Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa PODLASKA

Frezjaa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Mam małe pytanko do posiadaczy bram garażowych, interesuje mnie gdzie je nabyliście i ile kosztowały, mam zamiar zamontować u siebie segmentową w miarę ocieploną z napędem.

Masz juz wybrany model i firme ?

Ja zastanawiam sie nad brama firmy NORMSTAHL

Dla mnie jest jeszcze za wczesnie aby brame kupowac.

Mam małe pytanko do posiadaczy bram garażowych, interesuje mnie gdzie je nabyliście i ile kosztowały, mam zamiar zamontować u siebie segmentową w miarę ocieploną z napędem.

bramę mam normstahl euro, kosztowała niemało :wink:

ale ponoć to mercedes wśród bram :wink:

jakiej byś nie wybrał to wyceń sobie w kilku firmach a nie w jednej, pytaj dokładnie o szczegóły, co wchodzi w komplet (ta sama teoretycznie brama może być wypasiona na maksa a może być odchudzona na maksa, a wtedy ceny tez różne), ja na tym manewrze zaoszczędziłem dobre kilkaset zł,albo inaczej mówiąc za kwotę, za którą kupiłem swoją Euro inny dealer normstahla zaproponował mi niższy model g60

Zastanawim sie nad kominkiem z plaszczem wodnym +kociol gazowy kondensacyjny jedno funkcyjny z zasobnikiem na wode.

A płaszcz wodny, no cóż, to trochę loteria, nie do końca wiadomo czy dobrze ją zaprojektujesz i wykonasz. Życzę powodzenia i pozdrawiam.

A kto powiedział że musi sam sobie zaprojektować i wykonać jest jeszcze trochę fachowców w tej dzidzinie w Polsce dobrze się znających na kominkach z płaszczem wodnym

Witam Wszystkich budujących Podlasian. Jestem na etapie oczekiwania na pozwolenia na budowę. Na allegro znalałem ofertę na pustaki ceramiczne CERAMIKA KOPLANY (wymiary takie jak porotherm 11szt./m2) w cenie 3,80 szt.brutto (bez faktury). W cegielni mają drożej. Czy moze ktoś z tego budował lub wie coś na temat tych pustaczków, czy są dobrej jakości? Proszę o opinie.