Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa PODLASKA

Frezjaa

Recommended Posts

W nawiązaniu do propozycji spotkania zaproponowanej przez p. Paplińskiego- czy ktoś jest zainteresowany?

Osobiście chętnie wezmę w tym udział.

Kto jeszcze? Prosze o info na priv, skrzykniemy się i ustalimy termin i miejsce.

Pozdr.

Robert

Witam

Ja również jestem zainteresowany tym spotkaniem. Czekam na bliższe informacje.

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

witam wszystkich budujących i wybudowanych na podlasiu!!!mam mam kilka pytań? gdzie kupowaliście w tym roku ekogroszek, który możecie polecić i za jaką cenę???no i oczywiście najważniejsze jak w tym roku przy tej pogodzie spalanie ?ile idzie ekogroszku na dobę ???

Dzien dobry, w Protasach po 900 ekoret (workowany), maja tez tansze. Na Popieluszki w BCMB miala byc dostawa pieklorza chyba z Juliana - ok. 15 grudnia - ceny nie znam. W Termitechu maja syberyjski, czy dobry nie wiem nie probowalem, podobno szefostwo pali i chwali.

Hej hej hej, jeśli komuś przydadzą się tanie siatki osłonowe na rynny przed liśćmi i innym tałatajstwem to polecam szybciutko udać się do Biedronki i tam profi wersja 6m długości z klamerkami o szerokośći 16,5cm kosztuje tylko 3,99. Poprzednia cena 18 bez kilku groszy. Koszt moich wyniósł około 50zł., ale u mnie [arter i ponad 70m rynien. A tak w ogóle wszystkiego najlepszego Podlasiaki, dużo, dużo prezentów, wspaniałej zabawy w Sylwestra i powodzenia w Nowym Roku!!!

sprzedaję moją działke może ktoś będzie chętny , jest zadbana z wszystkimi dokumętami do budowy domu potrzebnymi. cena 80tys dla forumowiczów rabat.

FOXTER napisz mi na prv gdzie jest ta działka, jaką ma powierzchnię itd. Dokładniejszych informacji potrzebuję bo jeden z moich kolegów kiedyś coś mnie pytał.

Witam!

Wszystkim Podlasiakom życzę Szczęśliwego Nowego Roku, większego spokoju w budowaniu w 2011 roku, aby materiały potaniały jeszcze bardziej, aby poszło Wam mniej materiałów niż myśleliście, aby udało się Wam wprowadzać wcześniej niż planowaliście, aby wszyscy fachowcy robili lepiej i za darmo, aby nie było kradzieży więcej na budowach i aby Wam i nam wszystkim zdrówka było pod dostatkiem.

A teraz ubierać się i na zabawę :)

Pozdrawiam

Witam!

Wszystkim Podlasiakom życzę Szczęśliwego Nowego Roku, większego spokoju w budowaniu w 2011 roku, aby materiały potaniały jeszcze bardziej, aby poszło Wam mniej materiałów niż myśleliście, aby udało się Wam wprowadzać wcześniej niż planowaliście, aby wszyscy fachowcy robili lepiej i za darmo, aby nie było kradzieży więcej na budowach i aby Wam i nam wszystkim zdrówka było pod dostatkiem.

A teraz ubierać się i na zabawę :)

Pozdrawiam

JurekM, super życzenia, ja dodam jeszcze: by urzędnicy sprawniej działali i byli życzliwsi dla planujących zacząć budowę i budujących :)

Witam serdecznie w Nowym Roku! Odnośnie postu wyżej "by urzędnicy sprawniej działali" mąż udał się wczoraj do Gazowni Białostockiej z zapytaniem odnośnie przyłączenia gazu. Mamy kupioną działkę przy wąskiej uliczce, którą idzie linia gazowa, do naszego ogrodzenia bedzie raptem 2 metry. Okazuje się,ze najblizszy termin to lipiec 2014 r. Są może jakieś sposoby na przyspieszenie całej sprawy?

na posadzkach mi (i nie tylko, zerknij kila czy kilkanaście stron wstecz) K.Domin z Sokółki (ale robią oczywiście wszędzie ;) ), jeśli chcesz namiary to na prv albo w necie może znajdziesz

posadzki zrobili mi szybko i solidnie, w dobrej cenie i to co mi się spodobało to że gość sam kruszywo do posadzek przywozi, takie jakiego potrzebuje i tyle ile mu trzeba i w dobrej cenie (kosztowało mnie to 2x taniej niż jeślibym sam gdzieś zamawiał, a w zagłębiu piaskowo-żwirowym się buduję to ceny piachu i transportu - bo blisko- nie sa przesadzone)

a najciekwasze było to że cement kazał mi przywieźć w sobotę (żeby na poniedziałek rano był gotowy a nie w transporcie) i postawić przy ulicy, przed domem, ja oczy: jak? wyniosą przecie? 2,5 palety w workach na ulicy na dwie noce?? on an to że odkąd robi posadzki nigdy tak zostawiony cement nie zginął, że jak coś zniknie to on odkupi:) no to postawiłem, w sobotę wpołudnie, w poniedziałek rano - cement nietknięty :)

na posadzkach mi (i nie tylko, zerknij kila czy kilkanaście stron wstecz) K.Domin z Sokółki (ale robią oczywiście wszędzie ;) ), jeśli chcesz namiary to na prv albo w necie może znajdziesz

posadzki zrobili mi szybko i solidnie, w dobrej cenie i to co mi się spodobało to że gość sam kruszywo do posadzek przywozi, takie jakiego potrzebuje i tyle ile mu trzeba i w dobrej cenie (kosztowało mnie to 2x taniej niż jeślibym sam gdzieś zamawiał, a w zagłębiu piaskowo-żwirowym się buduję to ceny piachu i transportu - bo blisko- nie sa przesadzone)

a najciekwasze było to że cement kazał mi przywieźć w sobotę (żeby na poniedziałek rano był gotowy a nie w transporcie) i postawić przy ulicy, przed domem, ja oczy: jak? wyniosą przecie? 2,5 palety w workach na ulicy na dwie noce?? on an to że odkąd robi posadzki nigdy tak zostawiony cement nie zginął, że jak coś zniknie to on odkupi:) no to postawiłem, w sobotę wpołudnie, w poniedziałek rano - cement nietknięty :)

Może sam siedział w aucie i pilnował ??? :)

Swoją drogą chciałbyś nieść 25kg cementu za który dostaniesz max 5 pln ??? Dlatego cementu nie kradną.

Mi przywozili kruszywo (25 lub 30 ton - nie pamiętam) za 470 pln.

dobrze myśle, że 25-30 ton to zawartość takiego actrosa?

http://www.marketeo.pl/photoOffer/big/248433_big.jpg

to zależy czy przepisowo, czy ile wlezie:

1. Przepisowo to podejrzewam że ok. 16-18 ton (takie auto z ładunkiem max 32 tony)

2. Ile wlezie to gwarantuje, że min. 30 wejdzie, czyli bedzie wazylo nawet 45 ton

A ryzyko kierowcy :)