Renatka 15.04.2006 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Radosnych Świąt Wielkiej Nocy i serdecznych spotkań przy obfitym stole życzy Renata. http://www.gifownik.pl/gify_gifownik_lut/swieta/wielkanoc/18.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marian44 15.04.2006 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Tyle wyniosły koszty poboczne , tak padlo na zebraniu . Tyle mamy zapłacić dodatkowo . Za 2 lata nieplaconych należności - coś 420 tyś . Ale czy ugoda jest prawna , to nikt nie wie . to się okaże za 2 lata jak zapłacimy odsetki . A tak na maginesie droga młodzieży , to nie sztuka się wybudować , sztuka -żyć . A na zebraniu sołeckim , kto był a ....??? Nikogo z młodych ja nie widzial . Tubylcy jeno . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marian44 15.04.2006 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 A tera bez polityki Spokojnych Swiąt Wielkiej Nocy , dużo radości , pociechy z Dziatwy / oby prężniej działali jak rodzice/ mokrego podkosz........ yyyy dyngusa , zadowolenia ze swojej polowy jako Wam , tako i sobie życzę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 15.04.2006 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 My również życzymy wszystkim WESOŁYCH ŚWIĄT !http://www.d33.republika.pl/tapety/wielkanoc.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 16.04.2006 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 Smacznego jajeczka i kruchego ciasteczka!Wesołego, rodzinnego świętowania i biesiadowania.Pozdrowienia serdeczne-świąteczne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysia 18.04.2006 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 mam takie pytanie dotyczące wywozu śmieci? podrzućcie jakieś numery telefonów albo nazwy firm z których korzystacie. A może komuś z was chce się napisać jakie takie firmy mają warunki? Z góry dziękuję i proszę o pomoc bo śmieci nas zasypują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 18.04.2006 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 mam takie pytanie dotyczące wywozu śmieci? podrzućcie jakieś numery telefonów albo nazwy firm z których korzystacie. A może komuś z was chce się napisać jakie takie firmy mają warunki? Z góry dziękuję i proszę o pomoc bo śmieci nas zasypują My korzystaliśmy - przy śmieciach budowlanych - i korzystamy z usług Zakładu Usług Komunalno-Socjalnych Eugeniusz Pacewicz w Legionowie, przy ul. Myśliwskiej 18; tel: 784-58-38. Co do warunków, to najlepiej zadzwonić i spytać, bo to zależy jakie i ile masz śmieci. No i zawsze można się potargować! Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 19.04.2006 04:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Witam Bardzo proszę Was o podanie jakiś namiarów na dobre i nie drogie betoniarnie w okolicy lub tel.do firm z których sami braliście?Szukam też w okolicy składów ze stalą zbrojeniową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 19.04.2006 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Witam Bardzo proszę Was o podanie jakiś namiarów na dobre i nie drogie betoniarnie w okolicy lub tel.do firm z których sami braliście?Szukam też w okolicy składów ze stalą zbrojeniową. Ceny betonu przynajmniej w zeszłym roku były wszędzie takie same, jakby jakaś zmowa , np. beton B20 za 150zł netto. Ja kupowałem w firmie WProgres z Legionowa Łajsk. Umawiając się na dostawę na popołudnie trzeba wziąć pod uwagę nakładające się w ciągu dnia opóźnienia (ale tak chyba jest wszędzie), poza tym beton bardzo dobrej jakości, miła obsługa. Stal kupowałem w firmie Mańk na ul Płochocińskiej, tam wychodziło najkorzystniej cenowo. Ale stal jest tez dostępna np. w Isobud (tuż za płotem w Michałowie ), w Zakpolu w Nieporęcie (warto od razu porozmawiać z szefem i zapewnić sobie drugą cenę), w Aglobud w Nowym Dworze (i stal i beton). Podaję telefony na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 19.04.2006 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 O piasku kwarcowym chyba już kiedyś było, ale może ktoś przypomni gdzie jest dobra cena . Jeśli ktoś ma betoniarkę na zbyciu, to jest okazja, moi tynkarze pilnie kupią. Przyjechali na robotę, tylko zapomnieli zabrać betoniarkę No, ale najważniejsze, że przyjechali ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 19.04.2006 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 O piasku kwarcowym chyba już kiedyś było, ale może ktoś przypomni gdzie jest dobra cena . Mój był ze składu kruszyw obok Mańka, Płochocińska 126, telefon: 614-51-01, 604 803-729. Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 19.04.2006 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Ślimak Maciek dzięki za kontakt. Ile tego piasku idzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 19.04.2006 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Rocky Bardzo dziękuję za informacje Część zdążyłam obdzwonić.Telefony na pewno przydadzą się.A w Michałowie to oczywiście podjadę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 19.04.2006 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Mam pytanie. Czy ktoś z FORUMOWICZOW próbował negocjować ceny na większość materiału z dowożeniem w jednej lub dwóch hurtowniach? Czy to się opłaca?Może jednak lepiej każdy materiał z innego żródła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 20.04.2006 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Rocky - sporo, ale szczerze mówiąc, nie pamiętam, ile. Mago - myśmy tak zrobili: absolutną większość materiałów na stan surowy otwarty oraz większość na ocieplenie dachu kupiliśmy w Dachmurze, po solidnych negocjacjach. IMHO to się opłaca - ceny globalnie dobre, dostawy bez problemu, spora oszczędność czasu, poza tym większą część z usługą budowlaną (czyli 7% VAT) - ale z pewnością niektóre rzeczy można było kupić taniej, gdyby dobrze poszukać. Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 20.04.2006 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 myśmy tak zrobili: absolutną większość materiałów na stan surowy otwarty oraz większość na ocieplenie dachu kupiliśmy w Dachmurze, po solidnych negocjacjach. IMHO to się opłaca - ceny globalnie dobre, dostawy bez problemu, spora oszczędność czasu, poza tym większą część z usługą budowlaną (czyli 7% VAT) - ale z pewnością niektóre rzeczy można było kupić taniej, gdyby dobrze poszukać. Maciek Bardzo dziękuję za informację ,wczoraj właśnie dałam do Dachmuru projekt,żeby dokladnie określili ilość i ceny materiałow na stan surowy.Zobaczymy jak wyliczą.Orientacyjnie wiem po ile niektóre materiały mają inne hurtownie w pobliżu.Cenną informacją jest jak piszesz ich solidność :DCzy mógł byś napisać mi jeszcze jak duże upusty można u nich wynegocjować i czy brałeś konkretną usługę,żeby 7%VAT?Czy tak naliczyli tylko materiały.Istotną informacją dla mnie jest też ich dostawa na teren budowy.Czy w mniejszych partiach dowożą i ile wcześniej trzeba zamawiać?Jak liczą za transport?W kazdym razie biorę ich obsługę pod uwagę.Na pewno ułatwia to budowę.Mnie by to urządzało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 21.04.2006 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Witam Bardzo proszę Was o podanie jakiś namiarów na dobre i nie drogie betoniarnie w okolicy lub tel.do firm z których sami braliście?Szukam też w okolicy składów ze stalą zbrojeniową. Ceny betonu przynajmniej w zeszłym roku były wszędzie takie same, jakby jakaś zmowa , np. beton B20 za 150zł netto. Ja kupowałem w firmie WProgres z Legionowa Łajsk. Umawiając się na dostawę na popołudnie trzeba wziąć pod uwagę nakładające się w ciągu dnia opóźnienia (ale tak chyba jest wszędzie), poza tym beton bardzo dobrej jakości, miła obsługa. Potwierdzam i też polecam betoniarnię WProgres. Ja co prawda kupowałem przez skład budowlany ZAKPOL (i drożej ), ale później miałem kontakt bezpośredni z betoniarnią. Tel. bezpośredni: 606330442 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 21.04.2006 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 ZBYCHPotwierdzam i też polecam betoniarnię WProgres. Ja co prawda kupowałem przez skład budowlany ZAKPOL (i drożej ), ale później miałem kontakt bezpośredni z betoniarnią. Tel. bezpośredni: 606330442 Zbych bardzo dziękuję za telefon .Betoniarnia w moich okolicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 21.04.2006 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Czy korzystaliście już z usług kominiarza i możecie podać jakieś namiary? Wykonano mi właśnie instalację odbiorczą gazu i aby dopełnić formalności muszę uzyskać protokół kominiarski. Czy może od razu załatwić z kominiarzem inne (jakie?) dokumenty potrzebne później do odbioru domu (np.opinia o drugim kominie od kominka, jeżeli potrzebna)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marian44 21.04.2006 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Rocky podaję Ci namiary na kominiarza . Bezproblemowy , ale nie puści Ci fuchy , która niesie jakiekolwiek niebespieczeństwo dla Ciebie.-tel-501 193 980 lub 772 96 47 pan Eugeniusz Karbowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts