Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa PODLASKA

Frezjaa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Czy naprawdę nikt nie poleca architekta, z którego usług korzystał?? Prosiłam już wcześniej o namiary ale odzew był zerowy

W takim razie ja mogę z czystym sumieniem polecić swego architekta: Grzegorz Móżdżyński na ulicy Świętego Rocha 11/1 lok 706. Bardzo miło i wiele bezcennych rad na etapie projektowania. Pozdrawiam

Odnośnie poszukujących kostkę granitową. Mam już to za sobą - leży na swoim miejscu :D Niestety ceny w Podlaskim są jakieś chore. Nawet doliczając transport sporo taniej wychodzi kostka w okolicach Strzegomia - oczywiście przy pełnych transportach. Ja kupowałem u Pana Marcina w firmie Kam-Mat, organizował transport i kostkę.

A jeżeli macie mniejsze ilości do zamówienia to proponuję skrzyknąć się w kilka osób.

No własnie,na wszystko ceny w Podlaskiem "chore",a zwłaszcza robocizna:D

Drodzy Forumowicze,

Z radością i podziwem obserwujemy, jak funkcjonuje Wasza Grupa Budująca na Forum. Chcemy na łamach "Muratora" opisać to unikalne zjawisko, jakim jest istnienie Grup Budujących. Prosimy o spotkanie z Wami. Zaproponujcie termin, przyjedziemy. Chcemy porozmawiać, jakie są Wasze relacje wzajemne i opinie.

Czekamy na odzew! Liczymy na nieskomplikowane zorganizowanie takiego spotkania któregoś wieczoru lub w weekend.

Prosimy o sygnał - najlepiej pisząc na: [email protected]

Pozdrawiamy serdecznie

Andrzej T. Papliński

Kierownik Działu Publicystyka

miesięcznika "Murator"

tel. (22) 59 05 358

-----------------------------------------------

MURATOR miesięcznik

ul. Dęblińska 6, 04-187 Warszawa

tel. (22) 59 05 358

e-mail: [email protected]

WWW: http://murator.pl

W takim razie ja mogę z czystym sumieniem polecić swego architekta: Grzegorz Móżdżyński na ulicy Świętego Rocha 11/1 lok 706. Bardzo miło i wiele bezcennych rad na etapie projektowania. Pozdrawiam

Witam a mogę spytać ile kosztował taki projekt, rozumiem że również z nadzorem wykonania i dobieraniem materiałów. Czy była to cena za metr czy za całość?

Pozdrawiam

Czy naprawdę nikt nie poleca architekta, z którego usług korzystał?? Prosiłam już wcześniej o namiary ale odzew był zerowy

Z reką na sercu mogę polecić architekta pana Grzegorza Kossakowskiego z ul.Komarowej,bardzo kompetentny słuzy pomocą po prostu zna się na rzeczy.Zaprojektował nam domek taki jaki chcieliśmy z trzech projektów z katalogów skompletował jeden my powiedzieliśmy ci chcemy i po kilku spotkaniach było po sprawie.pozdrawiam Artur.

Witam wszystkich i pozdrawiam.

Mam pytanie - ile trzeba zapłacic w Białymstoku za adaptację gotowego projektu. Jak czytam w Polsce ludzie płacą po 1600-1800zł. U nas na razie 2 architektów chce po 3000.

Dlatego ja po takich poszukiwaniach jak Twoje zdecydowałem się na projekt indywidualny. Projekt gotowy wraz z ceną adaptacji daje koszt indywidualnej realizacji.

Dlatego ja po takich poszukiwaniach jak Twoje zdecydowałem się na projekt indywidualny. Projekt gotowy wraz z ceną adaptacji daje koszt indywidualnej realizacji.

Wydawało mi się że projekt indywidualny wyjdzie znacznie drożej. Gotowy projekt 2000 + adaptacja 3000+ ew niewielkie zmiany 1000 = 6000. Uda mi się w tych granicach zrobi projekt indywidualny? (dom ok 150 m powierzchni użytkowej)

A przy okazji czy ktoś ma zainstalowaną pompę ciepła powietrze - woda?

Coś u nas w grupie przestój z powodu mrozów i śniegów skoro nikt nic nie pisze.

Rozumiem prace ziemne, ale pewnie ktoś wykańcza wnętrze i przy okazji siebie i może coś napisać.

Ja dziś zaczynam odbierać wełnę i budowlańce zaczęli brać się za zabudowę poddasza.

Mam nadzieję, że pod koniec miesiąca może i uruchomię ogrzewanko ??

W międzyczasie bawię się wkładaniem styropianu pomiędzy murłaty a elewację (jest szczelina 4-5 cm) i w łączenie pionów kanalizacyjnych z dachówkami wentyalcyjnymi oraz z okapu z kuchni i grawitacji z garażu.

Mam tylko problem z kotem (tak z kotem), bo zaczął robić na wykładzinę i weź go tego oducz. Jak tak dalej będzie to będzie musiał spać na śniegu :)

Pozdrawiam sąsiadów i piszcie co się u Was dzieje.

a przy okazji

gdzie jest w Białym lub okolicy i duży wybór w miarę niedrogich parapetów wewnętrznych z kamienia, czy koglomeratu, czy cegoś tam innego?

....

a przy okazji

gdzie jest w Białym lub okolicy i duży wybór w miarę niedrogich parapetów wewnętrznych z kamienia, czy koglomeratu, czy cegoś tam innego?

ja kupowałem na hetmańskiej, przy skrzyżowaniu z marczukowską bodajże, Trojanowski czy jakoś tak, co prawda tydzień opóźnienia w terminie realizacji ale za to cena chyba najniższa w miescie i okolicy (a przynajmniej my nic tańszego nie znaleźliśmy), a parapety to konglomerat (chyba tak się zwie, w każdym razie ten cały w przekroju jednolity jak kamień, nie ten z kamieniem na wierzchu a samą żywicą w rdzeniu) botticcino, 3cm oczywiście (bo niektórzy to cienki 2cm próbują wcisnąć)