pawel i renia 11.03.2007 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Witam. Czytam Was od dłuższego czasu, ale jakoś nie miałam odwagi się odezwać bo po pierwsze popełniłam straszną profanację Wy budujecie, a ja kupiłam gotowy domek , (z braku czasu, z wygody) , ale jestem zadowolona po drugie już go nawet wykończyłam prawie zostały schody wewnątrz, tarasy, i balkony. Ale czytaąc Wasze wątki pomyślałam że głupotą z mojej strony by było nie poznać tak fajnych ludzi. Więc witam. I zapytuę czy mimo popełnionych grzechów głównych mogę z wami odczasu do czasu pobyć???? serdecznie witamy i do polemik zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAPCIO 11.03.2007 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Poczytałem troszkę i postanowiłem dołączyć. Ja buduję w Legionowie. Dom dwurodzinny wg. projektu indywidualnego. Materiał to BK na ławach fundamentowych, kominy z cegły, więźba dachowa drewniana, pokrycie dachowe z blachy Pruszyńskiego. Obecnie budynek przezimował bez okien i od jutra ruszamy z dalszą robotą. Hydraulik wchodzi jutro, okna zakładaja w piątek i sobotę no i po kolei reszta. Nasuwa mi się jedno pytanie dotyczące ocieplenia dachu wełną. Jakiej grubości wełnę należy położyć by dobrze docieplic dach właśnie z blachy ? No i drugie pytanie gdzie najlepiej (najtaniej) kupić taką wełnę w okolicy ? Powierzchnia dachu to prawie 500 m2 więc zależy mi na dobrej cenie materiałów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 11.03.2007 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 . Nasuwa mi się jedno pytanie dotyczące ocieplenia dachu wełną. Jakiej grubości wełnę należy położyć by dobrze docieplic dach właśnie z blachy ? No i drugie pytanie gdzie najlepiej (najtaniej) kupić taką wełnę w okolicy ? Powierzchnia dachu to prawie 500 m2 więc zależy mi na dobrej cenie materiałów. Pozdrawiam KAPCIO witamy my planujemy dać minimum 20 cm wełny obecnie mieszkamy na poddaszu pod blachą i niestety dach jest za słabo ocieplony bo jak jest lato to upał niemiłosierny a zimą odwrotnie poza tym to czuć czasami jak wieje karton gipsem tak więc nie ŻAUŁUJ i dawaj ile wlezie co do hurtowni to poleciało na PRV pozdro...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 11.03.2007 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 . Nasuwa mi się jedno pytanie dotyczące ocieplenia dachu wełną. Jakiej grubości wełnę należy położyć by dobrze docieplic dach właśnie z blachy ? No i drugie pytanie gdzie najlepiej (najtaniej) kupić taką wełnę w okolicy ? Powierzchnia dachu to prawie 500 m2 więc zależy mi na dobrej cenie materiałów. Pozdrawiam KAPCIO witamy my planujemy dać minimum 20 cm wełny obecnie mieszkamy na poddaszu pod blachą i niestety dach jest za słabo ocieplony bo jak jest lato to upał niemiłosierny a zimą odwrotnie poza tym to czuć czasami jak wieje karton gipsem tak więc nie ŻAUŁUJ i dawaj ile wlezie co do hurtowni to poleciało na PRV pozdro...... My daliśmy 15 plus 5 cm SUPER MATA i jeszcze dodatkowo strop między strychem a poddaszem ociepliliśmy 15cm wełną (zwykła).Może z czasem strych wykorzysta się na dodatkowe pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziobaki 11.03.2007 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 enickman - niestety gotowych takich projektów nie ma domek ma byc specyficzny, bo dwurodzinny. a te z gotowych są albo za małe.. albo za duze Dynkuś, Kapcio - witam również! Kapcio - wyslalem Ci wiadomośc na priv. Dziobak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alice1 12.03.2007 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Witam Kiedyś ktoś napsał jak rozliczać się z ekipą budującą, że najlepiej po skończonym etapie robót, były podane odpowiednio procenty do wykonanych etapów Proszę przypomnijce!!!!!!!!!!!!!! bo czytam i czytam wstecz i nie mogę tego znaleźć Będę baaaaaaaaardo wdzięczna Pozdrawiam licząc na Waszą pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 12.03.2007 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Ja w umowie miałam 4 etapy po 25% .minus 5 procent z każdego etapu na ewentualne poprawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 12.03.2007 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Witam Kiedyś ktoś napsał jak rozliczać się z ekipą budującą, że najlepiej po skończonym etapie robót, były podane odpowiednio procenty do wykonanych etapów Proszę przypomnijce!!!!!!!!!!!!!! bo czytam i czytam wstecz i nie mogę tego znaleźć Będę baaaaaaaaardo wdzięczna Pozdrawiam licząc na Waszą pomoc u nas było to tak: Wynagrodzenie dla Wykonawcy w wysokości............zł pl. brutto (słownie: .............. złotych), podzielono na cztery równe etapy budowlane: I. Fundamenty zł (słownie: ............................................ zł) brutto II. Ściany parteru nośne i wewnętrzne zł (słownie: ............................................ zł) brutto III. Stropy i poddasze zł (słownie:............................................. zł) brutto IV. Dach zł (słownie: .............................................zł) brutto Prace dodatkowe objęte dodatkowym kosztorysem wykonawcy: I. Wykonanie tarasów i ganków zewnętrznych (wykopy, ławy, zbrojenie, szalowanie i wylanie z betonu wykonanego na budowie) II. Wykonanie ogrodzenia zewnętrznego III. Prace wykończeniowe wewnątrz budynku Podpis zamawiającego Podpis wykonawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 12.03.2007 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Witam Drodzy SąsiedziCeny powariowały. Gratulacje dla tych co postawili sobie stan surowy w zeszłym roku. Dużo kasy wam zostało w kieszeni. Mieliście nosa. To tak na marginesie. Szukam stępli, tarcicy no i tochę później więźby. Jeżeli macie aktualne namiary to bardzo poproszę A tak w ogóle to piszcie gdzie udało się wam coś taniej załatwić Leroy Merlin 2,82 bloczek betonowy zostało 800 szt. Budet Legionowo Beton B20 253,76 z 22% Vat B15 236,68 Bloczek betonowy 3,05 jest dostępny Stal 2,6 za kg netto 6 i 12 Minox Cement II 314 za tonę netto Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaspodin 12.03.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Witamy Wszelkie Pomocne Duszyczki! Dziękujemy serdecznie za garść dobrych rad i sprawdzonych pomysłów! Ten weekend niestety nam nie wypalił, ale w przyszłym rozpoczynamy łazikowanie, rozklejanie i inne działania szpiegowskie Nie szczujcie zatem czworonogami dwójki nieboraczków szwendających się wokół Waszych płotów, tylko .... życzcie nam szczęścia Olena Wysłany: Pią, 9 Marzec 2007 21:18 Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- Zastanawiam się gdzie można zamówić lustro cięte na wymiar? Kupował ktoś z Was takowe? Glazurnik zrobił mi już sliczne miejsce, musze je lustrem zalepić Olena,polecamy firmę w Legionowie na ulicy Jagiellońskiej (vis'a vis Błękitnego Centrum, na tyłach odsuniętego od ulicy budynku, w którym mieści się m.in sklep zoologiczny). Przycięli na wymiar, ładnie sfazowali brzegi, przywieźli i zamontowali. Wisi już pięć lat i nie mamy z nim żadnych problemów. Pozdrawiamy TiMM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARSYLIAA 12.03.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Zastanawiam się gdzie można zamówić lustro cięte na wymiar? Kupował ktoś z Was takowe? Glazurnik zrobił mi już sliczne miejsce, musze je lustrem zalepić Witam. Jeśli interesuje Cię lustro cięte na wymiar mogę polecić szklarza na Bielanach ul Kochanowskiego chyba 1. Za lustro 60/180 cm o grubości 6mm zapłaciłem 120 PLN w grudniu 2005. Przykleiłem klejem do luster na płytę krtonowo-gipsową, na równo z glazurą, brzegi zafugowane i nic się z nim nie dzieje. Dobry patent na powiększenie optyczne pomieszczenia - polecam. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kika80 13.03.2007 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Witam Drodzy Sąsiedzi Ceny powariowały. Gratulacje dla tych co postawili sobie stan surowy w zeszłym roku. Dużo kasy wam zostało w kieszeni. Mieliście nosa. To tak na marginesie. Szukam stępli, tarcicy no i tochę później więźby. Jeżeli macie aktualne namiary to bardzo poproszę A tak w ogóle to piszcie gdzie udało się wam coś taniej załatwić Leroy Merlin 2,82 bloczek betonowy zostało 800 szt. Budet Legionowo Beton B20 253,76 z 22% Vat B15 236,68 Bloczek betonowy 3,05 jest dostępny Stal 2,6 za kg netto 6 i 12 Minox Cement II 314 za tonę netto Pozdrawiam Witam, Mam do sprzedania stemple budowlane (ok. 120 szt.) i trochę drzewa, która nie została wykorzystana na wykonanie więźby dachowej (ok. 1 m3). Jeśli chodzi o drzewo to kupowaliśmy je w Stanisławowie, cena była przyzwoita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kika80 13.03.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Witam. Czy ktoś z was jest na etapie elektryki ?Napiszcie jaki jest koszt za punkt z materiałem lub bez. Witam, My będziemy płacić 50 zł za punkt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 13.03.2007 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Witam. Czy ktoś z was jest na etapie elektryki ?Napiszcie jaki jest koszt za punkt z materiałem lub bez. Witam, My będziemy płacić 50 zł za punkt 45-50 za punkt. Mam namiar na gościa za 45 / punkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 13.03.2007 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Witam. Czy ktoś z was jest na etapie elektryki ?Napiszcie jaki jest koszt za punkt z materiałem lub bez. Witam, My będziemy płacić 50 zł za punkt 45-50 za punkt. Mam namiar na gościa za 45 / punkt. To faktycznie poszło w górę... w zeszłym roku 35/punkt to było już dużo gaspodin, MARSYLIAA bardzo dziękuję za namiary, na Bielany mam trochę nie podrodze ale o Legionowo zahaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KK_Chotomow 13.03.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Witam, czy znacie może firmę, w Chotomowie lub okolicy, zajmującą się wierceniem studni? Czy wiecie jaki to koszt? Pozdrawiam,KK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 13.03.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Olenazapytaj u Krasowskiegohttp://www.lustrakrasowski.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 14.03.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Zastanawiam się gdzie można zamówić lustro cięte na wymiar? Kupował ktoś z Was takowe? Glazurnik zrobił mi już sliczne miejsce, musze je lustrem zalepić Np. w Castoramie, niemal "od ręki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 14.03.2007 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Zastanawiam się gdzie można zamówić lustro cięte na wymiar? Kupował ktoś z Was takowe? Glazurnik zrobił mi już sliczne miejsce, musze je lustrem zalepić Np. w Castoramie, niemal "od ręki" w Legionowie (w centrum) przy ryneczku jest sprawdzony od wielu lat szklarz, tani i solidny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kika80 14.03.2007 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Witam. Czy ktoś z was jest na etapie elektryki ?Napiszcie jaki jest koszt za punkt z materiałem lub bez. Witam, My będziemy płacić 50 zł za punkt 45-50 za punkt. Mam namiar na gościa za 45 / punkt. Czy mogę prosić o kontakt do tego gościa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts