enickman 22.09.2009 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 O! tam jeszcze nie byłem Byłem w: Topdach - dobre ceny na miateriały, ale nie mają własnych dekarzy - mają niby poleconych ale nie wiadomo jaki się trafiDach Ceramik - kładli u sąsiada - jest zadowolonyEkoDach - tu nie mam opinii dawałem też do wyceny dla forumowych:Michała Dąbrowicza i statka (z Minoxu) generalnie przy wycenie całego dachu na poziomie 55 tys. różnice między niektórymi wynoszą 300 zł - pewnie wszędzie można zbić do tego samego poziomu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika.Sz-a 22.09.2009 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 mi sie w topdachu nie podobało właśnie to, że z dekarzem mam się sama dogadywać..ceny porónywalne z tymi z zakpolu jeśli chodzi o materiały, coś było nawet w zakpolu torszke tańsze. a w zakpolu to wycene miałam na całośc, łącznie z robocizną, mają swoje ekipy (oni są też firmą deweloperską), słyszałąm 3 opinie zadowolonych klientó. u nas było tak, że potargowaliśmy się jeszcze troche za dużo nie dało rady ale kilka stówek urwałam. zabrakło dachówki za jakies 100zl, to o tym sie dowiedziałam po fakcie- nikt nie dzownił że mamy dopłacić- to po prostu dostarzyli na budowę i założyli na własny koszt- nic nie dopłacałam. dodatkowo zrobili daszko na kominy- tego nie było w cenie bo niektorzy maja betonowe czapeczki..u nas nic nie było to smai dekarze zaproponowali że zrobą- za 4 daszki z blachy zapłaciłam 450zl. można zapytać o namiary na dachy przez nich robione i pojechać- my byliśmy w olszewnicy starej bo chciałąm zoabczyć dachówkę na dachu całą. wyceniał też jakiś dekarz z mazur- podobno dobry, ale droższy ok 3 tyś.. nasza ekipa miala swoją przyczepe camp. i spali na budowie - po budowie zabrlai przyczepę, poskładali odpadkiw jendo miejce (nie mielismy kontenera- resztki blachy zawiozłam do gościa któy zbiera i sprzedaje złom a pokruszona dachókę wyrzuciliśmy w doły na drodze). posprzatali po sobie w miarę nieźle- na placu znalazłam 3 trebki po herbacie i folię po parówce- więc jak na możliwości ekip- nieżle.. nasz kierownik czepiał się cięcia w koszach, ale P.Dariusz powoływał się na katalogi firmowe i zdjęcia z katalogów i udowodnił, że tak to wygląda i tak ich dkarze byli na szkoleniach uczeni.. no uwierzyliśmy i odpuściliśmy ten temat, a w razie czego podobno możemy jeszcze pomarudzić ..zobaczymy poprawki bez marudzenia- na jednej polaci linia dachówek troszke krzywa- poprawili bez szemrania. czekam jeszcze na jakiś większy deszcz.. to co mi się najabrdziej poodbało to dobry kontakt z firmą i uprzejmy stosunek do klienta. pozdrawiam tylko kurcze mam nadzieję że gdybyś się decydował to będziesz zadowolony..to zawsze odpowiedzialność tak kogoś polecać... 3majsię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mozg 22.09.2009 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 W koncu sie moge pochwalic - prawie dotarlismy do etapu "lejemy strop" Poszukuje w zwiazku z tym ok 100 stempli 2.9 m - w miare pilnie Ma ktos moze tego troche w okolicach Olszewnicy Starej ? Wokolo naszego domku powstaje mnostwo nowych budowli - jest tu ktos moze kto aktualnie buduje w tamtych okolicach ? A trzecia sprawa - zaczynamy szukac dekarzy. Narazie na forum znalazlem zakpol i dachlux. Warto uderzac do kogos jeszcze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 22.09.2009 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 enickman statka odradzam! Ja brałam od niego dachówkę :/ I bardzo żałuję, że nie zdecydowałam się na Michała Dąbrowicza i ekipę chyba "Diablo"? Widziałam jak robią - tylko film nakręcić, mało mi szczęka nie opadła! Lobelka osobiście jeszcze nie korzystałam z usług ale na dniach/tygodniach mam zamiar skorzystać: Piotr Stańczak z Kątów Węgierskich, 604 251 567. Ostatnio czyścił kominy mojej mamie na Białołęce (piec na węgiel). Była bardzo zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 23.09.2009 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 ale co?że szybko robili? (Diablo)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 23.09.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Szybko to raz (chociaż "szybko" to trochę za mało, żeby to określić). Porządnie i śladów po sobie nie zostawiają. U sąsiadów robili, są bardzo zadowoleni. Jakbym miała znowu kiedyś robić dach - tylko z nimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ilonaJ 27.09.2009 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Witam, Sprzedam tanio bloczki betonowe CERTUS około 100 (bardzo dobre jakościowo). Rezygnacja z budowy tarasu Cena 2,5 zł Pustak Porotherm (PTH 25 P+W) około 120 sztuk. Cena 4,5 zł pozdrawiam ilona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jkm 01.10.2009 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 W koncu sie moge pochwalic - prawie dotarlismy do etapu "lejemy strop" Poszukuje w zwiazku z tym ok 100 stempli 2.9 m - w miare pilnie Ma ktos moze tego troche w okolicach Olszewnicy Starej ? Wokolo naszego domku powstaje mnostwo nowych budowli - jest tu ktos moze kto aktualnie buduje w tamtych okolicach ? A trzecia sprawa - zaczynamy szukac dekarzy. Narazie na forum znalazlem zakpol i dachlux. Warto uderzac do kogos jeszcze ? Witaj mozg, My budujemy w Olszewnicy Starej, między ulicą Marysieński a Wiejską..mamy około 90 stempli powyżej 3 m ( między 3-3,25 m), oraz drugie tyle między 2,75-2,85 m. Jeśli nadal jesteś zainteresowany to odezwij się bądź mailowo ([email protected] ) bądź telefonicznie 501163722. U nas właśnie skończyli kłaśc dach, dachówka kupiona w Dachluxie, a ekipa niezależna. Konkurencyjni cenowo, a ich pracę można u nas obejrzec. Na oko laika całkiem dobrze to wygląda. Zapraszamy i pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mozg 04.10.2009 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Dzieki za info.... niestety - troszke sie zgapilem jak ich szukalem.... i potrzebne byly na ten poiniedzialek co juz minal.... strop juz zalany dzieki za odzew.... i pewnie tez juz niedlugo bede mial stemple do sprzedania pozdrawiam.... a moglbys mi dac namiary na swoja ekipe od dachu ? (oni robia dachowke ?) ? Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jkm 05.10.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 W sumie to my, żeśmy się zgapili jak szukaliście tych stempli...ale fajnie, ze robota tak szybko Wam idzie....Stawianie murów to chyba najprzyjemniejszy moment, bo widac jak ten wymarzony domek szybko rośnie Jeśli chodzi o ekipę dekarzy to podajemy namiar tel. 608187771 p. Waldek. nam się bardzo dobrze z nimi współpracowało...dopiero skończyli i jak na razie żadnej fuszerki nie widac ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mozg 07.10.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 poszukiwan ciag dalszy obecnie jestemy na etapie trudnych decyzji : okna drewniane vs pvc.... znacie jakies sklady w okolicy gdzie mozna sobie troche zdanie wyrobic ktore wybrac ? kto moglby mi zrobic wycene itp ? jakich producentow warto wybrac ? - o ile z pvc mam troszke prosciej - tzn no jezierski czy thermoplast tak z drewnianymi nie mam pojecia jakiego producenta wybrac (nie chce garazowej produkcji).... drugi temat to wiezba.... powinnismy "na dniach" cos zamowic, ale chcialbym ja kupic ze sprawdzonego zrodla... zeby byla odpowiednio wysuszona i zabezpieczona.... mamy jakies ciekawe tartaki w okolicy ? jakie moga byc kwoty ? 700 zl/m3 bedzie ok? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania I Pawel 08.10.2009 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Witamy chcielibyśmy dołączyć do waszego forum. Rozpoczynamy budowę domu wg projektu Mila z pracowni Horyzont w Wieliszewie Czy mógłby ktoś nam doradzić gdzie najbliżej i najtaniej można kupić stal do fundamentów i kręgi betonowe do studni dziękuję za podpowiedż i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mozg 08.10.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Czesc, my bralismy stal z BudMaru na przeciwko Obi w Jablonnej - ale nie wiem czy to dla was nie za daleko...blizej jest JanBud w Olszewnicy Starej ale bylo tam drozej ok 100 zl/Tpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sawis 09.10.2009 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 Moi Drodzy,potrzebuje namiarów na jakiś sprawdzonych ludzi od kominków.Poprzedni ekipa niestety mi nie zrobila tak jak potrzeba i potrzebuje kogoś kto doradzi, wyceni i zrobi.Lokalizacja domu : SkierdyDziękuje serdecznie za wszystkie namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jkm 09.10.2009 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 Jak my byliśmy na tym etapie to dobre ceny mieli w Stawexie na ul. Modlińskiej.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lila134 10.10.2009 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2009 Witam,Czy możecie mi polecić dobrego stolarza do zrobienia kuchni. Bardzo dziękuje za kontakt.Pozdrawiam [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika.Sz-a 10.10.2009 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2009 witam sąsiadó z Chotomowa.. deski szalunkowe sprzedane , papa gratis pod murłatę wydana NADAL AKTUALNE..!! semple 2.72-3.1, ok 200 sztuk, w granicach ww. rozmiarów. cegła klinkierowa ROBEN 16- 100 sztuk, zapraszam na zakupy. Łajski k.Legionowa tel 0 60 30 40 777 Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania I Pawel 10.10.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2009 Dziękujemy za podpowiedż co do stali Chcielibyśmy jeszcze uzyskać podpowiedż co do ocieplenia fundamentów. Mianowicie zastanawiamy się czy warto inwestować w styrodur w cenie około 40 zł za metr czy wystarczy zwykły styropian podłogowy około 3 x tańszy i folia czarna z wypustkami? Moj majster doradza styrodur ale pewnie łatwiej go ułożyć i dlatego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika.Sz-a 10.10.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2009 kręcę się po tym forum to może się wtrącę- na ile wiem.. u nas jest styrodur.. tak było w projekcie i tak uparł się kierownik- tzn..doradzał stwierdził że skro tak zaleca projekt to tak zrobimy.. opcja jest oczywiście droga- za materiał. ale zamiast pracy- zwykły styro+siatka+klej+folia. u nas jest na dysperbit położony klej i styrodur.. i to sie od razu obsypuje ziemią i juz- więc szybsza wersja. z argumentów które były nam prezentowane przez kiera to że jest mocniejszy i trwalszy, posiada takie rowki- jakby ryflowanie- i podobno tymi rowkami ba byc odprowadzana ewentualna wilgoć..(?) powtarzam jedynie słyszane opinie od kierownika. my zrobilismy, ale po czasie sie zastanawiam- piwnicy nie mamy więc po co takie chronienie strasznie solidne fundamentów.. mam wątpliwości czy to było rozsądne ekonomicznie.. sądzę że gdyby kier nie był tak dokładny i zasadnczy to machnąłby ręką.. a tak to mamy co do kropki z projektu fundamenty. opinia innych budowlańców nt. tego rozwiązania- "niepotrzebnie przepłaciliśmy", chociaż w trakcie budowania cieszyłam się że tak solidnie.. styrodur, sporo stali, słupy betonowe.. no byle tornado nie powinno nas ruszyć pozdrawiam p.s. my stal kupowalismy w TERPOLu w Łomiankach, ceny były wtedy najlepsze jakie znalazłam, dostawa 150 zl, faktura do zwrotu vat http://www.ter-pol.pl (chyba dobry adres... na stronie cennik, ja wydrukowalam i za kilka dni pojechałam kupic, zmieniła się cena- a dali mi ta niższą, którą miałam w wydrukowanym cenniku..). sprawdzałąm też skłąd w Olszewnicy starej i kilka skłądó w okolicy i Łomianki byłyna początku br, najtańsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania I Pawel 11.10.2009 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2009 Dziękuję berdzo za informacje co do styroduru i stali będziemy się zastanawiać pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts