RobSto 07.03.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Ale może chociaż jakieś relaksujące błotne kąpiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 07.03.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Błotne kąpiele były przed zrobieniem polbruku na ulicy ale nie były relaksujące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vittorio 08.03.2007 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Błotne kąpiele były przed zrobieniem polbruku na ulicy ale nie były relaksujące no właśnie. Wczoraj miałem okazję wypróbować. Droga wyglądała na suchą... Myślałem że sobie z geologiem poradzimy. A skończyło się mokrymi butami, spodniami, myjką dla samochodu, 2-godzinnym fitnessem, pomocą ojca i przypadkowego właściciela samochodu terenowego. Nie wspominając o dodatkowych kosztach.. Ach te uroki dziewiczych terenów Jak to się mówi: dzień spędzony na łonie natury. ps. Kobietom http://www.roza-kwiaty.pl/media/products/10_t.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicola77 08.03.2007 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 : Kobietkom z Podlasia wszystkiego dobrego z okazji ich święta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 11.03.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 RobSto podrzuć mi jak możesz na pirv namiary na studniarzy (i o ile nie jest to tajemnicą to może powiedz co jak i ile biorą) I jeszcze jedna prośba także potrzebuję jakichś namiarów na majstrów od fundamentów - jakbyście mieli takowe to proszę o informacje. nicola77 ja też Cię itam bardzo serdecznie w grupie podlaskiej.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 11.03.2007 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Wy mi lepiej powiedzcie, gdzieporotherm kupic? Jestem załamany: 8,10 za pustak kl.15 25p+w. w suwałkach i tylko tam jest! Koszmar.A miało byc tak pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 11.03.2007 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 swimmer, Ile za Porotherm??? 8,10??? O Jezu...jeszcze w listopadzie było 5,60. Skoro tak- chyba musze na zapas kupować styropian. CoolaTT- mój fundament robiła ekipa od stanu surowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 11.03.2007 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 I właśnie w tym momencie cieszę się że podpisałem umowę na budowę stanu zamkniętego z gwarancją ceny na robociznę i materiały. Podwyżki mnie nie dotyczą. CoolaTT namiary za chwilę wyślę na Priva, przy okazji człowieka od studni GORĄCO polecam, szybki, dokładny - fachowiec przez wielu polecany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicola77 12.03.2007 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 właśnie przeczytałam że potrzebujecie Porotherm ,u mnie w hurtowni jest dzisiaj dzwoniłam cena 6,70 za szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vittorio 12.03.2007 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Dzisiaj dane mi było otrzymać "próbkę" możliwości fachowców. Normalnie się wk...... ! "Mój " pseudogeolog miał zrobić 3 odwierty na działce. W zeszłym tygodniu zawiozłem jego cztery litery spod jego domu do mnie na działkę, pokazałem palcem gdzie ma zrobić odwierty, obeszliśmy całą działkę dookoła. Wszystko cacy. W sobotę wieczorem dzwoni. Myślę sobie pięknie odwierty zrobione. Niestety załamał mnie wynikami. Mówi że woda gruntowa na 0,5m głębokości!!! A mi projekt z podpiwniczeniem projektują. Myśle sobie no to ładnie. Dzisiaj rano rura na działkę i szukam tych odwiertów przeszedłem teren z 10-razy wzdłuż i wszerz. Szukam, szukam . Dzwonię do niego i mówie że nie mogę znaleźć no to facet dał mi wyraźnie do zrozumienia że jestem upierdliwy i jakiś nieufny. Szukam więc dalej .... znalazłem 3 odwierty tylko że NIE NA MOJEJ DZIAŁCE!! A 200m dalej przy strumyku! I co wy na to? Zapomniałem dodać że na jutro jestem z nim umówiony. Podobno ma mi palcem wskazać gdzie te odwierty zrobił. Możecie sobie wyobrazić jaki jestem zniecierpliwiony żeby zobaczyć jego minę jak mu powiem że to nie moja działka. p.s. RobSto To ja bym też prosił o namiary na tych studniarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 12.03.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 vittorio, zabierz ze soba koniecznie aparat i zrób foto dla"pseudogeologa" w kluczowym momencie!!!! ja tez chcę zobaczyc jego minę, bo przekręt wykonał ... niesamowity co do podwyzek cen materiałów to czytam o tym od dawna, ale myślałam że to raczej znowu "pismaki" nakręcaja koniunkturę , wywołuja panikę itp (podobnie zreszta jak to było w temacie nieruchomości) ale z tego co piszecie, wynika że jednak coś w tym jest czy tak jest także w Białymstoku? bo ja jeszcze nic nie mam z materiałów, zakupy dopiero szykuje na kwiecień. PS. tolu, będziemy "prawie"sąsiadkami, bo mój dom bedzie stał w Niewodnicy ... jak oczywiście nie zabraknie materiałów do jego budowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woy_r 12.03.2007 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 nicola77 najważniejsze że "podlaska". Witaj w grupie. też bym chętnie aktywnie dołączył, ale nie umiem dodawac nowych postów czy jest jakiś inny sposób niż "cytuj"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 12.03.2007 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Witaj w Podlaskiej woy_r Na dole strony, pod ostatnim postem, masz na żółtym tle napis Odpowiedz. Klikasz na to, piszesz swój post i klikasz "Wyślij". Mikazuu, bardzo się cieszę. Jadąc do siebie, masz mnie po drodze Ja w Twoją stronę też jeżdżę, bo mam stolarza w Zalesianach i znajomych, którzy mają tam działki rekreacyjne. Zajedź do mnie w wolnej chwili, zapraszam. Vittorio i co z tym studniarzem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 12.03.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 vittorio namiar wysłałem, a numer jaki Ci gościu wywinął z odwiertami - TRUDNY do przebicia woy_r nie krępuj się - zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woy_r 12.03.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Dzięki za wskazówki Poprosze o pomoc po raz kolejny Poszukuję namiarów na sprawdzonego i rozsądnego (ha ha, chodzi oczywiście o cenę) architekta, który zaadaptowałby gotowy projekt. Ten, do którego dzwoniłem (z polecenia) zaśpiewał 7 200 brutto. Chyba to dośc drogo, zważywszy, że do jego zadań należec by miało: zaadaptowanie projektu i projekt zagospodarowania działki. Mam już: decyzję o warunkach zabudowy; działki odralniac nie muszę (klasa gruntu IV-VI); złożone wnioski do ZE, wodociągów i gazowni. Gośc nie musiałby się więc wycierac po urzędach, tylko przysiąśc i narysowac poprawki do projektu. Nooo, ale przecież nie za tyle (tych poprawek raptem 3 czy 4)!!! Chciałbym ruszyc z budową ok. sierpnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 12.03.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Dzięki za wskazówki Poprosze o pomoc po raz kolejny Poszukuję namiarów na sprawdzonego i rozsądnego (ha ha, chodzi oczywiście o cenę) architekta, który zaadaptowałby gotowy projekt. Piszesz - masz (na PRIV) Gdzie planujez się osiedlić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bozenawas 12.03.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Witam.Co prawda Grupę Podlaską przeglądam już od jakiegos czasu , to do tej pory się nie przedstawiłem. Dzisiaj swój błąd naprawiam. Witam serdecznie wszystkich podlasian. Razem z moją połówką planujemy budować domek. Nawet poczyniliśmy w tym kierunku pewne kroki. Działkę już mamy (Dojlidy Górne), a w tej chwili jesteśmy na etapie projektu i jak twierdzi i obiecuje architekt wyrobię się z pozwoleniem do końca czerwca.I mam taką nadzieję bo na sierpień umówiłem ekipę budowlaną. Pozdrawiam Mam nadzieję, że na tym forum znajde pomoc i wsparcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woy_r 12.03.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Dzięki za namiary RobSto Mam działkę w Stanisławowie, dzisiaj byłem w Starostwie i Pani przybiła pieczątkę, która to zmieniła przeznaczenie działki z rolnej na nie rolną. Tak więc jak tylko dogadam sie z jakimś architektem to sprawy dalej potoczą się sprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woy_r 12.03.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 do Bozenawas"na sierpień umówiłem ekipę budowlaną" Możesz powiedziec trochę więcej o ekipie ( tzn. cena, zakres robót). Czekam właśnie na wycenę od ekipy i chciałbym miec miniej więcej porównanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bozenawas 12.03.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 woy_rdomek 220m powierzchni użyt., zakres robót od zera do więźby dachowej - 45 tysie.Może i dużo ale nic na ten rok już nie znalazłem a umowę podpisałem tydzień temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts