mik99 29.03.2007 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Witam serdecznie wszystkich zaczynajacych przygodę z budowaniem Ja znowu nie dostaję powiadomień Słuchajcie czy ktoś z Was robił taras z kostki/kamienia/płyt tarasowych? Czy wiecie gdzie najlepiej szukać? I czego? A przy okazji może wiecie o jakichś promocjach na kostkę brukową? I pytanie z całkiem innej beczki. Tylko proszę się nie śmiać no bo kogo się spytać jak nie Was?... Czy do geberita można jakoś wrzucić taki krążek "wc kaczke"? Strasznie mnie ten "problem" nurtuje... a nigdy nie miałam podwieszanego kibelka... Witaj Moja Droga! Jestem na etapie poszukiwań kostki do ogrodu. Już wiem, że będzie to raczej bruk betonowy. Podoba mi się Libet deco. http://www.libet.pl/cms/content/repository/images/start/antico_3_s.jpg lub http://www.libet.pl/cms/content/repository/images/produkty/Colormix/Nostalit/Nostalit-w-kolorach- aktualnie dogaduję zakup i rozmawiam z wykonawcą. Jeśli chcesz się " podłączyć" zapraszam w sobotę do południa jestesmy w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 29.03.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Moja działka jest dokładnie za osiedlem spółdzielni Legionowo Gratuluje zakupu! Ja w na jasieni ogladalem tam dzialke, taka z debami obok nowo wybudowanego domku, dokladnie za domami spoldzielni. Niestety posredniczka powiedziala, ze ktos ja podkupil. No i cena odbiegala znacznie od tej, o ktorej pisales. Bardzo fajne miejsce!! Tak to właśnie te działki. A cena mogła być inna, bo działki te należały do dwóch właścicieli (którzy najpierw musieli scalić dwa wąskie pasy, aby móc podzielić w poprzek na działki). Co druga działka należała do mojego zbywcy i on zrobił błąd, że popodpisywał umowy przedwstępne już rok temu. Nie przewidział po prostu, że scalanie i podział zajmie tyle czasu. A że jest człowiekiem bardzo uczciwym (i sympatycznym), to umów nie zrywał, chociaż na pewno opłacałoby mu się. Nie do końca wiem jak działała druga współwłaścicielka, ale z tego co słyszałem, to zupełnie inaczej A w tej okolicy jest jeszcze duuużo terenu do scalenia, więc działki pewnie się pojawią, tylko nie wiadomo kiedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 29.03.2007 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Witam Szukam namiarów na ekipę od tynków wew. mechanicznych, proszę o jakieś sprawdzone ekipy, co nie zdzierają zabardzo Waldek kuźma 601 208 018 powołaj się na forum muratora, powodzenia Już dostałam ten namiar, ale dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 29.03.2007 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 (...) A w tej okolicy jest jeszcze duuużo terenu do scalenia, więc działki pewnie się pojawią, tylko nie wiadomo kiedy Kiedy - pewnie niebawem, ale pytanie brzmi: za ile ?? ?? ?? Bo ceny ida w górę szybciutko.. BTW: Udało ci się, dobra lokalizacja i uczciwy zbywca (zbawca ??) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peter74 29.03.2007 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Tak to właśnie te działki. Tak, bylo dokladnie jak piszesz. My mielismy kupic od tej wspolwlascicielki, ale posredniczka nie dopilnowala sprawy. Dwie godziny przed podpisywaniem umowy przedwstepnej oznajmila ze dzialki sa sprzedane Terenu duzo do scalenia, ale wlasnie coraz trudniej o dobra cene. My w koncu kupilismy w Skrzeszewie. Powodzenia w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peter74 30.03.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Witamy wszystkich serdecznie Casting na ekipy do budowy stanu surowego zakończony ... ..Jeżeli ktoś jeszcze poszukuje ekipy to możemy podesłać kilka namiarów na prv. Witam! Widze z poprzednich postow, ze temat ekip przerabiales gruntownie . Moge prosic o jakies namiary na priva? Z gory dzieki. Paweł i Renia: ..a moze Wy macie jakies namiary. Czytalem, ze jestescie skarbnica wiedzy jesli chodzi o budowe ..a moze ktos inny jeszcze cos dorzuci. Glownie chodzi mi o stan surowy i materialy (jak narazie ) Pozdrawiam, Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 30.03.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Peter74 witam serdecznie i niestety obawiam się że na ten rok to już wszystko mają zarezerwowane ale zadzwonić zawsze warto poleciało na PRV......... POZDRO...... [/b] A TAK Z INNEJ BECZKI .......ile trwa OSPA bo mnie dopadła........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 30.03.2007 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 PETER74 Przesyłam namiary na wykonawców 1. Przyłącza:- gazowe Pan Piątek 604 051 877- wodociągowe Pan Kulesza 504 220 985, współpracuje z projektantką przyłączy p. Barbara Tomaszczyk 602 361 978 - elektryczne 510 209 0512. Geodeta- Marcin Wierzchoń 607 156 380- Pan Kuba Kwerko 601 812 084Obaj panowie są z firmy MK GEO USŁUGI GEODEZJNE (współpracuje z firmą NASIŁOWSKI), projekty wykonuje dla nich p. Maciej Chrestowski 602 720 088 Budowa1. Grzegorz Kramek - podobno niezły ale zaczął się ostatnio sporo cenić 604-401-916 2. Wacław Łupiński - jak wyżej - tylko bardzo rozsądny cenowo, miejscowy - z Marek - tak naprawdę gdybym miał polecać w ciemno to właśnie jego 0-22-771-27-00 po godz. 19,003. Murarz (firma) – od zera do stanu surowego z więźbą dachową, kontakty z hurtowniami 502 31 88 31.4. Pan Teska dużo budował na Białołęce 602-47-29-685. Namiary na ekipę posiada również człowiek od przyłączy elektrycznych6. 0601-807-353 Dariusz Radziewicz7. Wiesiek Sikorski 604 213 101 Wszystkie namiary pochodzą od innych forumowiczów.Dodatkowo warto przejechać się po okolicznych budowach i zapytać majstrów lub właścicieli. Pozdrawiam i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 30.03.2007 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Witam Pilnie poszukuję namiarów na Styrodur- styropian twardy do fundamentów. Namiar od Krissa jest wykupiony na obecną chwilę, Może ktoś z WAS ostatnio kupował te cudo. Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 30.03.2007 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Jestem na etapie poszukiwań kostki do ogrodu. Już wiem, że będzie to raczej bruk betonowy. Podoba mi się Libet deco. http://www.libet.pl/cms/content/repository/images/start/antico_3_s.jpg lub http://www.libet.pl/cms/content/repository/images/produkty/Colormix/Nostalit/Nostalit-w-kolorach- aktualnie dogaduję zakup i rozmawiam z wykonawcą. Jeśli chcesz się " podłączyć" zapraszam w sobotę do południa jestesmy w domu Ładne nogi masz mik 99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 30.03.2007 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 oglądałem ostatnio mapkę grupy i wpadłem na kilka pomysłów: 1. Może tak pokolorować kwadraciki (np. wg kategorii stan zero, stan surowy, dom wybudowany) Pewnie sporo z tych kwadracików, to domy już gotowe, a ja z kolei chętnie dowiedziałbym się, gdzie są inwestorzy na moim etapie 2. A gdyby tak podobna mapka, ale hurtowni, fachowców, architektów etc. + adresy i rekomendacje 3. No i załatwić sponsoring od takiego np. Dachmuru - będzie na kiełbase na forumowego grilla Oczywiście wiem, że wymagałoby to popracowania i raczej jest n ierealne, ale wydaje mi się, że pomysły mam niezłe co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 30.03.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 oglądałem ostatnio mapkę grupy i wpadłem na kilka pomysłów: 1. Może tak pokolorować kwadraciki (np. wg kategorii stan zero, stan surowy, dom wybudowany) Pewnie sporo z tych kwadracików, to domy już gotowe, a ja z kolei chętnie dowiedziałbym się, gdzie są inwestorzy na moim etapie 2. A gdyby tak podobna mapka, ale hurtowni, fachowców, architektów etc. + adresy i rekomendacje 3. No i załatwić sponsoring od takiego np. Dachmuru - będzie na kiełbase na forumowego grilla Oczywiście wiem, że wymagałoby to popracowania i raczej jest n ierealne, ale wydaje mi się, że pomysły mam niezłe co? dobry pomysł i warty zachodu zwłaszcza z tą kiełbasą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peter74 30.03.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 kris19, pawel i renia Bardzo dziekuje za liste wykonawcow!!! Nie spodziewalem sie ze az tyle tego bedzie Od jutra rana dzwonienie Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
levior 01.04.2007 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 hej, czytam Was caly czas ... rzadko pisze ... wybaczcie. wiec powoli zblizamy sie do oficjalnego startu: 1. podobno jutro o 17 mamy odebrac PnB ... po 10 dniach od zlozenia 2. kupilismy beton komorkowy zeranski ... hurra ... jeszcze ponizej 8 zl ... hip hip 3. architektka konczy zabawe ze scianami wewn, juz czas Mamy jednak problem z wentylacja z reku. Wiec tak – jesteśmy już zdecydowani … wentylacja mechaniczna z rekuperatorem może z GWC – przynajmniej wyciągniemy teraz rure pod fundamentem. Musimy zdecydowac się na podwykonawce. Na mecie pozostali dwaj: 1. LINK AIR SYSTEM – LINKAIR.PL - polecony przez bartosz.com.pl - zestaw wentylacyjny z odzyskiem ciepła CNWB 300/160 firmy Bartosz o wydajności do 350 m³/h wyposażony w: spiralny przeciwprądowy wymiennik ciepła WS 300 Cena: 12557 zl brutto 2. REKUPERATORY.PL - ComfoControl z przeciwprądówką StorkAir 300-G90 BFB i z panelem dotykowy Cena: 17 012 zl brutto - system Premium z przeciwprodówką StorkAir 300-G90 BE Cena: 14 337 zl brutto Oczywiście powyższe ceny sa cenami brutto zawierającymi komplet materiałów i robocizne. Powyżej nie podaje cen GWC. Wiem, ze na temat Bartosza pisano wiele cieplych slow. Co jednak w tym konkretnym przypadku byscie wybrali? Czy ktos miał podobny dylemat? Mieliście do czynienia z tymi podwykonawcami? p.s. jeśli ktos jest zainteresowany projekt domku, pod który robiona była wycena – w załączniku pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzleg 01.04.2007 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 oglądałem ostatnio mapkę grupy i wpadłem na kilka pomysłów: 1. Może tak pokolorować kwadraciki (np. wg kategorii stan zero, stan surowy, dom wybudowany) Pewnie sporo z tych kwadracików, to domy już gotowe, a ja z kolei chętnie dowiedziałbym się, gdzie są inwestorzy na moim etapie 2. A gdyby tak podobna mapka, ale hurtowni, fachowców, architektów etc. + adresy i rekomendacje 3. No i załatwić sponsoring od takiego np. Dachmuru - będzie na kiełbase na forumowego grilla Oczywiście wiem, że wymagałoby to popracowania i raczej jest n ierealne, ale wydaje mi się, że pomysły mam niezłe co? Zapraszam chętnych do współpracy Potrzebne będą jeszcze informacje kto pod jakim kolor się melduje, a póżniej zmiany ze stanem faktycznym Lista fachowców i namiary z rankingiem - jak najbardziej - będą miały sens tylko aktualizowane na bierząco Każdy wystawia ocenę po skończeniu prac Wszystko można zrobić przy odpowiednim zaangażowaniu GRUPY i tylko razem Warto podyskutować --> ustalić --> zrobić --> aktualizować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 01.04.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 Witam Gdzie tanio mozna kupić siatkę leśną do tymczasowego ogrodzenia dzialki.Potrzebuje 40 - 50 mb Może ktoś ma na zbyciu? No i pytanie gdzie mozna sensownie kupić słupki i siatkę powlekaną na ogrodzenie ? Potrzebny namiar na wykonawcę elmentów metalowych : brama, furtka i przesła ogrodzeniowe Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzleg 01.04.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 No i jeszcze przydał by się lepszy serwer bo ten na interi ma za małe transfery na zwiększoną liczbę odwiedzinMożna podzielić prace tak aby części strony były na różnych serwerach wg tematów albo osób które będą za to odpowiadać -- każda osoba redaguje wybraną część strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 01.04.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 przede wszystkim namiary na ekipy plus rekomendacje, mysle, ze mogloby to wyjsc na plus, bo taki wykonawca gdyby dowiedzial sie, ze Wielki Brat patrzy, bardziej przykładałby sięJa na początek mogę zebrać informacje na temat etapów budowy i ew. rekomendacji od obecnych "kwadracików" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzleg 01.04.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 No fajnieMyślę że najlepiej aby zainteresowani pisali o "swoich fachowcach" tu na forum otwartym tekstem a np Ty będziesz to redagował jako część stronyStronie też należy się nowy układ!!! Więc zapraszam " starych" i "młodych" do dyskusji o formie, kształcie, i treści strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzleg 01.04.2007 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 A może Ktoś zbuduje całkiem nową stronkę a mapa będzie tylko dodatkiem? - co WY na to??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts