Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa PODLASKA

Frezjaa

Recommended Posts

u mnie szykujemy się powolutku do dachu, będziemy kończyć szczyty, więźba powinna w przyszłym tygodniu wyjechać z tartaku

co do grupy dekarskiej-Niewodnica?-słyszałem raczej pozytywy ale jak to często bywa to różni są podwykonawcy takich hurtowni:/

My mamy firmę z Wasilkowa.

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Lato w pełni, wszyscy działają. Ja czekam na dekarza. Wkracza 4 sierpnia i wtedy pewnie będzie padać...Będę mieć blachę Ruukki Adamante. Mam pytanko. Czy ktoś z Was wie, zna kogoś kto łupie kamienie?? U mnie na działce mam chyba ze 100 sztuk, takich dużych, potężnych głazów. Tylko koparką można je przewieźć, bo są tak ciężkie. Chciałabym je połupać w plastry i zrobić sobie podjazd. Ps. też zaczynam rozglądać się za oknami. Stawiam póki co na Vitron.

Dzięki za podpowiedź. Aż dziwne,że sama na to nie wpadłam. Jeżdżę często tamtędy do pracy. (Częściej przez Choroszcz). To jest niedaleko mnie... I ten dom, to nawet oglądałam do zakupu, zanim kupiłam swoją działkę... Muszę tam zajechać i zapytać. Wysłałam maile do firm kamieniarskich, ale żadna się nie odezwała:(

Lato w pełni, wszyscy działają. Ja czekam na dekarza. Wkracza 4 sierpnia i wtedy pewnie będzie padać...Będę mieć blachę Ruukki Adamante. Mam pytanko. Czy ktoś z Was wie, zna kogoś kto łupie kamienie?? U mnie na działce mam chyba ze 100 sztuk, takich dużych, potężnych głazów. Tylko koparką można je przewieźć, bo są tak ciężkie. Chciałabym je połupać w plastry i zrobić sobie podjazd. Ps. też zaczynam rozglądać się za oknami. Stawiam póki co na Vitron.

fajny pomysł z tym podjazdem z kamieni :), jakbyś miała nadmiar to ja chętna :)

my mamy Vitrona wstawionego, póki co w taka temp. szyby od strony południowej od wewnatrz nie nagrzane.

jutro finish z tynkarzami, hydraulik już zaciera ręce do pracy i posadzki.

rmg82 Wiem, ten dom obok domu do sprzedania też był kiedyś do sprzedania. To było 9 lat temu....

Gosiakmala będę szukać namiarów na kogoś kto te kamienne głazy zamieni w plastry. Dam Ci wtedy znać. Jeżeli możesz to napisz mi na priv jaki model masz Vitrona i czy dużo masz tych okien, kto Wam wstawiał, czy bardzo drogo było?? Ja będę mieć 18 sztuk.

takie szerokie drzwi to tylko przesuwane. Vitron z ruchomym słupkiem robi max 2 metrowe. Robią tez szersze ale wtedy nie ma gwarancji na te drzwi. Jocz robi szerokie, ale wiem że one są one cholernie drogie. Projektanci nam robią projekty ładnych domów, ale czasami ich pomysł jest tak drogi że trzeba zmieniać koncepcje

takie szerokie drzwi to tylko przesuwane. Vitron z ruchomym słupkiem robi max 2 metrowe. Robią tez szersze ale wtedy nie ma gwarancji na te drzwi. Jocz robi szerokie, ale wiem że one są one cholernie drogie. Projektanci nam robią projekty ładnych domów, ale czasami ich pomysł jest tak drogi że trzeba zmieniać koncepcje

kas kada, cena drzwi zależy od tego czego potrzebujesz, ile fixu i jaki i ile części otwieranych. Ja pytałam w Abakusie o najtańszy fix (bez ram udających drzwi, fixy udające normalne otwierane okno są nieco droższe) 2.70 szer na 2.35 wys, to wycenili mi na ok 1600 PLN + robocizna (ok 150). Mam jeszcze w tym pokoju drzwi balkonowe 180x235, cena obu tych okien (fixa i drzwi) porównywalna. Wazne jest także na ile części będzie dzielone okno, bo jeśli bez podziałów to będzie droższe, bo muszą dawać jakąś szybę extra, oni mają podane do ile m2 przeszklenia normalna szyba. U mnie 2.70 fix dzielony na pół (nornalna szyba). Pozdrawiam