enickman 05.10.2006 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 A co sądzicie o sprawdzeniu działki przed zakupem przez Geotechnika?Ma to sens?M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 05.10.2006 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Geotechnika czyli odwiert geologiczny ?? Ja musiałem, bo skrawek domu jest na "terenie niestebilnym geologicznie" Ale, czy ja wiem ?? 400 pln za jedną dziurę. żeby dobrze sprawdzić trzeba ze 3 dziury... Może po prostu spytać sąsiadów, albo rozejrzeć się po okolicy. To zależy gdzie kupujesz działkę. Jeśli na zupełnym odludziu albo terenie: przy wiśle, w starorzeczu albo jakos tak - to owszem, mozna. ale jak np: na Kisielewskiego to chyba niee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 05.10.2006 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Ponawiam pytanie: jak wrzucić avatarka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 05.10.2006 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Ponawiam pytanie: jak wrzucić avatarka ? Wrzucenie avatarka było dla mnie prostrze niż wklejanie zdjęć Wejdź w swoj profil i na samym dole jest miejsce na wpisanie adresu avatarka - i tyle (a! Avatarek powiniem sie znajdowac na jakims serwerze chyba? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 05.10.2006 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Ponawiam pytanie: jak wrzucić avatarka ? Wrzucenie avatarka było dla mnie prostrze niż wklejanie zdjęć Wejdź w swoj profil i na samym dole jest miejsce na wpisanie adresu avatarka - i tyle (a! Avatarek powiniem sie znajdowac na jakims serwerze chyba? ) Hmmm, no własnie Musi być na serwerze czy może być na twardym ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 05.10.2006 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Musi być na serwerze a i jeszcze jedno zamawiać czy nie bo się wahamy http://img441.imageshack.us/img441/3243/02eo9.th.jpg POZDRO....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 05.10.2006 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 renatka - a może by tak i do nas?Przez tory nie daleko... Z największą przyjemnością, ale teraz trudno mi jest określić kiedy następny raz będę w Chotomowie. Pewnie po odbiór pozwolenia, co nastąpi nie wcześniej niż w grudniu. Miłego mieszkania w domku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 05.10.2006 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Pawel i renia jak po takich schodach wnosi się np. meble, albo inny duży i ciężki przedmiot? Jak maluchy radzą sobie na takich schodach, a my z nimi za rączkę? Pomijam fakt, że trzeba te schody pokonać na jeden raz co dla osób w podeszłym wieku (rodziców, dziadków) może być trudne.Przepraszam, ale ja chyba nie jestem zwolenniczką takich schodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 06.10.2006 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 paweł i renia Schody efektowne-nie powiem. Ale ja również bym takich nie robiła,poniewaz rozmawiając z wieloma znajomymi ,którzy mają domki z poddaszem,wiecznie słyszymy,że maja dość wchodzenia i szchodzenia na górę,że bolą nóżki i że następne domy robili by w parterze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 06.10.2006 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Pewnie po odbiór pozwolenia, co nastąpi nie wcześniej niż w grudniu. No to Renatka wczesną wiosną ruszysz z budową.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 06.10.2006 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Czy ktoś z szanownych forumowiczów orientuje się ile może kosztować metr nieuzbrojonej/uzbrojonej działki na pograniczu Legionowa i Jabłonnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 06.10.2006 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Czy ktoś z szanownych forumowiczów orientuje się ile może kosztować metr nieuzbrojonej/uzbrojonej działki na pograniczu Legionowa i Jabłonnej? Zaczynamy rozmowę od 100 pln/m2. Mozna znaleźć jeszcze za 80 ale 20 metrów od cmentarza w Chotomowie. Generalnie za 120 to chyba najtaniej. Gdzie konkretnie ? Napisz na priv - opisałeś lokacje tak, że nie wykluczone, że kupujesz od tego samego gościa co ja. A to dużo opowiadania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 06.10.2006 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Pewnie po odbiór pozwolenia, co nastąpi nie wcześniej niż w grudniu. No to Renatka wczesną wiosną ruszysz z budową.Powodzenia Mago, dziękuję za wspaniałe życzenia, ale ta wiosna nie jest taka oczywista. Mam jeszcze inne trudności, na które nie mam wpływu. Pozwolenie jest ważne 2 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 06.10.2006 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Renatkaz tego, co piszesz, to rozumiem, że budowę najwcześniej zaczniesz na wiosnę, ale nie później niż za 2 lata. PozdrawiamG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 08.10.2006 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 Poszukuję sprawdzonego notariusza - mam zamiar kupić działkę na granicy legionowa i Jabłonnej Ja dla odmiany polecam p. Klejmenta: Zbigniew Klejment & Mariusz Kmiecik Kancelaria Notarialna s.c. ul. Jana III Sobieskiego 47 A Legionowo tel.: (22) 774-95-75, 784-52-75, 784-65-44 e-mail: [email protected] [email protected] Niedopatrzenia p. Ruszkowskiego kosztowały nas kilka tysięcy złotych i sporo nerwów. I jeszcze jedno Marku: Jabłonna odmienia się jak Anna, a więc "na granicy Jabłonny" Pozdrawiam, Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 08.10.2006 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 Ja dla odmiany polecam p. Klejmenta: Zbigniew Klejment & Mariusz Kmiecik Kancelaria Notarialna s.c. ul. Jana III Sobieskiego 47 A Legionowo tel.: (22) 774-95-75, 784-52-75, 784-65-44 e-mail: [email protected] [email protected] Ja też mogę go polecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 08.10.2006 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 Ja dla odmiany polecam p. Klejmenta:(.... )Niedopatrzenia p. Ruszkowskiego kosztowały nas kilka tysięcy złotych i sporo nerwów. I jeszcze jedno Marku: Jabłonna odmienia się jak Anna, a więc "na granicy Jabłonny"Pozdrawiam, MariaOOOJakże to miłe, bo już zaczynałem wątpić że tylko ja stosuje zasadę Wanna-Jabłonna...Zasiałaś ziarko niepokoju u mnie, bowiem korzystałem właśnie z usług Ruszkowskiego.Możesz opisać na co zwrócić szczególną uwagę ?DziękiPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzleg 08.10.2006 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 Ponawiam pytanie: jak wrzucić avatarka ? paweł i renia opisali to tu http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=45923&postdays=0&postorder=asc&start=151 a Olena dopisała "Wejdź w swoj profil i na samym dole jest miejsce na wpisanie adresu avatarka - i tyle (a! Avatarek powiniem sie znajdowac na jakims serwerze chyba?)" Na to paweł i renia "Musi być na serwerze" I tu wracamy do stwierdzenia " ..dla tych co chcą wklejać zdjęcia do sieci : http://img37.exs.cx/ ..." z cytowanego powyzej opisu http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=45923&postdays=0&postorder=asc&start=151 Dodam od siebie Do przekształceń obrazków używam darmowego programu IrfanView http://www.irfanview.com/ ( ma spolszczenie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 09.10.2006 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Elza23 ach jak mi się podobają takie dachy! Śliczny! Minął tylko tydzień od ostatniego zdjęcia to chyba niezłe tempo na taki złożony dach. Kris19 jeśli startujesz dopiero w przyszłym roku to co za fajny dom oglądamy w Twoim avatarku? Zdjecie pochodzi z realizacji projektu AGNIESZKA z pracowni MGProjekt. Tak to mawłaśnie wyglądać. Ale to narazie przyszłość. Czekam na warunki zabudowy może dostanę na gwiazdkę. Narazie walczę z przyłączami: woda jest, prąd i gaz podpisane umowy Mam namiar na dobrego fachowca od wody i kanalizacji. Kompleksowa obsługa i pomaga w papierkowej robocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 09.10.2006 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Kto moze mi wyjasnić jaka jest różnica między bloczkiem a porothermem ?Różnica w ekologii i cenie jest mi znana. Cos jescze ? Bo zupełnie zgłupiałem..Dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts