Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa PODLASKA

Frezjaa

Recommended Posts

Hej, Hej, budujący Podlasianie (i Podlasianki oczywista też). Budowa bądź co bądź ma ruszyć na wiosnę, ale uzyskałam radę (dzięki MEDYK :) ), co by szukać już ekipy. Zatem zwracam się do Was z prośbą o ewentualne polecenia Waszych ekip. Moja planowana budowa to parterowy z poddaszem, podpiwniczony, silikat 18cm na pióro/wpust, na klej, dachówka cementowa. Mam nadzieję, że jesteście ze swoich ekip zadowoleni i będę miała w czym wybierać :)

Pozdrówki

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

Ech dziewczyny, chętnie bym Wam coś upichciła.

Jutro niedziela, żadnej budowy, trzeba iść na jesienny spacer

http://www.zosia.piasta.pl/mini%20galeria_pliki/img.gif

Specjalna licytacja

Tylko dzis od godziny 8:30 do jutra do godziny 8.30 rano mozna licytowac kasku muratora z podpisami calej redakcji, jak widzicie kask jest wyjatkowy, mamy tez nadzieje ze sama licytacja bedzie wyjatkowo, zapraszamy.

licytacja http://www.dlanikoli.prv.pl

Mróz za mordę wziął i trzyma -

Od Zamościa idzie zima, od Zamościa idzie zima...

(Garczarek "Płyta")

*

Pozwalam sobie zameldować się tutaj po raz pierwszy ale mam nadzieję nie ostatni. Moje Siedlce (tu mieszkam) i Żelków tuż pod nimi (tu się buduję) są dziś w województwie mazowieckim, ale to jest granda.

Od średniowiecznej osady przez stolicę carskiej guberni i aż po siedzibę diecezji podlaskiej czyli siedleckiej Siedlce zawsze były Podlasiem i Podlasiem jeszcze będą (zachodnim bo zachodnim ale zawsze)! Sprawiedliwość dziejowa musi być!

A zatem pozdrawiam gospodarza (emems) i jego gości.

Andrzej (Trach)

Od średniowiecznej osady przez stolicę carskiej guberni i aż po siedzibę diecezji podlaskiej czyli siedleckiej Siedlce zawsze były Podlasiem i Podlasiem jeszcze będą (zachodnim bo zachodnim ale zawsze)! Sprawiedliwość dziejowa musi być

Witaj Trach, odemnie(Siemiatycze)do Siedlec to tylko trochę ponad 50km, czyli całe nic.

ps. Mój Dyrektor jest z Siedlec.

Witaj Trach.

Kiedyś w czasach studenckich, jechaliśmy paczką w góry do Krościenka.

Czekajac na pociąg w W-wie, dosiadł sie do nas chłopak z plecakiem, który wybierał sie nad morze. Tak nam się fajnie rozmawiało, że zmienił plany i dolaczył do nas. Spędziliśmy razem dwa tygodnie, zostały czarno-białe zdjęcia. Ten chłopak był z SIEDLEC. Nigdy więcej go nie spotkałam. Może to byłeś TY???

Niestety, tolu kochana, takiego epizodu w życiorysie nie mam (a szkoda) :wink: .

Tym niemniej, jeśli dobrze interpretuję dwutygodniowy pobyt w Krościenku, to może dałoby się tego człowieka rozpoznać po zdjęciach, jeśli by Ci na tym tak z ciekawości zależało.

Zresztą Siedlce nie są takie duże, a moja żona większość Siedlczan zna osobiście, a jak jeszcze nie zna to pozna niezadługo (ponieważ albo ich leczyła, albo leczy, albo będzie leczyła) :D .

Pozdrawiam -

Andrzej (Trach)

(i na dziś - dobranoc)