mik99 08.09.2005 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Olena: Mam zamiar rano ok. 9.00-9.15 być u siebie, też zapraszam ranne ptaszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 08.09.2005 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Mik my nie jestesmy w soboty takie skowroneczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 08.09.2005 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 a my z Nusią możemy pochwalić się zakończeniem pewnego etapu - we wtorek zalano nam strop, więc jakby to powiedzieć parter już mamy Gratulacje, to możecie już pochodzić po górze !!! Rocky - napisz jak postępy na Waszej budowie - jestem ciekawy. Jeszcze dotrzymujemy Wam kroku , jutro zalewamy strop. Ale po pokryciu dachu schodzimy z trasy, żeby wziąć drugi oddech Byłem dziś w tartaku, o którym wspominałem. I jestem pod wrażeniem. Tartak jest ogromny (!), mnóstwo różnego rodzaju drzewa, porządek na placu, na pewno kilkudziesięciu pracowników. Drewno o długościach do 9,60m jest impregnowane w komorach ciśnieniowych. Cena 640zł netto za krótsze i 700zł netto za dłuższe bale (chyba powyżej 9m). Na rabaty raczej nie ma co liczyć. Transport w okolice Legionowa 500zł. Porobiłem zdjęcia, zamieszczę kilka jak tylko wywołam. Na więżbę czeka się aktualnie do dwóch tygodni. Widok naprawdę był niezwykły i cieszę się, że tam pojechałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 09.09.2005 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Witam! I uaktualniam informacje o naszych postępach W zasadzie - stan surowy otwarty z pokryciem dachu mamy wykonany - zostały drobne poprawki/regulacje. Dołożyłem kilka zdjęć, więc widać, jak wygląda dom pod skończonym dachem (IMHO bardzo ładnie ). Zaczynamy robić instalacje: elektryk już pracuje, w przyszłym tygodniu ma do niego dołączyć hydraulik. Poza tym dopinamy okna, bramy (dzięki, mik99!) i drzwi. Chętnych do odwiedzin oczywiście zapraszamy Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Byku 09.09.2005 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 No my bierzemy sie od soboty do roboty Jesli ma ktos ochote na spacerek w nasze rejony - zapraszamy Olena będziecie przez całą sobotę na działce? co zamierzacie zrobić? pewnie będziemy u siebie, więc chętnie Was odwiedzimy - ale wszystko zależy od tego jak szybko uda się nam pozałatwiać sprawy na "mieście" Mario - no to pięknie - tak naprawdę tylko szlifujecie i wykańczacie domek - pozazdrościć Rocky - no więc jeszcze nie chodziliśmy po naszym stropie - schnie, ale niebawem tam wejdziemy. Gratulacje z dotychczasowej budowy - rozumiem, że jesteście zadowoleni z wykonanych prac i nie mieliście żadnych niemiłych niespodzianek?! Mik - będziesz tylko między 9.00 a 9.15 u siebie? pozdrowienia w ten jakże upalny dzień Byku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 09.09.2005 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 witam wszystkich!!!!!!!!!! Mam pytanko,może ktoś z Was cos wie,czy gmina Jablonna uchwaliła ten cholerny plan zagospodarowania przestrzennego dla pólnoc-zachod częsci jablonny.Na stronie gminy nic nie piszą ,dodzwonić sie tam nie moge,będę musiała wybrać sie niestety osobiście chyba,ze ktoś z Was ma jakąś choćby malutka informacje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 09.09.2005 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Mario - no to pięknie - tak naprawdę tylko szlifujecie i wykańczacie domek - pozazdrościć Ale jakim kosztem : nerwy z powodu nierzetelnych wykonawców (te nieszczęsne tynki) i znowu walka z bankiem I tu moja kolejna rada: OMIJAJCIE Z DALEKA MULTIBANK!!!!!!!!! aha26, ja miałam więcej szczęścia z dodzwonieniem się do urzędu gminy (udało się za pierwszym razem) i oto wieści: plan został uchwalony 1 września, teraz jest u wojewody, wróci za 30 dni, potem będzie ogłoszony w dzienniku urzędowym. Jednym słowem za ok. 2 miesiące wejdzie w życie Pozdrawiam, Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 09.09.2005 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 O Boże!!!!!Dzięki !!!!UKF- Kochana jesteś!!!!Buziaczki dla Ciebie!!!!!! Juz myślałam,ze sie nigdy nie doczekam!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Byku 09.09.2005 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 i znowu walka z bankiem I tu moja kolejna rada: OMIJAJCIE Z DALEKA MULTIBANK!!!!!!!!! Mario, możesz napisać coś więcej o tych problemach z bankiem - jestem bardzo ciekawy, bo Multibank był jednym z tych, który braliśmy pod uwagę starając się o kredyt. Przy następnym kredycie chciałem poznać dobrze ich ofertę... pozdrawiam Byku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 09.09.2005 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Olena będziecie przez całą sobotę na działce? co zamierzacie zrobić? pewnie będziemy u siebie, więc chętnie Was odwiedzimy - ale wszystko zależy od tego jak szybko uda się nam pozałatwiać sprawy na "mieście" Nie wiem o ktorej dotrzemy, bo sobota to jedyny dzien w tygodniu, kiedy mozemy odespac caly tydzien Na pewno do Was zajrzymy Co będziemy robic? Konrad ma za zadanie (od p. Leszka ) pomalowac fundamenty z zewnatrz a ja chyba chcialabym przerzedzic troche te nasza dzungle i moze przy okazji jakies ognisko z kielbaskami w porze obiadowej? wyjdzie w praniu, w kazdym razie zapraszamy wszystkich serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 12.09.2005 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 Kto z WAs myślał lub muśli o przydomowej oczyszczalni ścieków?Bo ja się bardzo poważnie zastanawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxymov 12.09.2005 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 Kto z WAs myślał lub muśli o przydomowej oczyszczalni ścieków? Bo ja się bardzo poważnie zastanawiam... W naszej gminie i przy działce rzędu 1000 m2 to niemożliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 12.09.2005 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 Kto z WAs myślał lub muśli o przydomowej oczyszczalni ścieków? Bo ja się bardzo poważnie zastanawiam... Mik99 to temat podobno nie do załatwienia... tez o tym myslalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Byku 13.09.2005 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Kto z WAs myślał lub muśli o przydomowej oczyszczalni ścieków? Bo ja się bardzo poważnie zastanawiam... też o tym myśleliśmy, ale jak tylko obejrzeliśmy plan zagospodarowania przestrzennego to wiedzieliśmy, że to nie dla nas. Uważam, że sam pomysł jest bardzo dobry i naprawdę warty sprawdzenia. Jeśli możesz u siebie zrobić przydomową oczyszczalnię to myślę, że warto - kolega jest bardzo zadowolony. pozdrawiam Byku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 13.09.2005 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 13.09.2005 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 mik99 - Wiem o jednej legalnie zrobionej oczyszczalni z reaktorem biologicznym na działce ok. 700 m w gm. Jabłonna. Już nie odkopię namiarów, ale pogadaj z gościem sprzedającym oczyszczalnie, pompy ciepła etc. przy Selgrosie - zaraz za skrętem z Modlińskiej po prawej stronie wjazd na podwórko małego domku, przed zakrętem stoją tablica i zielony zbiornik. To zdaje się oni montowali tę oczyszczalnię a napewno mają telefon do właściciela. Tyle, że ty się budujesz w Legionowie, więc co ci po doświadczeniach z Jabłonny... Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 14.09.2005 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Mario, możesz napisać coś więcej o tych problemach z bankiem - jestem bardzo ciekawy, bo Multibank był jednym z tych, który braliśmy pod uwagę starając się o kredyt. Przy następnym kredycie chciałem poznać dobrze ich ofertę... Nie wiem, czy cały bank tak działa, czy tylko Oddział przy ul. Kijowskiej W telegraficznym skrócie (żeby ciśnienie nie podskoczyło mi na samą myśl): - pracownicy prawie nigdy nie odbierają telefonów (komórek służbowych też), - jak powiedzą, że oddzwonią to nigdy tego nie robią, - nie przekazują informacji (dokumentów, wniosków) do centrum analitycznego w Łodzi i z powrotem do klienta. A nasza najnowsza historia: wystąpiliśmy o podwyższenie kwoty kredytu hipotecznego, dostaliśmy telefon z zaproszeniem na podpisanie aneksu konkretnego dnia i o konkretnej godzinie. Na miejscu jednakże okazało się, że pań, które się tym zajmują nie ma, nikt nic nie wie o żadnym aneksie, nie ma również dyrektora placówki ani jego zastępcy. W końcu ktoś zajął się przygotowywaniem aneksu, co zajęło 2 godziny. Następnego dnia zebraliśmy papierki potrzebne do uruchomienia transzy i dostarczyliśmy do banku. Był piątek. Wystawiliśmy polecenie uruchomienia transzy na poniedziałek. Cierpliwie czekaliśmy 3 dni, jakie ma bank na przekazanie środków...... a potem dowiedzieliśmy się, że wypłata transzy została wstrzymana, bo coś się nie zgadza w papierach..... (dowiedzieliśmy się o tym wskutek naszych starań, bo oczywiście nikt nie miał nawet zamiaru nas poinformować)! Okazało się, że warunki zapisane w umowie (aneksie) to nie wszystkie warunki: bank może sobie wymyślać dodatkowe ....... Złożyłam reklamację, ale bank ma 30 dni na jej rozpatrzenie. Aha, pracownik banku miał być u nas o 14.00 żeby zrobić zdjęcia....o 15-tej zadzwonił, że właśnie jedzie (żadnego przepraszam, czy coś w tym rodzaju) i był bardzo zdziwiony, że na niego nie czekamy....... Próbuję walczyć dalej... Pozdrawiam, Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Byku 15.09.2005 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 Nie wiem, czy cały bank tak działa, czy tylko Oddział przy ul. Kijowskiej W telegraficznym skrócie (żeby ciśnienie nie podskoczyło mi na samą myśl): - pracownicy prawie nigdy nie odbierają telefonów (komórek służbowych też), - jak powiedzą, że oddzwonią to nigdy tego nie robią, - nie przekazują informacji (dokumentów, wniosków) do centrum analitycznego w Łodzi i z powrotem do klienta. To faktycznie możesz być wkurzona Ci ludzie wogóle nie zdają sobie sprawy jak wiele od nich zależy i niestety jak bardzo musimy na ich "pracowitość" liczyć - jednym słowem skandal. My wzięliśmy w PKO i gdyby nie to, że Nusia zrobiła zadymę na całego, to pewnie do chwili obecnej nie ruszylibyśmy z robotami. Cały czas mówili: "wniosek jest rozpatrywany"... tylko ile można oglądać 30 kartek papieru - myślę, że po 2 tygodniach to wszystko zna się na pamięć, chyba że nikt się tym tak naprawdę nie zajmuje. Po zadymie umowę przygotowano w ciągu 3 dni - jak chcą to potrafią pozdrawiam i życzę wszystkim cierpliwości w walce z bankami Byku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 15.09.2005 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 Banki W Polsce to masakra... jak czytam Wasze wypowiedzi. Oczyszczalnie chyba załatwiać będę; Jak na razie szukam dobrej jakości po przystepnej cenie, jednak pierwsze kryterium jest dla mnie istotniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 16.09.2005 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 mik99 a da sie u nas (tzn. w Chotomowie) zrobic oczyszczalnie na dzialce ponizej 3000m2? U nas na dzialeczce jutro cos sie chyba juz zadzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts