Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chotomów Grupa

mik99

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witamy Grupę Chotomów.

Tak tu sobie to wszystko czytamy i coraz bardziej chcielibyśmy kiedyś do Was dołączyć :)

Od pewnego czasu szukamy działki w okolicach Chotomowa i Jabłonny. Niestety jak dotąd mocno nieskutecznie. Chyba zabraliśmy się za to o kilka lat za późno :-? Czy są jeszcze jakieś działki ok 1000m2 w ROZSADNEJ cenie???

A tak w ogóle, to jest sens poszukiwać właścicieli potencjalnych działek , czy lepiej od razu iść do biura nieruchomości?

Może poradzicie nam, z własnego doświadczenia, jak najlepiej się do tego zabrać.

Bylibyśmy bardzo wdzięczni za każdą informację, która przybliży nas do wymarzonej chatki :)

Pozdrawiamy :lol: :lol:

TiMM

Witamy Grupę Chotomów.

Tak tu sobie to wszystko czytamy i coraz bardziej chcielibyśmy kiedyś do Was dołączyć :)

Od pewnego czasu szukamy działki w okolicach Chotomowa i Jabłonny. Niestety jak dotąd mocno nieskutecznie. Chyba zabraliśmy się za to o kilka lat za późno :-? Czy są jeszcze jakieś działki ok 1000m2 w ROZSADNEJ cenie???

A tak w ogóle, to jest sens poszukiwać właścicieli potencjalnych działek , czy lepiej od razu iść do biura nieruchomości?

Może poradzicie nam, z własnego doświadczenia, jak najlepiej się do tego zabrać.

Bylibyśmy bardzo wdzięczni za każdą informację, która przybliży nas do wymarzonej chatki :)

TiMM

Witamy, witamy,

Wydaje mi się, że nie należy rezygnowac z poszukiwań działek "z pierwszej ręki".

Na pewno trochę srebrników zostanie w kieszeni, a terenu w pierwotnych rękach jeszcze zostało...

Trzeba tylko mieć:

- anielską cierpliwość,

- dobre buty :-)

- trochę szczęścia i..

- dobry terenowy samochód (a teraz to nawet amfibie :-D )

Carpedijem - dzięki za rady :) a jakby co to 5min spacerku i my Wam cukru pozyczymy :)

Gaspodin - witamy również!

Ostatnio było kilka pytań o działki w okolicach Chotomowa i Jabłonnej. Jesli jesteście w stanie dołożyć dodatkowe 4 min dojazdu to następna stacja PKP to Janówek. Obok mnie są jeszcze wolne działki w atrakcyjnej cenie. 1000-1250m2.

Dziobak

Carpedijem - dzięki za rady :) a jakby co to 5min spacerku i my Wam cukru pozyczymy :)

Obok mnie są jeszcze wolne działki w atrakcyjnej cenie. 1000-1250m2.

Dziobak

Ciekawe - w jakiej cenie teraz tam działki chodzą? Znajomi szukają też czegoś w okolicy.

A sprawę cukru mam nadzieję jeszcze obgadamy.

Witamy Grupę Chotomów.

TiMM

Dwa lata szukaliśmy, bo my tacy zdecydowani jesteśmy :roll:

Kilka razy już chcieliśmy kupić, ale usłyszeliśmy "Właśnie sprzedana" :cry:

Kiedys sporo działek z naszych okolic miało wigro groszyk, oglądaliśy też kilka działek z biura nieruchomości (chyba ABC), znajdującego się w Legionowie - właściwie na granicy z Chotomowem

dziękuję za życzenia miłym Panom

Dzięki za kilka słów otuchy :)

Witamy, witamy,

Wydaje mi się, że nie należy rezygnowac z poszukiwań działek "z pierwszej ręki".

Na pewno trochę srebrników zostanie w kieszeni, a terenu w pierwotnych rękach jeszcze zostało...

Trzeba tylko mieć:

- anielską cierpliwość,

- dobre buty

- trochę szczęścia i..

- dobry terenowy samochód (a teraz to nawet amfibie )

* anielskiej cierpliwości - mamy raczej deficyt

* dobre buty - to by się znalazło, ale teraz to chyba lepiej kajakiem :lol:

* a szczęście to mamy!!! - własne, osobiste 6-miesięczne i oczywiście najpiękniejsze na świecie (naszą córeczkę Maję) :D :D :D :D :D

* a samochód jest - może niekoniecznie terenowy, ale dojedzie gdzie trzeba

Tylko jak tu wyczaić "pierwszą rękę" skoro w gazetach same agencje?

Dziękujemy i pozdrawiamy

TiMM

Witamy,

Gaspodin - witamy również!

Ostatnio było kilka pytań o działki w okolicach Chotomowa i Jabłonnej. Jesli jesteście w stanie dołożyć dodatkowe 4 min dojazdu to następna stacja PKP to Janówek. Obok mnie są jeszcze wolne działki w atrakcyjnej cenie. 1000-1250m2.

Dziobak

dziękujemy za podpowiedź. Weekend tuż tuż, więc będzie chwila czasu na wycieczki krajoznawcze. :D

Pozdrawiamy

TiMM

Dziękujemy i pozdrawiamy

TiMM

No i właśnie po to potrzebna ta anielska cierpliwość. Ja nie miałam samochodu terenowego, buty zdarłam łażąc po Chotomowie na piechotę :) Najlepsze efekty dało mi podpytywanie sąsiadów interesującej mnie działki czy nie wiedzą jak dotrzeć do właściciela. W ten sposób znalazłam kilka działeczek :)

Pozdrawiam i życzę sukcesów

Witamy Grupę Chotomów.

TiMM

Robicie tak:

1. Wydrukujcie 100-200 ogłoszeń

2. Odczyście rowery.

3. Ubierzcie się ciepło.

4. Wydrukujcie mapy okolic.

5. Weźcie rowerki i w drogę.

6. W ciągu 1 dnia możecie objechać Jabłonną, Legionowo, Chotomów itp itd.

My ciachnęlliśmy jeszcze Białołękę po drodze.

7. Przyklejajcie ogłoszenia.

8. Pytajcie się ludzi.

Z tym ostatnim trzeba być cierpliwym, bo jak to ludzie - na początku są niechętni.

W ten sposób znaleźliśmy w zeszłym roku działkę w Jabłonnie przy ul. Dereniowej. W atrakcyjnej cenie. :lol:

Dzięki za kilka słów otuchy :)

[* anielskiej cierpliwości - mamy raczej deficyt

* dobre buty - to by się znalazło, ale teraz to chyba lepiej kajakiem :lol:

* a szczęście to mamy!!! - własne, osobiste 6-miesięczne i oczywiście najpiękniejsze na świecie (naszą córeczkę Maję) :D :D :D :D :D

* a samochód jest - może niekoniecznie terenowy, ale dojedzie gdzie trzeba

No własnie to miałem na mysli - jeździć, pytać, obserwować (szczególnie okoliczne drzewa - jako doskonałe ślupy informacyjne).

Moja żona szukała jeszcze w internecie - nie pamietam strony - ale znalazłem kilka ogłoszeń " z pierwszej ręki" - wiec równiez warto.