enickman 21.02.2007 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Właśnie zastanawiam się nad wyborem materiału na ściany i do reszty zgłupiałem - każdy chwali swoje Może Wy mi powiecie z czego budujecie i z czago byście budowali ponownie by zbudowaliśmy z porothermu 25 chcieliśmy z ceramiki, a drugi raz też z ceramiki byśmy budowali, bo w sumie dobry materiał Rozumiem, że z ociepleniem? Jakim? A ten porotherm to oryginalny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 21.02.2007 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 a my stawialiśmy z U-220 {Markowicze i Lewkowo } a dlatego że Ceramika i to dość ciepła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpedijem 21.02.2007 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 MAX - bo ceramika. I ceramika by została. Tylko nie Plecewicka. Pojeździłabym z miarką i posprawdzała gdzie są najrówniejsze pustaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 21.02.2007 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 my jeszcze raz wybrali byśmy ceramikę,max z Lewkowa lub Harasiuki i żadnej innej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziobi 22.02.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Ja buduje z bloczków keramzytowych (system Optiroc), czyli także ceramika.Wybrałem ze względu na dobre parametry i bardzo dobrą obsługę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wieslawpyza 22.02.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 witam.. Na jakiej głębokosci macie wodę,oraz jakie zastosowaliście pompy,=czy pompy te nie hałasują,oraz kogo byście polecili do wiercenia studni na terenie Chotomowa/studnia głębinowa -110mm-średnica;głębokość ??-15m,Producent pomp polecił mi zastosować pompę głębinowa GAB4 wraz ze zbiornikiem 300l-xxxxx automatyczne podlewanie około 1000m2 powierzchni /działka 2500m2/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 22.02.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 a ja się przy okazji zapytam kiedy wierci się studnie (tą docelową powiedzmy 20m) - przed budową, czy po budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpedijem 22.02.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 ja miałam studnię przed budową. I już nic nie muszę dowiercać. TYm bardziej, że ujęcie znajduje się w piwnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wieslawpyza 22.02.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Mi też wywiercili przed budową /styczeń/-ale studniarz powinienien zapytać o takie sprawy jak =ile domowników bedzie na stałe przebywało ;ile jest łazienek;jaka pow.ogrodu do podlewania;czy to podlewanie automatyczne?? itp.---studnia studni nie równa,z kazdej poleci woda,ale ile i jak dużo,i co gdy potrzeba podlewać 5 godzin trawnik o pow.1000m2.Na dzień dzisiejszy po konsultacji z producentem /Grudziąc/ ten mój odwiert to pomyłka i strata 2000zł,owszem starczy ale do codziennego użytku. bez DODATKOWYCH punktów odbioru/autom.zraszacze/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 22.02.2007 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Właśnie zastanawiam się nad wyborem materiału na ściany i do reszty zgłupiałem - każdy chwali swoje Może Wy mi powiecie z czego budujecie i z czago byście budowali ponownie by zbudowaliśmy z porothermu 25 chcieliśmy z ceramiki, a drugi raz też z ceramiki byśmy budowali, bo w sumie dobry materiał Rozumiem, że z ociepleniem? Jakim? A ten porotherm to oryginalny? porotherm wienerberger ocieplony styropianem chyba 12 zrobimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 22.02.2007 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 grazia111 bombowe są te wasze panoramiczne fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 22.02.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Witam,Jakie firmy ochroniarskie oferuja swoje usługi na naszym terenie ?Solid, Juventus i...?? Pozdr.t. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 23.02.2007 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Witam, Jakie firmy ochroniarskie oferuja swoje usługi na naszym terenie ? Solid, Juventus i... ?? Pozdr. t. W moim sąsiedztwie dominuje Solid, można wynegocjować dobrą stawkę za monitoring, dzieki temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 23.02.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Witam, Jakie firmy ochroniarskie oferuja swoje usługi na naszym terenie ? Solid, Juventus i... ?? Pozdr. t. W moim sąsiedztwie dominuje Solid, można wynegocjować dobrą stawkę za monitoring, dzieki temu He, he - to to ja wiem - szukam innych firm aby.... ... ponegocjować z Solidem - bo na nich sie zdecydowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpedijem 23.02.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 U mnie PERKUN też jest, ale to Janówek - zdaje się że mają jakąś bazę na Bożej Woli k/ Nowego Dworu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 23.02.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 http://img215.imageshack.us/img215/9056/aa66yr3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martkaw1 23.02.2007 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Nie mow tylko, ze to dzisiejszy widok! U mnie za oknem nawet polowy tego sniegu nie ma, za to pieeekne slonce i mroz. Ciekawe jak tam u mnie na budowie w Olszewnicy St. czy tez tak podsypalo? Moje wylewki znowu sie przeloza. Pozdrawiam jeszcze z Olsztyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 23.02.2007 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Paweł i Renia W końcu udało się wkleić ale dlaczego nie można teraz powiększyć tego obrazka? A zdjęcie z mojej działeczki-taki mały fragmencik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Christopher 23.02.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Jestem na etapie załatwiania wszystkich papierków pozwalających zacząć mi budowę. Szukam kogoś rozsądnego do ogrodzenia działki. No i z pompą też jestem na czasie. Może coś mi podpowiecie - działka 1000 m2, domowników sztuk 3 (docelowo mam nadzieję będzie 4). Pompę trzeba oczywiście montować przed rozpoczeciem budowy. No bo woda na budowie jest potrzebna. Tylko czy nie ukradną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpedijem 23.02.2007 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Jeśli chodzi o pompę, to mam wyciągniętą rurę z ziemi. Jak pompa nie jest potrzebna, to się ją odkręca (wiesz, takie tam zagraniczne klucze - ze Szwecji czy Francji) i zabiera do domku. Znaczy mieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts