peterka 02.03.2004 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Dzieki. Zaraz zadzwonię. Szukam jescze blachodachówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 02.03.2004 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Peterka, nie jest to hurtownia ale zakład produkcyjny, mieszczą się w Łomiankach (w zasadzie jest to chyba Dziekanów), przy trasie na Gdańsk. Obiecuję Ci jutro ich namiary. O cenach też coś napiszę.Teraz jestem po prostu w pracy, a transakcję finalizowała moja lepsza połowa, do której w tej chwili nie mogę się dodzwonić.Pozdrawiam, Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogi 02.03.2004 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Pozwoliłem sobie zadzwonic do MarkBudu:Np: Cena okna 1,5x1,5 m:3 komorowe 795 zł brutto5 komorowe 995 zł brutto+ około 20% za kolorMontaż 16 zł za metr po obwodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alice 02.03.2004 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Widzę Rogi ,że działasz szybko? PETERKA Propozycja.Może jeśli weźmiemy razem okna, to wyjdą taniej.Ja też chcę w okleinie. Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterka 02.03.2004 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Ja jestem za. Może dadzą większy upust. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alice 02.03.2004 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Też tak myślę.Tylko wycenę musimy zrobić oddzielnie.Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 02.03.2004 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 My budujemy dom w zabudowie bliźniaczej i wszystkie materiały kupujemy razem. To prawda, że można wtedy uzyskać lepszą cenę. My prosimy o wycenę, następnie negocjujemy rabat (jeśli się da), a na koniec pytamy, ile jeszcze dostaniemy rabatu jeśli będzie x 2. To taki "as z rękawa".Powodzenia w negocjacjach!!!Aha, nasze okna mają montować w czwartek, opiszę wrażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 02.03.2004 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Gdzie wybieracie się do tartaku? Dziś będę jechał do tartaku w Chotomowie. Cena więźba 480, deska calówka 380. Dodatkowo za impregnacje po 50 zł. Chyba siezdecydyuje na impregnację w tartaku choć kiedyś byłem przeciwny. Miesiąc poleży pocięte w tym tartaku, a potem tuż przed postawieniem więźby na 2 godz. do wanny (zamierzam przy tym być) i z głowy. Preparat bromowy. Co wy na to? Słyszałem niepochlebne opinie pod tytułem chotomowskiego tartaku, w niedalekiej przyszłości razem z Alice wybieram się do tartaku pod Makowem, ale mam jeszcze w rezerwie jeden w Skubiance... Jeśli chcesz możemy podziałać wspólnie. Dostałęś moją wiadomość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterka 02.03.2004 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Powidzcie mi jeszcze o tych oknach z marbudu. Co Was skłoniło do tego wyboru. Jakość,cena, wygląd? Czy w porównaniu z innymi producentami są ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogi 02.03.2004 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Alice!Kiedy zamierzacie kupić okna? Już teraz czy za jakiś czas. Ja bede się przymierzał do okien około maja/czerwca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogi 02.03.2004 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Mik, AliceChyba skutrecznie odstraszyliście mnie od chotomowskiego tartaku przy torach.Co do Skubianki, to byłem w biurze tej firmy na Chrobrego w L-wie. Ceny normalne, 480 i 370. Zamawiacie impregnowane czy sami podejmujecie wyzwanie. Koszt porównywalny. Mik, wiadomośc dotarła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alice 02.03.2004 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Już teraz chcę wycenę.Zamówienie ok.kwietnia.Odbiór w lipcu sierpniu.MARK-BUD idzie na to. Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogi 02.03.2004 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Może na koniec kwietnia się wyrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 02.03.2004 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Peterka, do wyboru okien firmy Mark-Bud skłoniły nas:- najlepsza oferta cenowa (kilka postów wyżej wymieniałam oferty jakich firm mieliśmy),- jakość,- wygląd (bez komentarza...) - trzeba pojechać i zobaczyć,- bliskość producenta (w razie czego... tfu, tfu, odpukać...)- dbałość o klienta: szybkość wyceny, obmiaru, wykonania (ok. 2 tygodni) - były firmy, których nie mogliśmy się doprosić o wycenę, a jak już przysłali to na inne wymiary (tzw. typówka) niekoniecznie w tej kolejności... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterka 02.03.2004 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 ok.UKF jasna sprawa.Ja pewnie się zdecyduję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogi 02.03.2004 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Ja chyba też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 02.03.2004 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Już teraz chcę wycenę.Zamówienie ok.kwietnia.Odbiór w lipcu sierpniu.MARK-BUD idzie na to. Kasia Kasiu może i ja przyłączę się do zestawu, nawet jeśli nie kupię teraz to może zrobię podobnie jak TY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alice 02.03.2004 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 SUPER! Wychodzi na to ,że mamy pierwszy krok naszej grupy do wspólnego kupowania.I o to chodziło. Pozdrawiam Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 02.03.2004 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 SUPER! Wychodzi na to ,że mamy pierwszy krok naszej grupy do wspólnego kupowania.I o to chodziło. Pozdrawiam Kasia Tak, to na prawdę zaczyna działać: myślę, że w miarę postępów na naszych budowach wsólnych spraw będzie coraz więcej. Może byłoby korzystniej gbybyśmy zamówienie/wycenę okien złożyli jednocześnie, w większości siła! Wtedy byłaby szansa na maksymalnie korzystne warunki zakupowe. Jeśli uzyskalibyśmy zgodność w tej kwestii, to kto mógłby ewentualnie zebrać od zainteresowanych zamówienia i reprezentować grupę wówczas w kontaktach z Firmą? Ochotnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogi 03.03.2004 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Ja chcę kupic drzewo już w tym tygodniu, a jak Wy?Byłem w Chotomowie. Facet zrobił całkiem niezłe wrażenie. Ale odstąpie od zakupu u niego. Deski ma niestety różnej grubości. W innych tartakach twierdzili (może kłamali) że u nich deski mają każda po 2,5 cm.Byłem też w Jachrance (nie polecam kantowizna 485 zł. impregancja 100 zł - zdzirstwo).Byłem w Skubiance. Cena t sama. Załąmał mnie właściciel jak powiedział, że impregnacja trwa u niego 0,5 - 1 minutu w wannie i to wszystko.Dzwoniłem też do Makowa Mazowieckiego. Cena 450 zł za kantowiznę i 50 zł. impregnacja.Początkowo miałem sam impregnować, przez zanurzenie (dołek folia i do przodu), ale co potem z imptregnatem który zostanie w "wannie"?Tak więc zamawiam może jeszcze dziś. Dzrzewko leży 3-4 tygodnie potem do wanny w tartaku i do mnie na dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts