BOBOBO 11.02.2007 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Pozdrawiam Podlasian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 12.02.2007 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Pozdrawiamy BOBOBO, Halina67 - prąd 10 m-cy??? Czemu tak długo. Właśnie mam się zabrać za prąd bo może będę potrzebował w przeciągu miesiąca, ale Ty mnie mocno wystraszyłaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winner 12.02.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Moze jestescie zainteresowani szafka-komoda pod TV. Nowka, nieuzywana, sprzedam o 200zl taniej. Kupione w Vega Meble w Kleosinie tam mozna zobaczyc.http://www.allegro.pl/show_item.php?item=165793382 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Halina67 12.02.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 tak na prad czekalam tyle czasu w pazdzieniku 2005 dostalam warunki zabudowy i zlozylam dokumenty brakujace do elektrowni. Inwestycja polegala na wstawieniu 2 nowych słupow i przeniesienie jednego starego w inne miejsce -najpierw przetarg na architekta-potem architekt szukal mapek i narysowal projekt /kazdy moj telefon do niego to krok do przodu i nerwy nerwy/ nabral na przetargu zamowien a potem czasu nie mial/- potem przetarg na wykonawce - potem interwncja w elektrowni w koncu to XII wiek caly cyrk z tym pradem moze dlatego ze akurat byla zmiana gminyto tylko moze ja mialam pecha teraz prad mi w zimie nie potrzebny a rachunki do placenia niestety sa 60 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 12.02.2007 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Halina67, nie zazdroszczę sytuacji z ZE. Poniekąd wiem, co musiałaś czuć bo ja sama przechodzę pertraktacje z nimi (tylko nie wiem czy coś wywalczę ). Ale im nerwów też naszarpię, to ostatecznie przyjemność zarezerwowana nie tylko dla jednej strony . PS. Zauwazyliście, że mamy juz kolejna stronkę wpisów więcej?! To kolejny dowód na to, że mamy boom budowlany w regionie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 12.02.2007 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Pozdrawiamy BOBOBO, Halina67 - prąd 10 m-cy??? Czemu tak długo. Właśnie mam się zabrać za prąd bo może będę potrzebował w przeciągu miesiąca, ale Ty mnie mocno wystraszyłaś. RobStoa gdzie masz tą działkę bo to co mówi chalina jest całkiem możliwe? Jeżeli chcesz przyłącze kablowe to potrwa to faktycznie około 10 miesięcy.Jeżeli napowietrzne to powiedzmy, a nawet krócej. Zawsze możesz jednak na szybkiego zrobić zasilanie tzw placu budowy i to zajmie Ci około 2 tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 12.02.2007 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Przepraszam z Chalinę Halino67 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 12.02.2007 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 RobStoa gdzie masz tą działkę bo to co mówi chalina jest całkiem możliwe? Jeżeli chcesz przyłącze kablowe to potrwa to faktycznie około 10 miesięcy.Jeżeli napowietrzne to powiedzmy, a nawet krócej. Zawsze możesz jednak na szybkiego zrobić zasilanie tzw placu budowy i to zajmie Ci około 2 tygodni. Moja działeczka jest w Starosielcach. Pocieszyłeś mnie bo w przeciągu miesiąca potrzene jest mi właśnie zasilenie budowy A docelowo to mi się jeszcze nie spieszy. Słup mam przy samej działce - sąsiad już pobiera zasilanko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angielka 12.02.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Witam, czy ktos może polecic ekipe budowlaną do wybudowania domu jednorodzinnego kilka kilometrów od Białegostoku, a która bierze mniej niz 72 tys +VAt (stan surowy otwarty bez dachu!!!!!!, bo według mnie jest to cena z kosmosu za wybudowanie domu na planie prostokata prostego jak stodoła w połowie podpiwniczonego o wymiarach 12 x 9 + garaż... bardzo prosze o odpowiedź, podpowiedź i podniesienie na duchu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Halina67 13.02.2007 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Witam 72 tys +vat to starasznie dużo. Trzeba porozgadac sie na wsiach, to nie bedzie moze profesjonalna firma ale znacznie tansza . U mnie czesc murowane robil pan z okolic Juchnowca.Fundament 150 wysokości scianki dzialowe przedsionek z kotlownia i 2 olbrzymie kominy ponad 10% tego co napisalas Pozostale sciany sa drewniane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angielka 13.02.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 no własnie wiem, że to strasznie dużo i dlatego szukamy z mezem dalej (juz lepiej wziąść miesiąc bezpłatnego urlopu i samemu cegły nosić).... nawet zebrało mi się na żart i zapytałam tego pana czy ta cena to z materiałami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vittorio 13.02.2007 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 nawet zebrało mi się na żart i zapytałam tego pana czy ta cena to z materiałami i tak trzymać!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 14.02.2007 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 angielka===> 72tys!!!! ci budowlańcy mają zachodnioeuropejski cennik!!! szkoda, że nie biorą pod uwagę możłiwości swoich klientów... ostatecznie nie kazdy jest Kulczykiem i dostaje 1mln od rodziców na początek dorosłego zycia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosiorekk 14.02.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 To nie budowlańcy mają ceny z kosmosu tylko ich pracodawcy zobaczyli, że moga skubać klienta ile wlezie:/ wy płacicie duzó więcej niż rok temu np. a budowlaniec nie zarabia o wiele więcej niż w zeszłym roku. Sam jestem budowlańcem i widze co się dzieje:/ po prostu nasi szefowie zarabiają krocie, zmieniają samochody, jezdżą na wakacje itp., nam dali podwyżki o 50 gr na godzinę względem poprzedniego roku, pracujemy głównie na czarno, po 10 -12 godzin dziennie,po 6 dni w tygodniu i wtedy zarabiamy jako takie pieniądze, nie wspomną o braku płatnych urlopów:/ no i po prostu odechciewa sie wszystkiego i nie dziwię sie ze wszyscy znajomi budowlańcy tylko kombinują jak tu wyjechać na zachód.Dlaczego wy inwestorzy nigdy nie zainteresujecie się za co tak naprawdę bierze pieniądze wykonawca? Czy pracownicy są legalnie zatrudnieni, mają odzież ochronną i są wyposażeni w odpowiedni sprzęt,pracują przestrzegajac przepisów prawa pracy i BHP?Myślę że bardzo byście się zdziwili ile tak naprawdę pieniędzy z tego co wy płacicie trafia do tych którzy daną pracę wykonuja.Pozdrawim wszystkich budujących i zapraszam przypatrzcie sie dokłądnie jaka jest sytuacja w firmach, które u was wykonują pracę. Osobiście znam dekarzy ,którzy w życiu nie mieli na sobie szelek asekuracyjnych, ani kasku a robią po kilka kilkanaście lat dachy:/i to nie ze swojej winy,po prostu pracodawca w ten sposób oszczędza, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 14.02.2007 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Ale musicie przyznać że zaproponowana cena to chyba jakaś z kosmosu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angielka 15.02.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 domyślam sie, że to tylko szefowie tych firm zarabiają, a nie ich pracownicy (i sie dziwia, ze nie moga znaleźć nikogo do pracy) - a może jest ktoś chętny dorobić sobie i pomóc mi zrobic fundamenty i wymurowac ten dom (stan surowy bez dachu)- wszelkie oferty przyjmuję na priv pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angielka 15.02.2007 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 . ostatecznie nie kazdy jest Kulczykiem i dostaje 1mln od rodziców na początek dorosłego zycia... ostatnio zauważyłam, że osoby które dostały od rodziców i urządzony dom i pieniądze i samochody i co tam jeszcze chcą - absolutnie nie szanują tego, absolutnie a niechby tak sam zapracował, pospłacal kredyt.... odmawiał sobie wielu rzeczy.... a 72 tys nie zapłace, juz wole sama cegły nosić - bez przesady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 16.02.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 a 72 tys nie zapłace, juz wole sama cegły nosić - bez przesady angielka, brawo za chart ducha!!! kasiorekk, jestem przekonana że w niedługim czasie budowlańcy w Polsce (a nie tylko ich szefowie) będą zarabiac przyzwoite pieniądze, bo deficyt takich ludzi spowoduje "wędrówkę po rozum do głowy" wśród kadry kierowniczej... Mam kolegę (pracuje na wykończeniówce w Warszawie), któremu szef zasponsorował technikum zaoczne! Zreszta wszystkim tym z jego ekipy, którzy chcieli uzupełnic w ten sposób wykształcenie. Życiowe podejście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 19.02.2007 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 W ramach zimowej przerwy ma do podlasian dwa pytania: 1. Czy ktoś z Was próbował odrolniać działkę (wyłączać z użytków rolnych)?? 2. Czy, któraś z podbiałostockich gmin dofinansowuje zaku ekologicznych źródeł energii np. Solary. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angielka 20.02.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 W ramach zimowej przerwy ma do podlasian dwa pytania: 1. Czy ktoś z Was próbował odrolniać działkę (wyłączać z użytków rolnych)?? 2. Czy, któraś z podbiałostockich gmin dofinansowuje zaku ekologicznych źródeł energii np. Solary. Pozdrawiam a w jakiej gminie chcesz odrolniac ta działkę? bo jeżelii gmina Zabłudów, to mozesz sobie odpuścić temat - lepiej złóz wniosek o wydanie warunków zabudowy no mnie też interesuja dofinansowania do odnawialnych źródeł energii - osobiście jeszcze tylko do ministerstwa środowiska nie pisałam w tej sprawie. Generalnie to tylko dla przedsiębiorstw - nic tylko działalnośc gospodarczą załozyć wziąc kase i zamknac działaność ale se wymyśliłam Ale wymyśliłam jeszcze coś - jeżeli tylko przedsiębiorstwa mogą dostać dofinansowanie na ekologiczne, odnawialne źródła energii - to dlaczego sprzedawcy tych urządzeń nie występują o takie dofinansowania - a klientom nie sprzedają taniej (bo róznice pokryła by dotacja) i wtedy wilk byłby syty i owca cała i ekologicznie bybyło.... a ci tak zwani posłowie to zajeli by się czyms pozytecznym - bo mnie osobiście mało obchodzi kto kiedy i z kim jakies 20-30 lat temu... noludzie.. ale sie rozpisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts