Dzustaa 08.11.2010 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Czy naprawdę nikt nie poleca architekta, z którego usług korzystał?? Prosiłam już wcześniej o namiary ale odzew był zerowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomczaas 09.11.2010 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Czy naprawdę nikt nie poleca architekta, z którego usług korzystał?? Prosiłam już wcześniej o namiary ale odzew był zerowy W takim razie ja mogę z czystym sumieniem polecić swego architekta: Grzegorz Móżdżyński na ulicy Świętego Rocha 11/1 lok 706. Bardzo miło i wiele bezcennych rad na etapie projektowania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 10.11.2010 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Odnośnie poszukujących kostkę granitową. Mam już to za sobą - leży na swoim miejscu Niestety ceny w Podlaskim są jakieś chore. Nawet doliczając transport sporo taniej wychodzi kostka w okolicach Strzegomia - oczywiście przy pełnych transportach. Ja kupowałem u Pana Marcina w firmie Kam-Mat, organizował transport i kostkę. A jeżeli macie mniejsze ilości do zamówienia to proponuję skrzyknąć się w kilka osób. No własnie,na wszystko ceny w Podlaskiem "chore",a zwłaszcza robocizna:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 10.11.2010 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Hej! Ile teraz kosztuje robocizna: 1. Układanie wełny na poddaszu (czy płaci się oddzielnie za warstwę jeśli są dwie?) 2. Układanie płyt gipso-kartonowych Przymierzam się w grudniu ułożyć, żeby ruszyć ogrzewanie przed sylwestrem Dzięki za odpowiedź 45zł/m2 na gotowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 10.11.2010 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Drodzy Forumowicze, Z radością i podziwem obserwujemy, jak funkcjonuje Wasza Grupa Budująca na Forum. Chcemy na łamach "Muratora" opisać to unikalne zjawisko, jakim jest istnienie Grup Budujących. Prosimy o spotkanie z Wami. Zaproponujcie termin, przyjedziemy. Chcemy porozmawiać, jakie są Wasze relacje wzajemne i opinie. Czekamy na odzew! Liczymy na nieskomplikowane zorganizowanie takiego spotkania któregoś wieczoru lub w weekend. Prosimy o sygnał - najlepiej pisząc na: [email protected] Pozdrawiamy serdecznie Andrzej T. PaplińskiKierownik Działu Publicystykamiesięcznika "Murator"tel. (22) 59 05 358 -----------------------------------------------MURATOR miesięcznikul. Dęblińska 6, 04-187 Warszawatel. (22) 59 05 358 e-mail: [email protected] WWW: http://murator.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 10.11.2010 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 No własnie,na wszystko ceny w Podlaskiem "chore",a zwłaszcza robocizna:D Tutaj to akurat prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafał.S 13.11.2010 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Witam Wszystkich. Odnośnie deskowania i papowania to nie jest wg. mnie konieczne. Można dać ( zawsze to wzmocnienie więźby), ale to zawsze dodatkowe koszta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowniczy30 15.11.2010 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 W takim razie ja mogę z czystym sumieniem polecić swego architekta: Grzegorz Móżdżyński na ulicy Świętego Rocha 11/1 lok 706. Bardzo miło i wiele bezcennych rad na etapie projektowania. Pozdrawiam Witam a mogę spytać ile kosztował taki projekt, rozumiem że również z nadzorem wykonania i dobieraniem materiałów. Czy była to cena za metr czy za całość? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arti73 20.11.2010 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Czy naprawdę nikt nie poleca architekta, z którego usług korzystał?? Prosiłam już wcześniej o namiary ale odzew był zerowy Z reką na sercu mogę polecić architekta pana Grzegorza Kossakowskiego z ul.Komarowej,bardzo kompetentny słuzy pomocą po prostu zna się na rzeczy.Zaprojektował nam domek taki jaki chcieliśmy z trzech projektów z katalogów skompletował jeden my powiedzieliśmy ci chcemy i po kilku spotkaniach było po sprawie.pozdrawiam Artur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzustaa 23.11.2010 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Dziękuję za odpowiedzi, arti73 wysłałam Ci wiadomość na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzys2507 23.11.2010 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Witam wszystkich i pozdrawiam. Mam pytanie - ile trzeba zapłacic w Białymstoku za adaptację gotowego projektu. Jak czytam w Polsce ludzie płacą po 1600-1800zł. U nas na razie 2 architektów chce po 3000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zebrix 23.11.2010 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Witam wszystkich i pozdrawiam. Mam pytanie - ile trzeba zapłacic w Białymstoku za adaptację gotowego projektu. Jak czytam w Polsce ludzie płacą po 1600-1800zł. U nas na razie 2 architektów chce po 3000. Dlatego ja po takich poszukiwaniach jak Twoje zdecydowałem się na projekt indywidualny. Projekt gotowy wraz z ceną adaptacji daje koszt indywidualnej realizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzys2507 23.11.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Dlatego ja po takich poszukiwaniach jak Twoje zdecydowałem się na projekt indywidualny. Projekt gotowy wraz z ceną adaptacji daje koszt indywidualnej realizacji. Wydawało mi się że projekt indywidualny wyjdzie znacznie drożej. Gotowy projekt 2000 + adaptacja 3000+ ew niewielkie zmiany 1000 = 6000. Uda mi się w tych granicach zrobi projekt indywidualny? (dom ok 150 m powierzchni użytkowej) A przy okazji czy ktoś ma zainstalowaną pompę ciepła powietrze - woda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 23.11.2010 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 mnie adaptacja + zmiany + kierownik budowy kosztowała 2440zł, ale to było dwa lata temu, choc to właśnie wtedy był boom i ceny na wszystko niskie nie były... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzustaa 24.11.2010 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 edde, czy korzystałeś z usług tego samego architekta co tola? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 24.11.2010 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 nic mi o tym chyba nie wiadomo no i "mój" architekt jest poza białego i w białym raczej nie robi, bo ma sporo roboty u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 25.11.2010 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 W nawiązaniu do propozycji spotkania zaproponowanej przez p. Paplińskiego- czy ktoś jest zainteresowany?Osobiście chętnie wezmę w tym udział. Kto jeszcze? Prosze o info na priv, skrzykniemy się i ustalimy termin i miejsce.Pozdr.Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbiq 01.12.2010 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 WitamPolecam architekta Pana Andrzeja Witka - młody człowiek ale z doświadczeniem, pracował wcześniej w biurze projektowym MTM Styl.Rzetelny i cierpliwy do inwestora - robił dla mnie 13 wersji projektu.Zainteresowanym wyślę kontakt na maila. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JurekM 06.12.2010 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Coś u nas w grupie przestój z powodu mrozów i śniegów skoro nikt nic nie pisze. Rozumiem prace ziemne, ale pewnie ktoś wykańcza wnętrze i przy okazji siebie i może coś napisać. Ja dziś zaczynam odbierać wełnę i budowlańce zaczęli brać się za zabudowę poddasza. Mam nadzieję, że pod koniec miesiąca może i uruchomię ogrzewanko ?? W międzyczasie bawię się wkładaniem styropianu pomiędzy murłaty a elewację (jest szczelina 4-5 cm) i w łączenie pionów kanalizacyjnych z dachówkami wentyalcyjnymi oraz z okapu z kuchni i grawitacji z garażu. Mam tylko problem z kotem (tak z kotem), bo zaczął robić na wykładzinę i weź go tego oducz. Jak tak dalej będzie to będzie musiał spać na śniegu Pozdrawiam sąsiadów i piszcie co się u Was dzieje. a przy okazji gdzie jest w Białym lub okolicy i duży wybór w miarę niedrogich parapetów wewnętrznych z kamienia, czy koglomeratu, czy cegoś tam innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 06.12.2010 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 .... a przy okazji gdzie jest w Białym lub okolicy i duży wybór w miarę niedrogich parapetów wewnętrznych z kamienia, czy koglomeratu, czy cegoś tam innego? ja kupowałem na hetmańskiej, przy skrzyżowaniu z marczukowską bodajże, Trojanowski czy jakoś tak, co prawda tydzień opóźnienia w terminie realizacji ale za to cena chyba najniższa w miescie i okolicy (a przynajmniej my nic tańszego nie znaleźliśmy), a parapety to konglomerat (chyba tak się zwie, w każdym razie ten cały w przekroju jednolity jak kamień, nie ten z kamieniem na wierzchu a samą żywicą w rdzeniu) botticcino, 3cm oczywiście (bo niektórzy to cienki 2cm próbują wcisnąć) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts