Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chotomów Grupa

mik99

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...

Witajcie Sasiedzi....

dom juz pobudowany.... pomozcie znalesc dobra ekipe ktora moglaby mi rowno ogrodzenie postawic. Szukam i szukam sprawdzonych ekip i albo juz w okolicy nie robia, albo terminy na wrzesien... Jezeli macie namiary na sprawdzonych fachowcow - bylbym wdziczy za pomoc....

i ew ekipa od kostki tez by sie pewnie przydala.

• 2 weeks później...

Witam

Jakie okna wybraliście? Czy według was profile okienne Veka są coś warte bo z tego co czytałem na różnych forach to w sumie OK. Czy ktoś ma okna zrobione z profili VEKA? Bo mam ofertę dosyć rozsądną a dodatkowo dorada techniczno-handlowy który mnie obsługuje robi dobre wrażenie. Może miał ktoś już do czynienia z Panem Wójcikiem z Techmaprojekt. Jeżeli tak to proszę o opinie o samych oknach i montażu bo handlowo jest dotychczas zachęcająco.

Z góry dzięki

Nikt nic nie wie? Szkoda :( Ekspozycja w biurze mnie nie powaliła chociaż jak mnie zaprowadzili na halę to całkiem sporo okien mieli. Więc wszytko wskazuje na to, że są doświadczeni. Poczekam może jeszcze ktoś się odezwie. Jeżeli nie to obiecuje opisać wrażenia dla potomnych ;)

• 2 weeks później...
  • 1 month później...

Witam Sąsiadów

Mam pytanie gdzie mozna zamówić okna pcv dobrej jakości, a no i jakiej firmy polecacie

dodatkowo mam dylemat dotyczący tynków wew. wiem że jest dużo rodzajów, metod kładzenia, jakie były by dobre przy oknach pcv?

Prośba o poradę

• 1 month później...

Odsprzedam po atrakcyjnych cenach pozostałości po budowie:

Z materiałów nowych:

- 53 pustaki obustronnie łupane TeknoAmerBlok (390x190x198), kolor piaskowy, na białym cemencie

- 75 daszków obustronnie łupanych TeknoAmerBlok (250x58x190), kolor piaskowy, na białym cemencie

- 30 worków 25kg zaprawy murarskiej reymix

- 5 wiader 25kg tynku silikonowego Caparol, kolor nutria 18

- 2 wiadra 25kg tynku silikonowego Caparol, kolor nutria 15

- 4 wiadra 25kg tynku mozaikowego Chemis, kolor nr 160

- 1 wiadro 25kg Putzgrunt Caparol, kolor nutria 16

- 4 baniaki 5l gruntu wzmocnionego firmy WIM

- 1 element dachowy czwórnik Creaton Premione, czarna glazura

- 31 gąsiorów, 10 skrajnych dachówek prawych, 10 skrajnych dachówek lewych Creaton Premione, czarna glazura

- oraz zaginarka do prętów max. fi 12 (również nowa, nieużywana)

Używane (przez 3 lata), pozostałe po wymianie dachu:

- 24 stopnie kominiarskie + 24 dachówki betonowe pod stopnie, kolor czarny, Nelskamp (identyczna z Braas celtycka)

- 2 ławy kominiarskie 80cm + 4 dachówki betonowe do ławy, kolor czarny, Nelskamp (identyczna z Braas celtycka)

- 4 kominki wentylacyjne Kolber, do dachówek Nelskamp (odpowiednik Braas celtycka), plastikowe czarne, wraz z dachówkami

Materiały są do odbioru w Jabłonnie, tuż poza Warszawą.

Kontakt do mnie: Waldek, tel. 0603 582 807, mail: [email protected]

• 2 months później...
  • 3 weeks później...
  • 2 months później...

Witam,

Mam prośbę do posiadaczy kominka Ulrich z płaszczem wodnym. Ja mam kominek Aquafire Insert AI26. Proszę podzielcie się swoimi spostrzeżeniami odnośnie sprawności/wydolności cieplnej swoich kominków. Czy w sposób satysfakcjonujący dają radę ogrzać Wasze domy - ile m2 podłogówki ile grzejników macie w systemie. Jak palicie, czym, ile materiału spalacie. Jaką macie temperaturę wody na wyjściu z kominka i czy trudno taką temperaturę kominek osiąga. Bardzo interesowały by mnie opinie od Tych, u których kominek jest jedynym żródłem ciepła.

Interesuje mnie to bardzo ponieważ mam wiele wątpliwości co do mojego kominka i bez szerokiej pomocy bardzo trudno mi je rozwiać. Chętnie będę dzielił się swoimi spostrzeżeniami w miarę korespondencji.

• 4 weeks później...
Nikt nic nie wie? Szkoda :( Ekspozycja w biurze mnie nie powaliła chociaż jak mnie zaprowadzili na halę to całkiem sporo okien mieli. Więc wszytko wskazuje na to, że są doświadczeni. Poczekam może jeszcze ktoś się odezwie. Jeżeli nie to obiecuje opisać wrażenia dla potomnych ;)

Mogę z czystym sumieniem polecić tą firmę. Okna OK i super współpraca. Brama garażowa też chodzi bez zarzutu. Jak tynkarze załatwili mi suwankę to nie było problemu z pomocą w ramach dobrej współpracy. Oczywiście tynkarze zostali uczciwie policzeni za szkody. Z pełną odpowiedzialnością mogę podać kontakt do Pana Wójcika 600 232 042. POLECAM OKNA z Techmaprojekt :yes:

Witam,

Poszukuję dobrego tynkarza od tynków tradycyjnych, buduję w okolicach Legionowa. Ci z którymi do tej pory się kontaktowałem "wchodzą na budowę tylko po założonych oknach",więc u mnie (okna drewniane) musieliby pojawić się drugi raz czego jakoś nie mogą zaakceptować.

dziękuje za polecenia

pozdrawiam