Tinus i Linka 23.02.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Jeśli chodzi o pompę, to mam wyciągniętą rurę z ziemi. Jak pompa nie jest potrzebna, to się ją odkręca (wiesz, takie tam zagraniczne klucze - ze Szwecji czy Francji) i zabiera do domku. Znaczy mieszkania. a ja - zeby nie kręcić kluczami ze Szwecji lub francji kupiłem w OBI takie "szybkozłaczki" jak wężach strażackich po kilka złotych i robisz "pyk" i jest, "pyk" i nie ma Do tego zawór zwrotny !!! koniecznie - on kosztuje koło 25 pln. warto go mieć ale tez warto zakopać go - łatwy kasek dla złodziei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 23.02.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Jeśli chodzi o pompę, to mam wyciągniętą rurę z ziemi. Jak pompa nie jest potrzebna, to się ją odkręca (wiesz, takie tam zagraniczne klucze - ze Szwecji czy Francji) i zabiera do domku. Znaczy mieszkania. a ja - zeby nie kręcić kluczami ze Szwecji lub francji kupiłem w OBI takie "szybkozłaczki" jak wężach strażackich po kilka złotych i robisz "pyk" i jest, "pyk" i nie ma Do tego zawór zwrotny !!! koniecznie - on kosztuje koło 25 pln. warto go mieć ale tez warto zakopać go - łatwy kasek dla złodziei aha - oczywiście z pompą tez tak robie. Jest potrzeba to ją podpinam, nie jest potrzeba - zabieram do domu. Warto kupić taką od razu z hydroforem - bardzo mały i kosztuje koło 150 (Praktiker) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 23.02.2007 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Jestem na etapie załatwiania wszystkich papierków pozwalających zacząć mi budowę. Szukam kogoś rozsądnego do ogrodzenia działki. No i z pompą też jestem na czasie. Może coś mi podpowiecie - działka 1000 m2, domowników sztuk 3 (docelowo mam nadzieję będzie 4). Pompę trzeba oczywiście montować przed rozpoczeciem budowy. No bo woda na budowie jest potrzebna. Tylko czy nie ukradną. No to jesteś przede mną o jakieś 2 miesiące Więc także dołączam się od pytania (mam dokładnie takie same parametry co do metrażu i liczebności stada) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 23.02.2007 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Jestem na etapie załatwiania wszystkich papierków pozwalających zacząć mi budowę. Szukam kogoś rozsądnego do ogrodzenia działki. No i z pompą też jestem na czasie. Może coś mi podpowiecie - działka 1000 m2, domowników sztuk 3 (docelowo mam nadzieję będzie 4). Pompę trzeba oczywiście montować przed rozpoczeciem budowy. No bo woda na budowie jest potrzebna. Tylko czy nie ukradną. my nie kupowaliśmy pompy na czas budowy, poniewaz ekipa, która nam budowała miała swoją. Czy moglibyście mnie oświecić, ile kosztuje pompa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 23.02.2007 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Witam, Jakie firmy ochroniarskie oferuja swoje usługi na naszym terenie ? Solid, Juventus i... ?? Pozdr. t. W moim sąsiedztwie dominuje Solid, można wynegocjować dobrą stawkę za monitoring, dzieki temu He, he - to to ja wiem - szukam innych firm aby.... ... ponegocjować z Solidem - bo na nich sie zdecydowałem od lutego 70 zł netto abonament w Solidzie. Najpierw dostaliśmy ofertę 50 netto, ale podwyższyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 23.02.2007 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 grazia111 bombowe są te wasze panoramiczne fotki ale które? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Christopher 23.02.2007 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 właśnie właśnie - jaki jest koszt pompy i koszt robocizny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 23.02.2007 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 --no fotki to te wszystkie są super --a co do pompy to my bardzo sobie chwalimy z CASTORAMY za 180 pln razem ze zbiornikiem -- mago musiał gdzieś po drodze wystąpić błąd powtórz jeszcze raz krok po kroku a powinno być ok POZDRO..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 23.02.2007 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 A to dla tych ,co myślą o podłogówce http://img341.imageshack.us/img341/1438/budowa184mw9.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 23.02.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 A to dla tych ,co myślą o podłogówce http://img341.imageshack.us/img341/1438/budowa184mw9.th.jpg BRAWO i GRATULACJE ale pokręcone te rurki [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 24.02.2007 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Paweł i Renia Dzięki,w końcu nauczyłam się. Zapomniałam ,że tego etapu nie widzieliście dlatego wklejam jeszcze jedno http://img80.imageshack.us/img80/1281/budowa153uk8.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wieslawpyza 24.02.2007 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 WSZYSTKIE RADY NIE DO KOŃCA PRAWDZIWE-NAJLEPIEJ UDAJ SIĘ DO SPECJALISTYCZNEGO SKLEPU ,ALBO PODAJ WSZYSTKIE PARAMETRY STUDNIARZOWI/ile osób,ile łazienek,czy bedzie podlewanie automatyczne ogrodu,oraz inne punkty do mycia/wtedy powie Ci jaką pompę zastosować,bo może się okazać ,że wydasz za wiercenie i pompę nie zdającą egzaminu do twojego zapotrzebowania.1-NA BUDOWĘ KUPUJE SIĘ NAJTAŃSZĄ POMPE /300ZŁ /2-DOCELOWO POTRZEBA ZESTAWU HYDROFOROWEGO NP;GAB LUB AGD 4.11.2.032/to najlepiej ustali fachowiec/=http://www.hydro-vacuum.com.pl/index.php?modul=produkty&wyrob=SKB_doOTO LINK DO FIRMY Z POMPAMI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 24.02.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Witam jestem obecny na forum grupy NIeporęt, ale chciałbym Was zapytać o godne polecenia składy budowlane. Zaczynam budowę na wiosnę w Stanisławowie Pierwszym i czas na zakupy. Dobrze by było gdybyście coś podpowiedzieli , gdzie bloczki betonowe gdzie beton gdzie Porotherm itd. Bo składów sporo, ale obsługa i "dostępność" cen nie wiadoma. Z góry serdecznie dziękuję za namiary. Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 25.02.2007 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Witam jestem obecny na forum grupy NIeporęt, ale chciałbym Was zapytać o godne polecenia składy budowlane. Zaczynam budowę na wiosnę w Stanisławowie Pierwszym i czas na zakupy. Dobrze by było gdybyście coś podpowiedzieli , gdzie bloczki betonowe gdzie beton gdzie Porotherm itd. Bo składów sporo, ale obsługa i "dostępność" cen nie wiadoma. Z góry serdecznie dziękuję za namiary. Pozdrawiam Konrad dla mnie osobiście najlepiej: cena/dostępność/realizacja zam. wychodzi MINOX w Wawie na Echa Leśne (Mirek Zygmuntowicz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 25.02.2007 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Witam jestem obecny na forum grupy NIeporęt, ale chciałbym Was zapytać o godne polecenia składy budowlane. Zaczynam budowę na wiosnę w Stanisławowie Pierwszym i czas na zakupy. Dobrze by było gdybyście coś podpowiedzieli , gdzie bloczki betonowe gdzie beton gdzie Porotherm itd. Bo składów sporo, ale obsługa i "dostępność" cen nie wiadoma. Z góry serdecznie dziękuję za namiary. Pozdrawiam Konrad dla mnie osobiście najlepiej: cena/dostępność/realizacja zam. wychodzi MINOX w Wawie na Echa Leśne (Mirek Zygmuntowicz) ok dzięki pobadam w tygodniu Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 25.02.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Czy orientujecie się, ile biorą za zamontowanie jednego okna dachowego(Velux)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 25.02.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 witam.. Na jakiej głębokosci macie wodę,oraz jakie zastosowaliście pompy/ Z tego co wiem woda na naszym terenie "im niżej tym gorsza". My mamy na 12 m, sąsiedzi też 10-13 metrów. Co do pompy to się nie wypowiadam. Kupiliśmy jakiś najtańszy hydrofor w Obi (300 zł) żeby był na budowę i na razie dalej na nim jedziemy. Osobiście tylko czekam aż padnie bo jest strasznie głosny i często się włącza Ale jak wiedomo - najtrwalsze są prowizorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda1 25.02.2007 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Cześć!Można dołączyć?Pogubiłam się dokładnie-właśnie testuję możliwości tego forum.Mam nadzieję,że tym razem moja wiadomość trafi do właściwej grupy czyli do CHOTOMOWA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda1 25.02.2007 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 UFF,udało się. Jestem z siebie dumna.Tak w ogóle to minionej jesieni,a raczej zimy wybudowaliśmy z mężem w Chotomowie domek (dach powstał w połowie grudnia).Bardzo podoba nam się to forum i na pewno będziemy często tu zaglądać.Pozdrawiamy wszystkich budujących! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 26.02.2007 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 ruda1 serdecznie witamy i do polemik wszelkich zapraszamy i może na początek co/kogo/inne możesz polecić innym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts