Mikazuu 06.01.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 No niech Ci będzie Dziekuję. PS. Podobno prawdziwy dżentalmen z kobietą się nie spiera.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marpal 08.01.2007 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 vittorio - tak 50 tys. za komplet dach (więźba,material,robocizna) dlugi rufus - tez wczesniej liczylem ze wyrobię sie w 30 tys.(tan surowy bez podpiwniczenia + więźba) ale nic z tego nie wychodzi... czekam jeszcze na wycene od III ekipy.. Jak słyszalem jeszcze na poczatku roku 2006 za ułożenie klinkieru brali 1,2 PLN.szt. a teraz co najmniej 2,2 PLN tak wiec ceny skoczyly i to mocno.. Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlugi rufus 08.01.2007 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 marpal dostałeś moją wiadomość na priv,sprawdzona ekipa cena z sierpnia tego roku 28 tys.Domek ok.160 m2 podpiwniczony w połowie.To była jedna z tańszych ekip.Fakt ,że roboty na 2007 mają bardzo dużo byc może podnieśli też ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marpal 08.01.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 marpal dostałeś moją wiadomość na priv,sprawdzona ekipa cena z sierpnia tego roku 28 tys.Domek ok.160 m2 podpiwniczony w połowie.To była jedna z tańszych ekip.Fakt ,że roboty na 2007 mają bardzo dużo byc może podnieśli też ceny. Rufus nic nie mam.. jak możesz to rzuć mi jeszcze raz.. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlugi rufus 08.01.2007 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 coś chyba nie umiem wysyłać ,ale spróbuję jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marpal 08.01.2007 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 coś chyba nie umiem wysyłać ,ale spróbuję jeszcze raz Oki czekam.. , A moja dotarla do Ciebie?? Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlugi rufus 08.01.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Twoja doszła ,wysłałem powinno pójść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania26 11.01.2007 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbied1 11.01.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Czy ktoś może mi polecić dobrego i taniego kierownika budowy?? prosiłbym o jakieś namiary na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vittorio 13.01.2007 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 No to powoli zaczynam się denerwować. Zaczynam mieć poważny problem z wyborem architekta. Albo chcą niewiadomo jakie pieniądze, albo musze czekać 4 miesiące na kolejkę, albo olewają mnie, albo nie mają doświadczenia albo cwaniakują i zlecają drobniejszym i biorą "prowizję" albo jeszcze co innego. W ryj kangura! Co prawda mam niemałe wymagania, ale też płace niemałe pieniądze. Może ktoś z doświadczonych podeśle mi namiary na firmę, która głownie klepie domki jednorodzinne a nie jakies tam większe inwestycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 13.01.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 vittorio, sorki ale nie mogę Ci polecić nikogo. Mój architekt zrobił projekt niezły i za nieduże pieniądze ale trwało to własnie prawie cztery miesiące. Brrr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marpal 14.01.2007 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Ja swojego po trzech miesiącach pogoniłem bo cały czas przerabiał to samo ..... a potem z bolshewicką szczerością przyznał że ma za dużo wziętych projektów i po prostu nie wyrabia się ... vitttorio jutro się dowiem czy mój znajomy ma czas i jak coś to puszcze Ci na priva namiar.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 15.01.2007 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 vitttorio a z moim się nie dogadałeś? Ja jestem z niego zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vittorio 16.01.2007 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 vitttorio a z moim się nie dogadałeś? Ja jestem z niego zadowolony Ma dużo roboty i nie chce tego wziąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vittorio 16.01.2007 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 vitttorio a z moim się nie dogadałeś? Ja jestem z niego zadowolony Ma sporo roboty i nie chce tego robić... A ja szukam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 16.01.2007 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Hej Budujący! Widzę, że macie problemy z niedoborem wszelakim. Czy tak jest również w przypadku materiałów w hurtowniach (np bloczki, drewno, beton)? Bo zaczynam odczuwać niepokój.... Mój projekt dopiero sie rysuje, a czas ucieka, ceny rosną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 16.01.2007 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Bo zaczynam odczuwać niepokój.... Mój projekt dopiero sie rysuje, a czas ucieka, ceny rosną... ...oj rosną, ja na etapie wykończeniówki i widzę co się dzieje z cenami drewna a parkiet w salonie nie zrobiony, schody też nie...ech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 16.01.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Mikazuu, ceny faktycznie rosną i jest troszkę zamieszania z brakiem materiałów a jeszcze bardziej ze zmianami cen. Rozmawiając z hurtownią o cenie dachówki ustaliłem jakąś kwotę a potem podczas dostaw okazało się, że sprzedali mi ją z takim lichym zarobkiem, że chcieli się wycofać z transakcji bo co dostawa- to nowa cena. Doszliśmy jednak do porozumienia, bo brałem komplet materiałów na cały dach i w efekcie parę złotych na mnie zarobili Nie wiem, czy na tym etapie (rysowania projektu) warto kupować materiały ale jeżeli masz już sprecyzowane plany co do technologii wznoszenia scian i pokrycia dachowego- a także miałabyś gdzie składować takie materiały- możesz pomysleć o kupnie. Własnie skończyłem kryć dach czyli mam stan surowy otwarty. Wydałem około 130 tys, w tym koszt materiałów budowlanych (najważniejszy składnik wydatków) to około 65 tys. Po dwóch miesiącach od momentu ich kupna zapłaciłbym o około 4000 więcej- jest więc sens się spieszyć. Tak na marginesie- jeżeli ktoś z Was potrzebuje zestawienia rzeczywistych kosztów, jakie poniosłem do tego momentu- prosze o kontakt na priv- prowadze dość dokładne zapiski w formie pliku excela, to pozwoli realnie zaplanować wydatki przed budową Tolu, napisz proszę coś o drewnie na podłogi, czego użyjesz, gdzie zamierzasz kupić? Pozdrawiam budujących! Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 16.01.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Tak na marginesie- Mikazuu, Vittorio- zakładajcie "dzienniki budowy" Ciekaw jestem, jakie projekty zamierzacie realizować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 17.01.2007 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Tak na marginesie- Mikazuu, Vittorio- zakładajcie "dzienniki budowy" Ciekaw jestem, jakie projekty zamierzacie realizować. Ale dziennik czego?! Ja nawet nie mam skończonego projektu domu. Noooo, chyba że vittorio jest szybszy w temacie.... Na chwilę obecną, zastanawiam się intensywnie na umiejscowieniem komina. Już drugi dzień przestawiam, kombinuję jak będzie mi lepiej, a p.architekt czeka na decyzję. A jakie jest wasze zdanie: kominek w centralnym miejscu salonu, czy raczej "na uboczu", bardziej w kąciku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts