Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa PODLASKA

Frezjaa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Romario, nie piszę, bo zaklinam wiosnę... :wink:

dałam słowo, muszę go dotrzymać.... :)

...żeby łatwiej ją było sobie wyobrazić:

http://www.stare-juchy.pl/lato/latojpgd/wiosna.jpg

Witajcie po pewnej przerwie. Nie zaglądałam, bo kurcze nie sądziłam, że papierzyska tak mogą życie obrzydzić, buuu. Nawet perfidnie się cieszę, że zima sie przedłuża, bo zawsze to jakaś wymówka, że nie tylko z powodu papierów start sie opóźnia... Plan był taki, że po świętach mielismy się zabrać do roboty, a to okazuje się, że w ZUDie trzeba czekać coś 2 tygodnie, potem dopiero pozwolenie, a ja sąsiadów mam we świecie, a pocztę za nich odbierają rzadko, więc same doręczenia pocztowe się ciągną. Ale biadolę w Świętą Niedzielę. Pocieszam się, że przy budowie pośpiech nie jest wskazany, zresztą przeprowadzka planowana na nastepne wakacje, więc chyba termin bezpieczny....

Powiedzcie mi proszę, jak wygląda procedura przy pozwoleniu na budowę, ile czasu wam zajęło od złożenia wniosku?

Pozdrawiam wszystkich

Witam!

Od złożenia wniosku do otrzymania pozwolenia na budowę - minął czas 14 dni - starostwo w Białymstoku a potem uprawomocnienie się tej decyzji w międzyczasie zgłoszenie do nadzoru budowlanego i po odczekaniu przepisowego terminu można zaczynać....

Romario! Jak to w międzyczasie? w okresie 14 na uprawomocnienie składałeś zawiadomienie o rozpoczęciu prac? Tak można? Mja architekt mówi, że 14 dni a potem te 7.