mago 02.02.2007 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Moja żona w naszej małej kuchni postaiła na szuflady i teraz jest bardzo zadowolona, chociaż początkowo koszty... kto by ich nie obcina Co do kuchni to ja też zdecydowana jestem w większości na szuflady.Jest to dużo wygodniejsze niż spadanie do parteru aby wyciągnąć potrzebny produkt czy jakiś przedmiot.A że droższe ? No cóż za wygodę niestety trzeba dopłacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 02.02.2007 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 A miałeś zmieniany strop w tym projekcie, czy od razu miałeś taki? Na etapie wyboru projektu, podjąłem decyzję o stropie i szukałem projektu spełniającego i to wymaganie lub dającego się przeprojektować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 02.02.2007 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Moja żona w naszej małej kuchni postaiła na szuflady i teraz jest bardzo zadowolona, chociaż początkowo koszty... kto by ich nie obcina Co do kuchni to ja też zdecydowana jestem w większości na szuflady.Jest to dużo wygodniejsze niż spadanie do parteru aby wyciągnąć potrzebny produkt czy jakiś przedmiot.A że droższe ? No cóż za wygodę niestety trzeba dopłacić Racja mago bo dom to dom, chociaż boli, gdy się wydaje, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emmmma 02.02.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Mik99 napisał: emmmma Chylę czoło, wnikliwa ocena, nie pozostawia wolnego pola na ruch dla "Starych wyjadaczy". Brawo! Marhab13 napisał: Emmma: zaimponowalaś mi , naprawdę. Szkoda, że nie miałam takiej pomocy przy zmianach w naszym domku...nie wszystko udało nam się rozsądnie pozmieniać, w trakcie budowy, po prostu nie widzieliśmy pewnych minusów... Drodzy dziękuję za słowa uznania. Staram się rzetelnie czytać „starych wyjadaczy” A poza tym dla mnie to: 1.dopiero rozgrzewka przed „wielką niewiadomą” czyli budową (kiedyś) 2.początek więc mam jeszcze siły 3.temat pokrewny ( bo też myślę o parterówce ) więc go drążę )) Enickman, spróbuj napisać jeszcze do Eskimosa – on tu na forum fajnie opiniował projekty ale z tego co wiem teraz pisze już tylko na PW. A w kwestii kuchni: ja też polecam szuflady ale z jedną uwagą: wewnętrzne szuflady zakryte jedną płaszczyzną ( jak drzwiczki normalnej szafki ) bardzo obciążaja szufladę położoną najniżej i dobre kątowniki są niezbędne. Takiego rozwiązania raczej nie polecam. Nie wiem czy jest to zrozumiałe, mam nadzieję,że tak. Poza tym bezwzględnie należy zachować ciąg: lodówka, wolny blat, zlewozmywak, duuuży wolny blat tak aby 2 osoby nie przeszkadzały sobie nawzajem, kuchenka, wolny blat. No i kuchenki ani zlewu w rogu nie polecam.. Pzdr, Emmmma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 02.02.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 A co myślicie o kuchniach wyspowych?Wydają się bardzo wygodne, o ile oczywiście znajdzie się dookoła wystarczająco dużo miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Christopher 02.02.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Witam wszystkich forumowiczów grupy chotomowskiej. Po wielu miesiącach rozpatrywania różnych możliwości uwicia własnego gniazdka - udało się !!!! Przeszliśmy przez oferty kilku lokalnych "deweloperów" , aż w końcu zdecydowaliśmy. Kupujemy działkę i budujemy sami. Od wtorku jesteśmy szczęsliwymi posiadaczami 1000 m2 działki i kawałka drogi - oczywiście w Chotomowie. Na naszą prośbę poprzedni właściciele (zaraz po podpisaniu Um. Przedwstępnej) złożyli do Gminy wniosek o warunki zabudowy indywidualnej.Projekt decyzji już jest, a my mamy za sobą pierwszą przeprawę z Urz. Gminy.Współczynnik zabudowy w stosunku do powierzchni działki Pani urzędniczka ustaliła na 0,12. Trochę to dla nas za mało.Ale nic straconego - mąż udał się do Gminy i błagał mówiąc, że wybór projektu zajął mi pół roku i przez ten czas nie miał ani trochę życia rodzinnego. Jeśli teraz trzeba będzie wybierać od nowa to się załamie. Negocjacje stanęły na 0,14 - co na szczęście ratuje sytuację.Oto i wybrany projekt: http://www.archi-projekt.com.pl/ramka.php?i=projekty Mam ogromną prośbę o wypowiedzenie się na temat tego projektu - widziałam na forum kilka fachowych opinii, które na pewno pozwoliły inaczej spojerzeć na całą inwestycję. Szukamy też oczywiście ekipy do budowy,o którą niestety bardzo ciężko. Może jesteście w stanie polecić kogoś rozsądnego. Liczę na Waszą pomoc, pozdrawiam,Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marhab13 02.02.2007 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Aneta: gratuluje startu, a gdzie się budujecie? tylko nie wiem, który dom wybrałaś.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 02.02.2007 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Oto i wybrany projekt: http://www.archi-projekt.com.pl/ramka.php?i=projekty Liczę na Waszą pomoc, pozdrawiam,Aneta Witaj, To teraz już z górki :-D Chętnie obejrzał bym Wasz projekt ale chyba link nie jest poprawny - podaj nazwę projektu - znajdę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 02.02.2007 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 A co myślicie o kuchniach wyspowych? Wydają się bardzo wygodne, o ile oczywiście znajdzie się dookoła wystarczająco dużo miejsca. Bardzo popularne w Hameryce Fajne bo: nie stoisz nikomu na głowie - możesz iść "na drugi koniec" można wbudować zlew - albo normalny, albo mniejszy - tylko na owoce oraz kuchnie (od biedy) Na około - wszędzie szafki, szuflady, podgrzewacze i półeczki. i... nieograniczona przestrzeń na wybryki kulinarne. Od biedy można to traktować również jako stół do jedzenia np: śniadań (tylko krzesła muszą mieć niestandardową wysokość) Jeśli tylko masz miejsce - absolutnie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Christopher 03.02.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 dzięki za tak szybki odzew. Faktycznie link do strony jest z jakimś błędem . Projekt przez nas wybrany to ASP 168.Działkę mamy na Konwaliowej. Wejście do domu będzie od pólnocnego-zachodu.pozdrawiam, Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 03.02.2007 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Christopher witaj w naszej grupie, ładny projkkt, życzę powodznia w realizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 03.02.2007 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Racja mago bo dom to dom, chociaż boli, gdy się wydaje, co? Mik99 Masz rację,z jednej strony boli ponieważ kasa ubywa w zastraszającym tempie,Z drugiej zaś strony-cieszymy się,że widać efekty A co myślicie o kuchniach wyspowych? Wydają się bardzo wygodne, o ile oczywiście znajdzie się dookoła wystarczająco dużo miejsca./quote] Ja właśnie biorę pod uwage takie rozwiązanie z wyspą w swojej kuchni lub z półwyspem. Bardzo mi się podobaja:) ,ale chcę zrobić jako blat roboczy ,bez kranów i kuchni,za to z możliwością wykorzystania jako stołu z wysuniętym blatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 03.02.2007 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Mago: myślę, że to dobry pomyśł, i na pewno będziesz zadowolona. Szkoda, jedynie, że decyzja o wyspie zapadła teraz, kiedy już za późno na instalacje, ale i tak wyspa to wyspa A Twoja kuchnia to duże pole do popisu dla Ciebie. Niewielu z nas może tak poszaleć, mając do dyspozycji kilkanaście m2 do zagospodarowania. Gdzie robisz meble? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 03.02.2007 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Mago: myślę, że to dobry pomyśł, i na pewno będziesz zadowolona. Szkoda, jedynie, że decyzja o wyspie zapadła teraz, kiedy już za późno na instalacje, ale i tak wyspa to wyspa A Twoja kuchnia to duże pole do popisu dla Ciebie. Niewielu z nas może tak poszaleć, mając do dyspozycji kilkanaście m2 do zagospodarowania. Gdzie robisz meble? No....jak to gdzie ? Chyba u Waszych fachmanow.A tak na marginesie-to kiedy się ich spodziewasz? Z tą moją wyspą to faktycznie za póżno pomyślałam.Teraz to może być tylko blat roboczy,stolik itd.Po prostu zajęta innymi sprawami budowlanymi ,nie miałam czasu na przemyślenie układu kuchennego.A póżniej trzeba było z marszu decydować gdzie jakie podłączenia mają być -no i wyszło parę błędów.Ale cóż.....Uczymy się na błędach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 03.02.2007 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 No....jak to gdzie ? Chyba u Waszych fachmanow.A tak na marginesie-to kiedy się ich spodziewasz? mają być w najbliższą sobotę od rana z moimi szafami do sypielni, mam nadzieję Z tą moją wyspą to faktycznie za póżno pomyślałam.Teraz to może być tylko blat roboczy,stolik itd.Po prostu zajęta innymi sprawami budowlanymi ,nie miałam czasu na przemyślenie układu kuchennego.A póżniej trzeba było z marszu decydować gdzie jakie podłączenia mają być -no i wyszło parę błędów.Ale cóż.....Uczymy się na błędach. taka wyspa w dużym pomieszczeniu przełamie skutecznie monotonię, tak się robi np. w ogrodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 03.02.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 mają być w najbliższą sobotę od rana z moimi szafami do sypielni, mam nadzieję taka wyspa w dużym pomieszczeniu przełamie skutecznie monotonię, tak się robi np. w ogrodach No i dobrze bo zajadą też do mnie. Co do wyspy to zastanawiam się jeszcze nad połączeniem wyspy z barkiem,czyli półwyspem.Masz rację.Taka wyspa u mnie zmniejszy optycznie trochę tę kuchnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 03.02.2007 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 mają być w najbliższą sobotę od rana z moimi szafami do sypielni, mam nadzieję taka wyspa w dużym pomieszczeniu przełamie skutecznie monotonię, tak się robi np. w ogrodach No i dobrze bo zajadą też do mnie. Co do wyspy to zastanawiam się jeszcze nad połączeniem wyspy z barkiem,czyli półwyspem. no nie wiem... Kasia zaplanowała im masę dodatkowych półek i szafek, ba nawet ramkę do lustra.... i dać " babie" wolną rękę Masz rację.Taka wyspa u mnie zmniejszy optycznie trochę tę kuchnię. ostatnio siędzę nad ogrodem: czytam i imyślę, myślę i czytam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 03.02.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 no nie wiem... Kasia zaplanowała im masę dodatkowych półek i szafek, ba nawet ramkę do lustra.... i dać " babie" wolną rękę ostatnio siędzę nad ogrodem: czytam i imyślę, myślę i czytam... To dobrze,że tyle powymyślała . Skoro wie już co chce mieć to niech robią. A baby jak to baby z reguły lepiej wiedzą od facetów co i gdzie powinno w domu się znależć. Jeśli tyle im wymyśliła to jest szansa ,że zostaną na drugi dzień i się do mnie odezwą Widziałam na zdjęciach te kupki ziemi wokół Twojego domu.Faktycznie ostro się bierzesz za działeczkę.Nim wiosna nastanie to ogród będzie pewnie juz przygotowany Ja na razie siedzę nad obudowami kominków,kuchnią i juz mam dosyć Płytki do salonu i kuchni już mam wybrane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 03.02.2007 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 no nie wiem... Kasia zaplanowała im masę dodatkowych półek i szafek, ba nawet ramkę do lustra.... i dać " babie" wolną rękę ostatnio siędzę nad ogrodem: czytam i imyślę, myślę i czytam... To dobrze,że tyle powymyślała . Skoro wie już co chce mieć to niech robią. A baby jak to baby z reguły lepiej wiedzą od facetów co i gdzie powinno w domu się znależć. Jeśli tyle im wymyśliła to jest szansa ,że zostaną na drugi dzień i się do mnie odezwą .... jak tylko wpadną to im powiem o Tobie Widziałam na zdjęciach te kupki ziemi wokół Twojego domu.Faktycznie ostro się bierzesz za działeczkę.Nim wiosna nastanie to ogród będzie pewnie juz przygotowany to 30 ton piachu do wyrównania terenu, chcę zrobić dużo, teraz kiedy nie mam jescze ogrodzenia Ja na razie siedzę nad obudowami kominków,kuchnią i juz mam dosyć. Płytki do salonu i kuchni już mam wybrane wiem co czujesz, ale tak to z wykończeniówką już jest: "im dalej w las tym więcej drzew", co? jaka to ceramika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 03.02.2007 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 .... jak tylko wpadną to im powiem o Tobie Już wiedzą jaka to ceramika?- Paradyż to 30 ton piachu do wyrównania terenu, chcę zrobić dużo, teraz kiedy nie mam jeszcze ogrodzenia Wow -aż tyle?To ile mi będzie potrzeba Wyczytałam gdzieś na forum,że ładne żywopłoty można zrobić z modrzewia,podcinanego z wysokości,rozrasta się w szerz ,można ucinac i trzymac taki dwumetrowy szpaler.Może u nas zrobię coś podobnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts