JurekM 16.09.2011 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Pytanie do osób,które mają podwójny garaż, czy zdecydowaliście się na jedną bramę podwójną, czy dwie pojedyncze. Jesteśmy na etapie projektu i musimy się zdecydować. Jak to wygląda cenowo, która opcja jest korzystniejsza? Witaj! W zeszłym roku też miałem takie zagwostki. Zdecydowałem się na podwójną bramę i nie żałuję. Przy dwóch bramach musisz mieć dwa napędy, no i słupek murowany pośrodku. Co do wyglądu to rzecz gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 16.09.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Co do wiercenia studni to zawsze umawiajcie się, że musicie być przy mocowaniu rur i wtedy nikt Was na metry nie oszuka. Ostatnie metry wiercili już praktycznie w nocy i w deszczu. Chyba te niedogodności postanowili rozliczyć własnie "nadwyżką". Nie było szans na ciagłe pilnowanie. Odnoszę wrażenie, że trafienie w "żyłę" też zależy od szczęścia bo gość pierwsze pewne trafienie skończył na 15 metrze, gdzie jego pracownik stwierdził"panie, wody to tu nie będzie". Śmieję się teraz z tego, bo "firma" była z polecenia. Sprawę uratował różdżkarz, który później stwierdził, że to nie pierwsza tego typu akcja Zamierowskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marza 17.09.2011 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Proszę o info dot. dachu: 1. gdzie dostaliście dobrą cenę na dachówkę ceramiczną ( na chwilę obecną zainteresowana jestem: z Koramica holenderka Madura, z Rupp Rubin 13V i z Creatona Premion), pewnie trzeba będzie zweryfikować marzenia 2. proszę o namiary na sprawdzonych dekarzy. Pozdrawiam i liczę na wsparcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzustaa 17.09.2011 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Ostatnie metry wiercili już praktycznie w nocy i w deszczu. Chyba te niedogodności postanowili rozliczyć własnie "nadwyżką". Nie było szans na ciagłe pilnowanie. Odnoszę wrażenie, że trafienie w "żyłę" też zależy od szczęścia bo gość pierwsze pewne trafienie skończył na 15 metrze, gdzie jego pracownik stwierdził"panie, wody to tu nie będzie". Śmieję się teraz z tego, bo "firma" była z polecenia. Sprawę uratował różdżkarz, który później stwierdził, że to nie pierwsza tego typu akcja Zamierowskiego. Compi, czy wcześniej geolog sprawdzał w którym miejscu jest woda, czy ta ekipa wierciła "metodą prób i błędów"?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KulAbra 18.09.2011 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Ostatnie metry wiercili już praktycznie w nocy i w deszczu. Chyba te niedogodności postanowili rozliczyć własnie "nadwyżką". Nie było szans na ciagłe pilnowanie. Odnoszę wrażenie, że trafienie w "żyłę" też zależy od szczęścia bo gość pierwsze pewne trafienie skończył na 15 metrze, gdzie jego pracownik stwierdził"panie, wody to tu nie będzie". Śmieję się teraz z tego, bo "firma" była z polecenia. Sprawę uratował różdżkarz, który później stwierdził, że to nie pierwsza tego typu akcja Zamierowskiego. dzięki za ostrzeżenie i porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marza 18.09.2011 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Więźba Gdzie mają dobrą cenę na więźbę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 19.09.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Compi, czy wcześniej geolog sprawdzał w którym miejscu jest woda, czy ta ekipa wierciła "metodą prób i błędów"?? Gość pokazał palcem i wybrał miejsce, które potem zostało wyśmiane przez różdżkarza. Po prostu zbyt blisko lasu studni podobno się nie wierci, a niedaleka linia drzew typu brzozy wcale nie oznacza tego, że tu jest woda. Może podskurna tak, ale niekoniecznie ta właściwa, o którą nam chodzi. Tak jak nie polecam "studniarza" tak różdżkarza jak najbardziej. I miejsce i głębokość na jakiej przewidział wodę sprawdziły się. Poza tym uczciwie podchodzi do swojej pracy, bo nie żąda całej kwoty od razu. Nie twierdzę jednak, że nie należy korzystać z usług geologów. Niejeden inwestor żałuje oszczędności na tym polu w perspektywie podnoszącego się co roku poziomu wód gruntowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzustaa 20.09.2011 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Tak jak nie polecam "studniarza" tak różdżkarza jak najbardziej. I miejsce i głębokość na jakiej przewidział wodę sprawdziły się. Poza tym uczciwie podchodzi do swojej pracy Compi, proszę więc o namiary na różdżkarza na priv. Ile płaciliście za jego usługi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KulAbra 20.09.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Compi, proszę więc o namiary na różdżkarza na priv. Ile płaciliście za jego usługi? Mi też sie przyda różdżkarz. proszę o namiary na priv. dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 21.09.2011 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Poszło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzustaa 21.09.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaszaga 22.09.2011 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Witam, chciałam się oficjalnie przywitać w grupie podlaskiej. Mało tu Was, a gdzie reszta? Większość tylko pewnie czyta hmm, to chociaż ja coś napiszę. Fundamenty już stoją, część ścian już też, w ciągu tygodnia będzie zalewany strop, jak na razie szło gładko bo wiedzę chłonę z forum muratora. Niestety dalej nie wszystko wiem. Czy moglibyście coś doradzić w sprawie blachodachówki, jaką polecacie i gdzie jechać po dobre ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 22.09.2011 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Czytałam o różnych blachodachówkach, rozmawialiśmy z wykonawcą i znajomym który ma firmę sprzedającą pokrycia dachowe no i ostatecznie wybraliśmy Plannja Royal, jakość w stosunku do ceny wydała nam się najrozsądniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JurekM 22.09.2011 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Witam, chciałam się oficjalnie przywitać w grupie podlaskiej. Mało tu Was, a gdzie reszta? Większość tylko pewnie czyta hmm, to chociaż ja coś napiszę. Fundamenty już stoją, część ścian już też, w ciągu tygodnia będzie zalewany strop, jak na razie szło gładko bo wiedzę chłonę z forum muratora. Niestety dalej nie wszystko wiem. Czy moglibyście coś doradzić w sprawie blachodachówki, jaką polecacie i gdzie jechać po dobre ceny? Witamy na forum i liczymy na aktywny udział A nie myślałaś jednak o dachówce betonowej lub ceramicznej? Cena mało większa, a wygląd chyba fajniejszy. Ale powodzenia w budowaniu życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 22.09.2011 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Może i różnica w cenie pokrycia nie jest duża, ale jak doliczyć koszt drewna na więźbę i droższą robociznę za ułożenie to już ładna sumka się uzbiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzustaa 22.09.2011 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Witaj Aga, gdzie się budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 22.09.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 ja mam blachodachówkę Bratex ze szwedzkiego SSAB-a, do tego rynny stalowe powlekane (z tego samego materiału i producenta) Galeco, od trzech lat nie mam najmniejszego powodu do narzekania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaszaga 23.09.2011 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Witamy na forum i liczymy na aktywny udział A nie myślałaś jednak o dachówce betonowej lub ceramicznej? Cena mało większa, a wygląd chyba fajniejszy. Ale powodzenia w budowaniu życzę. aktywnie będę na pewno pytać a co do zmiany na dachówkę to już myśleliśmy o tym ale po rozmowie z architektem doszliśmy do wniosku że nie chcemy mieć słupa konstrukcyjnego na środku pokoju co by udźwignął większy ciężar dachu z dachówką. Wracając do blachodachówki to podoba nam się Aria z BudMat-u co o niej sądzicie? edde no właśnie doczytałam że jest to dobra blacha ale są problemy z zakupem w Białymstoku, to podobnie jak z oknami M&S dobre okna ale sprzedawca mało zainteresowany transakcją. Dzustaa buduję się niedaleko szosy Zabłudowskiej zalogowaliśmy się tego samego dnia - tylko ja o rok później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 23.09.2011 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 o M&S nawet nie słyszałam za to dużo dobrego słyszałam o oknach z choroszczy, firma bodajże ABAKUS się nazywa, znajomi mają i bardzo chwalą; my wybraliśmy okna Eurocolor na profilu Schuco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 23.09.2011 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 o M&S nawet nie słyszałam za to dużo dobrego słyszałam o oknach z choroszczy, firma bodajże ABAKUS się nazywa, znajomi mają i bardzo chwalą; my wybraliśmy okna Eurocolor na profilu Schuco A Wy tylko o tych plastikach. Kasa leci na dachy elewacje - a stolarka chłam. Jakby ktoś był zainteresowany to mogę pomóc w załatwieniu okien, drzwi wewenętrznych i zewnętrznych ze Stolbudu Włoszczowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts