Bozenawas 12.03.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 RobSto podrzuć mi jak możesz na pirv namiary na studniarzy.Z góry dzięki.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 12.03.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Bozenawas, woy_r, witajcie w klubie. Mikazuu drożeje, drożeje Porotherm podobno prawie po 9 zł i nie ma, trzeba się zapisywac w kolejkę. A mnie dziś odwiedzili tynkarze, zaczynają w przyszłym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 13.03.2007 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Dzięki za namiary RobSto Mam działkę w Stanisławowie, dzisiaj byłem w Starostwie i Pani przybiła pieczątkę, która to zmieniła przeznaczenie działki z rolnej na nie rolną. Tak więc jak tylko dogadam sie z jakimś architektem to sprawy dalej potoczą się sprawnie. woy-p Ja będę budwał w Olmontach, to można by żec, że może będziemy sąsiadami. Witam Cię w grupie i przesyłam na prive namiary na prjektanta. Jak na razie jestem z usług zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woy_r 13.03.2007 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Dzięki za namiary CoolaTT Zgadza się Olmonty są za miedzą Bozenawas - cena (powoli do tego dojrzewam) staje się coraz bardziej atrakcyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 13.03.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Witam ciepło Bozenawas Namiary wysłałem - miło widzieć nowe "twarze" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 13.03.2007 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 No w końcu się coś ruszyło. Byłem dzisiaj w gminie przyszły ostatnie papierki do decyzji zabudowy, w związku z czym dowiedziałem się, że w przeciągu 7 dni otrzymam tzw. warunki zabudowy. Trwało to NIESPEŁNA 2 miesiące (w sumie bardzo szybko jak na naszych urzędników - dlatego też należałoby pochwalić Urzą Gminy z Juchnowca Kościelnego) VIVAT JUCHNOWIECKIE URZĘDASY, VIVAT!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 13.03.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 gratuluję CoolaTT Juchnowiec, to też i moja gmina. I złego słowa nie powiem. Wręcz przeciwnie. Papierologia załatwiana błyskawicznie. Ulice wyłożone kostką, tylko się cieszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 13.03.2007 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 PYTANIE Czy ktoś może posiada silną potrzebę pozbycia się kilku wywrotek piasku z działki??? Jeśli tak - to jestem zainteresowany tematem (dość pilnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woy_r 13.03.2007 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 No w końcu się coś ruszyło. Byłem dzisiaj w gminie przyszły ostatnie papierki do decyzji zabudowy, w związku z czym dowiedziałem się, że w przeciągu 7 dni otrzymam tzw. warunki zabudowy. Trwało to NIESPEŁNA 2 miesiące (w sumie bardzo szybko jak na naszych urzędników - dlatego też należałoby pochwalić Urzą Gminy z Juchnowca Kościelnego) VIVAT JUCHNOWIECKIE URZĘDASY, VIVAT!!! taaa, decyzję o warunkach zabudowy gmina Juchnowiec nam wydała może i dość szybko; co z tego, kiedy nie mogliśmy się doprosić, żeby ją nam przesłała! Kiedy dzwoniliśmy z ponagleniami, zawsze było jakieś "tylko": tylko jeszcze podpis, tylko wysyłka, itepe. Jak się potem okazało, nasza decyzja podpisana była w normalnym czasie, ale chyba przeleżała gdzieś pod kupą innych papierów, a facet, z którym konwersowaliśmy przez telefon pewnie tylko nas tak zwodził... No, ale wreszcie ją wysłali - z Juchnowca do Whitestoku via Poczta Polska - 6 dni!! Teraz trzeba się jeszcze raz wybrać do gminy po zaświadczenie uprawomocnienia decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vittorio 13.03.2007 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Właśnie wróciłem z terenu. Obecny był i geolog i wiertacz. Miny geologa chyba nie muszę opisywać. Czekam na kolejne odwierty... P.s Może ktoś z Was wie gdzie tanio kupić jakieś płyty drogowe, jomby albo płyty ażurowe bo dojazd to niestety muszę pilnie zrobić i to na własną rękę. A tak na marginesie czy wiecie że 1t gruzu kosztuje 38zł + transport. Vittorio i co z tym studniarzem? Studniarza jeszcze nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 13.03.2007 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 witam NOWYCH Podlasian w grupie!!!! dobrze, że sie powiększa, bo wtedy nastepuje większa wymiana doswiadczeń i cennych informacji tolu, rzeczywiście Kleosin mijam ... po 15 razy dziennie jak trzeba, bo tylko tamtędy moge dostać sie do miasta thx za zaproszenie! myslę, że kiedyś napewno cię odwiedzę, najpewniej wtedy, kiedy zjadę juz do Polski (co mam w najbliższych planach) Zalesiany także rzut beretem od Niewodnicy, wiec może i namiary na p. stolarza będa cenne vittorio, szkoda że nie zrobiłeś foty, ale wyobrażam sobie jaka musiał miec minę ten pan geolog... Robin2, jednak rzeczywiście drożeje materiał?! te zapisy i kolejki to także real?! przeceiż nie mogę zbudowac z ... klocków lego!!! chociaż tak pewnie byłoby najłatwiej i wszystkie elementy pasują.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 13.03.2007 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 aha, a ja złego słowa nie moge powiedzieć na moją gminę - Turość Kościelna załatwiaja wszystko migiem i jak trzeba!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 13.03.2007 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Hejas wszystkim! Współczuję Wam papierologii, mnie to najbardziej bolało. trzeba było w nieskończonośc czekać na papierki i latac po pieczątkę, a to tu, a to znowu tam... Mikazuu, kiedy zjeżdżasz? Daj znać, wpadniemy razem do Toli Pozdr. Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 14.03.2007 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Robin2, będe w Polsce już w kwietniu!!!! hura!!!!! normalnie ta perspektywa cieszy mnie jak .... nic innego bardziej Możemy razem nawiedzić tolę, o ile taka "wycieczka grupowa" jej nie przerazi i nie poszczuje nas psami tak mi sie jeszcze przypomniało, w kwesti ciekawości toli "co robi sasiad na swojej działce" kiedy jakiś czas temu, niedaleko mnie ktoś wykupił kawał pieknego terenu w doskonałym miejscu, nie wyciął drzew, postawił cudnej urody ogrodzenie, wywiesił tabliczkę, że obiekt chroniony, kiedy w szybkim tempie powstawała tam dziwna i nowoczesna budowla, tubylcy - czyli my sąsiedzi, zastanawialiśmy sie "co tam powstaje?!" plotka niosła, że to klinika połozniczo- ginekologiczna albo chirurgi plastycznej, że moze znowu J.Urban buduje dla siebie nowa rezydencję, albo kolejny dom jakiegoś mafioso spod Warszawy domysłów było wiele... ostatecznie okazało się, że to właściciele MTM Stylu pobudowali sobie ultranowoczesny w bryle i wykończeniu dom (a raczej rezydencję) zatem tolu nic sie nie martw - strach na wielkie oczy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 14.03.2007 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Psami nie poszczuję, bo nie mam , a nawet gdybym miała, to byłyby z tych, co to łagodne jak baranki. Ale Żuberka schłodzonego mam, trzymam na takie okazje, jak najazdy grupowe. To do zobaczenia w kwietniu, już się cieszę A z budową sąsiada, gdyby to była klinika chirurgii plastycznej i zniżki po znajomości sąsiedzkiej, to można by było sobie poprawić to i owo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woy_r 15.03.2007 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 RobSto - ten "Twój" projektant faktycznie konkretny i w sensownej cenie. Dzisiaj właśnie wygrał casting A jeszcze musimy pochwalic się, że znaleźliśmy (pierwszy strzał i od razu trafiony) ekipę, która zbuduje nasz dom do więźby. Kosztowac nas będzie plus minus 30 koła. A jakby ktoś z Was znał dobrego dekarza, to fachowcy na ten rok byliby już zapewnieni. Robin2 - bardzo nam się podoba dach Twojego domu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 15.03.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 RobSto - ten "Twój" projektant faktycznie konkretny i w sensownej cenie. Dzisiaj właśnie wygrał casting Cieszę się że się dogadaliście. Był dzisiaj u mnie na budowie - sprawdzał czy wszystko idzie zgodnie z projektem. Uspokoił siebie i mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 15.03.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Witajcie. Poszukaję majstrów z polecenia do fundamentów (dalej w górę do więźby mam zapewnionych) no i oczywiście dekarz też by się przydał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlugi rufus 15.03.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 woy_rmam nadzieję ,że to nie ta sama co u mnie robiła bo inaczej zostaniesz bez dachujak na te czasy cena jest zachęcająca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlugi rufus 15.03.2007 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 CoolaTTjak pisałem wyżej ja niestety Ci nie pomogę,ale dekarz to by się znalazłjak ktoś będzie zainteresowany wiadomość na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts