Robin2 31.05.2010 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 ... Postanowiłem postawić DOM... A masz już działkę? Jeśli tak- zacznij od sprawdzenia w gminie czy dla Twojej działki jest plan zagospodarowania przestrzennego lub wystąp o warunki zabudowy. To będzie wskazówka, jakiego projektu trzeba szukać. A najlepiej- niech poszuka małżonka, w ostatecznym rozrachunku i tak to Ona zdecyduje o wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rooths 01.06.2010 04:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Rozglądam się po forum i rozglądam ale ilość info przegrzewa mój "procek" w głowie... Co do działki to jesteśmy w fazie akceptacji teściowej... MAMUSI... znaczy przegwizdane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juki 03.06.2010 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Myślę że taniej nie znajdziesz,na priv wysyłam ci namiar. no i znalazłem. dom wytyczony za 300 pln ( cztery rogi z ławicami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k.ula 04.06.2010 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Witam wszystkich serdecznie Zastanowiłam się i wyszło mi, że jestem przesądna, chyba. Zarejestrowałam się na forum w 2008 roku, a dopiero teraz zaczynam pisanie. Bo dopiero teraz w naszej pięknej skąd inąd stolicy województwa uzyskaliśmy pozwolenie na budowę. Oczywiście wcześniej były warunki zabudowy i SKO. A jeszcze zaraz mają uchalić plan i za sąsiadów dać nam budynki wielorodzinne, w szczerym polu. Zobaczymy, jeszcze ani my ani sąsiedzi nie złożyliśmy broni. Mamy już pozwolenie na budowę, jest plan na koniec czerwca robić fundamenty a w połowie sierpnia Danwood stawia nam dom. A ja już zaczynam porządki i jakieś tam przymiarki do pakowania. Aha dom stawiamy z szanownym małżonkiem i córką drugoklasistką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 05.06.2010 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 Pięknie k.ula, powodzenia zakładaj dziennik co żebyśmy mogli podziwiać i kibicować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juki 06.06.2010 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 może ktoś z was ostatnio kupował stal i bloczki fundamentowe i jest w temacie gdzie najlepiej udeżyć żeby nie przepłacić. za informacje z góry dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANK 06.06.2010 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 Witajcie Dzieki Gosia za stronę , tylko ja już mam wycene, jednostka NIKOLA ewentualnie Bartosz, tylko w tej chwili chcę mniejszym nakładem rozprowadzić tylko kanały i iśc dalej z pracami..... BERNADETKA proponuję zajrzeć do TERMITECHU i popytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgolebiowski 06.06.2010 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 Stal zerknij tu http://www.zajkowska.com.pl/ a bloczki w Rakbudzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wm78 08.06.2010 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 witam, poratujcie dobrzy ludzie dobrym kontaktem co do ELEWACJI. Chodzi o zrobienie elewacji - styropian, klej siatka klej tynk , najlepiej kogoś zadowolonego, bo mam dość partaczy!!! teren działania OLmonty pozdrawiam WM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek50 08.06.2010 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Bloczki to w RAK budzie przywiozą rozładują a kasa potem . Kupowałem tam 1mcm temu Stal na Octowej lub koło hotelu leśnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgolebiowski 08.06.2010 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Bloczki to w RAK budzie przywiozą rozładują a kasa potem . Kupowałem tam 1mcm temu Stal na Octowej lub koło hotelu leśnego Na Octowej tj http://www.zajkowska.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 08.06.2010 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 witam, poratujcie dobrzy ludzie dobrym kontaktem co do ELEWACJI. Chodzi o zrobienie elewacji - styropian, klej siatka klej tynk , najlepiej kogoś zadowolonego, bo mam dość partaczy!!! teren działania OLmonty pozdrawiam WM zajrzyj do abc elewacje no bodajże ul. polnej czy polowej (poszukaj namiarów po nazwie w necie, bialystokonline itp), są dealerami caparola, mają na niego chyba najlepsze ceny w mieście, robią sami i przez polecone współpracujące ekipy, konkretnie i sensownie mi się z nimi współpracowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
esta81 09.06.2010 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Witam, Ma ktoś może drzwi wewnętrzne firmy Domaszewscy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wm78 09.06.2010 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 zajrzyj do abc elewacje no bodajże ul. polnej czy polowej (poszukaj namiarów po nazwie w necie, bialystokonline itp), są dealerami caparola, mają na niego chyba najlepsze ceny w mieście, robią sami i przez polecone współpracujące ekipy, konkretnie i sensownie mi się z nimi współpracowało dzięki będe dzwonił pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monius1719506993 09.06.2010 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Witam! Ja też buduję.Jestem na etapie wykańczania.Czekam na płyty do poddasza i fachowców.Jakoś im nie spieszno.Co za emocje.Nie mogę się doczekać kiedy zamieszkam w swoim domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evaa 09.06.2010 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Witam w gronie budujących. Mój domek jest już na etapie stanu surowego otwartego i trochę zaczeliśmy zastanawiać się nad ogrzewaniem. Pierwotnie zakładając miało być gazowe, azkolwiek z racji sporej piwnicy wygospodarowaliśmy pomieszczenie na ewentualny piec.Co będzie bardziej ekonomiczne. Mam na działce gaz, ale prawdę mówiąc przyszłościowo boję się kosztów ogrzewania gazowego - słyszałam, że trochę kosztuje. Nie potwierdzałam dotychczas tych wiadomości. Oczywiście będzie czyściej i mniej kłopotu z tym, ale, może lepszy piec? Czym zatem ostatecznie ogrzewać? Może ktoś napisze o swoich kosztach rocznych z pieca i z ogrzewania gazowego? Będę wdzięczna za pomoc;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 09.06.2010 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Witam w gronie budujących. Mój domek jest już na etapie stanu surowego otwartego i trochę zaczeliśmy zastanawiać się nad ogrzewaniem. Pierwotnie zakładając miało być gazowe, azkolwiek z racji sporej piwnicy wygospodarowaliśmy pomieszczenie na ewentualny piec. Co będzie bardziej ekonomiczne. Mam na działce gaz, ale prawdę mówiąc przyszłościowo boję się kosztów ogrzewania gazowego - słyszałam, że trochę kosztuje. Nie potwierdzałam dotychczas tych wiadomości. Oczywiście będzie czyściej i mniej kłopotu z tym, ale, może lepszy piec? Czym zatem ostatecznie ogrzewać? Może ktoś napisze o swoich kosztach rocznych z pieca i z ogrzewania gazowego? Będę wdzięczna za pomoc;) Witaj Ja jeszcze nie zaczęłam sezonu grzewczego, ale będzie gaz + piec na paliwo stałe. Co do kosztów, to wiele czynników na to wpływa. Technologia, ocieplenie itp. Na przykładzie mojej mamy, < dom lata 60-te, porządne mury, ocieplenie jakieś 5 cm, powierzchnia grzewcza około 70 m, 2 płytki gazowe, piec na podgrzewanie wody + ogrzewanie- największy rachunek< najzimniejsza pora roku> za 2 -m-ce to prawie 900 zł. Mniej zimniejsze m-ce oscylowały na poziomie 400-500 zł < dodam że 2 m-ce>. Jeśli ktoś lubi być "czarny" i bawić sie w codzienne palenie to zdecydowanie tańszy będzie węgiel. Jak wolisz wygodę to gaz jest alternatywa, ale na pewno droższą. Ja wrzucam piec dla oszczędności, teraz mieszkam na stancji gdzie sama palę w starym piecu, rabie drzewo. I powiem że mam już tego po dziurki w nosie Jeśli okaże się ,że rachunki za gaz nie będą przysparzać o zawał serca, to na pewno piec na węgiel będę traktowała jako rozrywkę i rozpalała raz na miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 09.06.2010 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Witam! Ja też buduję.Jestem na etapie wykańczania.Czekam na płyty do poddasza i fachowców.Jakoś im nie spieszno.Co za emocje.Nie mogę się doczekać kiedy zamieszkam w swoim domku. Witaj Najfajniejsza część budowy Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JurekM 09.06.2010 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Witaj Najfajniejsza część budowy Gratulacje Oprócz tego, że najfajniejsza to chyba najbardziej budżetochłonna A Ja dziś zakończyłem stan "0" i od jutra "Niech się mury pną do góry" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 09.06.2010 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Oprócz tego, że najfajniejsza to chyba najbardziej budżetochłonna A Ja dziś zakończyłem stan "0" i od jutra "Niech się mury pną do góry" Pozdrawiam W tej akurat zaczyna być widać efekty pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts