Olena 23.11.2005 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 Kochani - znalezlismy w necie oferte sprzedazy domu w Skierdach - ok 167 mkw powierzchni uzytkowej, 500 mkw dzialki - ale chcemy jakos ominac agencje - moze ktos z Was zna wlasciciela. kojarzy dom?? prosze o podpowiedzi... No Skierdy osobiście mam niezbyt po drodze... a Chotomów Wam nie pasuje? Mogę zasięgnąć języka bo ostatnio mój wykonawca mówił coś o domach na sprzedaż - zawsze to miejscowy i trochę wie Tak poza tym - polecam weekendową wycieczkę po okolicach - naprawdę mozna trafić na coś fajnego Ja tez uniknęłam cudem agencji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szpila 23.11.2005 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 Olena - Chotomow z checia! mowilam o Skierdach bo znalazlam tamta oferte....jesli moge liczyc na jakies info od Ciebie to bede bardzo wdzieczna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szpila 23.11.2005 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 a wycieczke planujemy w sobote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 23.11.2005 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 a wycieczke planujemy w sobote Jeśli szukacie gotowego, dwa na sprzedaż są Chotomowie przy Bagiennej, w prawo za delikatesami 'Tokaj'. Ale nie lepiej sobie zbudować? Czego to się człowiek nie nauczy, co ludzi fajnych pozna... Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szpila 24.11.2005 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 Maciek - a moze masz jakies namiary na wlasciceli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 24.11.2005 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 Kochani - znalezlismy w necie oferte sprzedazy domu w Skierdach - ok 167 mkw powierzchni uzytkowej, 500 mkw dzialki - ale chcemy jakos ominac agencje - moze ktos z Was zna wlasciciela. kojarzy dom?? prosze o podpowiedzi... Spróbuj skontaktować się z maxymovem - może coś będzie wiedział.... Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marian44 24.11.2005 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 Szpila - Maciek ma rację , chociaż pisze to z lekkim usmiechem . Budować się samemu to jest coś pięknego . Budowanie to proza życia, ba -rzekłbym nawet iż poezją jest . Człowiek cieszy się i smuci , przeżywa wzloty i upadki . Jest zakładnikiem samego siebie . Różnice zdań....... z drógą połową . Idziemy wtedy na kompromis i robimy to co chce / żona/. Ale efekt końcowy w postaci pięknego domu jest nagrodą za wszystkie przeciwności , które nas spotkały . Zyczę Ci z całego serca wielu miłych wzruszeń przy BUDOWIE WŁASNEGO DOMU . Jest takie chińskie przysłowie, ten co zaczął to zrobił już połowę . Nie kupujcie , budujcie sami . Będziecie mieli to co sobie wymarzycie . Życzę odwagi .[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxymov 24.11.2005 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 Kochani - znalezlismy w necie oferte sprzedazy domu w Skierdach - ok 167 mkw powierzchni uzytkowej, 500 mkw dzialki - ale chcemy jakos ominac agencje - moze ktos z Was zna wlasciciela. kojarzy dom?? prosze o podpowiedzi... Wyślij mi info na priv a wtedy .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxymov 24.11.2005 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 Poradźcie, gdzie dobrze doradzą i solidnie wykonają szafy wnękowe. Może macie jakiś sprawdzony punkt? Mam szafę komandora montowaną przez firmę, która ma punkt sprzedaży w markecie Champion na Tarchominie. Wspólpraca z nimi była dokładnie taka jaka powinna być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxymov 24.11.2005 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 Maxymov dziękujemy za namiary na kominek. Jeszcze nie dzwonilismy ale zrobimy to w tym tygodniu. Ile czekałeś na wkład? Na wkład czekałem ok tygodnia. Dzisiaj dowiedziałem się, że wystawiają już faktury z 7% vatem + opisane przeze mnie zniżki dają już spore oszczędności. Dogadaj się ze Ślimak Maciek a będzie jeszcze łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 25.11.2005 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 Miłego weekendu http://www.foto.malopolska.pl/galeria/albums/fotki002/zima1/normal_cerkiew.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysia 26.11.2005 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2005 mam pytanie do tych którzy są już po odbiorze domu...chcemy zgromadzić od razu wszystkie potrzebne papiery a słyszeliśmy że potrzebna jest jeszcze umowa na wywóz szamba i śmieci...czy to prawda?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szpila 26.11.2005 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2005 Bylismy dzis w Skierdach - co prawda domek sredni ale ja zakochalam sie w okolicy...teraz tylko dzialke znalezc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxymov 27.11.2005 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2005 mam pytanie do tych którzy są już po odbiorze domu...chcemy zgromadzić od razu wszystkie potrzebne papiery a słyszeliśmy że potrzebna jest jeszcze umowa na wywóz szamba i śmieci...czy to prawda?? Jestem już po i potrzebne były tylko oświadczenie kierownika budowy, protokół z przeglądu kominiarskiego i oświadczenie elektryka. Kominiarza i elektryka mogę polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxymov 27.11.2005 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2005 Bylismy dzis w Skierdach - co prawda domek sredni ale ja zakochalam sie w okolicy...teraz tylko dzialke znalezc Napisz mi na priv coś więcej i jeśli chcesz to służe namiarami na działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 28.11.2005 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 mam pytanie do tych którzy są już po odbiorze domu...chcemy zgromadzić od razu wszystkie potrzebne papiery a słyszeliśmy że potrzebna jest jeszcze umowa na wywóz szamba i śmieci...czy to prawda?? U nas "odbiór" dokonał się w listopadzie 2004 r. i już go wcześniej opisywałam: "U nas było tak: moja połówka udała się do powiatowego INB i wypytała co jest potrzebne. Udzielono mu informacji, że trzeba wypełnić druczek (wziął oczywiście), załączyć wypełniony dziennik budowy (wpisy kierownika budowy, odbioru instalacji elektrycznej, odbioru kominiarskiego - kominiarz skasował "jedyne" 400 zł ) mapkę inwentaryzacyjną, decyzje o nadaniu numeru porządkowego (czyli nadanie adresu przez Urząd Gminy) i kopię pozwolenia na budowę. Chyba o niczym nie zapomniałam. Kiedy ze wszystkimi papierzyskami mąż udał się do tegoż urzędu, dowiedział się, że to nie wszystko...np. oświadczenie kierownika budowy musi być na osobnym druczku, a nie w dzienniku budowy (gdzie jest na to specjalne miejsce). Powiedziano mu też, że naszą sprawą będzie zajmowała się pani X (której akurat nie było) i żeby do niej zadzwonić, bo może ona będzie jeszcze czegoś potrzebowała . " Oprócz powyższego nie mieliśmy negatywnych doświadczeń, nikt nie był u nas z wizytą. Nie potrzebowaliśmy umowy o wywóz śmieci i odbiór ścieków. Pozdrawiam, Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 28.11.2005 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 topik zamieszczony w dziale ogłoszenia wskazuje ze Colby rozmyslił się co do budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 28.11.2005 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 topik zamieszczony w dziale ogłoszenia wskazuje ze Colby rozmyslił się co do budowy Faktycznie.....troche to smutne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 28.11.2005 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 NADESZŁA WIELKOPOMNA CHWILA!!!!!Dzisiaj o godzinie 15 stej staliśmy się włascicielami działki o powierzchni 1000 metrow,położonej w pobliżu ul.Kisielewskiego!!!!!!HURRRRAAA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxymov 28.11.2005 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 NADESZŁA WIELKOPOMNA CHWILA!!!!!Dzisiaj o godzinie 15 stej staliśmy się włascicielami działki o powierzchni 1000 metrow,położonej w pobliżu ul.Kisielewskiego!!!!!!HURRRRAAA Super, a teraz nie masz wyjścia, musisz budować, kupować i wydawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts