gogi25 09.08.2005 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Robercie!Popytaj swoją koleżankę mieszkającą w tym domku z bali. To nic, że są to stare bale. Ja też się zastanawiałam nad przeniesieniem domu z bali. mam namiary na ekipę, która się tym zajmuje ale to wszystko jescze jest dalekie do realizacji.Dzięki za namiary telefoniczne. napewno skorzystam. Jest teraz fatalna pogoda a chciałam podjechać do tego pana ze Stanisławowa. Trudno poczekam na lepszą i wtedy pojadę.Dzięki Robert. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 09.08.2005 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Witaj Robert.Robiłam projekt indywidualny. Zapłaciłam 4.500 ze wszystkimi pozwoleniami, uzgodnieniami... załatwiał to projektant. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deha 09.08.2005 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Witajcie po przerwie budowlano-wakacyjnej.Ostatnie deszcze zmusiły nas (zakopałem się na nie zagospodarowanej części z tyłu budynku) do myślenia o uporządkowaniu i ułożeniu alejek dojazdowych ( od czasu do czasu trzeba dojechać z drzewem do komoinka ). Poszukuję solidnych i sprawdzonych fachowców do ułożenia kostki granitowej.Jeśli ktoś zna takowych, proszę o namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deha 09.08.2005 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Gocha, nie wiem ile to kosztuje, raczej skłaniam się w kierunku szkieletu. Podam Ci natomiast namiary na ekipę, która ten dom budowała: to jacyś fachowcy z Sokółki, tel (85)7111919, numer mam od własciciela domu. Pytałem go o wrażenia, mieszka w tym domu od poprzedniej jesieni. Był zadowolony i z samej ekipy, i z komfortu w domu. Nie będę Ci pisał o szczegółach, mam nadzieję, ze uda Ci się porozmawiać z właścicielem domu. Dodam, że vis a vis stoi drugi dom z bali, duzo wiekszy, ale na jego temat nic nie wiem. Mam kolezankę, która od chyba dwóch lat mieszka w domu z bali ale starym, przeniesionym z jakiejś wsi. Jezeli chcesz, popytam ją o szczegóły. Co do mnie- właśnie ogladałem w gminie decyzję o warunkach zabudowy dotycząca mojej działki. Nie powiem Ci jednak nic o cenach- ja dostałem działkę za darmo. W zasadzie, powinienem zacząć już pisać forumowy dziennik budowy, bo teraz zaczyna się prawdziwa jazda. A projekt? Oglądałem mnóstwo ale i tak muszę zacząc przeglądać je na nowo, pod kątem uwarunkowań z DWZIZP. Prawdopodobnie będzie to jakiś projekt gotowy. No własnie, Forumowicze, kto z Was buduje według gotowego projektu, a kto robił specjalnie na własne potrzeby? I ile to naprawdę kosztowało? Pozdrawiam! Robert Projekt indywidualny w 1998 kosztował nas ok 5,000. Warto było zapłacić ponieważ działka jest dość nietypowa (wąska), a dodatkowo mamy dom taki jak chcieliśmy. Co prawda finalny rozkład pomieszczeń sam wyrysowałem, ponieważ architekt miał "trochę" poślizgu i trzeba było mu ułatwić pracę, bo inaczej byśmy nie zdążyli zacząć budowy w zaplanowanym terminie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deha 09.08.2005 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 A dodatkowo zawsze jak myślę o architekcie, to przypomina mi się taka historia:w czasie projektowania w/w architekt namawiał nas usilnie na badania geotechniczne ( za co jesteśmy mu zresztą bardzo wdzięcczni - koszt ok 400, a duże ułatwienie ). Po kilku latach dowiedziałem się, że pan architekt zapomniał sam w swoim nowobudowanym domy wykonać badania i okazało się, że wybudował go na starym zasypanym wysypisku śmieci.Chyba Go zgubiła rutyna?!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogi25 20.08.2005 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2005 Co tutaj tak cicho??? Czyżby urlopy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deha 22.08.2005 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Chyba korzystamy jeszcze z pogody. . Niektórzy budują, a niektórzy wypoczywają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winner 22.08.2005 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 A inni czekaja na materialy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 22.08.2005 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Jeszcze inni zakładają ogród i zajmuje to czas od rana do nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deha 22.08.2005 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Aha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 23.08.2005 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Hej!Faktycznie, skorzystałem z pogody i pojechałem nad nasze morze. Plaża w Stilo jest piękna, czy ktoś z Was też ją zna?Niestety już musiałem wracać, praca czeka (i geodeta też).Pozdrowienia dla wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 23.08.2005 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 a jeszcze inni.. mają małą dzidzie ... to budowa już na boku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deha 23.08.2005 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Gratulacje!!! Niech nam rośnie nowy forumowicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogi25 01.09.2005 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 wiem emems, że masz małą dzidzię. Przeczytałam chyba w kawiarni klubowej. WIELKIE GRATULACJE!!! Ja też mam małą dzidzię ale troszkę większą od Twojej. MOja ma 7 miesięcy. I też wszystko póki co jest na boku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 01.09.2005 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Moje"małe dzidzie" rozpoczynają kolejny rok szkolny, a wydaje się, że tak nie dawno uczyły się mówić... Pozdrawiam wszystkie dzieciaczki, zwłaszcze te, z tornistrami na plecach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamsa 02.09.2005 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 witam, czytam od dawna forum ale pisze dopiero teraz szukam ekipy do wykonania wylewki w bialymstoku, polecana ekipa ma czas dopiero za miesiac, jak macie jakas dobra ekipe to prosze o kontakt do niej pozdrawiamadamsa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 07.09.2005 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Cześć Podlasianie!dawno nie pisałem- rok szkolny to spore zamieszanie. Moje "dzidzie" też poszły do szkół- córka do gimnazjum (juz do gimnazjum?!) Ale do rzeczy: szukam geodety - do podziału działki. Jezeli macie dobrego ( i oczywiście w miarę niedrogiego)- dajcie znać.Pozdrawiam wszystkich rodziców!Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 05.10.2005 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Czy ja śnię?!!Od miesiąca nie było tu żadnego postu?Co sie dzieje?Czyzby wszyscy przestali sie budować? Ja znalazłem geodetę, jestem w trakcie podziału gruntu.A co u Was? Pozdrawiam! Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
egeria 05.10.2005 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Pozdrawiam wszystkich budujących na podlasiu!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 13.10.2005 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Pozdrówka wszystkim ! Macie kogoś od Polbruku może ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts