Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chotomów Grupa

mik99

Recommended Posts

Mogę mieć ziemię do ogrodu: torf z łąk za 450 (kamaz/tatra).

Nie mam jeszcze orientacji.: Czy to nie za drogo?

czekam na info trawę do góry :wink:

Mikołaj ,moja mama mówi ,ze torf nie nadaje się pod trawniki.Jest za suchy i wypycha trawę do góry (unosi) w upalne dni,przy suszy.Torf nadaje sie do podsypania pod iglaki,tujeale juz nie pod kwiaty i trawę.

• Odpowiedzi 6,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Geodeta

mogę WAM zarekomendować młodego geodetę, który na hasło naszej organizacji " grupa chotomowska" przy kompleksowej obsłudze będzie stosował specjalny cennik.

Jarosław Firlej 502 277 522

Witam

Również polecamy Geodetę Jarka.

Korzystaliśmy z jego usług i według mnie to załatwia szybko i nie drogo.

A ja mam do wszystkich pytanko.

Czym przykrywaliście waszą więźbę dachową, folią paroprzepuszczalną czy deski i papa??

Jakie jest wasze zdanie w tym temacie?

Pozdrawiamy

Donia i Ricardo

u nas zdecydowanie deski i papa

a bo sprawdzone...........

POZDRO

Mój majster mówi:

Jak słoneczko na pape poswieci to sie to wszystko tak zaklei, że nikt i nic tego nie ruszy...

(Nie dotyczy orkanów...)

Mam nadzieję, że u was wszystko w porządku.

Bo dzisiaj w nocy zwiało dach w domu.... mojego majstra :-D

To nie jest oczywiście śmieszne ale komu jak komu...

;-)

t.

Czytam i czytam i wszystkim Wam zazdroszczę, tym co budują, wykańczają lub po prostu mają działkę. Jak pisałam w moim poprzednim poście jestem na etapie szukania działki w Chotomowie i okolicy. Po zwiedzeniu okolicy znaleźliśmy jedynie działki bardzo blisko torów kolejowych co nas akurat nie interesuje oraz działkę trójkątną. Wyglada na to, że działek w bardziej spokojnej okolicy o kształcie prostokąta po prostu brak :evil: w urzędzie gminy nic nie wiedza na temat wolnych gruntów a w starostwie takich info oficjalnie nie udzielają :(

Przyjdzie chyba szukać gdzie indziej niestety, ale jeżeli ktoś z Was coś będzie wiedział o wytyczaniu nowych działek budowlanych poproszę o informację. Może uda mi sie zamieszkac w Chotomowie :-? Pozdrawiam.

Robiii

zaznaczyłem kwadracik - sprawdz czy dobrze?

Witam

Jest OK, ale jeśli to nie problem to o pół kwadrata do góry.

:D

Ja narazie czekam na pozwolenie na budowę , papiery złożone.

Ekipę mam taką rodzinną na mury i ocieplenie - na resztę szukam - zwłaszcza na dach. Mam zacząć po świętach wielkanocnych, bo ekipa będzie spać w obok budowy w domku.

Myślę że teraz na forum więcej będę pisał, od września dużo roboty - kurs, papierki, kupno działki, projekt i NARODZINY POTOMKA - MICHAŁA

Pozdrawiam wszystkich

Wyglada na to, że działek w bardziej spokojnej okolicy o kształcie prostokąta po prostu brak :evil: w urzędzie gminy nic nie wiedza na temat wolnych gruntów a w starostwie takich info oficjalnie nie udzielają :(

Przyjdzie chyba szukać gdzie indziej niestety, ale jeżeli ktoś z Was coś będzie wiedział o wytyczaniu nowych działek budowlanych poproszę o informację. Może uda mi sie zamieszkac w Chotomowie :-? Pozdrawiam.

Dzisiaj zrobiłem sobie wycieczkę krajoznawczą po okolicy i musze stwierdzić, że widziałem trochę wolnych, prostokątnych placków.

Na Pogodnym osiedlu, koło krzyżówki na Dąbrowę.

Chyba że są to tereny już kupione i czekają aż zdrożeją albo na wiosnę - na budowę.

??

pzdr

t.

Tyle, że wiosną ceny ziemi mogą iść do góry niestety.Może się jednak uda wcześniej, muszę uruchomic swój wrodzony optymizm :wink:

Witam Murphy

Jaśli byc Cię interesowała działka w Chotomowie przy Obrońców Modlina nr 298/21 to daj znać. Minus ma ten że jest w prostokącie 18 x 70 m.

Pozdrawiam Robert :D

Inwestorzy zapłacą za odbiór prac budowlanych

(Gazeta Prawna/19.01.2007, godz. 05:00)

Ministerstwo Budownictwa wprowadza obowiązkowe odbiory w trakcie budowy. Zaproponowane zmiany spowodują dodatkowe opłaty za kontrole i wydłużą czas budowy. Budowę domu jednorodzinnego będzie można rozpocząć szybciej, bo nie trzeba będzie uzyskiwać pozwolenia.

całość tutaj: http://biznes.onet.pl/5,1385882,prasa.html