vittorio 28.12.2006 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 I po Świętach... A u mnie zapadła decyzja. Budujemy pszczółkę Maję, będziemy bzykać w ulu http://www.mgprojekt.com.pl/domki/maja2/index.php Co prawda żona ma kilka zastrzeżeń ale ogólnie projekcik nam się podoba. Teraz pora na pomoc od innych użytkowników forum Po pierwsze potrzebny będzie architekt (najlepiej sprawdzony i dobry, baaaardzo dobry ), który to wszystko przeprojektuje. Po drugie z góry dzięki za wszelkie uwagi. I po trzecie witam nowych użytkowników. p.s. Aha zapomniałem o najważniejszym - świetnej zabawy sylwestrowej!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B-STOK2006 28.12.2006 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 Jeśli chodzi o porządną ekipę do budowy stanów surowych to jest człowiek którego polecę i dam gwarancję niestety z ceną nie jest najtańszy i trudno z terminami. Jeśli ktoś zainteresowany to tel. na priv Nazywa sie Stanisław Wyułda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 29.12.2006 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 vittorio Mam do polecenia architekta - jeśli chcesz namiar lub masz jakieś pytania daj znać na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 29.12.2006 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Drodzy Budujący,nie zdążyłem złożyć życzeń przed Świetami więc przynajmniej przed Sylwestrem spróbuję nadrobić zaległości. Skończenia w terminie Waszych inwestycji oraz jak najmniej niepotrzebnych stresów z tym związanych- oto czego Wszystkim i sobie życzę. Szampańskiej zabawy! Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STYPUŁ 30.12.2006 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 vittorio No to chyba wygląda na to, że będzie dwóch "bzykajacych" . My najprawdopodobniej po kilku zmianach również zdecydujemy się na Maję II. Przynajmniej będzie raźniej i ceny bedzie można porównać pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vittorio 02.01.2007 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 vittorio No to chyba wygląda na to, że będzie dwóch "bzykajacych" . My najprawdopodobniej po kilku zmianach również zdecydujemy się na Maję II. Przynajmniej będzie raźniej i ceny bedzie można porównać pozdrawiam To prawda że bez zmian się nie obejdzie. A tak na marginesie w dziale o projektach jest już temat o Maji 2. Jeśli Cię to interesuje to warto poszukać i poczytać. P.s. Może zmienię nick na "Pszczelarz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 02.01.2007 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Witam wszystkich w Nowym Roku! Poszukuję elektryka do zaprojektowania i wykonania instalacji elektrycznej w moim domu. Jeżeli ktoś z Was ma sprawdzonego (ale niedrogiego ) fachowca- prosze o kontakt. Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 03.01.2007 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Robciu, mam znajomego (bardzo dobrego) projektuje i wykonuje instalacje super (robi od wielu lat mniejsze i bardzo duże inwestycje), ale wiem że najtańszy nie jest. Jak coś to pisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 03.01.2007 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Robert, mimo to poprosze o namiary na Twojego znajomego. Spotkam sie i porozmawiam chocby po to, aby mieć porównanie z innymi. A co do ceny- to nie jest tak naprawdę najważniejsze kryterium, poprawki po partaczach często kosztują wiecej Pozdrowienia! Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 03.01.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Robin, na priwie masz numer do mojego elektryka. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlugi rufus 03.01.2007 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Witam wszystkich Poszukuję sprawdzonego glazurnika,jak ktoś mógłby pomóc to będę wdzięczny.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbied1 04.01.2007 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Witam wszystkich, to mój pierwszy post na tym forum chociaż je obserwuje od jakiegoś czasu, na wiosne ruszam z budową mojego domku, możecie polecić tanie i dobre hurtownie materiałów budowlanych?? oraz skąd braliście deski (szalunek), beton i gdzie jest dobra cena na porotherm?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vittorio 04.01.2007 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 mbied1,dlugi rufus Witajcie! Zawszo to raźniej w naszej grupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marpal 05.01.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Witam wszystkich w Nowym Roku, Dostalem juz 2 wyceny od ekip za stan surowy otwarty bez dachu.Ekipa nr 1 - 38 tys., ekipa II - 31 tys. oraz wycene dachu komplet. (więźba + krycie dachówką cer. + materialy) dach 247m2, dwuspadowy 2 lukarny + 4 okna fakro - 50 tys.Dom 204 pc, 175 puhttp://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m4405ad8a21d9bCo o tym myślicie?? Szukać dalej ? Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vittorio 05.01.2007 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Przyznam się że dzisiaj poświęciłem troszkę czasu i przeczytałem temat od 1 strony i wiecie co? od 26 strony do 29 minął rok Postanowiłem troche ponabijać postów, a co! Dodam że u mnie nici z Maji, za dużo przeróbek i okazuje się że będzie projekt indywidualny. W sumie jeszcze lepiej. Przynajmniej wszystkie prawa zostaną u mnie na półeczce, szkoda tylko że jest duuuuuuuuża różnica w kosztach. Ale cóż, nie można mieć wszystkiego. Tymczasem testuje architektów. Zobaczymy z którym najlepiej mi się będzie współpracowało... (dzięki robsto za namiary) Witam wszystkich w Nowym Roku, Dostalem juz 2 wyceny od ekip za stan surowy otwarty bez dachu. Ekipa nr 1 - 38 tys., ekipa II - 31 tys. oraz wycene dachu komplet. (więźba + krycie dachówką cer. + materialy) dach 247m2, dwuspadowy 2 lukarny + 4 okna fakro - 50 tys. Dom 204 pc, 175 pu http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m4405ad8a21d9b Co o tym myślicie?? Szukać dalej ? Marcin 50 tys z robocizna i materiałami? Projekcik całkiem całkiem Tymczasem pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 05.01.2007 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Pytałem w innych działach, ale pamyślałem zapytam SWOICH: Mam wycenę domu - jakiego? - domek z poddaszem 165 m.u z silikatów, bez piwnicy o prostym dwuspadowym dachu (projekt w dzienniku w stopce). Najnowsza wycena obejmuje: - stan surowy otwarty z silikatów - dach blachodachówka/podsufitka/okna dach/wyłaz/rynny PCV - instalacje elektrycz (ze skrzynką i bezp) - instalacje co (bez pieca i kaloryf) - instalacje wod/kan - tynki wewn. cementowo-wapienne - posadzki - ocieplenie poddasza (wełna 20cm) + suchy tynk - elewacja zew - styropian+tynk krzem-silikatowy - kierownik budowy/geodeta Całość robocizna + materiały + transport 230.000 brutto Wszystko wykonuje jedna firma - jedna umowa. PILNIE proszę o opinie Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 05.01.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Dzięki wszystkim za odpowiedzi na pytanie o elektryka!Zatelefonuję do każdego z nich i porozmawiam. Pozdrawiam Podlasie!Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlugi rufus 05.01.2007 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 marpal poszło na privJeśli chodzi o dach można z grubsza policzyć:więżba+krycie(ok.20+30)więżba mat. max.8-9 tysokna ok.1300sztrynny max 4 tysreszta to dachówka ,najlepiej przejedz się do byle jakiej hurtowni i niech ci zrobią wycenę,ale na moim zdaniem powinno być taniej niż 50 tys całość.Jeśli będziesz chciał namiary na dachowców daj znać.Co do stanu surowego to wydaje mi się,że z dachem to powinno być ok.30 tys jeśli nie masz podpiwniczenia chyba ,,ze w tym roku cena poszła ostro w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 06.01.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Witam moją Grupę w Nowym Roku!!!! Widzę, że przybyło kilku nowych budujących. Super. To kolejny dowód, że Podlasie to nie Polska C, bo tez budową stoi. Prawda vittorio? Czytam uważnie wasze dyskusje o cenach i wykonawcach, a raczej ich szukaniu. Ja też zaczyna dostrzegac problem, chociaz nie w takim stopniu jak Wy, bo mam osobistego fachowca z uprawnieniami i umiejętnościami. No, ale np stan surowy i dach trzeba będzie komus zlecic. Z rozmów ze znajomymi "dachowcami" wynika, że ceny w 2007 idą w górę. Ale to chyba nikogo juz nie dziwi. Ja jestem jeszcze w dziale "papierów niezbednych do rozpoczęcia budowania", dlatego nie będę się tu wymądrzać, tylko poczytam Was - już budujących. RobSto, dziekuje bardzo za namiary na architekta. Projekt sie tworzy, a w zasadzie juz chyba zostały tylko konkrety, tzn wyliczenia, obciązenia i jakieś tam takie. Jak będzie gotowy, to sie pochwalę, chociaz do rezydencji mój dom należał nie będzie. Ale może p.Rafał - architekt, przyjmie dla tego projektu wymyślona przeze mnie nazwę. Miło by było.... Pozdrawiam!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vittorio 06.01.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Witam moją Grupę w Nowym Roku!!!! Widzę, że przybyło kilku nowych budujących. Super. To kolejny dowód, że Podlasie to nie Polska C, bo tez budową stoi. Prawda vittorio? No niech Ci będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts