Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chotomów Grupa

mik99

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witamy wszystkich

Jesteśmy na forum zupełnie nowi ale już trochę poczytaliśmy (głównie ja -Olivia:)) i strasznie Wam zazdroszczę tego, że już macie duuużo za sobą.

My mieliśmy zaczynać budowę w następnym roku ale jak czytam Wasze wypowiedzi, to coraz bardziej myślę o tym, że fajnie by było fundamenty w tym roku zrobić. Powoli ale zawsze do przodu.

Na razie mamy działkę i wybrany projekt... i w zasadzie tyle dobrego :(

Mam nadzieję tylko, że uda nam się znaleźć jakąś normalną (jakościowo i cenowo) ekipę, że już o materiałach nie wspomnę. Trochę mnie przeraża to wszystko ale tak sobie myślę, że powoli musi się udać.

Pozdrawiamy wszystkich serdecznie i mamy nadzieję dostać się do Waszego grona:)

SUPER PILNA I WAŻNA SPRAWA !!!!!!!

PILNIE poszukuje osoby, która ma uprawnienia:

" budowlane do: sporządzania projektów instalacji i urzadzeń sanitarnych oraz prostych projektów budowlano-konstrukcyjnych w zakresie w jakim projekty te wchodzą jako elementy budowlane do projektów instalacji i urządzeń sanitarnych" i do tego osoba ta przynależy do izby inżynierów !!!!!

SPRAWA BARDZO WAŻNA I PILNA

Prosze o kontakt na priv

Dzieki, czekam na odzew,

pozdrawiam

SUPER PILNA I WAŻNA SPRAWA !!!!!!!

PILNIE poszukuje osoby, która ma uprawnienia:

" budowlane do: sporządzania projektów instalacji i urzadzeń sanitarnych oraz prostych projektów budowlano-konstrukcyjnych w zakresie w jakim projekty te wchodzą jako elementy budowlane do projektów instalacji i urządzeń sanitarnych" i do tego osoba ta przynależy do izby inżynierów !!!!!

SPRAWA BARDZO WAŻNA I PILNA

Prosze o kontakt na priv

Dzieki, czekam na odzew,

pozdrawiam

Poleciało na prv i na email

:D

Witam,

Mam już wybrany projekt, ale niestety będzie trzeba nanieść sporo zmian (niestety, bo częściowo wynikają z warunków w MPZP). I teraz pytanie do expertów, co wyjdzie najtaniej:

1. Kupno projektu w Muratorze i zlecenie zmian architektowi z okolicy (prośba o ew. namiary na priv)

2. Kupno projektu u agenta Muratora- architekta wraz ze zmianami - hurtme (prośba o ew. namiary na priv)

3. Wariant "nielegalny" - Zlecenie nowego projektu na podstawie Muratorowego ze wszystkimi zmianami architekowi z powiedzmy Bieszczad (prośba o ew. namiary na priv) - czy ktoś z Was tak robił?

Dodatkowo ponieważ chcę ruszyć z budową w przyszłym roku, to lista prac na ten rok to:

1. Zamknąć projekt

2. Pozwolenie na budowe

3. Wystąpienie o przyłącza

4. Wycięcie drzew

5. Studnia

6. Znaleźć ekipę

Czy coś jeszcze warto zrobić już w tym roku?

Pozdrawiam wszystkich (tu mi się samo ciśnie: Polaków :-) ) budowniczych

E.

P.S. Czy ktoś z Was budował (albo zna kogoś, ma w okolicy dom z) ściany 3W z licem z cegły?

Dodatkowo ponieważ chcę ruszyć z budową w przyszłym roku, to lista prac na ten rok to:

1. Zamknąć projekt

2. Pozwolenie na budowe

3. Wystąpienie o przyłącza

4. Wycięcie drzew

5. Studnia

6. Znaleźć ekipę

Czy coś jeszcze warto zrobić już w tym roku?

A nie warto pokusić sie o stan surowy (w miare mozliwosci i kasy) - niech sobie przez zimę postoi...

hej,

ponawiam prosbe. jelsi ktokolwiek widzial, ktokolwiek wie - PROSZE i info.

pzdr

p

hej,

mam serdeczna prosbe ... planuje na swoj dach dachowke betonowa ... brass (faworyt), ibf, euronit. jak kazdy jednak wie inaczej wygladaja dachoweczki w reku a inaczej na dachu.

dlatego chetnie poogladalbym w okolicy dachy z dachowkami

1. brass antracyt romanska (powloka cisar i to wazne bo jedynie romanska ja ma) - probuje namierzyc czy bardziej matowa jest cisar czy lumino

2. ibf grafit (rzymska lub eska)

3. ibf czarna (jw)

4. euronit ciemnoszara (wszystkie oprocz perly)

jesli wiecie gdzie takowe sie znajduja, czy to wybudowane czy w budowie, please o info

z gory dzieki i pozdrawiam,

pawel

enickman

Widzę, że jesteśmy na podobnym etapie. Tylko my jeszcze myślimy o budowie fundamentów w tym roku... Jak sie uda to wspaniale, a jak nie to przynajmniej będziemy wcześniej przygotowani na ruszenie w przyszłym roku. Dobre i to.

Mam nadzieję w przyszłym tygodniu móc pochwalić się Wam zakupionym projektem... ale by było fajnie :D :D :D :D :D :D :D :D

Na razie żeby nie zapeszać kończę i wracam do spraw bardziej przyziemnych (zmywanie czeka :( )