Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

****** f o t o z a b a w a ******


Recommended Posts

  • Odpowiedzi 6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

http://gotowanie.x3m.pl/pic/1081699168.jpg troche dziwna :roll: ale co tam przepis też prosze

 

Składniki:

- 5 jaj

- 1 litr mleka

- szczypta soli

- 4-5 łyżek cukru

- łyżeczka Cukru wanilinowego

 

Wykonanie:

Połowę mleka zagotuj w płaskim, szerokim rondlu. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Na wrzące mleko (na małym ogniu) wykładaj łyżką pianę z białek. Mleko ze sparzonym białkiem odstaw z ognia.

Teraz ubij żółtka z cukrem i cukrem wanilinowym. Zagotuj resztę mleka i dalej ubijaj żółtka, dodając po trochu wrzące mleko.

Białko odgarnij na bok, wlej do mleka sparzone żółtka. Zupę wystudź i wstaw na godzinę do lodówki.

 

 

Ja poproszę w takim razie ......sam nie wiem co może centrum warszawy bez pałacu kultury ale wymysliłem co :oops:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...