Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chotomów Grupa

mik99

Recommended Posts

mago i sonal

serdecznie dziękujemy za miło spędzone w doborowym towarzystwie popołudnie i na pewno już niedługo się zrewanżujemy

:wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ach żal było odjeżdżać

My również dziękujemy :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :p :p :p :p :p :p :p

GRAZIA

U nas otwory wyszły 204 cm i to dzięki temu "takie wysokie", że zrezygnowaliśmy z dodatkowej warstwy styropianu, przewidując, że otwory zostały zrobione za małe.

Poprosiłam wykonawcę o poprawienie, ale upiera się, że zrobił prawidłowo

I chyba mówi prawdę.My po wstawieniu drzwi ,musieliśmy zamurować dziurę nad drzwiami i ocieplić styropianem.Zostawiają zawsze po 1,5-do 2cm z każdej strony na piankę

• Odpowiedzi 6,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam serdecznie

Mam małe pytanko odnośnie styropianu. Ponoć jest różnica między styropianem na ścianę i na podłogę (ponoć w twardości , pomijam, że w cenie zasadniczo). Czy zwracaliście na to uwagę, tzn. jak na podłogę to ten twardszy, a zarazem i droższy, czy po prostu braliście styropian taki jaki akurat był na składzie?

Bardzo proszę o radę.

Pozdrawiam cieplutko, Rena

Witam serdecznie

Mam małe pytanko odnośnie styropianu. Ponoć jest różnica między styropianem na ścianę i na podłogę (ponoć w twardości , pomijam, że w cenie zasadniczo). Czy zwracaliście na to uwagę, tzn. jak na podłogę to ten twardszy, a zarazem i droższy, czy po prostu braliście styropian taki jaki akurat był na składzie?

Bardzo proszę o radę.

Pozdrawiam cieplutko, Rena

Na podłogę zdecydowanie twardszy styropian,żeby się nie" uginała" podłoga.

( FS-20)

Na ściany FS-15

Wielkie dzięki!

Zapytam jeszcze w takim układzie, czy te oznaczenia (FS-20) są napisane na opakowaniach? Pytam bo nie chciałabym żeby ktoś mi wcisnął ten do ścian, a po cenie tego na podłogę.

Pozdrawiam Rena

Zdaje się ,że teraz mają inne oznaczenia,ale w składach budowlanych i hurtowniach będą wiedzieli o który konkretnie chodzi.I ja nie spotkałam się aby próbowali wcisnąć inny niż chciałam.Nawet sami doradzają :wink:

Wielkie dzięki!

Zapytam jeszcze w takim układzie, czy te oznaczenia (FS-20) są napisane na opakowaniach? Pytam bo nie chciałabym żeby ktoś mi wcisnął ten do ścian, a po cenie tego na podłogę.

Pozdrawiam Rena

Na tym na podłogę ja mam napisane: DACH - PODŁOGA (tak na marginesie - dach???), a na tym na ściany: FASADA.

Zamawiałam u producenta - jak na cały dom to dowóz za darmochę. A i cena o 20zł niższa na m3 niż w hurtowniach.

Witam.

Zostało mi 72 sztuki pustaków keramzytowych Teriva i chcę je sprzedać.

Wymiary pustaka szer./dł./wys. 52/24,0/21,0 i ma cztery komory. Wyprodukowany przez firmę Czamaninek (http://czamaninek.pl) w ramach systemu Optirok Blok.

Trochę mi zawadzają na działce a nie chce mi się czekać na obiór przez producenta.

Szczegółowych informacji udzielam na priv.

Pozdrawiam

Wielkie dzięki!

Pozdrawiam Rena

FS 20 - to teraz FS 100

FS 15 to FS 70

Im wyzsze FS tym twardszy styropian

POzdro :D

Witam

Czy ktoś z Państwa mógłby mi polecić kogoś z koparka do wykopania fundamentów? Buduję w Stasim Lesie, okolice Serocka..Będę wdzięczny za jakiś sprawdzony kontakt (czyt.: co by nie zdarł za mocno a i tydzień nie bawił sie z tą pracą )

--

Pozdrawiam serdecznie

Piotr

mago i sonal

serdecznie dziękujemy za miło spędzone w doborowym towarzystwie popołudnie i na pewno już niedługo się zrewanżujemy

:wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ach żal było odjeżdżać

My również dziękujemy :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :p :p :p :p :p :p :p

GRAZIA

U nas otwory wyszły 204 cm i to dzięki temu "takie wysokie", że zrezygnowaliśmy z dodatkowej warstwy styropianu, przewidując, że otwory zostały zrobione za małe.

Poprosiłam wykonawcę o poprawienie, ale upiera się, że zrobił prawidłowo

I chyba mówi prawdę.My po wstawieniu drzwi ,musieliśmy zamurować dziurę nad drzwiami i ocieplić styropianem.Zostawiają zawsze po 1,5-do 2cm z każdej strony na piankę

Póki co drzwi które oglądałam (3 różne firmy) podają jako standard otwór 210 cm wysokości, ale nic na pewno będzie dobrze.

pozdrawiam

G.

hej,

mam serdeczna prosbe ... planuje na swoj dach dachowke betonowa ... brass (faworyt), ibf, euronit. jak kazdy jednak wie inaczej wygladaja dachoweczki w reku a inaczej na dachu.

dlatego chetnie poogladalbym w okolicy dachy z dachowkami

1. brass antracyt romanska (powloka cisar i to wazne bo jedynie romanska ja ma) - probuje namierzyc czy bardziej matowa jest cisar czy lumino

2. ibf grafit (rzymska lub eska)

3. ibf czarna (jw)

4. euronit ciemnoszara (wszystkie oprocz perly)

jesli wiecie gdzie takowe sie znajduja, czy to wybudowane czy w budowie, please o info

z gory dzieki i pozdrawiam,

pawel

Mam pytanie gdzie zamawialiście ?

- okna PCV w okleinie

- drzwi wejściowe

- bramę do garażu

Mile widziane wszelkie namiary

Pozdrawiam

Miałem na priv ale pomyślełem, że innym teŻ się przyda:

Brama garażowa: Firma Coliber - czyli na skrzyżowaniu Chotomowskiej i Kisielewskiego - super obsługa, termin i wykonanie - naprawde polecam.

Okna - na wymiar - wygoogluj AMPOL - Pan Darek - bardzo dobra i sympatyczne obsługa. Spory rabat. Standardowe - np: Legionowo na rondzie koło Globi lub w Jabłonnie na skrzyżowaniu Modlińskiej i Piaskowej.

Drzwi wejściowe - zakładałem Gerdę - najtaniej znalazłem na... Allegro - i załatwiłem sprawę poza Allegro. Firma z Raszyna - Dojeżdża w nasze okolice. Taniej o około 10-15% niż normalnie w sklepiem. Autoryzacja Gerdy.

Jak masz dodatkowe pytana - pisz. Jestem szczęśliwym posiadaczem bram, drzwi i okien od tygodnia !!! :-D

Mam pytanie gdzie zamawialiście ?

- okna PCV w okleinie

- drzwi wejściowe

- bramę do garażu

Mile widziane wszelkie namiary

Pozdrawiam

Miałem na priv ale pomyślełem, że innym teŻ się przyda:

Brama garażowa: Firma Coliber - czyli na skrzyżowaniu Chotomowskiej i Kisielewskiego - super obsługa, termin i wykonanie - naprawde polecam.

Okna - na wymiar - wygoogluj AMPOL - Pan Darek - bardzo dobra i sympatyczne obsługa. Spory rabat. Standardowe - np: Legionowo na rondzie koło Globi lub w Jabłonnie na skrzyżowaniu Modlińskiej i Piaskowej.

Drzwi wejściowe - zakładałem Gerdę - najtaniej znalazłem na... Allegro - i załatwiłem sprawę poza Allegro. Firma z Raszyna - Dojeżdża w nasze okolice. Taniej o około 10-15% niż normalnie w sklepiem. Autoryzacja Gerdy.

Jak masz dodatkowe pytana - pisz. Jestem szczęśliwym posiadaczem bram, drzwi i okien od tygodnia !!! :-D

Czy Gerda robi dostawki do drzwi ?

Poprosze o namiary na Raszyn :D