Dziobi 29.05.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Witam.Niestety dziś na mojej budowie dokonano kradzieży.Sprawę zgłosiłem już na policję ale może komuś z Państwa albo ekipom budującym podejrzane towarzystwo oferowało:- wiertarkę udarową firmy AEG, kolor granatowy z metalowym uchwytem mocującym,- szlifierkę kątową na tarczę 230mmm firmy Bosch, kolor zielony z zamocowaną tarczą metalową do cięcia betonu, klucz do odkręcania tarcz został,- pompę wodną w kolorze granatowym zamontowanej na desce z włącznikiem oraz zamontowanym wężem zbrojonym i zaworem zwrotnym. Pompa ma pękniętą podstawę mocowania.- mogą jeszcze mieć przedłużacz koloru pomarańczowego i kabel płaski 3x2,5 w krążku. Jeśli komuś oferowano taki sprzęt to proszę o kontakt ze mną lub z policją.Może wartość sprzętu nie stanowi bardzo dużej kwoty (ponad 1000zł) ale nienawidzę sięganie po cudze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 30.05.2007 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 bedziemy czujni, współczuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ricardo1 31.05.2007 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Witamy wszystkich serdecznie Troszku nas tu nie było ale to z wiadomego powodu No i się zaczęło !!! 23.05.2007 i my ruszyliśmy. A co się działo to można podejrzeć tutaj http://www.foto.onet.pl/fb4so,o4k0w0aa44e0,u.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 31.05.2007 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moominek 01.06.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Ratujcie!!! Od kilku tygodni stoją prace wykończeniowe domku z powodu elektryki, a teraz okazało się, że nie ma wełny do ciepleń poddaszy i płyt K-G Gdzie mógłbym coś takiego zakupić w okolicy? Pomocy i z góry dzięki za wszelkie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 01.06.2007 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Ratujcie!!! Od kilku tygodni stoją prace wykończeniowe domku z powodu elektryki, a teraz okazało się, że nie ma wełny do ciepleń poddaszy i płyt K-G Gdzie mógłbym coś takiego zakupić w okolicy? Pomocy i z góry dzięki za wszelkie informacje. Spróbuj w ISOBUD w Michałowie -Reginowie tel.7743042 Mańk ul.Płochocińska-tel.6769862 Zakpol-tel.7724110 Minox tel.614-43-55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 01.06.2007 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 no i stało sie DACH I OKNA ZAMÓWIONE kurcze już doczekać sie lipca nie mogę Jak by ktoś szukał OKIEN to polecam - w profilu REHAU p.MARCIN 0695-292-193 - od Jezierskiego p.ŁUKASZ 0698-035-168 nam udało się wynegocjiować SUPER CENE i rabacik dla INNYCH na hasło "od PAWŁA z FORUM" POZDRO.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 01.06.2007 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 no i stało sie DACH I OKNA ZAMÓWIONE kurcze już doczekać sie lipca nie mogę jak by ktoś potrzebował w/w to podziele się ciekawą ofertąPOZDRO.... WOW No to nasze szczere gratulacje. Napiszcie jakie okna wybraliście i gdzie dach,jaka dachóweczka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maliniaczek 02.06.2007 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Hej grupa chotomow- bardzo fajna intensywna grupa zadanie bojowe dla was.... napisze troszke o sobie zeby rozjaśnic sytuacje. Rozpoczynam budowe domu 1 lipca w Dosinie miedzy legionowem a serockiem, Nie mam możliwości jeżdzić po hurtowniach , bo mieszkam za granicą i przyjężdzam do polski na tydzień przed rozpoczęciem budowy i stąd moja prośba do was jeśli mielibyście chwilke czasu i chęci wypiszcie mi hurtownie z ktorymi współpracowaliście, chodzi mi dokładnie o to czy hurtownia uczciwa czy nie, czy jeśli jest reklamacja to jest problem z tym czy nie, chcę pożniej z tego zrobic taka liste dla siebie z adnotacjami odnośnie kazdej hurtowni,bo i tak pewnie je będę objeżdzała kilka razy a przydadza mi sie informacje odnośnie tego czy jak zamowe mateiał i hurtownia powie ze jest a jak co do czgo dojdzie to nie będzie więc piszcie wszystko co się wam przydarzylo a zapomnialam napisac ze glowny material na budowe juz mam porotherm25 i 11,5 i bloczki fundamentowe, potrzebuje też informacj odnosnie piachu skąd braliscie , pana koparkowego nie mam jeszcze, własciwie to potrzebuje jeszcze dużo i dużo ale to może napisze drugi post , bo to będzie chyba za wiele wymagań z majej strony jak na jeden post. z gory dzieki za wszystkie informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 02.06.2007 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Hej grupa chotomow- bardzo fajna intensywna grupa zadanie bojowe dla was.... (..) Witam, witamy.. A gdzie się podziewasz jak nie jesteś tu ?? Koparkowy - ogarnia rownież piach i takie tam,. radek Łoma - napiary kilka postów wyżej Jak byś nie znalazł to pisz, jestem po weselu i nie wiem gdzie moja komórka :-D pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konrado 03.06.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Kupię barak w rozsądnej cenie jako lokum dla budowlańcówOk. Legionowa- WieliszewPs pozdrawiam Chotomów i okolice... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maliniaczek 03.06.2007 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Hej grupa chotomow- bardzo fajna intensywna grupa zadanie bojowe dla was.... (..) Witam, witamy.. A gdzie się podziewasz jak nie jesteś tu ?? Koparkowy - ogarnia rownież piach i takie tam,. radek Łoma - napiary kilka postów wyżej Jak byś nie znalazł to pisz, jestem po weselu i nie wiem gdzie moja komórka :-D pozdro dzięki znalazłam koparkowego wyzej jak mowiłes a podziewam sie w stanach, moze jeszcze sypniej hurtowniami, pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 03.06.2007 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Maliniaczek Poeciało na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda1 04.06.2007 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Czy zdarzyło się komuś usmarować ramę okna okleinowanego pianką do montażu? JAK WYCZYśCIć to ... coś? I jeszcze jedno pytanko, czy ktoś ma tynki wewnętrzne z BAUMITU? Chodzi mi o opinię jak się sprawują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 04.06.2007 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Czy zdarzyło się komuś usmarować ramę okna okleinowanego pianką do montażu? JAK WYCZYśCIć to ... coś? oops, Generalnie nie masz za wiele czasu, biegnij do OBI albo coś takiego i kup specjalny zmywacz do takich pianek (powinien stać blisko pianek ) Jak zaschnie to wole nic nie mówić. Ale chyba jest słabo... Mam nadzieję, że opowiadam banialuki Pozdrawiam PS: Podobna sytuacja jest jak zostawiasz na dłużej okleine zabezpieczającą na zewnątrz - pod wpływem słońca jest nie do odmycia (pozostały klej po niej) - lepiej do 1 miesiąca ją zerwać. W środku może zostać) t. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maliniaczek 04.06.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Czy zdarzyło się komuś usmarować ramę okna okleinowanego pianką do montażu? JAK WYCZYśCIć to ... coś? I jeszcze jedno pytanko, czy ktoś ma tynki wewnętrzne z BAUMITU? Chodzi mi o opinię jak się sprawują? Kiedyś mieliśmy podobną sytuacje przy wstawianiu futryny do drzwi jak remontowaliśmy nasze mieszkanie, to było nasze pierwsze spotkanie z pianką montażową i w momęcie nakładania pianki na szparę między futryna a ścianą za mocno nam poleciało i pianka wylądowała na panelach, oczywiście nie zareagowaliśmy od razu tylko skończyliśmy piankować zjedliśmy obiadek i ble ble ble i pianka na panelach zaschla.Pojechaliśmy do obi i pan nam obwieścil ze juz zapóżno na jakieś rospuszczalniki, ze rozpuszczalnik działa do momentu kiedy pianka jeszcze całkowicie nie zaschnie, oczywiście kupiliśmy ten rozpuszczalnik i faktycznie nic nie dalo tzn . zciełam piankę nożem a reszte próbowałam szorować szczota nasączoną rozpuszczalnikiem , bo po samej ściereczce nic nie dalo. Efekt taki: dookoła plam po piance kolor paneli byl jaśniejszy i na szczęscie w piwnicy mieliśmy pół opakowania paneli więc kładliśmy jeszcze raz. Jeśli jeszcze nie zaschło to szubciutko po rozpuszczalnik musisz jechać. Mam nadziję ze teraz są lepsz rozpuszczalniki , bo nasza sytuacja miała miejsce prawie 4 lata temu. pozdrawiam i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda1 05.06.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Dziękuję za wsparcie! Pianka naturalnie już sobie porządnie zaschła . No cóż wygląda, że to pierwsza poważniejsza wpadka na naszej budowie . Jednak kupię jeszcze ten rozpuszczalnik, może coś pomoże (na szczęście tylko w dwóch miejscach upaćkało się to okno). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 06.06.2007 14:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Mago czy udało Ci się coś ustalić wzwiazku z kostką betonową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maliniaczek 07.06.2007 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Hej wiem ze to nie w temacie , ale zaryzykuje i napiszeszukam mieszkania do wynajęcia w legionowie albo w okolicach, jak macie jakieś info. to dajcie znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAREK i ANIA 07.06.2007 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Witam,czy ktoś ma namiary na sprawdzoną ekipę budowlaną najlepiej WOLNĄ od września PILNIE POSZUKUJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts