Tinus i Linka 06.05.2007 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Czy Gerda robi dostawki do drzwi ? Poprosze o namiary na Raszyn Nie pamiętam - ale moze http://www.gerda.pl ?? reszta poszła na priv pozdrawiam Dzięki za namiary No właśnie nie ma nić o dostawkach na www Pozdrawiam Sprawdziłem w katalogu - też cisza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 06.05.2007 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Póki co drzwi które oglądałam (3 różne firmy) podają jako standard otwór 210 cm wysokości, ale nic na pewno będzie dobrze. pozdrawiam G. Sprawdziłem w katalogu gerda: tam każde drzwi potrzebują 210 otworu w murze - różne są tylko szerokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Popeye_i_Olive 06.05.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Witamy wszystkich Jesteśmy na forum zupełnie nowi ale już trochę poczytaliśmy (głównie ja -Olivia:)) i strasznie Wam zazdroszczę tego, że już macie duuużo za sobą. My mieliśmy zaczynać budowę w następnym roku ale jak czytam Wasze wypowiedzi, to coraz bardziej myślę o tym, że fajnie by było fundamenty w tym roku zrobić. Powoli ale zawsze do przodu. Na razie mamy działkę i wybrany projekt... i w zasadzie tyle dobrego Mam nadzieję tylko, że uda nam się znaleźć jakąś normalną (jakościowo i cenowo) ekipę, że już o materiałach nie wspomnę. Trochę mnie przeraża to wszystko ale tak sobie myślę, że powoli musi się udać. Pozdrawiamy wszystkich serdecznie i mamy nadzieję dostać się do Waszego grona:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 07.05.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 SUPER PILNA I WAŻNA SPRAWA !!!!!!! PILNIE poszukuje osoby, która ma uprawnienia:" budowlane do: sporządzania projektów instalacji i urzadzeń sanitarnych oraz prostych projektów budowlano-konstrukcyjnych w zakresie w jakim projekty te wchodzą jako elementy budowlane do projektów instalacji i urządzeń sanitarnych" i do tego osoba ta przynależy do izby inżynierów !!!!! SPRAWA BARDZO WAŻNA I PILNAProsze o kontakt na priv Dzieki, czekam na odzew,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 07.05.2007 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Popeye_i_Olive serdecznie witamy a reszta na prv.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 07.05.2007 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 SUPER PILNA I WAŻNA SPRAWA !!!!!!! PILNIE poszukuje osoby, która ma uprawnienia: " budowlane do: sporządzania projektów instalacji i urzadzeń sanitarnych oraz prostych projektów budowlano-konstrukcyjnych w zakresie w jakim projekty te wchodzą jako elementy budowlane do projektów instalacji i urządzeń sanitarnych" i do tego osoba ta przynależy do izby inżynierów !!!!! SPRAWA BARDZO WAŻNA I PILNA Prosze o kontakt na priv Dzieki, czekam na odzew, pozdrawiam Poleciało na prv i na email Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robiii 07.05.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Witam wszystkich Nareszcie coś u mnie widać na budowiehttp://i198.photobucket.com/albums/aa265/Robiii_photo/DSC00026.jpghttp://i198.photobucket.com/albums/aa265/Robiii_photo/DSCN1226.jpg Podpiwniczam cały dom i widać już część ścian i wylewkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 07.05.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Robiiino i tak trzymaćPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Popeye_i_Olive 07.05.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 pawel i renia Dzięki wielkie za odzew... Nie spodziewałam się, że można zebrać aż tyle Na pewno się przyda. Pozdrawiam ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 07.05.2007 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 pamiętajcie tylko o przepustach na zewnątrz by potem nie trzeba było kuć i kopać pod wode,prąd,kominek etc............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 08.05.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 mago i sonal serdecznie dziękujemy za miło spędzone w doborowym towarzystwie popołudnie i na pewno już niedługo się zrewanżujemy ach żal było odjeżdżać w doborowym? no no.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 09.05.2007 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Witam, Mam już wybrany projekt, ale niestety będzie trzeba nanieść sporo zmian (niestety, bo częściowo wynikają z warunków w MPZP). I teraz pytanie do expertów, co wyjdzie najtaniej: 1. Kupno projektu w Muratorze i zlecenie zmian architektowi z okolicy (prośba o ew. namiary na priv) 2. Kupno projektu u agenta Muratora- architekta wraz ze zmianami - hurtme (prośba o ew. namiary na priv) 3. Wariant "nielegalny" - Zlecenie nowego projektu na podstawie Muratorowego ze wszystkimi zmianami architekowi z powiedzmy Bieszczad (prośba o ew. namiary na priv) - czy ktoś z Was tak robił? Dodatkowo ponieważ chcę ruszyć z budową w przyszłym roku, to lista prac na ten rok to: 1. Zamknąć projekt 2. Pozwolenie na budowe 3. Wystąpienie o przyłącza 4. Wycięcie drzew 5. Studnia 6. Znaleźć ekipę Czy coś jeszcze warto zrobić już w tym roku? Pozdrawiam wszystkich (tu mi się samo ciśnie: Polaków ) budowniczych E. P.S. Czy ktoś z Was budował (albo zna kogoś, ma w okolicy dom z) ściany 3W z licem z cegły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 09.05.2007 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Dodatkowo ponieważ chcę ruszyć z budową w przyszłym roku, to lista prac na ten rok to: 1. Zamknąć projekt 2. Pozwolenie na budowe 3. Wystąpienie o przyłącza 4. Wycięcie drzew 5. Studnia 6. Znaleźć ekipę Czy coś jeszcze warto zrobić już w tym roku? A nie warto pokusić sie o stan surowy (w miare mozliwosci i kasy) - niech sobie przez zimę postoi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 09.05.2007 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 nie znajdę już dobrej ekipy (ściany 3W)poza tym mam nadzieję, że te jaja z materiałami do przyszłego roku zdążą się stłuc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
levior 09.05.2007 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 hej, ponawiam prosbe. jelsi ktokolwiek widzial, ktokolwiek wie - PROSZE i info. pzdr p hej, mam serdeczna prosbe ... planuje na swoj dach dachowke betonowa ... brass (faworyt), ibf, euronit. jak kazdy jednak wie inaczej wygladaja dachoweczki w reku a inaczej na dachu. dlatego chetnie poogladalbym w okolicy dachy z dachowkami 1. brass antracyt romanska (powloka cisar i to wazne bo jedynie romanska ja ma) - probuje namierzyc czy bardziej matowa jest cisar czy lumino 2. ibf grafit (rzymska lub eska) 3. ibf czarna (jw) 4. euronit ciemnoszara (wszystkie oprocz perly) jesli wiecie gdzie takowe sie znajduja, czy to wybudowane czy w budowie, please o info z gory dzieki i pozdrawiam, pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz1006 09.05.2007 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 skad zamawialiście wieźbe? jakieś namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Popeye_i_Olive 09.05.2007 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 enickman Widzę, że jesteśmy na podobnym etapie. Tylko my jeszcze myślimy o budowie fundamentów w tym roku... Jak sie uda to wspaniale, a jak nie to przynajmniej będziemy wcześniej przygotowani na ruszenie w przyszłym roku. Dobre i to. Mam nadzieję w przyszłym tygodniu móc pochwalić się Wam zakupionym projektem... ale by było fajnie Na razie żeby nie zapeszać kończę i wracam do spraw bardziej przyziemnych (zmywanie czeka ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpedijem 10.05.2007 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 A teraz szukam ekipy do tynków TRADYCYJNYCH..... Z góry dziekuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marhab13 11.05.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Witam serdecznie, przez jakiś czas milczam, bo...... się wprowadzałam. HURAAA HURAAA HURAAA. JEST SUPER, jak tylko znajdę baterię do aparatu w którymś z pudeł to zrobię zdjęcia i je prześlę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 12.05.2007 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Ile płaciliście (będziecie płacić) HYDRAULIKOWI ? Od punktu ?? PILNE na priv, ...przepraszam, że znów o pieniądzach... Marchab - ZAZDROSZCZĘ,.... ..pewnie nie tylko ja :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts