zasięgu działania, bo np. mam do Łożmy jakieś 120km, liczysz coś za dojazd?

wracając do kalkulatora: za 20t piasku wychodzi tam 600-800zł, jakoś dużo, w mojej okolicy za 20 tonowego mana piachu chyba sianego płaci się coś ok. 200zł

w zeszłym roku robiłem 6cm posadzki tylko w piwnicy, ok 65m2: piasek kosztował mnie 180zł (z czego ze 3/4 zostało), cement jedynka 42,5 bez popiołów 440zł/t, robocizna (samo wylanie, izolacje i siatkę robiłem sam) 8zł/m2

Nie chce sie reklamowac dlatego linkow nie bede zamieszczal

Na taka inwestycje jak u Ciebie poswiecic trzeba caly dzien, wiec jak najbardziej podjelibysmy sie. Robocizna ~10 zl jest cena netto a w regionie Bialegostoku kosztowaloby ~11 zl netto wlasnie z uwagi na dojazd. Hydroizolacja i rozkladanie styropianu jest w naszej kompetencji i robimy to w cenie usługi. Nie doliczamy juz nic wiecej.

A teraz co do cen piachu to nie jest to pytlak, nie jest to gruz tylko płukany, osiany piach 0-2 ze zwirowni z atestami, na ktorego zwirownia daje gwarancje a co za tym idzie my dajemy pelna gwarancje na beton utworzony z tego piasku. Czesto dostarczany byl na budowe plasek 0-2 w ktorym wiecej bylo ziaren o przekroju 0,5 - 1 . Z takiego piasku nie uzyskamy wytrzymalosci 12,5 MPa a to jest wymagana norma. Cement to 32,5 R II, ktora w zupelnosci wystarcza na podloza pod posadzki a nie powoduje wypalania.Dodatkiem w tym cemencie nie jest popiół a piasek kwarcowy. Latwiejsza jest obrobka betonu i gotowy jastrych nie ma skurczy tak silnych jak w przypadku Cementu 42,5 R. Ceny podane za materialy sa cenami brutto. Na cala usluge jest paragon, badz FV i oczywiscie pelna gwarancja.

Pozdrawiam serdecznie

Czapelki, nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę tych dużych drzwi tarasowych :). Możesz napisać jaki był ich koszt? Ja raczej oszczędniś jestem i raz, że wybrałem zwykłe z ruchomym słupkiem, dwa - to boję się ucieczki ciepła. Z roletami to juz całkiem był by wypas, ale....ech. :-?

Czapelki, nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę tych dużych drzwi tarasowych :). Możesz napisać jaki był ich koszt? Ja raczej oszczędniś jestem i raz, że wybrałem zwykłe z ruchomym słupkiem, dwa - to boję się ucieczki ciepła. Z roletami to juz całkiem był by wypas, ale....ech. :-?

Dzieki . Koszt tych duzych drzwi tarasowych to 5700 PLN. One tez sa z ruchomym slupkiem . Z rolety zrezygnowalismy poniewaz wstawione zostaly szyby antywlamaniowe +okucia antywywazeniowe . Taka roleta bardziej kusi wlamywaczy ( to jest moja opinia ) .

Dzieki . Koszt tych duzych drzwi tarasowych to 5700 PLN. One tez sa z ruchomym slupkiem . Z rolety zrezygnowalismy poniewaz wstawione zostaly szyby antywlamaniowe +okucia antywywazeniowe . Taka roleta bardziej kusi wlamywaczy ( to jest moja opinia ) .

Ja o rolecie myślałem bardziej w kwestii termiki przy tak sporej powierzchni szkła. Niestety coś za coś. Pocieszam się sporym tarasem z częściowym zadaszeniem :).

Hej.

Jaki jest wymiar tych drzwi i gdzie zostały kupione?

Podobają mi się ;)

Pozdrawiam

Hej.

Podobają mi się ;)

Pozdrawiam

Wymiar tych drzwi tarasowych to 3800X2400.

Tu byly kupione :

http://www.vitron.pl/

PS. wczoraj troszke dowiadywalem sie o studniach glebinowych.

Firm jest sporo,ktore robia odwierty.

Najpierw rozmawialem z hydrologiem,ktory przedstawil mi jak wyglada sytuacja wod gruntowych.

Hej.

Podobają mi się ;)

Pozdrawiam

Wymiar tych drzwi tarasowych to 3800X2400.

Tu byly kupione :

http://www.vitron.pl/

PS. wczoraj troszke dowiadywalem sie o studniach glebinowych.

Firm jest sporo,ktore robia odwierty.

Najpierw rozmawialem z hydrologiem,ktory przedstawil mi jak wyglada sytuacja wod gruntowych.

oooo i jakie masz ceny, bo Ja niestety jak na dziś to mam za wysoką 160 pln za metr.

Na ile wg Ciebie taki hydrolog może być pomocny przy "szukaniu" wody ?

Pozdrawiam

Jurek

Mialo byc hydrogeologiem a nie hydrologiem :roll:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Hydrogeologia

Jako ze znam ta pania, to niewiele mnie to kosztowalo zamienic z nia pare slow.

Poszperala w swoich mapach i zapiskach. Powiedziala mi na jakich glebokosciach wystepuja warstwy wodonosne. Powiedziala mi tez ogolnikowo o jakosc tych warstw. Zalezy mi dowiercic sie do drugiej warstwy wodonosnej. Sa wieksze poklady wody i lepszej jakosci. Choc i tak trzeba bedzie wode dac do sanepidu na ul. Legionowa 8. To cennik badania wody

na zawartosc bakterii--71 PLN

zelazo--20 PLN

mangan--65 PLN

azotany--30 PLN

twardosc--40 PLN

Jak wiele innych zwiazkow ktore mozna przebadac.

W piatek mam spotkanie odnosnie odwiertu .