CoolaTT 17.11.2014 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 Wrażenie super - ciepło, cicho ,czysto . Fajnie, że jesteś zadowolony i fajnie, że działa... tylko myślę, że prawdziwa opinia to pewnie spodziewana w okolicach kwietnia/maja 2015...dlatego też życzę miłej i lekkiej zimy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek50 20.11.2014 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Dziękuje za życzenia . Lekkiej zimy możemy życzyć sobie niezależnie od pieca c o . Co nie mniejszym to robie wszystkim . A na pewno wiosną podziele sie uwagami z eksploatacji PC . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 24.11.2014 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Szanowni Podlasianie Poszukuję poleconych ekip do następujących prac: -posadzki-tynki-szpachlowanie-glazura terakota-wentylacja mechaniczna Prace w przypadku surowej zimy od kwietnia 2015, a w przypadku słabej od marca 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kyniek123 24.11.2014 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Który tartak wpisalibyście na "białą listę"? poszukuję materiału na wieźbę, drewno suche mocne konstrukcyjne bez nadmiaru sęków, kory. Ewentualnie struganie wchodzi w grę i suszenie komorowe. Impregnację wykonam we własnym zakresie. Macie może jakieś propozycje? Gdzie mógłbym liczyć na dobry towar i profesjonalne podejście do sprawy? Może jednak wszystko jedno i brać jak najbliżej miejsca budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rmg82 24.11.2014 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 jakos nie pasuje mi drewno suche na więźbę, z tego co kojarzę to cieśla woli mokreja brałem z Szacił, gm Dobrzyniewo Duże b/uAnette jak roboty? muszę podjechac obcykac okienka wybieram pomiędzy abakusem a aluplastem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbiq 25.11.2014 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Dziękuje za życzenia . Lekkiej zimy możemy życzyć sobie niezależnie od pieca c o . Co nie mniejszym to robie wszystkim . A na pewno wiosną podziele sie uwagami z eksploatacji PC . Podrzucisz kto Ci wykonywał instalacje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annette78 25.11.2014 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 rmg82 plan na rok 2014 wyrobiony, dach położony stan podobnie jak u Ciebie, pusto na budowie teraz trzeba zregenerować siły i zbieramy fundusze na wiosnę i też będziemy szukać okien Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek50 25.11.2014 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Podrzucisz kto Ci wykonywał instalacje ? Bardzo chętnie bym to zrobił ale występuje jakiś błąd w przekazie na prywatną pocztę . A nie wiem czy można operować nazwiskami na otwartym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kyniek123 28.11.2014 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 jakos nie pasuje mi drewno suche na więźbę, z tego co kojarzę to cieśla woli mokre ja brałem z Szacił, gm Dobrzyniewo Duże b/u Anette jak roboty? muszę podjechac obcykac okienka wybieram pomiędzy abakusem a aluplastem Drewno na wiezbe najlepiej by było czterostronnie strugane i suszone komorowo. Takie jest drogie wiec większość wybiera te tansze. Skoro większość wybiera te tansze to większość tartakow ma te które ludzie chcą kupic i nawet nie zawracają sobie glowy suszeniem - bo to drogi sprzet trzeba kupic, proces zajmuje dużo czasu, a popytu brak. Ciesla doradzi Ci tartak z którym wspolpracuje. Woli mokre bo podczas wysychania drewno się skreca. Lepiej dla niego by się skrecalo już gdy wiezba będzie gotowa, a najlepiej już obciazona dachowka. Ja bym chciał już suche i nie poskrecane macie może taki tartak? Pozdrawiam PS. Może jakies namiary na hurtownie z dachówka ceramiczna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rmg82 28.11.2014 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 pewnie masz rację, choć tartak wybrałem sam:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 29.11.2014 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 Drewno na wiezbe najlepiej by było czterostronnie strugane i suszone komorowo Drewno najlepiej oczywiście suche, Czterostronne struganie (jak rozumiem heblowane) to chyba tylko i wyłącznie pomoc temu kto je montuje. Tańsze od strugania są dobre rękawice robocze;... Suszone komorowo... najlepiej sezonowane...suszenie komorowe to takie trochę oszukiwanie natury... i służy niczemu innemu, tylko możliwości sprzedaży tartakom "świeżego towaru, jako suchy", kiedyś tartaki musiały drewno sezonować,a teraz to co tydzień temu rosło w lesie, sprzedawane jest jako suche... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rmg82 30.11.2014 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 a dla mnie rybka aby dach był taki jak powinien i bez usterek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbiq 03.12.2014 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2014 Bardzo chętnie bym to zrobił ale występuje jakiś błąd w przekazie na prywatną pocztę . A nie wiem czy można operować nazwiskami na otwartym forum Pocztę miałem zapchaną. Teraz powinno by OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbiq 03.12.2014 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2014 Właśnie zaczołem grzać PC , z kolektorem poziomyn . Narazie wrażenie super . podziel się jeszcze zużyciem prądu i jaką pow. ogrzewasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbiq 12.12.2014 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 Witam, Czy ktoś może polecić sprawdzone źródło drewna kominkowego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rmg82 14.12.2014 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2014 hej co do pytania zbiq to słyszałem o firmie http://www.masta.bialystok.pl ale opinii nie wyrażę, nie korzystałem. Poza tym ja mam pytanko czy ktoś może się wypowiedzieć o oknach Abakus lub aluplast ideal 7000mam dylemat, a opinii jest multi, z czego część piszą sprzedawcy itp.proszę o odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbiq 16.12.2014 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Pilnie poszukuje kogoś do drewnianej podbitki, kogoś sprawdzonego, znającego się na rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rmg82 23.12.2014 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 Wesołych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annette78 26.12.2014 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2014 Dzięki, Tobie też i zakończenia budowy w 2015 Okna już wybrałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter174 26.12.2014 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2014 rozglądam sie powoli za stolarzem do wykonania mebli kuchennych oraz schodow ... ktoś poleci sprawdzonych fachowcow ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts