edde 22.04.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 a czy to nie zadaniem jest kierbuda przygotowanie kompletu dokumentów do zakończenia? chyba za to właśnie pieniądze bierze, a przynajmniej na pewno wie co trzeba zanieść do urzędu, ew. możesz zadzwonić do urzedasków, oni też powinni udzielić konkretnego info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czopuch 23.04.2010 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Dzien dobry,Macie moze, sprawnego elektryka, ktory potrafi z trayfy z budowlanej "zrobic" G11 bez odbioru domu, dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lookazzz 23.04.2010 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Dzień dobry, Macie może, sprawnego elektryka, który potrafi z taryfy z budowlanej "zrobić" G11 bez odbioru domu, dzięki za pomoc z tego co się dowiadywałem to nie da rady żeby zmienić taryfę budynek musi mieć nadany adres a do tego potrzebny jest odbiór a czy to nie zadaniem jest kierbuda przygotowanie kompletu dokumentów do zakończenia? chyba za to właśnie pieniądze bierze, a przynajmniej na pewno wie co trzeba zanieść do urzędu, ew. możesz zadzwonić do urzedasków, oni też powinni udzielić konkretnego info z kierownikiem budowy pożegnałem się już dawno wypełnił mi papiery te co do niego należały czyli dziennik oświadczenie o zakończeniu budowy i uporządkowaniu terenu i że zgodne z projektem i tyle , teraz szukam co jeszcze powinienem mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czopuch 23.04.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Adres mam, tylko odbioru nie mam i po to "sprytny" bylby potrzebny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 23.04.2010 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 obawiam się, ze i spryt nie pomoże, od zeszłego roku w PGE zmieniły się zasady i teraz tylko po odbiorze taryfa G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czopuch 24.04.2010 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2010 Dziekuje,powiedzcie mi prosze ile teraz kosztuja tynki wewnetrzne wykonywane recznie (robocizna)?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 25.04.2010 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Witam ponownie i przestrzegam przed firmą p.Dariusza Dworakowskiego : http://kamienogrod.pl/ . Strona sprawia bardzo profesjonalne wrażenie, prawda? Jest na niej nawet taki wpis: '(...)na chwile obecną jesteśmy zaliczani do grona najrzetelniejszych partnerów(...)'. No to powiem tak: umówiłam się z panem Dariuszem osobiście. W tym tygodniu rozmawialiśmy 3 razy, wymieniliśmy 3 maile. W piątek jeszcze potwierdziłam ustawkę na sobotę. Nadeszła sobota, małż wziął wolny weekend w pracy (zamiast tego będzie pracował cały weekend majowy......), 40 sadzonek niezwłocznie pragnie dostać się do ziemi, wszystko przygotowane i czeka na pana Dworakowskiego. Proszę sobie wyobrazić, że pan nie tylko nie przyjechał na umówioną godzinę, ale nie przyjechał w ogóle! Ani mnie o tym uprzedził, ani wytłumaczył po fakcie. Dzwoniłam do niego wielokrotnie - nie odbiera. To tyle jeśli chodzi o 'rzetelność' firmy Nasz Ogród. Mam jeszcze do Was prośbę, polećcie mi namiar na minikoparkę, albo robota w stylu: http://www.kamienogrod.pl/park-maszynowy-bruk/58-robot-170-jcb.html . Chodzi mi o maszynę, która zmieści się na szerokości 4m ( w pewnym miejscu działki taka jest odległość pomiędzy domem a ogrodzeniem) i generalnie będzie w stanie manewrować na niewielkiej działce. Będę bardzo wdzięczna.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rachela 27.04.2010 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Witam Za��atwia�� kto�� ostatnio zako��czenie budowy w Bia��ymstoku? na stronce jest opis ale jest napisanie ze trzeba za����czy�� protoko��y badan i sprawdzen kto�� wie jakie to maja by��?? na pewno kominiarski ale czy jeszcze jakie��? Ja robi��am w grudniu zesz��ego roku zako��czenie budowy. Mia��am odbiór kominiarski, odbiór elektryczny, ponieważ mam w��asn�� studni�� tego nie dokumentowa��am tylko na druku zaznaczy��am, nie mam też odprowadzenia ��cieków do kanalizacji tylko POS wi��c do����czy��am zg��oszenie budowy tej oczyszczalni. Poza tym od kierbuda papiery (za��wiadczenie z izby i o��wiadczenie). I gazu tez nie mam wi��c odbioru gazowego nie do����cza��am. Dziennik budowy wzi����am ze sob�� pani na miejscu zaznaczy��a że widzia��a i odda��a mi dziennik. Jeszcze mapka poinwentaryzacyjna i za��wiadczenie char. energetycznej budynku. I to wszystko, bez problemów po 21 dniach legalnie zamieszka��am Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KRYSIAX 28.04.2010 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 hej forumowicze! Liczę że mi pomożecie! Poszukuję kogoś dobrego do wykonania tarasu z bruku klinkierowego (coś ala polbruk )plus klinkier i do położenia płytki klinkierowej na fundament. Tylko chcę kogoś naprawdę solidnego. Pilnie potrzebny!!! Dzięki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzik123 29.04.2010 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 Poszukuje transportu hds i do przewozu stali. dziękuję za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgolebiowski 02.05.2010 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 Mogę dać namiar na małe auto z dźwigiem 603975570. tamtym roku płaciłem za transport do Ignatek 70 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slon23 02.05.2010 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 Witam serdecznie wszystkich. Może ktoś mi pomoże potrzebuję namiarów na jakieś tanie szambo i kręgi betonowe do obudowania studni głębinowej.Pozdrwiam wszystkich forumowiczow i czekam na namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgolebiowski 04.05.2010 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Nie wiem czy tanie ale jakoś innej opcji nie mogę znaleźć.Szamba za 4,5 k plus rozładunek mają na I Armii WP.Zamówiłem szambo 10 m3 w Olecku z dowozem do Białego i montażem za 3,8 k http://www.alumix.eu/zbiorniki.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woy_r 06.05.2010 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Witam,Potrzebuję pilnie namiarów na projektanta przyłacza wodnego. Mój projektant zaczął świętowąc w połowie kwietnia i do tej pory nie odbiera telefonu. Mówi się trudno. Myślę że jakiegoś jeszcze znajdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popiz 07.05.2010 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Podajcie namiary na sprawdzonych kierowników budowy, z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek50 08.05.2010 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Po jakim czasie od wylania ławy fundamentowej można smarować dysperbitem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 08.05.2010 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 a w jakim celu chcesz ławę smarować dysperbitem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek50 09.05.2010 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Jako izolacja pozioma i na to położyć folię . No a po wymurowaniu fundamentu też posmarować dysperbitem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 09.05.2010 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Pytanie eddiego było na miejscu. Na ławę daje się raczej porządną, wytrzymałą, sprawdzoną papę, najlepiej termozgrzewalną. Dysperbit nie jest raczej preparatem, który wytrzymałby dłużej napór ziemi, piasku, gliny czy czego tam jeszcze. Folia jako pozioma izolacja również. U mnie leży papa i po zgrzaniu jest nie do zerwania bez użycia przecinaka. Ktoś ma dobre upusty na gonty? . Zrewanżuję się tarcicą i materiałami do elektryki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 09.05.2010 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 dokładnie, odpuść sobie dysperbit w tym miejscu bo on tu nic nie da i do niczego nie jest potrzebny, przyda się potem na innym etapie budowy, połóż papę termozgrzewalną lub porządną grubą folię do izolacji poziomych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts