Tinus i Linka 17.08.2006 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Po co gminie nasza droga ? Nie wiem - chyba tylko żeby mieć ją w papierach, bo jeśli chodzi o utrzymanie i remonty to i tak gmina to robi. (Juz siebie wyobrażam jak przyjeżdżam traktorem i łatam dziury w asfalcie...) Oczywiście ja ja będę odśnieżał ale jeśli chodzi o remonty to jednak gmina..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpedijem 17.08.2006 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 W zasadzie nie interesuje mnie "po co gminie nasza droga" - był to tak marginalny wydatek, że mogę ją sobie zachować chociażby po to, żeby się innym chwalić, że mam drogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 17.08.2006 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 U nas jest jeszcze inaczej. Mamy drogę na współwłasność z pozostałymi dwudziestoma kilkoma osobami. problem pojawia się wówczas, gdy tych blisko trzydziestu współwłaścicieli musi się spotkać jednego dnia o jednej porze, żeby podpisać jakieś papiery, dotyczące tejże drogi G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lewkonia 18.08.2006 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Hey!!! Czy jest tu ktos kto montowal sobie pompe ciepla lub tez nosi sie z takim zamiarem? Chetnie o ile to by bylo mozliwe spotkalbym sie z taka osoba nie tylko na piwko ale i po to zeby wymienic sie pogladami lub tez posluchac doswiadczen. Sorry, probowalem poszukac czegos na forum ale po wpisaniu hasla " pompa ciepla" wyskakuje tyle tego, że ło matko ... Ja mysle o zasilaniu typu woda-woda. pzdr Rafal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 18.08.2006 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 grzegorzleg no koooooooooope lat! Troszkę mnie przestraszyłes z tymi terminami pana Krzysztofa... do nas miał przyjść jakoś w połowie miesiąca, połowa już tuż tuż... No i stało się .. jednak mam pecha - pan Krzysztof nie dotrzymał następnego terminu A jeszcze rano dzwoniłem i usłyszałem "..za 40 minut będę u pona.." a termin był "sztywny" ale robota mała - zamontować dwa strażaki i parę drzwiczek rewizyjnych Więc zrobi to ktoś inny - szkoda tylko straconego czasu Tak to jest jak wykonawcy chcą ugryść wszystko na raz Olena macie już zrobiony kominek? grzegorzleg nie masz pecha - widać, że jest to normalna praktyka tego pana. Umówiony byłem na początek lipca, a do dnia dzisiejszego nie mam zrobionego kominka. Raz tylko przyjechali jacyś podwykonawcy i taki rozgrzebany kominek stoi po dziś dzień. Maciek Ślimak a jak u Ciebie to wyszło? K woli uczciwości tylko dodam, że pan zawsze odbiera telefony, przeprasza i umawia się na nastepny termin. Ze mną już tak jakieś 10 razy, a może i więcej... Drugi raz nie skorzystam z usług firmy Arskom, mam dość . A tu jeszcze na dodatek proszę, co znalazłem w wyszukiwarce: Uważajcie na firmę ARSKOM! - kominki Macie może namiary na jakiegoś solidnego wykonawcę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 19.08.2006 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 moze to kogoś zainteresuje: dowiadywałem się ile kosztuje podstawienie kontenera na śmieci i pozostałości po budowie (gruz, kawałki dachówki itp.) - mianowicie 300 zł w firmie z pod Legionowa trochę dużo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 20.08.2006 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 MOI MILI jako że we Wrześniu planujemy START proszę napiszcie gdzie kupowaliście na początek materiały na FUNDAMET {BLOCZKI,ZBROJENIE,DESKI, ITD } skąd Beton i może jeszcze dało by rade CENĘ jaką uzyskaliście serdeczne dzięki {przerażeni INWESTORZY } POZDRO..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzleg 21.08.2006 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 grzegorzleg no koooooooooope lat! Troszkę mnie przestraszyłes z tymi terminami pana Krzysztofa... do nas miał przyjść jakoś w połowie miesiąca, połowa już tuż tuż... No i stało się .. jednak mam pecha - pan Krzysztof nie dotrzymał następnego terminu A jeszcze rano dzwoniłem i usłyszałem "..za 40 minut będę u pona.." a termin był "sztywny" ale robota mała - zamontować dwa strażaki i parę drzwiczek rewizyjnych Więc zrobi to ktoś inny - szkoda tylko straconego czasu Tak to jest jak wykonawcy chcą ugryść wszystko na raz Olena macie już zrobiony kominek? grzegorzleg nie masz pecha - widać, że jest to normalna praktyka tego pana. Umówiony byłem na początek lipca, a do dnia dzisiejszego nie mam zrobionego kominka. Raz tylko przyjechali jacyś podwykonawcy i taki rozgrzebany kominek stoi po dziś dzień. Maciek Ślimak a jak u Ciebie to wyszło? K woli uczciwości tylko dodam, że pan zawsze odbiera telefony, przeprasza i umawia się na nastepny termin. Ze mną już tak jakieś 10 razy, a może i więcej... Drugi raz nie skorzystam z usług firmy Arskom, mam dość . A tu jeszcze na dodatek proszę, co znalazłem w wyszukiwarce: Uważajcie na firmę ARSKOM! - kominki Macie może namiary na jakiegoś solidnego wykonawcę? Jeśli chodzi o tą sprawę to na dzień dzisiejszy wygląda tak: Są zamontowane wkłady( 2 szt -dom to bliżniak) - zapłacone 2 x 3500 minus bonifikata za nieterminoeą robotę 5% tj 350 zł, a więc razem 7000 - 350 = 6650 Jedna sztuka wyszła mi więc 3325 zł Ale nie mam faktury ani gwarancji, bo mieli wysłać lub podrzucić -wzieli wszystkie dane Zleciłem im ustawienie "kominiarzy" na kominie oraz montaż wyczystek jak będą podrzucać fakturę i gwaraancję i od tego czasu już się nie spodkaliśmy mimo kolejnych terminów (pisałem o tym już) Wyczystki kupiłem i zamontowałem sam a "kominiarze" zamontował budowlaniec przy okazji - chciał na piwo - dałem 20zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macki2 21.08.2006 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Witam,Budujemy w ŁajskacH, jestesmy na etapie ocieplania ścian zewn,Jakie macie zdanie na temat beton komórkowy 24 + styropian 12, czy to wystarczy?Jakie docieplenie stosowaliście w waszych domkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 21.08.2006 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 MOI MILI jako że we Wrześniu planujemy START proszę napiszcie gdzie kupowaliście na początek materiały na FUNDAMET {BLOCZKI,ZBROJENIE,DESKI, ITD } skąd Beton i może jeszcze dało by rade CENĘ jaką uzyskaliście serdeczne dzięki {przerażeni INWESTORZY } POZDRO..... Czyżby to znaczyło ,że już macie wybraną ekipę? Najbliżej macie Zakpol,mają niezłe bloczki fundamentowe,stal ,ostatnio dokupowaliśmy na taras.A ceny?No cóż -pogalopowały w górę w ciągu ostatnich dwóch miesięcy,więc trudo opierać się na tym ile my płaciliśmy. Poza Maxem-220 i deskami, większośc towaru braliśmy od nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpedijem 21.08.2006 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 swoich hurtowni nie polecam, bo byście mieli daleko. Za maxa (28cm gruba sciana) dałam 2,40. Pzdr. PS. A propos PC - teraz katuję firmę PAMAR z Sochaczewa. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Na razie rozmowy są obiecujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 21.08.2006 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 PS. A propos PC - teraz katuję firmę PAMAR z Sochaczewa. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Na razie rozmowy są obiecujące. A czy możesz podać jakąś ich stronkę.My co prawda już zamówiliśmy,ale można jeszcze cosik poczytać. Czy już ruszyliście z budową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpedijem 21.08.2006 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Stronka średnia, ale człowiek z którym rozmawiałam - konkret. Chwilowo mogą być poza zasięgiem, bo mają jakąś robotę w Ełku. http://www.pamar.waw.pl Tak, ruszyliśmy. W pewnym sensie. Od rana zwozili mi maxa na działkę (z przygodami oczywiście - ciężarówka się zakopała bo było mokro). A ekipa miała być na 9 rano..... i może będzie na 9 wieczór. A jak nie to k*** namiocik pod pachę i będę tam nocować i pilnować mojego nieposkładanego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 21.08.2006 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Witam, Tak jak Paweł i Renia równiez planujemy odpalenie betoniarek na wrzesień ale mam kilka pytań: 1, czy jest sens robić kompleksową instalacje gazową (budynek przy Osiedlowej - ok Kisielewskiego) - gazu nie ma (działka w szczerym polu) ale może kiedyś będzie.... 2, kiedy kopać szambo (równocześnie z fundamentami (ta sama koparka...) - i jakie polecacie (rodzina 2+2) 3, co sądzicie o grzejnikach kanałowych- mam w planie ogrzewanie podłogowe ale gdzieniegdzie chce położyć panele/drewno - w związku z tym może rurki w ścianach ?? Ma ktoś o tym pojęcie ?? 4, Co lepsze ? Porotherm czy moze bloczki ?? Pozdrawiam Tinus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 22.08.2006 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 WITAMY Tinus i Linka u nas jest tak1. P.C jako główne źródło ogrzewania2. PoŚ bo nie chcemy szamba3. Podłogówka4.Ceramika u-220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpedijem 23.08.2006 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 EKIPA POSZUKIWANA Czy życie nie jest piękne? Czekam na swoją ekipę już (a może tylko) 3 dni. Co najgorsze, zgodnie z umową, materiał już mają na placu. A dzisiaj (drugi termin rozpoczęcia) pan szef ekipy nawet nie odbiera telefonu. W związku z tym, please, podzielcie się jakimiś namiarami na ekipy do stanu surowego i ew. dachu, bo jak nie, to sama będę się musiała uczyć murowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 23.08.2006 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 EKIPA POSZUKIWANA Czy życie nie jest piękne? Czekam na swoją ekipę już (a może tylko) 3 dni. Co najgorsze, zgodnie z umową, materiał już mają na placu. A dzisiaj (drugi termin rozpoczęcia) pan szef ekipy nawet nie odbiera telefonu. W związku z tym, please, podzielcie się jakimiś namiarami na ekipy do stanu surowego i ew. dachu, bo jak nie, to sama będę się musiała uczyć murowania. Ostatnio na bieżąco z ekipami są Paweł i Renia.Może maja jakieś namiary na wolne ekipy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 23.08.2006 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 ZARAZ COŚ PODEŚLĘ :wink:A POZA TYM TO: JEST JEST JEST właśnie dzisiaj odebraliśmy swoje pozwolenie na budowę i startujemy już niedługo -teraz tylko został nam PRĄD I WODA ale będzie się działo POZDRO............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 24.08.2006 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 ai jeszcze jedna sprawa albo dwie 1. Czy ktoś z Forumowiczów w ostatnim okresie czasu sprzedawał swoje mieszkanie ????????? My planujemy to zarobić w Marcu i chcieli byśmy wiedzieć co nas czeka, czy rzeczywiście jest "najazd Tatarów" ,jak wielkie potrafi być zainteresowanie ITD...... serdeczne dzięki za INFO...... 2. a teraz coś do szanownych Kobiet - jeśli możecie to podpowiedzcie jakie wybrać miejsce na poczęcie CURY { szkoła rodzenia i szpital} bo za dużo mamy na głowie i ciężko sie zdecydować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpedijem 24.08.2006 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Hi hi - z tego co wiem to poczęta już jest. A jak nie to chyba najlepiej w jakiś romantyczny letni wieczór pod księżycem (uwaga na nerki). A moja znajoma rodziła w Wawie naprzeciwko miśków i sobie chwaliła. Jeśli chodzi o mieszkania to jest kołomyja. Nie kupowaliśmy, ale wiem z pewnego źródła, że sprzedający (w tej sytuacji WY) potrafią z dnia na dzień windować cenę, bo takie zainteresowanie. Więc przygotujcie się raczej na najazd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts