Christopher 20.03.2007 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 wiesław=pyza napisał w gazowni jest bardzo prosto -przy pomocy pani tam pracujacej wypełniamy wniosek,który nic nie kosztuje ,Nastepnie wysyłany jest za pośrednictwem firmy z Legionowa do Warszawy -na decyzje czeka sie do 2-ch miesiecy.Procedura o 50% łatwiejsza niz w Energetyce. a może wiecie co zrobić wtakim przypadku: w projekcie warunków zabudowy mam informację, że ogrzewanie moze być gazem płynny lub olejem. Prawdopodobnie wynika to z tego, że w tym kawałku ulicy, w krórym mam działkę gazu ziemnego jeszcze nie ma. Czy w takim układzie załatwiać sprawę z gazownią, aby mieć warunki dostawy gazu potrzebne póxniej do pozwolenia na budowę. Grazia - może ty masz jakieś doświadczenie w tym temacie, bo całkiem niedaleko budujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziobi 21.03.2007 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 I rozpoczeło się. Wczoraj ekipa weszła na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 21.03.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 I rozpoczeło się. Wczoraj ekipa weszła na budowę. SUPEEERRRRRRR gratulacie i trzymamy kciuki POZDRO...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bullish 21.03.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Stal najtaniej w hurtowni przy dwóch rondach na Rembelszczyźnie, chyba większość zna ten punkt. -- Pozdrawiam Piotr Gdzie dokładnie to jest. Może ktoś ma nr telefonu. Szukam stali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moominek 21.03.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Nadal szukam ekip tynkujących Polecana wolna jest dopiero w połowie czerwca My za ok. 4 tyg. chcielibyśmy tynkować, póki co mamy 2 niepewne terminowo ekipy... zatem zwracam się z prośbą o więcej namiarów, pliiiisss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peter74 21.03.2007 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 a może wiecie co zrobić wtakim przypadku: w projekcie warunków zabudowy mam informację, że ogrzewanie moze być gazem płynny lub olejem. Prawdopodobnie wynika to z tego, że w tym kawałku ulicy, w krórym mam działkę gazu ziemnego jeszcze nie ma. Czy w takim układzie załatwiać sprawę z gazownią, aby mieć warunki dostawy gazu potrzebne póxniej do pozwolenia na budowę. Grazia - może ty masz jakieś doświadczenie w tym temacie, bo całkiem niedaleko budujesz. Ja ostatnio mialem podobna sytuacje. W gazowni mozna sie dopytac (bez wypelniania czegokolwiek), czy napewno nie ma tam gazu. Nam powiedzieli dodatkowo zeby zalozyc komitet i wystapic z prosba o doprowadzenie (brakuje nam jakies 300m). Co do pozwolenia na budowe, to architekt powiedzial ze w pozwoleniu wpisze gaz ze zbiornika i tyle . Trzeba chyba tylko zdecydowac czy naziemyny czy zakopywany. Zdaje sie ze z tym drugim sa teraz jakies dodatkowe problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peter74 21.03.2007 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 a może wiecie co zrobić wtakim przypadku: w projekcie warunków zabudowy mam informację, że ogrzewanie moze być gazem płynny lub olejem. Prawdopodobnie wynika to z tego, że w tym kawałku ulicy, w krórym mam działkę gazu ziemnego jeszcze nie ma. Czy w takim układzie załatwiać sprawę z gazownią, aby mieć warunki dostawy gazu potrzebne póxniej do pozwolenia na budowę. Grazia - może ty masz jakieś doświadczenie w tym temacie, bo całkiem niedaleko budujesz. Ja ostatnio mialem podobna sytuacje. W gazowni mozna sie dopytac (bez wypelniania czegokolwiek), czy napewno nie ma tam gazu. Nam powiedzieli dodatkowo zeby zalozyc komitet i wystapic z prosba o doprowadzenie (brakuje nam jakies 300m). Co do pozwolenia na budowe, to architekt powiedzial ze w pozwoleniu wpisze gaz ze zbiornika i tyle . Trzeba chyba tylko zdecydowac czy naziemyny czy zakopywany. Zdaje sie ze z tym drugim sa teraz jakies dodatkowe problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 21.03.2007 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Moominku!Wg jakiego projektu dom widnieje na Twoim avatarze? Można ten projekt gdzieś obejrzeć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 21.03.2007 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 O to wycena którą dostałem na styropian Witam Wycena styropianu Swisspor: eps100 100mm - 7,2m3 x 187,00pln = 1346,40pln eps100 50mm - 13,5m3 x 187,00pln = 2524,50pln eps100 40mm - 6,6m3 x 187,00pln = 1234,20pln eps70 50mm - 4,5m3 x 160,00pln = 720,00pln razem: 5725,10pln brutto zamiana eps100 100mm na HYDRO 100mm - doplata 1173,60pln Do ocieplenia fundamentów wystarczy HYDRO 60mm (taki sam opór cieplny jak eps100 100mm), czyli: Hydro 80mm - 5,6m3 x 350,00pln = 1960,00pln (różnica to "tylko" 613,60pln) Folia kubelkowa - 6,00pln/m2 (przy 5 rolkach transport gratis) wszystkie ceny brutto dostawa bezplatna pozdrawiam Krystian Sikora http://www.ihb.pl 077 412 68 93 502 071 258 I jak to wygląda na tle innych? Parametry lepsze od dalmatyńczyka wg producenta W razie kontaktu z p. Sikorą powołać się na forum Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 21.03.2007 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 a może wiecie co zrobić wtakim przypadku: w projekcie warunków zabudowy mam informację, że ogrzewanie moze być gazem płynny lub olejem. Prawdopodobnie wynika to z tego, że w tym kawałku ulicy, w krórym mam działkę gazu ziemnego jeszcze nie ma. Czy w takim układzie załatwiać sprawę z gazownią, aby mieć warunki dostawy gazu potrzebne póxniej do pozwolenia na budowę. Grazia - może ty masz jakieś doświadczenie w tym temacie, bo całkiem niedaleko budujesz. załatwiałam warunki z gazowni pół roku przed rozpoczęciem załatwiania dokumentów do pozwolenia na budowę, ponieważ uważałam to za najlepszą opcję pomiędzy gazem płynnym, olejem, pompą ciepła, prądem. U mnie procedura załatwiania gazu ziemnego przedłużyła się, ponieważ jest nas około 25. właścicieli drogi na której w związku z powyższym miała zostać ustanowiona służebność. W innym przypadku sama procedura nie jest skomplikowana. Pochłania jedynie trochę czasu. Na sposób ogrzewania należy zdecydować się w trakcie zagospodarowywania działki u projektanta. Nanosi on odpowiednie przyłącza na mapce. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Christopher 21.03.2007 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 wielkie dzięki za podpowiedź. W takim razie jadę w te pędy do gazowni i dopytam o szczegóły. A - mamy już warunki zabudowy (czekaliśmy od listopada). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 22.03.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Ciekawy i funkcjonalny domek, wszystko na swoim miejscu, gratuluję wyboru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 22.03.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Dla mnie niestety ciut za małyAle nic - szukam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moominek 22.03.2007 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Dzięki, dzięki, wybór raczej był narzucony ale przypadł nam do gustu Enickman, D09 są 4 wersje.. zobacz, czy np. wersja z poddaszem użytkowym pasowałaby Tobie, np. wariant II lub IV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 22.03.2007 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 szukam raczej domu parterowego, ale dzięki za zainteresowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 22.03.2007 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Wieści z placu boju: Dziś odwiedziłem parę miejsc: ISOBUD w Michałów Reginów- przesympatyczny kierownik, dostałem wycenę za wełnę UNI MATA 200 mm i 50 mm Cena jest dobra i trzeba troszkę poczekać Warto tam pojechać TOP DACH (na granicy z Legionowem) ul. Zegrzyńska 17 tel : (22) 784-72-36 tel : 774-97-99 fax : 767-21-86 Emial: [email protected] Zleciłem wycenę na BRASSA i RUPPA. Miła obsługa no bez problemu na 7% nawet jeżeli mam swojego dekarza Czułem się znacznie lepiej jak w DACH MURZE Czekam na wycenę od nich i kilku innych Kolejny etap Betoniarnia przy ulicy CZAJKI 2 Kierownik tzw swój chłop Myślę że ceny są do mocnej negocjacji Mają wszystkie betony jakie są produkowane w Polsce I ten który mnie najbardziej interesuje z włóknami - idzie na szlichtę bez potrzeby układania siatki zbrojeniowej Aha bloczki w ciągłej sprzedaży Namiary na kiera na priv Minox prośba o wycenę wełny no i zostanie mi 700 zł w kieszeni chyba że URSA jest dużo gorsza od ISOVERA Po powrocie zamówiłem styropian u p. Sikory Żadna hurtownia nie dała mi lepszej ceny nawet za gorszy jakościowo produkt Ale decyzja należy do Was ja już mam spokój w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda1 23.03.2007 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 TOP DACH (na granicy z Legionowem) ul. Zegrzyńska 17 tel : (22) 784-72-36 tel : 774-97-99 fax : 767-21-86 Emial: [email protected] Osobiście też mogę z czystym sumieniem polecić TopDach. Bardzo dokładnie wyliczyli ilość potrzebnego materiału (i nie trzeba było nic dokupować ani zwracać). Bo dostaliśmy też kosztorys z punktu na przeciwko Obi (Traffic) i pan "pomylił się" tylko o 40 m.kw.(dla nas za mało). W ten sposób właśnie naciągają klientów więc uważajcie. TopDach poza tym na blachę Pruszyńskiego ma od producenta najlepszy rabat w okolicy. Zapłaciliśmy 1.500 zł. mniej, niż gdybyśmy kupowali to samo gdzie indziej. Kris, dzięki, że dzielisz się tymi namiarami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenaM05aL 23.03.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Kris, naprawdę jesteś kopalnią wiedzy! Mnie zainteresowa beton z włóknami...Co to za beton? Buduję w Skierdach. Czy przyjmiecie mnie do grupy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 23.03.2007 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Dzięki staram się Co do przyjęcia do grupy to ja tu tez jestem gościem ale myslę że nie ma problemu kazdy jest mile widziany Co do betonu - dodaje się tam takie specjalne włokna poli - coś tam które zapobiegają pekaniu szlichty. Normalnie daje się siatkę z oczkami co 10 czy co 6 np w garazu i zalewa się betonem np B20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 23.03.2007 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Fachowe wyjaśnienie dodatków do betonu: http://www.muratorplus.pl/17071_2439.htm Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts