enickman 15.02.2007 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 mik99: Szacowałeś może ile kosztował Cię strop? Chciałbym porównać koszt stropu drewnianego i cięzkiegoMam na oku projekt gotowy, w ktorym jest strop gęstożebrowy i myślę o przerobieniu na drewniany, ale boję się, że może być tak, że przeróbka projektu pochłonie róznice w koszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Christopher 15.02.2007 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 cytat: To nasza działeczka jest właśnie w tej ostatniej odnodze przy samym lesie ale zbieg okolicznoiści - ja mam na myśli tą odnogę w prawo. Czy wasza działka jest zaraz obok domu, który się własnie buduje po lewej stronie? bo jeśli tak to okazuje się, ze bylibyśmy sąsiadami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Christopher 15.02.2007 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Ricardo : wyślij mi proszę na priva namiary na ekipy budujace.z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wieslawpyza 15.02.2007 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Pytanie -gdzie macie umieszczony hydrofor?;jaka jest skala głośności pracy?,czy słychac jak się włancza silnik?,oraz jakie zestawy hydroforowe macie u siebie zamontowane? jakie zbiorniki ,oraz jakiej firmy hydrofory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 15.02.2007 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Obie Zuzie pamiętam - tylko nie wiem, która jest czyja (czyja jest biała, a czyja czarna) Moja czarna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 15.02.2007 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Co do Przedszkola to jest tam też jeden fajny patent - co roku na dzień dziecka rodzice wystawiąją sztukę dla dzieci - Właśnie zapuszczam wąsy do roli Ochmistrza buahahahahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaa Byłem Ochmistrzem w zeszłym roku Córka poznała mnie dopiero w połowie sztuki a siostra cioteczna Zuzi w ogóle !! :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 16.02.2007 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Jestem na etapie podpisywania umowy do Przylesie II na Dębowej i sytuacja wygląda tak: 1. opcja podstawowa - 550 PLN (opieka 7.00-17.00 +ang, gimnastyka,, dydaktyka, glottodydaktyka,MDS, rytmika, zaj.plastyczne, muzyczne i teatralne, logopeda,teatrzyki, koncerty, cykliczne spotkanai( weterynarz itp.) 2.opcja pełna - 750 PLN (opieka 7.00-19.00) + powyższe + francuski + helen doron, mini-tenis, dziecięca matematyka). Acha..są jeszcze zajęcia inne dla chętnych płatne dodatkowo: dogoterpia, mad science, religia, ceramika, wyjazdy na basen itp.). Mam znajomych ,którzy prowadzają tam dwójkę maluchów i mają wynegocjowane zniżki na drugie dziecko ( suma sumarum za dwoje płacą mniej niż w Józefosławiu - ceny tamtejsze to istne szaleństwo). 1300 zł za przedszkole? Matko jedyna!!!! W Przylesiu płacimy 700 zł za coś podobnego jak "opcja pełna", o której piszesz, tylko Helen Doron nie jest w cenie (kosztuje 150 zł/kwartał + 100 zł na wstępie za pomoce naukowe). I dodam, że też jesteśmy zadowoleni enickman napisał: Co do Przedszkola to jest tam też jeden fajny patent - co roku na dzień dziecka rodzice wystawiąją sztukę dla dzieci - Właśnie zapuszczam wąsy do roli Ochmistrza Ja szykuję się do roli Macochy Pozdrawiam, Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ricardo1 16.02.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Christopher ale zbieg okolicznoiści - ja mam na myśli tą odnogę w prawo. Czy wasza działka jest zaraz obok domu, który się własnie buduje po lewej stronie? bo jeśli tak to okazuje się, ze bylibyśmy sąsiadami. Nie wiem który dom masz namyśli, ponieważ w chwili obecnej budują sie tam dwa domy po lewej stronie ale wygląda że to tam Namiary poszły na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Christopher 16.02.2007 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Ricardo dzięki za namiary. Dzwoniliśmy do Pana Romana, ale w tym roku nie ma juz wolnych terminów. Poza tym trzeba zorganizować mu jakiś barak na czas budowy. A którą ekipę ty wybrałes ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 16.02.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Ricardo dzięki za namiary. Dzwoniliśmy do Pana Romana, ale w tym roku nie ma juz wolnych terminów. Poza tym trzeba zorganizować mu jakiś barak na czas budowy. A którą ekipę ty wybrałes ? A'propos baraku, bedę sie pozbywał mojego ale dopiero kwiecień/maj Na teraz - chetnie odstąpie stemple z historyczną przeszłością. Kandydują do miana "złotych stempli" ;-D Dlugość - 2.5 - 3.5 metra. Ilość około 170 szt. t. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Christopher 16.02.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Tinus i Linka napisał A'propos baraku, bedę sie pozbywał mojego ale dopiero kwiecień/maj chętnie zapisze się na ten wasz baraczek. Przydałby się dla budowlańców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Grabiec 16.02.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Witam serdecznie Grupę Chotomowską!!! Co prawda nie jestem z Chotomowa ale niedaleko: Michałów Reginów konkretnie. Przyjmiecie sąsiada? Parę słów o mnie: Kilka miesięcy temu na skutek różnych zawirowań dziejowych przeniosłem sie z Warszawy i osiadłem w Michałowie. Domek już mam - kupiłem z rynku wtórnego dom z początku lat 90 - tych. Coś w typie dawnej "piętrówki", tyle że dach płaski nie jest. Da sie mieszkać, chociaż materiały, technologie i niedoróbki, straszne Przymierzam sie teraz do remontu (aż strach powiedzieć: przebudowy) szukam więc informacji o lokalnym rynku budowlanym. Na poczatek chciałbym przystosować pomieszczenie na parterze (no, garaż w zasadzie) na pracownię - bo pracuje w domu i to w tej chwili jest dla mnie najważniejsze. Robota może nie taka wielka, ale dużo dłubaniny: trzeba skuć posadzkę, położyć ocieplenie, wylewka, okna, wyrównać sciany, podciągnąć ogrzewanie itp. Jeśli grupowicze sznowni byliby tak mili i podesłali jakieś namiary na fachowców od tego typu remontów byłbym wdzięczny. Obiecuję, że się odwdzięczę: jestem geologiem, jak komuś będzie potrzebna pomoc, rada - postaram sie pomóc czy doradzić. Czy też w końcu zrobić wiercenia za zniżkową cenę Pozdrawiam, Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 16.02.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Marcin Grabiec Witamy serdecznie sąsiada w grupie i w Michałowie-Reginowie Widzę ,że Michałów ostatnio robi się coraz bardziej popularny. Więcej info. na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 16.02.2007 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Marcin Grabiec witamy bardzo serdecznie a reszta na PRV.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Christopher 17.02.2007 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 do Marcin Grabiec: ja też witam Cię serdecznie.Na priva wysyłam ci zdjęcia z efektów pracy naszego fachowca (Pana Marka) oraz namiar na niego. Z twojej oferty chętnie skorzystamy, bo jesteśmy włąśnie na etapie zakupu projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 17.02.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Drodzy Grupowicze, czy wiecie , że IV zlot Forum się szykuje?Tutaj bliższe informacje: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=93549 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziobi 18.02.2007 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Witam.Na wiosnę rozpoczynam budowę w Jabłonnej przy granicy z Chotomowem.No ale jest mały problem z dojazdem do działki.Jest duże prawdopodobieństwo że przejazd samochodem ciężarowym drogą prowadzącą do działki może się zakończyć utknięciem w gliniastym podłożu. Chciałbym trochę drogę wzmocnić gruzem.Więc jeśli ktoś będzie chciał się pozbyć czystego gruzu to proszę o kontakt na piv. Mam pytanie o Wasze doświadczenia z radzeniem sobie z tym problemem.Jak do takich warunków drogowych podchodzą firmy, które dostarczają materiały na budowę.Z tego co zauważyłem to gmina mało gdzie nadąża z drogami za powstającymi domami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
levior 18.02.2007 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 hej, chwile mnie nie bylo, ale nie proznowalem i dlatego hurtowo dziele sie informacjami na temat moich ostatnich budowlanych przygod 1. kupilem projekt bez zmian http://www.gmistudio.pl/projekt_mak.html, z glownych zmian to: projekt w odbiciu lustrzanym, likwidacja wszystkich łuków m.in. nad garażem, nad wejściem do domu i tarasem, zmiana stropu drewnianego na gęsto-żebrowy, usunięcie stropu w części dziennej budynku – salon, jadalnia i kuchnia (nad tym pracujemy a arch. wnetrz i jeszcze nie wiemy co wyjdzie), ściany w części dziennej (jadalnia, kuchnia, pokoj) do całkowitego usunięcia, łącznie ze ścianą , na której oparty jest kominek + pewnie milion zmian dodatkowych zaproponowanych przez arch. wnetrz 2. podpisalem umowe z ekipa budowlana (nawiazujac do wczesniejszego watku ... nie chcieli zaliczki) umowe juz podpisalem ... wchodza 2 maja 3. podpisalismy rowniez umowe z arch. wnetrz zakres prac - elewacje, okna ... caly wyglad zewn. budynku - koncepcja na wnetrze, lacznie z proba rozwalenia wszystkich biezacych scian i oceny czy da sie z tej bryly zrobic cos lepszego + meble + kominek + kolory itd ... no wszystko - i na koncu jazda po sklepach i zakup materialow + nadzor nad ekipami np. czy ukladaja plytki weglug koncepcji (juz sie boje:)) pierwsze efekty prac na zdjeciach ponizej rzecz dotyczy wprowadzenia szprosow (tylko poziome), zmiany okien i drzwi balkonowych w elewacji ogrodowej (zreszta w garazu tez zmiana) dachowke planuje brassa cisar grafitowa ... kolor elewacji braz, przy czym im ciemniejszy bedzie dach tym jasniejsza elewacja http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/18c5d841fdf268c4.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fae25ccc544f0fa5.html tyle na razie pzodr pawel (levior)[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
levior 18.02.2007 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 hej ponownie, zglaszam wniosek formalny ... ogolnie rzecz biorac sa dwie grupy z pokrywajacego sie mniej wiecej terenu - chotomow i nieporet - czy uwazacie za sensowne polaczenie wszystkich w jeden watek? skad pomysl ... nie wiem, na ktorym forum dzielic sie informacjami ... no chyba, ze bede sie powtarzal i tu i tu a nikogo to nie wkurzy pozdr pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 18.02.2007 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Witam. Na wiosnę rozpoczynam budowę w Jabłonnej przy granicy z Chotomowem. No ale jest mały problem z dojazdem do działki. Jest duże prawdopodobieństwo że przejazd samochodem ciężarowym drogą prowadzącą do działki może się zakończyć utknięciem w gliniastym podłożu. Mam pytanie o Wasze doświadczenia z radzeniem sobie z tym problemem. Jak do takich warunków drogowych podchodzą firmy, które dostarczają materiały na budowę. Z tego co zauważyłem to gmina mało gdzie nadąża z drogami za powstającymi domami. Pozdrawiam Dziobi - gdzie dokładnie ? Bo mam wrażenie, że jeździć będziemy po tej samej drodze Ul. Osiedlowa ?? Jakie jest wyjście z tego problemu ? ...ja kupiłem samochód 4x4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts