mago 18.01.2007 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Mogę mieć ziemię do ogrodu: torf z łąk za 450 (kamaz/tatra). Nie mam jeszcze orientacji.: Czy to nie za drogo? czekam na info trawę do góry Mikołaj ,moja mama mówi ,ze torf nie nadaje się pod trawniki.Jest za suchy i wypycha trawę do góry (unosi) w upalne dni,przy suszy.Torf nadaje sie do podsypania pod iglaki,tujeale juz nie pod kwiaty i trawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_30 18.01.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Witam, szukam porządnych fachowców od tynków gispowych z agregatu i wylewek pomożecie pozdrawiam Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 18.01.2007 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Witam, szukam porządnych fachowców od tynków gispowych z agregatu i wylewek pomożecie pozdrawiam Agnieszka Poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 18.01.2007 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Witam, szukam porządnych fachowców od tynków gispowych z agregatu i wylewek pomożecie pozdrawiam Agnieszka wysłałem Tobie na skrzynkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 18.01.2007 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Geodeta mogę WAM zarekomendować młodego geodetę, który na hasło naszej organizacji " grupa chotomowska" przy kompleksowej obsłudze będzie stosował specjalny cennik. Jarosław Firlej 502 277 522 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ricardo1 19.01.2007 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Geodeta mogę WAM zarekomendować młodego geodetę, który na hasło naszej organizacji " grupa chotomowska" przy kompleksowej obsłudze będzie stosował specjalny cennik. Jarosław Firlej 502 277 522 Witam Również polecamy Geodetę Jarka. Korzystaliśmy z jego usług i według mnie to załatwia szybko i nie drogo. A ja mam do wszystkich pytanko. Czym przykrywaliście waszą więźbę dachową, folią paroprzepuszczalną czy deski i papa?? Jakie jest wasze zdanie w tym temacie? Pozdrawiamy Donia i Ricardo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 19.01.2007 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 u nas zdecydowanie deski i papa a bo sprawdzone........... POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 19.01.2007 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 u nas zdecydowanie deski i papa a bo sprawdzone........... POZDRO Mój majster mówi: Jak słoneczko na pape poswieci to sie to wszystko tak zaklei, że nikt i nic tego nie ruszy... (Nie dotyczy orkanów...) Mam nadzieję, że u was wszystko w porządku. Bo dzisiaj w nocy zwiało dach w domu.... mojego majstra To nie jest oczywiście śmieszne ale komu jak komu... t. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 19.01.2007 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 My również deski i papa.Drożej ale chyba dach mocniejszy,sztywniejszy i mam nadzieję , ze takie wichury go nie ruszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 19.01.2007 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 my położylismy Tyvek Solid, a ponieważ kładziemy karpiówkę, to łaty są co 16cm - wygląda, jak deskowany wystarczy solidna ekipa dekarzy, dobra folia i od razu krycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzleg 19.01.2007 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Robiii zaznaczyłem kwadracik - sprawdz czy dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murphy 19.01.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Czytam i czytam i wszystkim Wam zazdroszczę, tym co budują, wykańczają lub po prostu mają działkę. Jak pisałam w moim poprzednim poście jestem na etapie szukania działki w Chotomowie i okolicy. Po zwiedzeniu okolicy znaleźliśmy jedynie działki bardzo blisko torów kolejowych co nas akurat nie interesuje oraz działkę trójkątną. Wyglada na to, że działek w bardziej spokojnej okolicy o kształcie prostokąta po prostu brak w urzędzie gminy nic nie wiedza na temat wolnych gruntów a w starostwie takich info oficjalnie nie udzielają Przyjdzie chyba szukać gdzie indziej niestety, ale jeżeli ktoś z Was coś będzie wiedział o wytyczaniu nowych działek budowlanych poproszę o informację. Może uda mi sie zamieszkac w Chotomowie Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 19.01.2007 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Murphy wiosną rowerek i cykliczne spacerki po okolicy, na pewno coś nowego się pokaże. głowa do góry, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murphy 19.01.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Tyle, że wiosną ceny ziemi mogą iść do góry niestety.Może się jednak uda wcześniej, muszę uruchomic swój wrodzony optymizm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 19.01.2007 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 A to w takim razie, jak tylko przestanie wiać to dobre buty i na przód, a jak zmarzniecie to na kawę zawsze można wpaść, zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robiii 20.01.2007 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Robiii zaznaczyłem kwadracik - sprawdz czy dobrze? Witam Jest OK, ale jeśli to nie problem to o pół kwadrata do góry. Ja narazie czekam na pozwolenie na budowę , papiery złożone. Ekipę mam taką rodzinną na mury i ocieplenie - na resztę szukam - zwłaszcza na dach. Mam zacząć po świętach wielkanocnych, bo ekipa będzie spać w obok budowy w domku. Myślę że teraz na forum więcej będę pisał, od września dużo roboty - kurs, papierki, kupno działki, projekt i NARODZINY POTOMKA - MICHAŁA Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 20.01.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Wyglada na to, że działek w bardziej spokojnej okolicy o kształcie prostokąta po prostu brak w urzędzie gminy nic nie wiedza na temat wolnych gruntów a w starostwie takich info oficjalnie nie udzielają Przyjdzie chyba szukać gdzie indziej niestety, ale jeżeli ktoś z Was coś będzie wiedział o wytyczaniu nowych działek budowlanych poproszę o informację. Może uda mi sie zamieszkac w Chotomowie Pozdrawiam. Dzisiaj zrobiłem sobie wycieczkę krajoznawczą po okolicy i musze stwierdzić, że widziałem trochę wolnych, prostokątnych placków. Na Pogodnym osiedlu, koło krzyżówki na Dąbrowę. Chyba że są to tereny już kupione i czekają aż zdrożeją albo na wiosnę - na budowę. ?? pzdr t. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robiii 20.01.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Tyle, że wiosną ceny ziemi mogą iść do góry niestety.Może się jednak uda wcześniej, muszę uruchomic swój wrodzony optymizm Witam Murphy Jaśli byc Cię interesowała działka w Chotomowie przy Obrońców Modlina nr 298/21 to daj znać. Minus ma ten że jest w prostokącie 18 x 70 m. Pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nuno 20.01.2007 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 późną wiosną planujemy budowę domku w Chotomowie ( jeśli znajdziemy ekipę eh co sie teraz porobiło). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 21.01.2007 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Inwestorzy zapłacą za odbiór prac budowlanych (Gazeta Prawna/19.01.2007, godz. 05:00) Ministerstwo Budownictwa wprowadza obowiązkowe odbiory w trakcie budowy. Zaproponowane zmiany spowodują dodatkowe opłaty za kontrole i wydłużą czas budowy. Budowę domu jednorodzinnego będzie można rozpocząć szybciej, bo nie trzeba będzie uzyskiwać pozwolenia. całość tutaj: http://biznes.onet.pl/5,1385882,prasa.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts