pawel i renia 14.02.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 oj chyba mapę trzeba by było uzupełnić i do kogo tu się uśmiechnąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marhab13 14.02.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 enickman napisał: Jeżeli pracujecie w Wawie, to polecam przedszkole Przylesie II na na Dębowej (już w Warszawie) - między Jabłonną, a Warszawą. Moja córka tam uczęszcza i jest zadowolona (żona też, a ja - no cóż mogłoby być taniej) ----------------------------------------------------------------------------------------A co to znaczy taniej? Jakie tam są ceny? Wyspę skarbów widziałam w Internecie i znajoma dobrze się wypowiadała, ale cena niestety nie jest mała, szczególnie przy dwójce dzieci....o przedszolu publicznym chyba nie ma co wspominać... choć dochodziły mnie słuchy o zmianach.... ale to chyba plotki były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marhab13 14.02.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 pawel i renia napisał: -------------------------------------------------------------------------------- oj chyba mapę trzeba by było uzupełnić i do kogo tu się uśmiechnąć ? ---------------------------------------------------------------------- Co racja to racja.... fajny ten pomysł z mapką, ale niestety przerósł moje umiejętności techniczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Christopher 14.02.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 pawel i renia napisał : oj chyba mapę trzeba by było uzupełnić chętnie bym się na tej mapce znalazła Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Christopher 14.02.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 a może by tak uśmiechnąć się do "ojca założyciela" ? Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 14.02.2007 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 enickman napisał: Jeżeli pracujecie w Wawie, to polecam przedszkole Przylesie II na na Dębowej (już w Warszawie) - między Jabłonną, a Warszawą. Moja córka tam uczęszcza i jest zadowolona (żona też, a ja - no cóż mogłoby być taniej) ---------------------------------------------------------------------------------------- A co to znaczy taniej? Jakie tam są ceny? Wyspę skarbów widziałam w Internecie i znajoma dobrze się wypowiadała, ale cena niestety nie jest mała, szczególnie przy dwójce dzieci....o przedszolu publicznym chyba nie ma co wspominać... choć dochodziły mnie słuchy o zmianach.... ale to chyba plotki były. No właśnie, jaka jest cena w Przylesiu II? Bo słyszałam, że mają dopłatę i że jest znacznie taniej niż w przedszkolu Przylesie.... A o przedszkolu publicznym rzeczywiście nie ma co wspominać, bo nie ma takowego w naszej gminie...... Pozdrawiam, Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 14.02.2007 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 No właśnie, jaka jest cena w Przylesiu II? Bo słyszałam, że mają dopłatę i że jest znacznie taniej niż w przedszkolu Przylesie.... A o przedszkolu publicznym rzeczywiście nie ma co wspominać, bo nie ma takowego w naszej gminie...... Pozdrawiam, Maria Przylesie II podchodzi juz pod Białołęke i pewnie dlatego dopłata - jeśli faktycznie jest. Moja skończyła w 2006. (robiła tam jeszcze zerówkę) - i jest weteranką - bo jest jedną z dwójki dzieci które zaliczyły wszystkie lokacje, a ja pomagałem przy kolenych przeprowadzkach Bardzo miła atmosfera - naprawdę polecam. Jeśli chodzi o cenę to się nie wypowiadam - nie wiem ile jest teraz, ale... w Józefosławiu krzyczą sobie już 1200-1500 pln !!!!!!!!!!!!! Przedszkole skręsa w artystyczną stronę - to jest fajne. Bardzo indywidualne podejście do dzieci, i różne metody nauczania. pzdr t. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emmmma 14.02.2007 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 No właśnie, jaka jest cena w Przylesiu II? Bo słyszałam, że mają dopłatę i że jest znacznie taniej niż w przedszkolu Przylesie.... A o przedszkolu publicznym rzeczywiście nie ma co wspominać, bo nie ma takowego w naszej gminie...... Pozdrawiam, Maria Przylesie II podchodzi juz pod Białołęke i pewnie dlatego dopłata - jeśli faktycznie jest. Moja skończyła w 2006. (robiła tam jeszcze zerówkę) - i jest weteranką - bo jest jedną z dwójki dzieci które zaliczyły wszystkie lokacje, a ja pomagałem przy kolenych przeprowadzkach Bardzo miła atmosfera - naprawdę polecam. Jeśli chodzi o cenę to się nie wypowiadam - nie wiem ile jest teraz, ale... w Józefosławiu krzyczą sobie już 1200-1500 pln !!!!!!!!!!!!! Przedszkole skręsa w artystyczną stronę - to jest fajne. Bardzo indywidualne podejście do dzieci, i różne metody nauczania. pzdr t. Jestem na etapie podpisywania umowy do Przylesie II na Dębowej i sytuacja wygląda tak: 1. opcja podstawowa - 550 PLN (opieka 7.00-17.00 +ang, gimnastyka,, dydaktyka, glottodydaktyka,MDS, rytmika, zaj.plastyczne, muzyczne i teatralne, logopeda,teatrzyki, koncerty, cykliczne spotkanai( weterynarz itp.) 2.opcja pełna - 750 PLN (opieka 7.00-19.00) + powyższe + francuski + helen doron, mini-tenis, dziecięca matematyka). Acha..są jeszcze zajęcia inne dla chętnych płatne dodatkowo: dogoterpia, mad science, religia, ceramika, wyjazdy na basen itp.). 3. klub przedszkolaka - nie mam danych. Mam znajomych ,którzy prowadzają tam dwójkę maluchów i mają wynegocjowane zniżki na drugie dziecko ( suma sumarum za dwoje płacą mniej niż w Józefosławiu - ceny tamtejsze to istne szaleństwo). Pzdr, Emmmma[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 14.02.2007 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Zamierzamy budować dom z projektu ASP-168 http://www.archi-projekt.com.pl/ramka.php?i=projekty Wypowiedzcie się proszę na temat mojego projektu. Aneta Ja za bardzo wymadrzać sięnie będę, bo ze mnie żadna siła fachowa, ale powiem to co widzę. Domek jest śliczny i wyglada na bardzo funkcjonalny. Myślę, że na poddaszu dałoby się zorganizować pomieszczenie pralni-suszarni-prasowalni; ........ może z części strychu? Na parterze wolałabym otwartą kuchnię na salon, ale to tylko taka moja preferencja. Wiele osób znacznie bardziej chwali sobie zamknięty rozgardiasz kuchenny. Poza tym w domku jest wszystko co trzeba i jak trzeba. No i ta harmonijna bryła - bardzo ładny jak dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 15.02.2007 00:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 posiedziałem i wypociłem http://img142.imageshack.us/img142/4523/mapafv0.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 15.02.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Jestem na etapie podpisywania umowy do Przylesie II na Dębowej i sytuacja wygląda tak: 1. opcja podstawowa - 550 PLN (opieka 7.00-17.00 +ang, gimnastyka,, dydaktyka, glottodydaktyka,MDS, rytmika, zaj.plastyczne, muzyczne i teatralne, logopeda,teatrzyki, koncerty, cykliczne spotkanai( weterynarz itp.) 2.opcja pełna - 750 PLN (opieka 7.00-19.00) + powyższe + francuski + helen doron, mini-tenis, dziecięca matematyka). Acha..są jeszcze zajęcia inne dla chętnych płatne dodatkowo: dogoterpia, mad science, religia, ceramika, wyjazdy na basen itp.). [/img] Polecam ceramikę i mad science - interesujące. Religia - wg uznania, Tenis - zawsze trochę ruchu Matma - zawsze zaprocentuje t. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elza23 15.02.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Witam, zgłasza się mama Zuzi P. z przedszkola Przylesie II i popiera poprzednika - Tinus'a. Moje dziecko też było bardzo zadowolone i fakt, że jak wracamy do domu z Warszawy, to domaga się przejażdżki u. Dębową, "bo musi zobaczyć swoje przedszkole" mówi sam za siebie. Mikołaju czy będę mogła się uśmiechnąć do Was i wpaść na chwilę zobaczyć te osławione meble kuchenne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpedijem 15.02.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 posiedziałem i wypociłem http://img142.imageshack.us/img142/4523/mapafv0.th.jpg a ja???? też bym chciała tam być. na tej mapce. jak się tam doznaczyć>? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 15.02.2007 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Witam pod dlugiej nieobecnosci pisania, czy doswiadczeni budujacy mozecie podzielic sie, jak odbywa sie proces odbioru kominow przez kominiarza/y? Czy robia jakies problemy? Czy w trakcie robot na dachu powinien juz pojawic sie kominiarz? dziekuje z gory za odpowiedz pozdrawiamG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ricardo1 15.02.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Christopher/Aneta Nie budujemy w Chotomowie tylko w Łajskach w okolicy Leśnej. Jeżeli chodzi o domek to bardzo ładny i bardzo podobny do naszej Bryzy Jedyne co bym sugerował to zastanówcie się nad powiększeniem garażu na dwu stanowiskowy. Napewno się przyda Namiary na ekipy podeślę na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 15.02.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Witam, zgłasza się mama Zuzi P. z przedszkola Przylesie II i popiera poprzednika - Tinus'a. Moje dziecko też było bardzo zadowolone i fakt, że jak wracamy do domu z Warszawy, to domaga się przejażdżki u. Dębową, "bo musi zobaczyć swoje przedszkole" mówi sam za siebie. Obie Zuzie pamiętam - tylko nie wiem, która jest czyja (czyja jest biała, a czyja czarna) Co do Przylesia II, to jest jedno ale, a w zasadzie 2 - ilość dzieci dochodzi do górnego pułapu i podobno już są podpisywane umowy na przyszły rok. Z Przedszkola odchodzi też "ciocia" Ania, co ma o tyle znaczenie, że była to osoba ucząca dzieci angielskiego i to na zasadzie takiej, że "ciocia przyjechała z Anglii i nie zna ani słowa po polsku" (do dziś pamiętam, jak czasami jako, że byłem ostatnim odbierającym dziecko, odwoziłem ją do domu i musiałem rozmawiać z nią po angielsku, coby dziecko nie skumało, że "ciocia" jednak zna polski). Przyznam, że początkowo byłem bardzo sceptycznie nastawiony do tego pomysłu (nauki tak małych dzieci w ten sposób), ale teraz wiem, że to działa i mam pewne obawy, czy osobę mocno wierzącą w to co robi zastąpi podobna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Christopher 15.02.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 tak jak obiecałam - w stopce są zdjęcia naszej działeczki, Do Ricardo: z garażem 2-stanowiskowym będzie problem, bo mamy ograniczenia urzędowe względem powierzchni zabudowy (i tak udało nam się przeforsować ze 120 do 150 metrów zabudowy). A pro po Leśnej - braliśmy pod uwagę tamtą lokalizację i jeszcze na jesieni chcieliśmy kupić tam działkę od developera, nasza miała być na samym końcu leśnej (zaraz przy lesie- ostatnia odnoga). Trochę odstarszył nas brak gazu ziemnego. W efekcie zdecydowaliśmy się na Konwaliową w Chotomowie. Wasza BRYZA - podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ricardo1 15.02.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 A pro po Leśnej - braliśmy pod uwagę tamtą lokalizację i jeszcze na jesieni chcieliśmy kupić tam działkę od developera, nasza miała być na samym końcu leśnej (zaraz przy lesie- ostatnia odnoga). Trochę odstarszył nas brak gazu ziemnego. Christopher To nasza działeczka jest właśnie w tej ostatniej odnodze przy samym lesie Brak gazu nam nie przeszkadza bo i tak w chwili obecnej ogrzewanie eko groszkiem jest tańsze A my również oglądaliśmy wasz domek, jednak nie pasował nam taras względem stron świata No i wtedy znaleźliśmy Bryzkę 3, małe przeróbki (balkon na podporach nad wejściem, garaż) i według nas jest super Bardzo mocno też zastanawialiśmy się nad Trytonem z Dobrych Domów, jednak niestety był ten sam problem co w przypadku waszego domku-cień na tarasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elza23 15.02.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Obie Zuzie pamiętam - tylko nie wiem, która jest czyja (czyja jest biała, a czyja czarna) . Enickman - moja jest ta mniej czarna Druga jest Tinusa i Linki. (pozdrawiam!) A co do cioć (fajnie brzmi) w przedszkolu - naszymi dzieciakami opiekowała się gównie ciocia Kasia, ale ona chyba też już odeszła. Świetne podejście do dzieci. U nas też rośnie "drugi rzut" do przedszkola. Może od września... jak będa miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 15.02.2007 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 A co do cioć (fajnie brzmi) w przedszkolu - naszymi dzieciakami opiekowała się gównie ciocia Kasia, ale ona chyba też już odeszła. Świetne podejście do dzieci. U nas też rośnie "drugi rzut" do przedszkola. Może od września... jak będa miejsca. Kasia uczy w szkole Monika w Przylesiu I Na ich miejsce są nowe, ale są OK Co do Przedszkola to jest tam też jeden fajny patent - co roku na dzień dziecka rodzice wystawiąją sztukę dla dzieci - Właśnie zapuszczam wąsy do roli Ochmistrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts