Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa PODLASKA

Frezjaa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...
Hej, u mnie akurat ekipa robi takie tynki - wpadnij - zobacz jak wygląda robota. Adres znasz :) Wg mnie wychodzą całkiem nieźle. Łatę udostępniam :D

Na Ciebie zawsze można liczyć, jeżeli chodzi o polecenie ekipy. Chętnie wpadnę obadać robotę twoich tynkarzy. Wcześniej zadzwonię, dziękuję i pzdr.

• 4 weeks później...
"Przesłuchałem" już chyba z dziesięć ekip od tynków i nadal nie mam ekipy.

Dzustaa dzwoniłem do twoich tynkarzy, ale oni kładą tynki z worka, a ja raczej chcę tańsze mieszane na budowie. Może ktoś jeszcze polecić swoich tynkarzy? Pzdr.

Ja swoich polecam - namiary na PW. Tynki robione były w ubiegłym roku, prawdopodobnie są twarde i solidne.

"Przesłuchałem" już chyba z dziesięć ekip od tynków i nadal nie mam ekipy.

Dzustaa dzwoniłem do twoich tynkarzy, ale oni kładą tynki z worka, a ja raczej chcę tańsze mieszane na budowie. Może ktoś jeszcze polecić swoich tynkarzy? Pzdr.

Crazy, moi tynkarze nie kładli tynków z worka, tradycyjnie prażyli wapno (chyba tak to się nazywa), dodawali piasek, cement i wodę

Na pewno nie polecam gościa o nazwisku Zamierowski. Na początku wyglądało wszystko ok, teraz okazało się, że nie dokończył wszystkiego, a metry odwiertu zostały "lekko" naciągnięte. Musiałem sam pokończyć spory zakres prac, wydać kasę na pompy do oczyszczenia złoża, obsypać rurę, w końcu stiuningować niedopasowany i za mały właz do studni. To nie wszystkie kwiatki z moich doświadczeń z tym człowiekiem, ale szkoda na opisywanie juz czasu. Pan Wojciech prowadzi firmę razem z żoną Magdaleną (ona też zapewniała mnie, że "mąż na pewno się z panem rozliczy") i teraz nie tylko występuje jako Geo-Wiert, ale i jako Geo-Tel. Pomimo próśb i wezwań do rozliczenia finansowego, żądania wystawienia faktury i wysłania pisma przedsądowego facet milczy, choć działa dalej w branży. Jako że Białystok jest mały zdarzyło się też niespodziewane spotkanie w jednym z marketów podczas którego nie zabrakło zapewnień o rozliczeniu nadpłaconych różnic i dokończeniu prac. Niedługo będzie nowe spotkanie, ale już w sądzie. Na szczęśćie była to jedyna tak przykra sytuacja na szaszej budowie.

mam pytanie jak zakonczyła sie sprawa z tym panem bo mam podobny temat i tez rozważam spotkanie w sądzie z tym Panem. prosze o kontakt

A ja was przestrzegam przed elektrykiem Mariusz Karalenko ELTRI instalacje-elektryczne. Ten pseudo fachowiec wykonał instalację elektryczną w moim domu, już na etapie wykonywania były lekkie spięcia a ten Pan groził mi kolegami i wybiciem szyb w domu. Ale jakoś w końcu dokończył robotę. Rozliczyłem się z nim, nawet wystawił mi jakąś pisemną gwarancję. Po podłączeniu prądu do domu, okazało się wywala mi non stop różnicówkę. Oczywiście do Pana Mariusz już dodzwonić się nie mogłem, pisałem emaile, sms z prośbą naprawy, zero odzewu. Zadzwoniłem do niego z innego nr telefonu, oczywiście od razu jak się zorientował, że to ja to się rozłączył. Wyznaczyłem mu termin na naprawę instalacji, ale oczywiście to olał. Niestety miałem już umówioną ekipę od tynków i musiałem wezwać innego elektryka żeby zobaczył w czym problem. Jak się okazało Pan pseudo fachowiec nie ma pojęcia o podłączeniu rozdzieleni elektrycznej. Pod różnicówkę trójfazową podłączył różnicówki jednofazowe, co jest kompletnie bez sensu i logiki. Niestety musiałem zabulić za praktycznie podłączenie rozdzielni od początku 500zł. Oczywiście Pan Mariusz miał wykonać pomiary izolacji i uziemienia i odebrać instalację, ale oczywiście nie wykonał i nie mam teraz odbioru technicznego instalacji elektrycznej, za co będę musiał znowu komuś zapłacić parę stów. Więc jeżeli gdzie na drodze spotkacie ELTRI instalacje elektryczne Mariusz Karalenko to uciekajcie gdzie pieprz rośnie. Ja jeszcze z tym Panem nie skończyłem.

mam pytanie jak zakonczyła sie sprawa z tym panem bo mam podobny temat i tez rozważam spotkanie w sądzie z tym Panem. prosze o kontakt

Na razie wisi wszystko w powietrzu. Odebrał wezwanie od mecenasa i nie odniósł się do zarzutów. Nie jesteśmy sporadycznymi wpadkami tego tego człowieka. Oszukał nie tylko nas i ma w tym podobno wprawę. Inne historie opowiedziała mi osoba mocno związana z tą branżą.