wujekwiesiek 23.01.2012 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Pumpaluna dzieki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admi69 28.01.2012 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Ma ktoś namiary na dobrego kominiarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 01.02.2012 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Ile płaciliście za wykonaniem2 elewacji i na jakim materiale? Ile kosztuje sama robocizna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 02.02.2012 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Czy znacie firmę z Białego, która wykonuje wiaty samochodowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 02.02.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Myślę że każdy zakład ślusarski wykona dobrze taką robotę. chyba że chodzi o obiekt panelowy ze styro w śrdoku. Jak chcesz to na priva podrzucę Ci kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 02.02.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 ja to bym wiatę (jeśłi mowa o takiej skromnej na jedno czy dwa auta) widział bardziej drewnianą niż metalową, wtedy cieśli lub stolarza trzeba by szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna1235 02.02.2012 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Witam, czy ktoś może robił rozeznanei w płytach gipsowo-kartonowych do obudowy poddasza, gdzie jest najtaniej w Białymstoku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 03.02.2012 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 chodzi o same ceny płyt? ceny są wszedzie podobne, potargować się zawsze można, radziłbym nie do końca sugerować sie ceną, a szuakć w dobrej cenie dobrej płyty, regipsa czy knaufa, bo tanio to mozesz znaleźć w markecie jakiegoś norgipsa, ale juz tnac/łamiąc taką płytę wyraźnie widać różnicę, ja robiąc poddasze nei oszczedzałem też an innych dobrych materiałach typu taśmy tufftape/midflex, masy rigipsa itp, i po dwóch i pł sezonie żadnych niespodzianek, rys czy pęknięc nie ma nigdzie, te 100 czy 200 zł zaoszczędzone na tym etapie moze sie niestety podle kiedyś zemścić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 03.02.2012 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Ile płaciliście za wykonaniem2 elewacji i na jakim materiale? Ile kosztuje sama robocizna? U mnie 150 dniówka/os. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 03.02.2012 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Compi, edde, chodzi o najprostszą, niewielką, wolnostojącą wiatę jednostanowiskową, konstrukcja chętnie metalowa, alternatywnie drewniana. Coś w tym stylu: http://www.altanka.com.pl/img/carport%20simple%20tyt.jpg Ewentualnie z jakimś lekkim odeskowaniem z 2-3 stron. Jak myślicie ile takie cudo może kosztować? Jeśli macie jakieś namiary to chętnie Stolarzy nie brakuje, ale dobrze by było mieć namiar na wykonawcę, który czymś takim się już zajmował..., wiecie o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eldorado 09.02.2012 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Aga, ja jeśli już to robiłbym z dachem spadzistym pokrytym blachą i wokół dachu rynny, w przypadku dużego śniegu dach może się zawalić, lepiej, żeby miał spadek. Mam podobną konstrukcję obitą płytami OSB i elewację z licówki. Tylko na podłogę beton wylałem i solidne fundamenty zrobiłem. Sam koszt konstrukcji drewnianej z OSB plus dach z rynną z materiałem zapłaciłem coś około 5 tys. Ale licówkę sam kładłem.Nie zapomnij, że do tego jest potrzebne zgłoszenie w Urzędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 09.02.2012 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 tylko "solidnych fundamentów" nie zgłaszaj, bo to już wtedy nie zgłoszenie pozwolenie na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FOXSTER 13.02.2012 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Compi, edde, chodzi o najprostszą, niewielką, wolnostojącą wiatę jednostanowiskową, konstrukcja chętnie metalowa, alternatywnie drewniana. Coś w tym stylu: http://www.altanka.com.pl/img/carport%20simple%20tyt.jpg Ewentualnie z jakimś lekkim odeskowaniem z 2-3 stron. Jak myślicie ile takie cudo może kosztować? Jeśli macie jakieś namiary to chętnie Stolarzy nie brakuje, ale dobrze by było mieć namiar na wykonawcę, który czymś takim się już zajmował..., wiecie o co chodzi Takie wiaty to ja robie . wiata do 25m2 podlega zgłoszeniu, wieksza pozwoleniu i projekt fotki na meila moge podesłać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 19.02.2012 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 z jakiej firmy braliscie system elewacyjny??mamy dylemat ze styropianem a kwota spora w gre wchodzi :/ jaki, po ile i gdzie braliscie?? No i ostatnie pyt.powiela moj ostatni wpis - ile za ronocizne?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 20.02.2012 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 styro w necie najtańszy chyab znajdziesz, ja tak kupowałem 2 lata temu (grafitowy swisspora), oszczędność ok 30% w stosunku do cen lokalnych, a i tak jeżeli to większa ilość gdzie nie kupisz jedzie to bezpośrednio od producenta, razem z elewacyjnym kupiłem też podłogowy, razem taniej wychodzi, kupowałem w firmie pem dystrybucja z warszawy, tyle,ze oczywiscie zakup był mailowo-telefoniczny, gościa pzrez allegro znalazłem, targowałem sie z dwoma najtańszymi i wieskzymi sprzedawcami styropianu, jak zwykle argument że konkurencja daje "taką" cenę działał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirun 22.02.2012 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Witam wszystkich z grupy Podlaskiej.Mam pytanie, czy ktoś wynajmował szalunki na wylanie stropu.Może ktoś ma namiary i rozeznanie co do kosztów wypożyczenia. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 22.02.2012 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 O szalunkach systemowych też kiedyś myślałem. Zdecydowanie taniej wyjdzie samodzielne wykonanie lub zlecenie tego ekipie z kupionych desek, które jak dobrze się zorganizujesz, wykorzystasz w późniejszych etapach budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirun 22.02.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Właśnie znalazłem coś takiego (lokalna firma zajmująca się wypożyczaniem/sprzedażą): Zestawienie elementów szalunku stropowegoPowierzchnia - 200 m2 , Wysokość max. stropu - 300 m Wartość dzierżawy 30 dni 5 746,20 zł.Cena jedn. dzierżawy 1 m2/ 1 dzień 0,96 zł. Wartość netto 5 746,20 zł.VAT ( 23% ) 1 264,16 zł.Wartość brutto 7 067,83 zł. Także faktycznie trochę to kosztuje, myślałem że taniej będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 22.02.2012 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Poza tym, dechy szalunkowe i rygle można zawsze odsprzedać w niezłej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek.72 26.02.2012 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Witammam do sprzedania garaż blaszak kupiony nowy na budowę pod koniec 2010 roku stan BDB, jakby ktoś potrzebował właśnie na rozpoczęcie budowy to proszę o kontakt 602-293169 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts