Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chotomów Grupa

mik99

Recommended Posts

Witam serdecznie wszystkich zaczynajacych przygodę z budowaniem :)

Ja znowu nie dostaję powiadomień :( :cry:

Słuchajcie czy ktoś z Was robił taras z kostki/kamienia/płyt tarasowych? Czy wiecie gdzie najlepiej szukać? I czego?

A przy okazji może wiecie o jakichś promocjach na kostkę brukową?

I pytanie z całkiem innej beczki. Tylko proszę się nie śmiać :oops: :oops: :oops: no bo kogo się spytać jak nie Was?... Czy do geberita można jakoś wrzucić taki krążek "wc kaczke"? Strasznie mnie ten "problem" nurtuje... a nigdy nie miałam podwieszanego kibelka... :oops:

Witaj Moja Droga!

Jestem na etapie poszukiwań kostki do ogrodu.

Już wiem, że będzie to raczej bruk betonowy.

Podoba mi się Libet deco.

http://www.libet.pl/cms/content/repository/images/start/antico_3_s.jpg

lub

http://www.libet.pl/cms/content/repository/images/produkty/Colormix/Nostalit/Nostalit-w-kolorach-

aktualnie dogaduję zakup i rozmawiam z wykonawcą. Jeśli chcesz się " podłączyć" zapraszam w sobotę do południa jestesmy w domu :wink:

• Odpowiedzi 6,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Moja działka jest dokładnie za osiedlem spółdzielni Legionowo

Gratuluje zakupu! Ja w na jasieni ogladalem tam dzialke, taka z debami obok nowo wybudowanego domku, dokladnie za domami spoldzielni. Niestety posredniczka powiedziala, ze ktos ja podkupil. No i cena odbiegala znacznie od tej, o ktorej pisales. Bardzo fajne miejsce!!

Tak to właśnie te działki. A cena mogła być inna, bo działki te należały do dwóch właścicieli (którzy najpierw musieli scalić dwa wąskie pasy, aby móc podzielić w poprzek na działki). Co druga działka należała do mojego zbywcy i on zrobił błąd, że popodpisywał umowy przedwstępne już rok temu. Nie przewidział po prostu, że scalanie i podział zajmie tyle czasu. A że jest człowiekiem bardzo uczciwym (i sympatycznym), to umów nie zrywał, chociaż na pewno opłacałoby mu się. Nie do końca wiem jak działała druga współwłaścicielka, ale z tego co słyszałem, to zupełnie inaczej

A w tej okolicy jest jeszcze duuużo terenu do scalenia, więc działki pewnie się pojawią, tylko nie wiadomo kiedy

Tak to właśnie te działki.

Tak, bylo dokladnie jak piszesz. My mielismy kupic od tej wspolwlascicielki, ale posredniczka nie dopilnowala sprawy. Dwie godziny przed podpisywaniem umowy przedwstepnej oznajmila ze dzialki sa sprzedane :evil:

Terenu duzo do scalenia, ale wlasnie coraz trudniej o dobra cene. My w koncu kupilismy w Skrzeszewie.

Powodzenia w budowie :)

Witamy wszystkich serdecznie :)

Casting na ekipy do budowy stanu surowego zakończony :)...

..Jeżeli ktoś jeszcze poszukuje ekipy to możemy podesłać kilka namiarów na prv.

Witam!

Widze z poprzednich postow, ze temat ekip przerabiales gruntownie :). Moge prosic o jakies namiary na priva? Z gory dzieki.

Paweł i Renia:

..a moze Wy macie jakies namiary. Czytalem, ze jestescie skarbnica wiedzy jesli chodzi o budowe :)

..a moze ktos inny jeszcze cos dorzuci. Glownie chodzi mi o stan surowy i materialy (jak narazie :D )

Pozdrawiam,

Piotrek

PETER74

Przesyłam namiary na wykonawców

1. Przyłącza:

- gazowe Pan Piątek 604 051 877

- wodociągowe Pan Kulesza 504 220 985, współpracuje z projektantką przyłączy p. Barbara Tomaszczyk 602 361 978

- elektryczne 510 209 051

2. Geodeta

- Marcin Wierzchoń 607 156 380

- Pan Kuba Kwerko 601 812 084

Obaj panowie są z firmy MK GEO USŁUGI GEODEZJNE (współpracuje z firmą NASIŁOWSKI), projekty wykonuje dla nich p. Maciej Chrestowski 602 720 088

Budowa

1. Grzegorz Kramek - podobno niezły ale zaczął się ostatnio sporo cenić

604-401-916

2. Wacław Łupiński - jak wyżej - tylko bardzo rozsądny cenowo, miejscowy - z

Marek - tak naprawdę gdybym miał polecać w ciemno to właśnie jego

0-22-771-27-00 po godz. 19,00

3. Murarz (firma) – od zera do stanu surowego z więźbą dachową, kontakty z hurtowniami 502 31 88 31.

4. Pan Teska dużo budował na Białołęce 602-47-29-68

5. Namiary na ekipę posiada również człowiek od przyłączy elektrycznych

6. 0601-807-353 Dariusz Radziewicz

7. Wiesiek Sikorski 604 213 101

Wszystkie namiary pochodzą od innych forumowiczów.

Dodatkowo warto przejechać się po okolicznych budowach i zapytać majstrów lub właścicieli.

Pozdrawiam i powodzenia

Jestem na etapie poszukiwań kostki do ogrodu.

Już wiem, że będzie to raczej bruk betonowy.

Podoba mi się Libet deco.

http://www.libet.pl/cms/content/repository/images/start/antico_3_s.jpg

lub

http://www.libet.pl/cms/content/repository/images/produkty/Colormix/Nostalit/Nostalit-w-kolorach-

aktualnie dogaduję zakup i rozmawiam z wykonawcą. Jeśli chcesz się " podłączyć" zapraszam w sobotę do południa jestesmy w domu :wink:

Ładne nogi masz mik 99

:lol:

oglądałem ostatnio mapkę grupy i wpadłem na kilka pomysłów:

1. Może tak pokolorować kwadraciki (np. wg kategorii stan zero, stan surowy, dom wybudowany) Pewnie sporo z tych kwadracików, to domy już gotowe, a ja z kolei chętnie dowiedziałbym się, gdzie są inwestorzy na moim etapie

2. A gdyby tak podobna mapka, ale hurtowni, fachowców, architektów etc. + adresy i rekomendacje

3. No i załatwić sponsoring od takiego np. Dachmuru - będzie na kiełbase na forumowego grilla :-)

Oczywiście wiem, że wymagałoby to popracowania i raczej jest n ierealne, ale wydaje mi się, że pomysły mam niezłe co?

1. Może tak pokolorować kwadraciki (np. wg kategorii stan zero, stan surowy, dom wybudowany) Pewnie sporo z tych kwadracików, to domy już gotowe, a ja z kolei chętnie dowiedziałbym się, gdzie są inwestorzy na moim etapie

2. A gdyby tak podobna mapka, ale hurtowni, fachowców, architektów etc. + adresy i rekomendacje

3. No i załatwić sponsoring od takiego np. Dachmuru - będzie na kiełbase na forumowego grilla :-)

Oczywiście wiem, że wymagałoby to popracowania i raczej jest n ierealne, ale wydaje mi się, że pomysły mam niezłe co?

dobry pomysł i warty zachodu zwłaszcza z tą kiełbasą :wink: :wink: :wink:

hej,

czytam Was caly czas ... rzadko pisze ... wybaczcie.

wiec powoli zblizamy sie do oficjalnego startu:

1. podobno jutro o 17 mamy odebrac PnB ... po 10 dniach od zlozenia :)

2. kupilismy beton komorkowy zeranski ... hurra ... jeszcze ponizej 8 zl ... hip hip

3. architektka konczy zabawe ze scianami wewn, juz czas :)

Mamy jednak problem z wentylacja z reku.

Wiec tak – jesteśmy już zdecydowani … wentylacja mechaniczna z rekuperatorem może z GWC – przynajmniej wyciągniemy teraz rure pod fundamentem.

Musimy zdecydowac się na podwykonawce. Na mecie pozostali dwaj:

1. LINK AIR SYSTEM – LINKAIR.PL - polecony przez bartosz.com.pl

- zestaw wentylacyjny z odzyskiem ciepła CNWB 300/160 firmy Bartosz o wydajności do 350 m³/h wyposażony w: spiralny przeciwprądowy wymiennik ciepła WS 300

Cena: 12557 zl brutto

2. REKUPERATORY.PL

- ComfoControl z przeciwprądówką StorkAir 300-G90 BFB i z panelem dotykowy

Cena: 17 012 zl brutto

- system Premium z przeciwprodówką StorkAir 300-G90 BE

Cena: 14 337 zl brutto

Oczywiście powyższe ceny sa cenami brutto zawierającymi komplet materiałów i robocizne. Powyżej nie podaje cen GWC. Wiem, ze na temat Bartosza pisano wiele cieplych slow.

Co jednak w tym konkretnym przypadku byscie wybrali? Czy ktos miał podobny dylemat?

Mieliście do czynienia z tymi podwykonawcami?

p.s. jeśli ktos jest zainteresowany projekt domku, pod który robiona była wycena – w załączniku

pozdrawiam,

Zapraszam chętnych do współpracy

Potrzebne będą jeszcze informacje kto pod jakim kolor się melduje, a póżniej zmiany ze stanem faktycznym

Lista fachowców i namiary z rankingiem - jak najbardziej - będą miały sens tylko aktualizowane na bierząco Każdy wystawia ocenę po skończeniu prac

Wszystko można zrobić przy odpowiednim zaangażowaniu GRUPY i tylko razem

Warto podyskutować --> ustalić --> zrobić --> aktualizować

Witam

Gdzie tanio mozna kupić siatkę leśną do tymczasowego ogrodzenia dzialki.

Potrzebuje 40 - 50 mb

Może ktoś ma na zbyciu?

No i pytanie gdzie mozna sensownie kupić słupki i siatkę powlekaną na ogrodzenie ?

Potrzebny namiar na wykonawcę elmentów metalowych : brama, furtka i przesła ogrodzeniowe

Pozdrawiam

No i jeszcze przydał by się lepszy serwer bo ten na interi ma za małe transfery na zwiększoną liczbę odwiedzin

Można podzielić prace tak aby części strony były na różnych serwerach wg tematów albo osób które będą za to odpowiadać -- każda osoba redaguje wybraną część strony