mik99 12.02.2006 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Rocky: wracając do tematów zakupowych w tyn tygodniu chciałbym skompletować ofertę na: cały sifit (wełna, płytygk, profile), w drugiej partii: elewacja (styropian, klej, siatka, tynk). Mam już wstępną wycenę interesujących mnie materiałów, jednak spróbuję jeszcze powalczyć. Aha, kominek w pierwszych dniach marca kiedy w domu już ekipa, będzie . Jeśli są chętni to zapraszam do spółdzielni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 13.02.2006 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Rocky...Jaka to dachówka i gdzie kupiłeś?jeśli możesz podać to bardzo proszę o info. To jest dachówka ceramiczna firmy RuppCeramica, model Sirius, kolor czerwień miedziana. Zakupiona w obowiązującej na jesieni promocji w mocno promocyjnej cenie 1,51zł netto za sztukę (mniej niż 30zł/m2). Zaoapatrywał mnie w nią dekarz, który wykonywał dach. Dzięki temu do ceny netto doszło tylko 7% VAT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterka 13.02.2006 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Pozdrawiam po dłuższej przerwie wszystkich w naszej grupie!! Poszukuje informacji na temat nawadniania automatycznego trawników. Czy może znacie kogoś w naszej okolicy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mając 13.02.2006 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Dołączam się do pytania!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 13.02.2006 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Czy ktoś może powiedzieć ,gdzie można zrobić dokladną wycenę materiałów do projektu.Mamy projekt bez wyszczególnienia ilościowego materiałów.Jest wyliczona tylko więżba.Nie ma nic na temat ilości cegieł zew.,wew.,cementu -ile itd.Wiem że w niektórych projektach takie zestawienia mają.Ułatwia to rozmowy z hurtowniami. POMOCY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 13.02.2006 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Czy ktoś może powiedzieć ,gdzie można zrobić dokladną wycenę materiałów do projektu.Mamy projekt bez wyszczególnienia ilościowego materiałów.Jest wyliczona tylko więżba.Nie ma nic na temat ilości cegieł zew.,wew.,cementu -ile itd.Wiem że w niektórych projektach takie zestawienia mają.Ułatwia to rozmowy z hurtowniami. POMOCY<POMOCY Po sobie wiem, że nikt tak nie obliczy materiałów jak majster na budowie. Zrobienie wcześniej dokładnego spisu materiałów nie udało mi się, a to które miałem w projekcie na niewiele się zdało. Sprzedawcy w hurtowniach na podstawie projektu oszacowują ilości potrzebnych materiałów, ale są to oszacowania tylko tych głównych materiałów i też tylko takie orientacyjne. Sądzę więc, że majster, który już oczami wyobraźni widzi jak i co będzie po kolei robił najlepiej powienien oszacować ilości potrzebnych materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 13.02.2006 16:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Nic dodać Rocky, chociaż moje zestawienie przygotował kierownik i też było bardzo precyzyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szpila 13.02.2006 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Witajcie, Mam pytanie - czy dyspnujecie moze swoimi kosztorysami ktore skladaliscie w banku przy umowie kredytowej - szukam takiej zatwierdzonej wersji - tak zeby bank tego nie odrzucil... Mik99 - tak z ciekawosci zapytam - jakie ceny welny? Dostalismy propozycje zakupu i nie bardzo wiemy czy to drogo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 13.02.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Witajcie, Mam pytanie - czy dyspnujecie moze swoimi kosztorysami ktore skladaliscie w banku przy umowie kredytowej - szukam takiej zatwierdzonej wersji - tak zeby bank tego nie odrzucil... Mik99 - tak z ciekawosci zapytam - jakie ceny welny? Dostalismy propozycje zakupu i nie bardzo wiemy czy to drogo... Jezeli chodzi o kosztorysy to w razie co to i ja bym poprosiła tak bardzo ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mając 14.02.2006 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Ja mam coś takiego. Robiłem to dla Millenium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szpila 14.02.2006 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Mając - mogę liczyc na Ciebie i Twoj kosztorys ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mając 14.02.2006 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 No, problem. Podaj mi maila, na którego Ci to wysłać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szpila 14.02.2006 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Tak jak w profilu. [email protected] Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 14.02.2006 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Niniejszym potwierdzam - jako rozliczenie transzy dla DomBanku wystarczą zdjęcia (robione przez inwestora, nikt nie musi przyjeżdżać z banku) i kserokopia (do wgladu oryginal) dziennika budowy. Na druga transze czekałam 2 dni . Mam nadzieję (tfu, tfu w niemalowane przez lewe ramię odpukać), ze wypłata 3 i ostatniej transzy pójdzie tak samo gładko A w sobote czeka mnie miłe spotkanie z Rockym i Mikiem (i panem od kominka). No i okna już zamówione... Chyba zaczynam następny sezon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marian44 14.02.2006 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Mik99- szkoda , że nie miałem takiego kierownika . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 14.02.2006 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Mik99- szkoda , że nie miałem takiego kierownika . rozwiń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marian44 14.02.2006 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Zawsze jest czegoś za mało , albo za dużo . T o jest pewnik . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 14.02.2006 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Witajcie, Mik99 - tak z ciekawosci zapytam - jakie ceny welny? Dostalismy propozycje zakupu i nie bardzo wiemy czy to drogo... W piątek będę miał więcej konkretów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nika.j 15.02.2006 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Witam,w maju chcielibyśmy zacząć budowę domu w okolicy Dąbrowy Chotomskiej, jednak nie możemy znaleźć ekipy. Czy jest ktoś kto mógłby polecić nam dobrą i niezbyt drogą ekipę. Mam nadzieję, że nie jest za późno i jeszcze uda nam się kogoś umówić. Z góry bardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezary Brzozowski 15.02.2006 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Witam Wszystkich. Mam na imię Czarek. Od wiosny, jak wszystko będzie dobrze, wraz z żoną Elizš ruszamy z budową domu w Chotomowie. Na razie chyba jeszcze nie jestemy przerażeni gdyz nie wiemy co nas czeka. Co będzie to będzie.... Czy moglibyście podać mi namiary na jakieś firmy budowlane, które wiecie, że są w porządku. I wogóle napiszcie na co powinniśmy zwrócic uwagę. Będziemy wdzięczni za wszelkie rady i w razie co, słuzymy również pomoca. Tymczaem pozdrawiamC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts