Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chotomów Grupa

mik99

Recommended Posts

Mago czy udało Ci się coś ustalić wzwiazku z kostką betonową?

Powiem szczerze ,że jeszcze nie rozglądałam się za kostką :cry: Nie mam czasu.

Jestem na etapie podbitki dachowej.Jak się trochę u nas uspokoi ,to na pewno tym tematem się zajmę.

Jeśli masz już jakieś rozeznanie to chętnie pogadam :wink: :p :p :p :p :p

• Odpowiedzi 6,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

ALE CISZA :-D

Wszyscy wyjechali czy co ?

A może korzystając z pogody:

- szukacie działek,

-składacie dokumenty,

-jeździcie po hurtowniach

- malujecie,

-szpachlujecie

i jeszcze 1 000 000 innych spraw_nie_cierpiących_zwłoki..

:-)

SZUKAM szamba,

nie, nie pełnego - ale NOWEGO, pustego :-D :-D :-D

Ktoś poleci kogoś ??

Chce kupić, zakopać i wreszcie... he he

czekam na info

Pozdrawiam

Jeżeli chodzi o TV-SAT w domku jednorodzinnym to niestety nie jest możliwe oglądanie różnych kanałów na różnych telewizorach używając jednego tunera.

Najlepszym rozwiązaniem jest użycie multiswitcha:

- na dachu antena z konwerterem Quad (4 kable)

- kable z konwertera podłączamy do urządzenia zwanego MULTISWITCH-em

- do Multiswitcha możemy również podłączyć anteny do TV naziemnej i RADIA

- z multiswitcha mamy kilka wyjść na tunery (w zależności od wersji) - np. 4 lub 8

- po domku rozprowadzamy instalację kablem do tv-sat i z jednej strony podłączamy do multiswitcha a z drugiej strony instalujemy specjalne gniazdko z 3 wyjściami (TV SAT - TV - RADIO).

- telewizor podłączamy do wyjścia TV (zapewnia nam to odbiór naziemnych kanałów na każdym TV podłączonym do naszej instalacji)

- jeżeli zaś w danym telewizorze chcemy mieć więcej kanałów (SAT) to do wyjścia TV SAT podłączamy Tuner i dalej za nim telewizor

- dodatkowo do wyjścia RADIO możemy podłączyć jakiś odbiornik radiowy i mamy wtedy już wszystko załatwione

Mago czy udało Ci się coś ustalić wzwiazku z kostką betonową?

Powiem szczerze ,że jeszcze nie rozglądałam się za kostką :cry: Nie mam czasu.

Jestem na etapie podbitki dachowej.Jak się trochę u nas uspokoi ,to na pewno tym tematem się zajmę.

Jeśli masz już jakieś rozeznanie to chętnie pogadam :wink: :p :p :p :p :p

Witam,

Czy cena za wykonanie podbitki 30 zł za mb jest ok?

pozdrawiam

Mam pytanie odnośnie wywozu śmieci - co prawda jeszcze nie mieszkam w Chotomowie, ale chciałabym już mieć jakiś pojemnik na śmieci i firmę,która będzie go regularnie opróżniać :) Możecie polecić jakąś spółkę? a może macie też jakieś doświadczenia związane z kontenerami na śmieci z budowy?

witam wszystkich dalszych sąsiadów!

Mam działeczkę w Stanisławowie I (okolice Nieporętu) mniej więcej w połowie ul.Przyszłość, przy kanale.

Ponieważ czas brać się za budowę., wdzięczny będę za kontakty do geodety, architekta /adaptacja projektu i plan zagospodarowania działki, kierownika budowy i innych jak majstrowie, ekipy budowlane do poszczególnych etapów robót itp..

dzięki

Marek

Witam Grupę Chotomowską!

...i od razu wyskakuję z prośbą :D

Na wiosnę 2008 planuję ruszyć z budową (Borowa Góra). Poszukuję ekipy murarzy, dlatego będę wdzięczny na wszelkie namiary na ludzi solidnych i ceniących się w granicach zdrowego rozsądku.

Gdyby ktoś z Was chciałby się podzielić się informacjami o ekipach z tego terenu, które należy omijać szerokim łukiem - także z góry dziękuję.

Pozdrawiam.

Witam Wszystkich,

Chciałem się przywitać i dopytać czy Janówek Pierwszy to grupa chotomowska ? poszukuje swojej przynależności :lol: :oops:

Jest ktoś w tej grupie z Janówka ?

Cześć Janówek I. Nareszcie jakaś duszyczka po sąsiedzku.

A tak przy okazji trochę pośmiecę:

SPRZEDAM NADMIAR STYROPIANU

Zamówiłam styropian na cały dom, ale praktyka (niedoróbki murarzy) zweryfikowała jego potrzebną ilość. W związku z tym zostało mi sporo i chcę się tego pozbyć:

podłoga bez frezu (FS20) - 65zł za paczkę

grubość: - 2 cm - 11 op

- 5 cm – 9 op

- 10cm – 35 op

ściana frezowany (FS15) - 55zł za paczkę

grubość: - 5 cm – 20 op

Styropian jest w Janówku (między Chotomowem a Nowym Dworem Maz). Nie mam transportu, więc ew. chętny musiałby sobie sam załatwić przewóz.