Wadolek 01.03.2010 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Rozumiem że jako inwestora nic mnie nie interesuje,wjedziecie na budowę swoją piękną maszyną,zrobicie co trzeba,dacie gwarancję a ja wam zapłacę i rozstajemy się.Jeżeli tak to wygląda to fajny układ.Chyba was sprawdze,ale najpierw musi troche wyschnąć.A i tynki jeszcze wcześniej. Dokladnie o to nam chodzilo od samego poczatku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek piodon 01.03.2010 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 A moj domek wyglada tak URL=http://www.fotosik.pl]http://images50.fotosik.pl/267/e7f9c8203a74b6d0med.jpg[/url] http://images35.fotosik.pl/121/ae806e991fcf149emed.jpg URL=http://www.fotosik.pl]http://images46.fotosik.pl/265/46379d1d90613e01med.jpg[/url] Już gdzieś ten domek widziałem czy aby nie jak się jedzie na skrybicze po lewej stronie? nie domek ten stoi 40km od bialegostoku w strone augustowa pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 01.03.2010 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Chcialbym sie dowiedziec DLACZEGO ZNIKAJA MOJE POSTY I TEMATY????? [ od moderatora - posty zawierały reklamę do tego celu służy dział "Ogłoszenia drobne" ] a powiedz mi jaki jest koszt usługi taką maszyną? Ty, jako inwestor kupujac sobie sam material, dowozac go i wynajmujac ekipe od posadzek tradycyjnym mixokretem potrzebujesz czasu i troszke wiecej pieniedzy , bo drozej Cie to wyniesie Oczywiscie biorac pod uwage ze zrobia to dobrze ok, nie odpisałeś konkretnie to zajrzałem na twój kalkulator na www wychodzi że za samą robociznę liczysz ~10zł/m2, chyba dobra cena, oczywiście jeżeli robota wygląda tak samo ładnie jak jest opisana na stronie teraz konkretnie pytanie: - czy dla takiej roboty jak np. 160-190m2 wyruszacie w teren poza Łomżę czy też dla takiego sprzętu jest to jednak za mała inwestycja? - czy cena ulega zależy od tego czy jest to sama wylewka czy razem ze styro i hydroizolacją? - no i czy masz jakieś ograniczenie zasięgu działania, bo np. mam do Łożmy jakieś 120km, liczysz coś za dojazd? wracając do kalkulatora: za 20t piasku wychodzi tam 600-800zł, jakoś dużo, w mojej okolicy za 20 tonowego mana piachu chyba sianego płaci się coś ok. 200zł w zeszłym roku robiłem 6cm posadzki tylko w piwnicy, ok 65m2: piasek kosztował mnie 180zł (z czego ze 3/4 zostało), cement jedynka 42,5 bez popiołów 440zł/t, robocizna (samo wylanie, izolacje i siatkę robiłem sam) 8zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 01.03.2010 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Kurcze, powtórze pytanie: Ktoś wylewał posadzki anhydrytowe u siebie w domu? Mam kłopot ze znalezieniem ofert tego typu na Podlasiu w necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wadolek 01.03.2010 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 ok, nie odpisałeś konkretnie to zajrzałem na twój kalkulator na www wychodzi że za samą robociznę liczysz ~10zł/m2, chyba dobra cena, oczywiście jeżeli robota wygląda tak samo ładnie jak jest opisana na stronie teraz konkretnie pytanie: - czy dla takiej roboty jak np. 160-190m2 wyruszacie w teren poza Łomżę czy też dla takiego sprzętu jest to jednak za mała inwestycja? - czy cena ulega zależy od tego czy jest to sama wylewka czy razem ze styro i hydroizolacją? - no i czy masz jakieś ograniczenie zasięgu działania, bo np. mam do Łożmy jakieś 120km, liczysz coś za dojazd? wracając do kalkulatora: za 20t piasku wychodzi tam 600-800zł, jakoś dużo, w mojej okolicy za 20 tonowego mana piachu chyba sianego płaci się coś ok. 200zł w zeszłym roku robiłem 6cm posadzki tylko w piwnicy, ok 65m2: piasek kosztował mnie 180zł (z czego ze 3/4 zostało), cement jedynka 42,5 bez popiołów 440zł/t, robocizna (samo wylanie, izolacje i siatkę robiłem sam) 8zł/m2 Nie chce sie reklamowac dlatego linkow nie bede zamieszczal Na taka inwestycje jak u Ciebie poswiecic trzeba caly dzien, wiec jak najbardziej podjelibysmy sie. Robocizna ~10 zl jest cena netto a w regionie Bialegostoku kosztowaloby ~11 zl netto wlasnie z uwagi na dojazd. Hydroizolacja i rozkladanie styropianu jest w naszej kompetencji i robimy to w cenie usługi. Nie doliczamy juz nic wiecej. A teraz co do cen piachu to nie jest to pytlak, nie jest to gruz tylko płukany, osiany piach 0-2 ze zwirowni z atestami, na ktorego zwirownia daje gwarancje a co za tym idzie my dajemy pelna gwarancje na beton utworzony z tego piasku. Czesto dostarczany byl na budowe plasek 0-2 w ktorym wiecej bylo ziaren o przekroju 0,5 - 1 . Z takiego piasku nie uzyskamy wytrzymalosci 12,5 MPa a to jest wymagana norma. Cement to 32,5 R II, ktora w zupelnosci wystarcza na podloza pod posadzki a nie powoduje wypalania.Dodatkiem w tym cemencie nie jest popiół a piasek kwarcowy. Latwiejsza jest obrobka betonu i gotowy jastrych nie ma skurczy tak silnych jak w przypadku Cementu 42,5 R. Ceny podane za materialy sa cenami brutto. Na cala usluge jest paragon, badz FV i oczywiscie pelna gwarancja. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CZAPELKI 02.03.2010 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Jest juz SSZ. http://img155.imageshack.us/img155/136/afb029.jpg http://img52.imageshack.us/img52/8981/afb053.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 02.03.2010 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 CoolaT mozesz mi napisać jak wygląda konstrukcja Twojej altany? Czy na fundamencie w rogach masz słupy drewniane, a na tym trzyma się licówka z drewna, czy masz ściany murowane? dzięki. swimmer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 02.03.2010 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Czapelki, nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę tych dużych drzwi tarasowych . Możesz napisać jaki był ich koszt? Ja raczej oszczędniś jestem i raz, że wybrałem zwykłe z ruchomym słupkiem, dwa - to boję się ucieczki ciepła. Z roletami to juz całkiem był by wypas, ale....ech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CZAPELKI 02.03.2010 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Czapelki, nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę tych dużych drzwi tarasowych . Możesz napisać jaki był ich koszt? Ja raczej oszczędniś jestem i raz, że wybrałem zwykłe z ruchomym słupkiem, dwa - to boję się ucieczki ciepła. Z roletami to juz całkiem był by wypas, ale....ech. Dzieki . Koszt tych duzych drzwi tarasowych to 5700 PLN. One tez sa z ruchomym slupkiem . Z rolety zrezygnowalismy poniewaz wstawione zostaly szyby antywlamaniowe +okucia antywywazeniowe . Taka roleta bardziej kusi wlamywaczy ( to jest moja opinia ) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 02.03.2010 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Dzieki . Koszt tych duzych drzwi tarasowych to 5700 PLN. One tez sa z ruchomym slupkiem . Z rolety zrezygnowalismy poniewaz wstawione zostaly szyby antywlamaniowe +okucia antywywazeniowe . Taka roleta bardziej kusi wlamywaczy ( to jest moja opinia ) . Ja o rolecie myślałem bardziej w kwestii termiki przy tak sporej powierzchni szkła. Niestety coś za coś. Pocieszam się sporym tarasem z częściowym zadaszeniem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JurekM 02.03.2010 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Czapelki, nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę tych dużych drzwi tarasowych . Możesz napisać jaki był ich koszt? Ja raczej oszczędniś jestem i raz, że wybrałem zwykłe z ruchomym słupkiem, dwa - to boję się ucieczki ciepła. Z roletami to juz całkiem był by wypas, ale....ech. Dzieki . Koszt tych duzych drzwi tarasowych to 5700 PLN. One tez sa z ruchomym slupkiem . Z rolety zrezygnowalismy poniewaz wstawione zostaly szyby antywlamaniowe +okucia antywywazeniowe . Taka roleta bardziej kusi wlamywaczy ( to jest moja opinia ) . Hej. Jaki jest wymiar tych drzwi i gdzie zostały kupione? Podobają mi się Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CZAPELKI 03.03.2010 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Hej. Jaki jest wymiar tych drzwi i gdzie zostały kupione? Podobają mi się Pozdrawiam Wymiar tych drzwi tarasowych to 3800X2400. Tu byly kupione : http://www.vitron.pl/ PS. wczoraj troszke dowiadywalem sie o studniach glebinowych. Firm jest sporo,ktore robia odwierty. Najpierw rozmawialem z hydrologiem,ktory przedstawil mi jak wyglada sytuacja wod gruntowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JurekM 03.03.2010 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Hej. Jaki jest wymiar tych drzwi i gdzie zostały kupione? Podobają mi się Pozdrawiam Wymiar tych drzwi tarasowych to 3800X2400. Tu byly kupione : http://www.vitron.pl/ PS. wczoraj troszke dowiadywalem sie o studniach glebinowych. Firm jest sporo,ktore robia odwierty. Najpierw rozmawialem z hydrologiem,ktory przedstawil mi jak wyglada sytuacja wod gruntowych. oooo i jakie masz ceny, bo Ja niestety jak na dziś to mam za wysoką 160 pln za metr. Na ile wg Ciebie taki hydrolog może być pomocny przy "szukaniu" wody ? Pozdrawiam Jurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2r 03.03.2010 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Jeżeli ktoś ma problem co zrobić z ziemią z wykopów to bardzo chętnie pomogę ten problem rozwiązać.Ja zdecydowałem się jednak na kanalizację,do zrobienia mam około 150 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 03.03.2010 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Za odwiert fi 160 płaciłem 150zł/mb. Jak coś to info na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CZAPELKI 03.03.2010 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Mialo byc hydrogeologiem a nie hydrologiem http://pl.wikipedia.org/wiki/Hydrogeologia Jako ze znam ta pania, to niewiele mnie to kosztowalo zamienic z nia pare slow. Poszperala w swoich mapach i zapiskach. Powiedziala mi na jakich glebokosciach wystepuja warstwy wodonosne. Powiedziala mi tez ogolnikowo o jakosc tych warstw. Zalezy mi dowiercic sie do drugiej warstwy wodonosnej. Sa wieksze poklady wody i lepszej jakosci. Choc i tak trzeba bedzie wode dac do sanepidu na ul. Legionowa 8. To cennik badania wody na zawartosc bakterii--71 PLN zelazo--20 PLN mangan--65 PLN azotany--30 PLN twardosc--40 PLN Jak wiele innych zwiazkow ktore mozna przebadac. W piatek mam spotkanie odnosnie odwiertu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek piodon 03.03.2010 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Witam serdecznie komu sie podobaja takie kominki??? http://images50.fotosik.pl/267/f08596b4e6ace67d.jpg sa one wykonane z gipsu i mozna je malowac .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 03.03.2010 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Witam serdecznie komu sie podobaja takie kominki??? .... no mi na pewno nie, paskudztwo, taka tandeta jaką czasem widać w pseudowiktoriańskich (chyba ) domach angielskich, wybacz szczerość ale blueee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JurekM 04.03.2010 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Witam serdecznie komu sie podobaja takie kominki??? .... mi też się nie podobają takie, ale wszystko rzecz gustu, a z tymi nie można się spierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiMW 04.03.2010 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Za odwiert fi 160 płaciłem 150zł/mb. Jak coś to info na priv. Mógłbym prosić o namiary. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts